Manifestacja w sprawie budowy nowego stadionu przy Cichej
-
- Kontakt:
Re: Manifestacja w sprawie budowy nowego stadionu przy Ciche
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, kiedy realnie jest szansa na podjecie jakiś decyzji przez rade miasta. Projekt wystarczy wyciagnać z szufladki i zacząc go realizowac, a my za duzo czasu nie mamy jak każdy wie i widzi na trwanie w obecnej sytuacji.
- tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
obecny projekt jak sie niy myla to jest ino wizualizacja , a na budowlany to dopiyro muszymy poczekac jakies pół roku przy dobrych wiatrach 

-
- Kontakt:
tak masz racje w tamtym roku głosowanie było bodajze w grudniu, a pierwsza łopata miala zostac wbita w sierpniu czyli troche czasu jeszcze minie, gdy patrze na Tychy tam bez wiekszej walki o stadion juz mozna powiedziec wybudowano 15 tysiecznik, u nas na temat walki o stadion mozna napisac ksiazke, ale gdy juz go bedziemy mieli to z pewnoscia to docenimy i frekwencja bedzie bliska zapelnieniu w kazdym szpilu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
w Tychach sama budowa idzie sprawna, ale od pomysłu już zatwierdzonego do pierwszej łopaty minęły prawie dwa lata.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
stadion jak powstanie to bedzie na następne 80 lat.
pytanie brzmi : czy jest sens budować obiekt na 12 tys ludzi ?
żebyśmy sie nie obudzili za 15 lat w reka w nocniku...
ps.
oczywiscie JEŚLI KIEDYŚ TEN STADION POWSTANIE
ps.
-
- Kontakt:
Ja jest sens budowania stadionu na 12tys. bo jest możliwość przebudowy do 16tys i to nie tak dużym kosztem bo z tego co wiem to mają być dostawiane na górze trybuny gotowe już podestyRudaSlaska7 pisze:stadion jak powstanie to bedzie na następne 80 lat.
ps.
I zawsze czym mniejsza pojemność wielkość stadionu tym mniejsze koszty utrzymania go

-
Przy takiej różnicy 4 tyś krzesełek to koszt utrzymania według mnie to będzie znikomy,zważywszy na to że stadion już będzie wielkością dostosowany do tych 4 tyś miejsc.Co to może być za koszt sprzątaczek i płynu do krzesełek by utrzymać w czystości i tyle.farmer99 pisze:Ja jest sens budowania stadionu na 12tys. bo jest możliwość przebudowy do 16tys i to nie tak dużym kosztem bo z tego co wiem to mają być dostawiane na górze trybuny gotowe już podestyRudaSlaska7 pisze:stadion jak powstanie to bedzie na następne 80 lat.
ps.
I zawsze czym mniejsza pojemność wielkość stadionu tym mniejsze koszty utrzymania go
Może ktoś się orientuje jak to wygląda i kasą ,projekt wizualny jest ale budowlany tego do zrobienia i wtedy można ruszyć.Tylko że w budżecie na przyszły rok Chorzów nie przewidział ani złotówki na to, to chyba nie ma szans by rozpoczęto budowę w 2015 roku gdyby nawet radni się zgodzili ?
-
- Kontakt:
Dobra ale te 16 000 tysięcy zostanie z nami na lata i przez te lata trzeba będzie ten stadion zapełnić nie wiem jak będzie kształtowała się frekwencja na stadionach jaki bedzie bum na piłke w Polsce ale obawiam się że wiele się nie zmieni
A więc podaje przykłady z tej kolejki
Piątek:
Piast Gliwice - Wisła Kraków: mecz pi razy oko hitowy godzina 20.30 obecność obowiązkowa drużyna z Gliwic w gazie liczba kibiców: 5450 max 10 037 czyli troche więcej niż 50% pojemności jak dla mnie żenada
Sobota:
Jagiellonia Białystok - Zawisza Bydgoszcz: Jaga po kilku bombach mecz na odkucie stadion niedawno otwarty powinny być tłumy liczba widzów 6513 max 22 000? trochę słabo znów mniej niż 1/3 żenada
Korona Kielce - GKS Bełchatów: sobota godzina 18.00 termin wymarzony może Kielczanie nie grają super ale publika jest z nimi liczba widzów: 4541 max 15 500 czyli mniej niż 1/3 pojemności stadionu żenada
Ominąłem Łęczną i Bielsko bo to miasta bez jakiegoś wielkiego ciśnienia na piłkę no i tam frekwencja była daleka od 100% pojemności
Wiesz nie chcę jakoś negować stanowiska że stadion ma mieć 16 000 czy więcej ale widząć trend obecny, przed Euro 2012 i prognozowany, jestem przekonany że niepotrzebny nam stadion większy niż 12 000. Jedynie dla zaspokojenia potrzeb niespełnionych kibiców którzy wierzą że będziemy czołową ekipą w Polsce na lata jestem w stanie uwierzyć że jakimś cudem będziemy ten stadion zapełniać miasto nie jest też workiem bez dna proszę pamiętajcie o tym. Chorzów leci w dół w każdym możliwym aspekcie nie wygląda to najlepiej, jeżeli gdzieś w fantastyce ma być dokończony ten Śląski to i tam można zagrać te 4 mecze na sezon te w których nas kibiców ma być mnóstwo.

