Transfery - zima 14/15

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
marek79
Kontakt:

Re: Transfery - zima 14/15

#1111 Post autor: marek79 » 10 lut 2015, o 11:52

Harry1990 pisze:Wystarczy dac dwie umowy, pierwsza jako piłkarz zarabiając 15 000 a drugi jako pracownik klubu np jako model, marketingowiec (co wcale nie musi tego robić) dostałby za to 10 000 zł

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
myslisz ze grajki a chetne na takie cos?

Absolutnie bo umowy na modela nie chroni PZPN i jak klub mu niy zaplaci to musi isc do sądu.

Awatar użytkownika
Yego

#1112 Post autor: Yego » 10 lut 2015, o 11:55

@Raul 22
Kontrargumentem moze byc Stawar. O niego nikt sie bic nie bedzie po jego "przeblyskach" jesiennych, i z nim moze byc tak wlasnie napisalem.

Z reszta nie wazne. Mi chodzilo tylko o to, ze w zarzadzie nie siedza napewno debile, ktorzy zapominaja o kontraktach bo takiego czegos NIE MA. Dlatego zakladam ze zarzad ma inna taktyke, nie mowie ze musi byc to taktyka dobra czy zla, ale jakas tam inna.
Glupota jest tylko pisanie ze oni obudza sie latem itp. bo zapomnieli czy przespali czy sie nachlali.
Mozna ich krytykowac za nietrafione decyzje, ale nie robmy z nich ulomow ktorym sie dopiero w czerwcu przypomina sytuacja kontraktow, bo od stycznia do maja zalewali sie alkoholem. I tylko o to mi chodzilo.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1113 Post autor: Zip » 10 lut 2015, o 12:01

Yego pisze:@Raul 22
Kontrargumentem moze byc Stawar. O niego nikt sie bic nie bedzie po jego "przeblyskach" jesiennych, i z nim moze byc tak wlasnie napisalem.

Z reszta nie wazne. Mi chodzilo tylko o to, ze w zarzadzie nie siedza napewno debile, ktorzy zapominaja o kontraktach bo takiego czegos NIE MA. Dlatego zakladam ze zarzad ma inna taktyke, nie mowie ze musi byc to taktyka dobra czy zla, ale jakas tam inna.
Glupota jest tylko pisanie ze oni obudza sie latem itp. bo zapomnieli czy przespali czy sie nachlali.
Mozna ich krytykowac za nietrafione decyzje, ale nie robmy z nich ulomow ktorym sie dopiero w czerwcu przypomina sytuacja kontraktow, bo od stycznia do maja zalewali sie alkoholem. I tylko o to mi chodzilo.
Starzyński sam przyznał, że jakieś rozmowy się rozpoczęły. Kuświk zaś powiedział, że po sezonie będzie rozmawiać. Wydaje mi się, że tym którym kończą się kontrakty (nie wliczając w to Maliny, Zienia, Surmika) może im to być nawet na rękę nie prowadzenie teraz rozmów kontraktowych, bo tak naprawdę niestety nie wiadomo w jakiej lidze zagramy :zdegustowany:
In Siemian We Trust

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1114 Post autor: Raul22 » 10 lut 2015, o 12:21

@Yego

totez ja nie twierdze ze oni zapominaja o kontraktach czy przespali, az tak to nie. Ja jedynie krytykuje te ich taktyke, jesli to taktyka jest, a nie myslenie a jakos to bedzie. Nie mowie tez ze na sile trzeba pilkarzom placic wiecej. Jesli mamy limit 15 to nie twierdze ze dac im 15 + 10 pod stolem bo wyladujemy jak Gornik z dlugami. Fakt z 2 3 kluczowymi pilkarzami mozna tak zrobic, ale nie z kazdym. Mi jedynie chodzi o to ze moim zdaniem rozmowy kontraktowe powinni rozpoczynac wczesniej, bo na koniec nikogo nie przebijemy. Pewnie ze pilkarz moze sami zwlekac i czekac na koniec kontraktu. Jednak kilka przypadkow bylo takich a nie innych, ze wina byla po stronie zarzadu. Zreszta ostatnio sprawa z Babiarzem, juz poszedl przeciek do prasy ze duzo kasy chce, a z nim wywiad i mowi ze w ogole takie kwoty nie padaly. Mi to wygladalo od razu na przygotowanie tego samego gruntu co wczesniej. Wcale przez to nie twierdze ze na sile go trzeba zatrzmywac za kazda cene, a jedynie o rzetelne podejscie do sprawy.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1115 Post autor: HKSADIK » 10 lut 2015, o 12:39

Tomasiewicz w Arce.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1116 Post autor: HullCityFC » 10 lut 2015, o 12:54

Dla przypomnienia jestesmy na 15 miejscu w tabeli. Wiekszosc tych ktorym koncza sie kontrakty w czerwcu, jesienia grali kompletny piach. Wyjatkiem jest Kuswik ale on wyraznie dal do zrozumienia dzialaczom, ze ewentualne przedluzenie umowy po sezonie.

