Stroje

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
tomicher
Kontakt:

Re: Stroje

#631 Post autor: tomicher » 2 lut 2015, o 13:31

miechowiner13 pisze:Fajne choć mnie się ten szew na klacie wydaje nie potrzebny
Szew na klacie wydaje się być potrzebny, bo koszulka wykonana jest z dwóch różnych materiałów. Górna część posiada prążki, dół jest gładki.

Koszulka meczowa wiosna 2015

Polecam obejrzeć sobie video na oficjalnej stronie, które prezentuje proces tworzenia koszulki dla Maliny ; )
Obrazek

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#632 Post autor: AdiC » 2 lut 2015, o 14:08

tomicher pisze:
Szew na klacie wydaje się być potrzebny, bo koszulka wykonana jest z dwóch różnych materiałów. Górna część posiada prążki, dół jest gładki.

Polecam obejrzeć sobie video na oficjalnej stronie, które prezentuje proces tworzenia koszulki dla Maliny ; )
Malina musi mieć wersja Specjal bo z kieszonką na cygaryty i sztrachecle
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

miechowiner13
Kontakt:

#633 Post autor: miechowiner13 » 2 lut 2015, o 16:27

tomicher pisze:

rzeczywiście na tym zdjęciu Konczkowskiego, kaj to jest pomarszczone nie widziołech że to są dwa materiały, dopiero na tym co w rzuciłeś widać to dobrze.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=trpqk4p1CaY#t=44[/youtube]

viperR
Kontakt:

#634 Post autor: viperR » 2 lut 2015, o 17:41

tomicher pisze:

na runde jesienną co drugi pasek pionowy bydzie biały..

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#635 Post autor: Radvan138 » 4 lut 2015, o 08:45

Jak widza naprasowany herb to mnie biere :/

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

bRayan72

#636 Post autor: bRayan72 » 4 lut 2015, o 11:14

Ruch Chorzów podczas zgrupowania w Turcji rozgrywa mecze w koszulkach, które służyły mu również w lidze. To już jednak koniec tych strojów.

Model koszulek, którego niebiescy używali w rundzie jesiennej ekstraklasy, nie wszystkim przypadł do gustu. - Wyglądaliśmy w nich jak harcerze - usłyszeliśmy podczas obozu w Side.

To już jednak koniec niebieskich koszulek z białymi wypustkami. Na zespół czekają już nowe trykoty, które piłkarze po raz pierwszy założą podczas przedsezonowej prezentacji zespołu.

To już w najbliższy poniedziałek, o godzinie 19, w hali chorzowskiego MORiS-u. - Nowe stroje, nowa jakość. Podobają mi się - komentuje Dariusz Smagorowicz, prezes klubu.
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

19aRtuR20
Kontakt:

#637 Post autor: 19aRtuR20 » 5 lut 2015, o 23:59

simonsays pisze:Zdaje sie ze mamy techniczna wspolprace z Japan Motors i z Citroenem. Ale na przod koszulek sie dostajesz za 4 banki, czyli PGNiG, Weglokoks itd

za***iscie by to wygladalo, gdyby na boisku wstawili auto, jak czasem robi sie na skokach narciarskich, i te auto w barwach jak na fotce. Do tego akcja marketingowa ze sprzedaza koszulek. Troche by sie tych koszulek sprzedalo mysle.
Wzór ciekawy, ale niestety jak dołożysz reklamy w obecnym układzie (czyli Węglokoks, PGNiG, do tego w lidze T-Mobile, na rękawie logo ekstraklasy, nc+, Keno, a z lewej herb Chorzowa i logo) to koszulka kompletnie traci swój urok. I oby jak najdłużej takich koszulek nie było, bo to by znaczyło, że sponsorzy ciagle byliby obecni na koszulkach (tylko w tym kontekscie mom nadzieja :) )

Tak samo pasiaki, których w Ruchu nie było od czasów 2. ligi w połowie lat 90... Po dodaniu tylu reklam ile jest obecnie wyglądałyby fatalnie wg mie.

19aRtuR20
Kontakt:

#638 Post autor: 19aRtuR20 » 8 lut 2015, o 18:33

Ruch Chorzów - koszulki meczowe pisze:Pod koniec stycznia Ruch Chorzów zaprezentował nowe koszulki meczowe na nadchodzącą rundę. Klub zaprezentował stroje domowe w kolorze niebieskim oraz stroje wyjazdowe w kolorze białym.