Piątek:
Piast Gliwice - Wisła Kraków: mecz pi razy oko hitowy godzina 20.30 obecność obowiązkowa drużyna z Gliwic w gazie liczba kibiców: 5450 max 10 037 czyli troche więcej niż 50% pojemności jak dla mnie żenada
Sobota:
Jagiellonia Białystok - Zawisza Bydgoszcz: Jaga po kilku bombach mecz na odkucie stadion niedawno otwarty powinny być tłumy liczba widzów 6513 max 22 000? trochę słabo znów mniej niż 1/3 żenada
Korona Kielce - GKS Bełchatów: sobota godzina 18.00 termin wymarzony może Kielczanie nie grają super ale publika jest z nimi liczba widzów: 4541 max 15 500 czyli mniej niż 1/3 pojemności stadionu żenada
Ominąłem Łęczną i Bielsko bo to miasta bez jakiegoś wielkiego ciśnienia na piłkę no i tam frekwencja była daleka od 100% pojemności
Wiesz nie chcę jakoś negować stanowiska że stadion ma mieć 16 000 czy więcej ale widząć trend obecny, przed Euro 2012 i prognozowany, jestem przekonany że niepotrzebny nam stadion większy niż 12 000. Jedynie dla zaspokojenia potrzeb niespełnionych kibiców którzy wierzą że będziemy czołową ekipą w Polsce na lata jestem w stanie uwierzyć że jakimś cudem będziemy ten stadion zapełniać miasto nie jest też workiem bez dna proszę pamiętajcie o tym. Chorzów leci w dół w każdym możliwym aspekcie nie wygląda to najlepiej, jeżeli gdzieś w fantastyce ma być dokończony ten Śląski to i tam można zagrać te 4 mecze na sezon te w których nas kibiców ma być mnóstwo.
Batory Fans
- ExtremeHKS
- Kontakt:
no to zróbmy 15k miejsc i będzie dobrze...
MANCHESTER CITY
pierwszy mecz:08.07.2010 Ruch Chorzów-Szachtior Karaganda 1:0...
pierwszy mecz:08.07.2010 Ruch Chorzów-Szachtior Karaganda 1:0...
-
- Kontakt:
Dużo racji w tym co napisałeś. Jeżeli stać nas na stadion na powiedzmy 12 tysięcy miejsc. Stadion kameralny, z dobrą akustyką i widocznością boiska to taki stadion będzie miał wzięcie. Im mniej biletów będzie dla nas tym łatwiej o mobilizacje. Im większy % wypełnienia stadionu tym ludzie będą uważali mecz za coś atrakcyjnego. Trybuny będą wypełnione w granicach 60-90% w zależności od pozycji w lidze czy rywala. Koszty utrzymania będą również mniejsze.mrokol08 pisze:Dobra ale te 16 000 tysięcy zostanie z nami na lata i przez te lata trzeba będzie ten stadion zapełnić nie wiem jak będzie kształtowała się frekwencja na stadionach jaki bedzie bum na piłke w Polsce ale obawiam się że wiele się nie zmieni
Piątek:
Sobota:

-
- Kontakt:
Stadionu niy buduje sie na teroz ino na lata. Jesli koszt dolozynia 4 dodatkowych tauzynow niy bydzie wysoki nalezy to zrobic teroz. Tak zresztom zrobiono w tychach.
Bo sie okoze ze nawet jak na ogorkowych manszaftach niy momy fol to z lepszymi to nadrobiemy pelnym stadionem i wyzszymi cenami biletow.
A to ze stadion na 16 moze czasym byc niypelny to bydzie naszo wina i marketingu.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Bo sie okoze ze nawet jak na ogorkowych manszaftach niy momy fol to z lepszymi to nadrobiemy pelnym stadionem i wyzszymi cenami biletow.
A to ze stadion na 16 moze czasym byc niypelny to bydzie naszo wina i marketingu.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
- Lutz
- Kontakt:
.... a jo sie tyż wciepna pora obrozków
15 057 miejsc - 17 mln € = 71 083 800,00 zł

Trocha takie ciulstewko , pra ? A i kosztowoł by 2 razy tela , dyć w Polsce kożdy musi zarobić
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
15 057 miejsc - 17 mln € = 71 083 800,00 zł

Trocha takie ciulstewko , pra ? A i kosztowoł by 2 razy tela , dyć w Polsce kożdy musi zarobić

-
- Kontakt:
Odbiegajac od tematu ale ino trocha.
Cieszy wygrano w Katowicach Krupy na Prezydenta. Jako czlowieka Uszoka jest pewnosc ze stadion tam za gibko niy powstanie.
Cieszy wygrano w Katowicach Krupy na Prezydenta. Jako czlowieka Uszoka jest pewnosc ze stadion tam za gibko niy powstanie.
- jaRo 1920
- Kontakt:
Serio myślicie, że powstanie nowy stadion i będzie komplet na każdym meczu? Będzie tak jak w każdym klubie wielkie bum komplet na pierwszym meczu i wracamy do 6-8k przy atrakcyjnych przeciwnikach komplet. Bez dobrej piłki nie ma kibiców. Chociaż Jaga nawet ostatino jak była na drugim miejscu, drugi mecz po otwarciu stadionu i 12k teraz już połowa tego. Stadion na 12k miejsc jest idealnym stadionem dla nas. 10k biletów dla nas do tego bufory, goście i jest git.

-
- Kontakt:
dobry post simon.
pkt 5 bardzo ciekawy, jeden z wielu pomysłów, które można zrealizować. Tylko pytanie czy to się opłaca? a jeśli tak, to w jakich warunkach? Każda akcja marketingowa kosztuje. Jeśli nie robiąc kompletnie nic, mam na trybunach 5tys ludzi (mniej więcej 50tys. przychodu) to po jakiego ch**ja mam organizować akcje za 100-200tys, skoro pozostało mi 3 tys. wolnych miejsc?
Żeby porządna, długofalowa akcja marketingowa miała jakikolwiek sens, musi powodować, że przyjdzie nowych ludzi w takiej ilości, żeby pokryć koszty, czyli minimum 10-20tys. nowych kibiców.
pkt 5 bardzo ciekawy, jeden z wielu pomysłów, które można zrealizować. Tylko pytanie czy to się opłaca? a jeśli tak, to w jakich warunkach? Każda akcja marketingowa kosztuje. Jeśli nie robiąc kompletnie nic, mam na trybunach 5tys ludzi (mniej więcej 50tys. przychodu) to po jakiego ch**ja mam organizować akcje za 100-200tys, skoro pozostało mi 3 tys. wolnych miejsc?
Żeby porządna, długofalowa akcja marketingowa miała jakikolwiek sens, musi powodować, że przyjdzie nowych ludzi w takiej ilości, żeby pokryć koszty, czyli minimum 10-20tys. nowych kibiców.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.