Pilkarze bez umow przewaznie bardziej za***rdalaja bo walcza o nowe kontrakty, nieraz byl ten temat poruszany tutaj. Chcecie juz przedluzac z Babiarzem, Starzynski i Kowalskim a 90% osob jesienia ich z klubu by najchetniej wywalilo. Nie pamietacie jak gral Kowal jesienia? Jak wygladal Figo i jego spacery, jak Babiarz poza ogolnym bieganiem nic soba nie prezentowal. Ostatnia runda pokazala ze prawie nikomu nie nalezy sie nowa umowa. Pilkarze sami o tym powinni wiedziec i niech teraz udowodnia ze nie sa takimi ofermami jakimi byli na jesien

Jestem ze Smagor gadal z Waldkiem na ten temat i dostal pewne wytyczne. Byc moze Fornalik po kilku meczach oceni z kim chce dalej wspolpacowac a z kim nie.

Poki co nie ma co krytykowac, bo nie wiemy jak wyglada to wewnatrz

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1117 Post autor: HKSADIK » 10 lut 2015, o 12:56

HullCityFC, w punkt ;)

daro75

#1118 Post autor: daro75 » 10 lut 2015, o 13:10

ja bym sie nie przejmowal co bedzie po sezonie i kto bedzie gral, bo tak jak kolega wyzej napisal nikt obecnie nie zasluguje na to, zeby juz podpisywac umowy na kolejne sezony, jedynie Kuswik, ta ekipa ma nam dac utrzymanie w lidze i z jednej strony to dobrze że im sie koncza kontrakty bo musza zapracowac i zagrac zdecydowanie lepiej zeby miec mozliwosc wypracowania lepszej umowy ( ewent.w nowym klubie) a z drugiej bedzie szkoda, ale najwazniejsza kwestia jest taka zeby sie utrzymac a co bedzie po ..to teraz jest nieistotne, ja ogarniemy utrzymanie to znajda sie chetni do reprezentowania niebieskich barw

po drugie jestem ciekaw czy taki Starzynski podpisujac na powiedzmy kolejne 3 lata gralby dobrze czy by odpierdalal szopke na boisku

Awatar użytkownika
Yego

#1119 Post autor: Yego » 10 lut 2015, o 13:51

Pytanie jest czego Starzynski chce. Jesli ma plany wybic sie na zachod to napewno warto zapiierdalac, jesli satysfakcjonuje go kariera w ekstraklapie to rzeczywiscie moze sobie spacerowac od czasu do czasu.

heinRich
Kontakt:

#1120 Post autor: heinRich » 10 lut 2015, o 14:00

Abo iść do legii na ława...byle by na koncie wszystko grało ;)

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#1121 Post autor: Radvan138 » 10 lut 2015, o 14:23

heinRich pisze:Abo iść do legii na ława...byle by na koncie wszystko grało ;)

jak narazie to z legi graja u nos a nie na koncie ;)

robotrix
Kontakt:

#1122 Post autor: robotrix » 10 lut 2015, o 16:40

Postowcie sie w roli tego grajka. Gro w klubie ktory mo limit i walczy o utrzymanie... kiery z wos by podpisol kontrakt na iles do przodku nie wiedzac czy:
- bydzie grac w ekstraklasie
- po sezonie i podwyzce limitu niy dostanie wiecej
zarzad poza tymi 2 kwestiami mo jeszcze zgryz jak ktos pisol czi richtig loni som po jesieni warci przedluzania...
wiec tak na prowda to o czym oni majom godac? takie spotkanie mogloby sie skonczyc na godce o pogodzie ;)

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1123 Post autor: HKSADIK » 10 lut 2015, o 17:34

90minut.pl pisze:Paweł Oleksy piłkarzem Ruchu

Paweł Oleksy podpisał kontrakt z Ruchem Chorzów. 23-letni boczny obrońca jesienią reprezentował Zagłębie Lubin.

Oleksy w Zagłębiu zagrał tylko w siedmiu meczach I ligi i po rundzie jesiennej poprosił o rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron. Półtora tygodnia później rozpoczął treningi z Ruchem.
Ciekawe jaki długi kontrakt Obrazek

Awatar użytkownika
Yego

#1124 Post autor: Yego » 10 lut 2015, o 18:04

wreszcie podpisal

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#1125 Post autor: Radvan138 » 10 lut 2015, o 18:13

robotrix pisze: zarzad poza tymi 2 kwestiami mo jeszcze zgryz jak ktos pisol czi richtig loni som po jesieni warci przedluzania...
wiec tak na prowda to o czym oni majom godac? takie spotkanie mogloby sie skonczyc na godce o pogodzie ;)

jak by sie mialo paczec czy typowi nalezy sie nowy kontrakt po jednej rundzie to mieli by my kupa wolnych dobrych pilkarzy na swiecie ;)

Zablokowany