Stroje

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
cheapgun
Kontakt:

Re: Stroje

#646 Post autor: cheapgun » 8 lut 2015, o 19:59

tak sobie mysle, ze z Niebieska eRka i np bialymi kolnierzykami mielibysmy wszystkie barwy na zestawie... Niebieski, bialy i zolty :) Robotrix, wiara czyni cuda, moze w koncu sie uda przokonac kogo trzeba :) I faktycznie, moze drugi zestaw a nie trzeci. W naszym wypadku jak juz sie wydaje pieniadze to na to co jest wykorzystywane. W ekstraklapie takich barw nie ma nikt (chyba, poprawcie jak sie myle) wiec spokojnie byloby wiele szans do wykorzystania.
Niebieski Chropaczów

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#647 Post autor: Paveel » 8 lut 2015, o 20:03

ja bym widział coś w tym stylu :P

Obrazek
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

daro75

#648 Post autor: daro75 » 8 lut 2015, o 20:09

Paveel jakby zrzucic wszystkie emblematy to szczewem mi zalatuje

stroje zolto-niebieskie okej

19aRtuR20
Kontakt:

#649 Post autor: 19aRtuR20 » 8 lut 2015, o 20:15

COBRA pisze:Trocha jak Arka Gdynia by my wyglądali ale adlerkiem bym nie pogardził.
Wiadomo, nasz główny kolor strojów to niebieski. To jest jednak opcja trzeciego stroju lub ewentualnie wyjazdowego kompletu, gdzie barwy mogą kojarzyć się z innym klubem.

Tobie kojarzą się z Arką, słyszałem już opinie Ukrainy, Szwecji. Kiedyś na forum pisano, że żółty kojarzy się z pewnym klubem z Katowic... Dla mnie to przede wszystkim nawiązanie do regionu.
robotrix pisze:przerabiomy tyn tymat co zmiana koszulek i skonczy sie tak jak zawsze...

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Na forum często i dużo sie dyskutuje, a nic z tego nie wyłazi. Może teraz będzie inaczej? Potrzebne są opinie kibiców, te pozytywne jak i negatywne :)
cheapgun pisze:I faktycznie, moze drugi zestaw a nie trzeci.
To już bym zostawił klubowi. Kilka lat temu mieliśmy szare (srebrne) stroje po awansie do ekstraklasy, były też granatowe w drugiej lidze, więc może by i taki strój przeszedł jako wyjazdowy (możliwe, że wtedy spodenki musiałyby być też żółte jako opcja, a gdzie sie da grać w niebieskich). Wtedy można też coś ewentualnie "pomajstrować" przy domowych strojach, np. u siebie grać w białych spodenkach (tak zaprezentowaliśmy się w Gliwicach w 2013 roku). Wtedy mamy barwy klubowe w domowym stroju, a barwy regionu w wyjazdowym :)

Paveel, też ciekawy pomysł, chociaż tu mam skojarzenie: nasz region kojarzy się czarnym, czarny jest węgiel, a węgiel to Górnik ;) Tym bardziej, że grali niedawno w czarnych strojach. Ale o tych skojarzeniach pisałem wyżej ;)

cheapgun
Kontakt:

#650 Post autor: cheapgun » 8 lut 2015, o 20:18

Paveel pisze:ja bym widział coś w tym stylu :P

Obrazek
I miedzy innymi na tym przykladzie widac, ze logo PGNiG jest zle dopasowane... Powinno byc bez bialego tla, chetnie tez bez znakowania/loga. Rozumiem umowy sponsorskie ale powinno sie dbac przede wszystkim o estetyke i wziac to pod uwage przy umowach. A juz na marginesie, skad taki ciag do czerni? Ostatnio wiekszosc gadzetow z FC z czernia, propozycja treski druzyny czarna...
Niebieski Chropaczów

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#651 Post autor: tedeus63 » 8 lut 2015, o 20:21

Kurde dobrze ze wy niy żądzicie w klubie bo za niydugo gralibymy w rózowych koszulkach . ;) Czorne ? żółte ? Nasze barwy to niebieski i bioły i tego sie momy trzimac . Pozdro
Ostatnio zmieniony 8 lut 2015, o 20:22 przez tedeus63, łącznie zmieniany 1 raz.