Jak wiadomo, kibice Ruchu identyfikują się z regionem, czyli Górnym Śląskiem. Wiele ludzi w Polsce słysząc nazwę chorzowskiego klubu jedne z pierwszych skojarzeń to przywiązanie do regionu kibiców. Postanowiliśmy zapoznać się z Waszymi opiniami o trzecim komplecie strojów Ruchu w barwach Górnego Śląska.

Wiele klubów w Europie posiada także trzeci komplet strojów. Czasami jest to kolor niezwiązany z barwami klubowymi, np. Real regularnie posiada trzy komplety strojów, gdzie trzeci komplet najczęściej w ogóle nie jest związany z barwami klubowymi. Prawdziwym bestsellerem okazały się wyjazdowe koszulki FC Barcelony w barwach Katalonii, które biły wszystkie rekordy sprzedaży.

W przeszłości Ruch posiadał już trzecie koszulki, w których sporadycznie występował. Były to… czerwone(!) trykoty. Stroje w barwach Górnego Śląska mogłyby być gratką dla kibiców, którzy mocno identyfikują się z regionem. Być może byłby to dobry pomysł by uczcić 95 lat istnienia naszego klubu?

Co sądzicie o takim pomyśle? Czy zakupilibyście strój Ruchu w barwach naszego regionu? Czy warto zaproponować taki pomysł klubowi? Zapraszamy do wyrażenia swojego zdania, a także udostępnienia tej informacji do wszystkich kibiców Niebieskich.

PS. UWAGA!!! Zdjęcie to tylko przerobiony wzór strojów w jakich Ruch zagra w rundzie wiosennej. Obrazek ma tylko wstępnie imaginować nasz pomysł. Wzór strojów mógłby wyglądać całkowicie inaczej. Trzeba pamiętać jednak, że barwy tych strojów powinny być z przewagą żółtego, ponieważ nasz strój domowy jest niebieski.

Obrazek
Źródło: Ruch Chorzów - koszulki meczowe

Co sądzicie o tym pomyśle? :)

cheapgun
Kontakt:

#639 Post autor: cheapgun » 8 lut 2015, o 18:46

Co do Twojej pierwszej wypowiedzi (nt mnogosci marek na koszulce) to powiem tak: najczesciej uzywa sie ideogramu w przypadku marek samochodowych i przy odpowiednim umiejscowieniu i rozmiarze, faktycznie, moze podniesc atrakcyjnosc zestawu (co wazne rowniez a o czym sie w Polsce zapomina - brak gryzacych sie ze soba kolorow). Co do drugiej; za***iscie mi sie podoba :) Dodam, ze jestem zwolennikiem kolnierzykow w miejsce serkowego wykonczenia ale widac, ze odchodzi sie od tego, niestety
Niebieski Chropaczów

kattowitz
Kontakt:

#640 Post autor: kattowitz » 8 lut 2015, o 18:53

Bardzo dobry pomysł. Ruch zawsze był najbardziej Śląski ze wszystkich ekip z GŚ. Trzeba to podkreślać w każdym aspekcie, również w strojach. 100% za tym pomysłem. :ok:

pedro-sbl
Kontakt:

#641 Post autor: pedro-sbl » 8 lut 2015, o 19:03

Oczywiscie na JA. Ino niy trzeci a drugi. No i fanka z adlerym. Szkoda, ze my jyj niy mieli kej my szpilali w pucharach. Jak niy promowac hajmatu jak poprzez takie inicjatywy?
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

tramp3k
Kontakt:

#642 Post autor: tramp3k » 8 lut 2015, o 19:23

ja! Ja jestem pierwszy do kupna takiego stroju :)

adamo_R

#643 Post autor: adamo_R » 8 lut 2015, o 19:40

Tako kolorystyka strojów je genialno. Popierom inicjatywa. Ja!

COBRA

#644 Post autor: COBRA » 8 lut 2015, o 19:44

Trocha jak Arka Gdynia by my wyglądali ale adlerkiem bym nie pogardził.

robotrix
Kontakt:

#645 Post autor: robotrix » 8 lut 2015, o 19:46

przerabiomy tyn tymat co zmiana koszulek i skonczy sie tak jak zawsze...

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

ODPOWIEDZ