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#652 Post autor: Paveel » 8 lut 2015, o 20:22

no kojarzyć się każdemu może z czymś to jasne :P
ale ogólnie sam pomysł 3 strojów to ciekawa sprawa.
cheapgun pisze:Rozumiem umowy sponsorskie ale powinno sie dbac przede wszystkim o estetyke i wziac to pod uwage przy umowach.
no właśnie, kiedyś Taurona jak mieliśmy to też było białe tło, a potem już udało się to załatwić, zdecydowanie koszulki lepiej się prezentują wtedy.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie

Lukas89
Kontakt:

#653 Post autor: Lukas89 » 8 lut 2015, o 20:33

Nie o Ruchu, ale o strojach to może wrzucę tu:
To już pewne: Pogoń na Lecha z nowym kompletem strojów.

Szczeciński klub rozpoczął reklamę... tzw. pasiaków, w których wiosną będą grać szczecińscy piłkarze w lidze.
Od meczu z Lechem Poznań (14 lutego, godz. 18, Stadion Krygiera przy Twardowskiego) "domowym" kompletem portowców będzie trykot w pionowe granatowo-bordowe pasy, nazywany przez kibiców "pasiakiem".

- Nowa koszulka jest wyjątkowa. Nike wyprodukował ją specjalnie dla Pogoni Szczecin, bo w katalogu nie ma takiego wzoru w granatowo-bordowej kolorystyce. Żadna inna drużyna piłkarska na świecie nie będzie miała takich strojów - podkreśla z dumą komunikat klubu.

Pogoń zrezygnuje z jednolitych granatowych kompletów, w których występowała w ostatnich sezonach, a wróci do historycznych koszulek portowców oraz klubowych barw. Właśnie pomysł na "pasiaki" wygrał w plebiscycie klubu dla kibiców na nowy styl strojów.

Do meczu z Lechem - nikt nie zobaczy nowych koszulek, ale już w dniu meczu kibice będą mogli zakupić taki gadżet w klubowym fanshopie oraz specjalnych punktach sklepowych w I i II strefie na stadionie. Koszulka nie będzie tania - ta meczowa (z logo sponsorów klubu) do sprzedaży trafi za 199 zł.
Można? Można. Zobaczymy jak im to wyjdzie.
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#654 Post autor: 19aRtuR20 » 8 lut 2015, o 20:44

tedeus63 pisze:Kurde dobrze ze wy niy żądzicie w klubie bo za niydugo gralibymy w rózowych koszulkach . ;) Czorne ? żółte ? Nasze barwy to niebieski i bioły i tego sie momy trzimac . Pozdro
Dzięki za opinię.

Stroje się zmieniają praktycznie co roku, to się może po roku zmienić i wrócić do dwóch kompletów (niebieski i biały). To nie musi być wcale opcja na stałe czy na dziesiątki lat.

Tu chodzi o marketing, a przede wszystkim przywiązanie kibiców do regionu, być może jest pole do popisu... Wystarczy popatrzeć, który zespół najbardziej identyfikuje się z naszym regionem, może czas to wykorzystać? Nie chodzi mi o robienie z Ruchu klubu PRO-POLSKIEGO czy PRO-ŚLĄSKIEGO, bo to wiadomo, ciężki temat, wiele kibiców czuje się tylko Polakami, ale jest też wielu Ślązaków. Dlatego tu piszę, żeby poznać opinie kibiców.
Paveel pisze:
cheapgun pisze:Rozumiem umowy sponsorskie ale powinno sie dbac przede wszystkim o estetyke i wziac to pod uwage przy umowach.
no właśnie, kiedyś Taurona jak mieliśmy to też było białe tło, a potem już udało się to załatwić, zdecydowanie koszulki lepiej się prezentują wtedy.
Tauron był bez tła tylko na początku jak był pod sercem, potem tylko był na białym tle. W Śląsku najpierw mieli bez tła, a potem dowalili różowe. ;)

Podejrzewam, że to wymóg sponsora, żeby był bardziej widoczny... chociaż faktycznie wyglądałoby to lepiej bez tła. Teraz koszulki się zmieniły, a PGNiG jest dalej na tle, czyli pewnie wymóg sponsora, bo bez tła logo mogłoby się gubić pod logo Węglokoksu.

Elmer
Kontakt:

#655 Post autor: Elmer » 8 lut 2015, o 21:59

Nie wyobrażam sobie Ruchu w innych strojach niż niebieskie, ew. z konieczności białe. Kiedyś musiałem oglądać na czerwono i to było straszne
np. tutaj https://www.youtube.com/watch?v=ro-A2WNcm20
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#656 Post autor: Roch1920 » 8 lut 2015, o 22:01

To nie przejdzie bo nie ma rynku zbycia na oficjalne koszulki meczowe. Odpowiedzcie sobie ile tych koszulek by sprzedali?

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#657 Post autor: MkF » 8 lut 2015, o 22:37

Zdecydowanie najładniejsze koszulki mieliśmy w sezonie 2007/08 , odcień Niebieskiego - idealny. Czcionki, wzór - super, hasło Najważniejsza jest tradycja RUCH Chorzów - Legenda bez końca - rewelacja

Obrazek
Obrazek
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#658 Post autor: 19aRtuR20 » 8 lut 2015, o 22:43

Elmer, dzięki za opinia :) Faktycznie nie wyglądało to najlepiej. Czerwony zawsze się źle kojarzył :)
Magister_Mag pisze:To nie przejdzie bo nie ma rynku zbycia na oficjalne koszulki meczowe. Odpowiedzcie sobie ile tych koszulek by sprzedali?
Wprowadzenie na rynek czegoś oryginalnego, czyli innych barw, które jednocześnie są kibicom i klubowi bliskie mogłoby właśnie zwiększyć sprzedaż. W całej Polsce nie ma jakiegoś wielkiego popytu na koszulki meczowe. Wydaje się, że dużo ludzi kupiłoby takie koszulki właśnie ze względu na unikalność. Jeśli ktoś kupił koszulkę np. w 2011 roku to bardzo możliwe, że w niej do dziś chodzi i nie czuje potrzeby zakupu nowej. Stroje w barwach Górnego Śląska mogłyby zachęcić takiego kibica do zakupu, bo wiele ludzi kupuje koszulki np. co kilka lat, albo ma jedną niebieską i nie czuje potrzeby kupować kolejnej.

Gdzieś przeczytałem, nie pamiętam teraz źródła, więc może się coś nie zgadzać, że koszulki Barcelony w barwach Katalonii sprzedały się w rekordowych ilościach. Pisało, że to nawet rekord Nike pod względem ilości sprzedanych koszulek. (tak pisało, ale jak nie mam źródła, to traktujcie to trochę z przymrużeniem oka). Wiadomo, Barca to gigant, w Katalonii ludzie są bardziej zżyci z regionem niż na Śląsku (chodzi mi o ilość ludzi), ale przekładając to na nasz rynek, podejrzewam, że mogłoby być podobnie.

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#659 Post autor: Paveel » 8 lut 2015, o 22:48

MkF pisze:Zdecydowanie najładniejsze koszulki mieliśmy w sezonie 2007/08 , odcień Niebieskiego - idealny. Czcionki, wzór - super, hasło Najważniejsza jest tradycja RUCH Chorzów - Legenda bez końca - rewelacja
nic dodać, nic ująć, rzeczywiście te koszulki były świetne.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie

Awatar użytkownika
kris91
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#660 Post autor: kris91 » 8 lut 2015, o 22:59

Ja zawsze jestem zdania, że lepiej mieć stroje z firmy mniej znanej niż adidas, ale przynajmniej z indywidualnym wzorem.

ODPOWIEDZ