[17 kolejka] Górnik Łęczna - Ruch Chorzów 28.11.14 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
kattowitz
Kontakt:

Re: [17 kolejka] Górnik Łęczna - Ruch Chorzów 28.11.14 1

#286 Post autor: kattowitz » 29 lis 2014, o 14:28

Pan Jan nie wiedzioł. Pan Waldek nie wie ale jo wiem jedno jeżeli w następnym spotkaniu zagromy tym samym składem i z takim samym zaangażowaniem to nie Zawisza ale My jesteśmy pewniakiem do spadku.
P.S.
Zawsze na tym forum broniłem Kamyka ale mioł racja Dębiński w C+ że jak nie mosz pewności że dojdziesz do bala to nie ruszej się z bramki.

mrokol08
Kontakt:

#287 Post autor: mrokol08 » 29 lis 2014, o 14:46

Jak piłkarzyny w grudniu mają robić łaske z podpisywaniem konktraktów to niech sobie darują realnie na obecny czas szkoda by mi było tylko Grzesia Kuświka i może troszke Dziwniela ich odejście by troche zabolało, reszta jak chcecie wypad jak mamy spaść to i tak spadniemy.
Batory Fans

19aRtuR20
Kontakt:

#288 Post autor: 19aRtuR20 » 29 lis 2014, o 18:43

Lutz pisze:Tak do przypomniynio wloz żech sie na http://www.90minut.pl/liga/0/liga585.html - wejrzyjcie sie ino wiela nos wtedy na szpile łaziło na C6 , a takiego luksusu jak dzisiej my niy mieli.
Hmm, teraz jedno mi sie na klawiatura cisnie... jako wyniki tako frekwencja, czy jacy kibice taki wynik?
niebieski73 pisze:Wypowiedzi naszych grajków i Kinga są na takim samym poziomie jak ich gra. Ktoś mi tu napisoł że sie dowalom to wypowiedzi, ale jak ich słuchom i czytom to mie krew zalewo, non stop jedno i to samo dupcom, że trza przeanalizować, wyciągnąć wnioski, że przeciwnik był wymagający, teren trudny, sędzia ciulaty, ale żodyn nie mo jaj żeby przeprosić kibiców, powiedzieć pora gorzkich słów o swojej grze.
Ten ktoś to chyba jo, bo wczoraj pisołch, że te wypowiedzi po meczu to coś mało ważnego. Takie pomeczowe wypowiedzi jak Skwary czy Kałużnego to rodzynki, ale wiela ich jest? Jeden na tysiac? Są dwie wypowiedzi w przerwie, czesto dwie po meczu, ale konkretów z nich prawie sie nie dowiesz. Jak spytaja czy faulowałeś czy nie, to Ci odpowie, że musi na powtórkach zoboczyc.

Nie wiem jak inni, ale jo te wypowiedzi nie traktuja poważnie, bo nawet wypowiedzi Waldka (akurat niepotrzebne mieszanie sedziego, ale ten sedzia chyba kozdemu na nerwy działo) sa po prostu czescia dyplomacji. Waldek potrafil (godom o jego poprzedniej przygodzie z Ruchem) ryknac czy op***dolic piłkarzy, ale czy mo to robic zaro po meczu, na dodatek przez media? To nie jest metoda. A taki Efir czy Dziwniel czy nawet Stawarczyk, Zieńczuk czy Kuświk co mo pedziec? Że Malina stary ciul zajeboł dwa tory i niych lepi na emerytura idzie?

arturos2002

#289 Post autor: arturos2002 » 29 lis 2014, o 19:17

Tory zjeb.ł i Malina i Stawarczyk z Surmą od którego poszła akcja jak gwiazdorzył i zachciało mu się dryblingów.
Z tymi dziadkami lepiej niech kontraktów nie podpisują oni to mogą trampkarzy trenować.
Już dawno Ruch miał wprowadzać młodzież z drugiej drużyny by się ogrywali,przeciętny zawodnik z drugiej drużyny wszystko może walecznością,szybkością i ambicją nadrobić i zagra lepiej niż taki Malina który za przeciwnikiem nie umie nadążyć,a taki Stawarczyk bije na aut nawet jak go nikt nie atakuje,zawodowiec i takie zagrania to parodia.

Awatar użytkownika
Duszello
Kontakt:

#290 Post autor: Duszello » 29 lis 2014, o 19:36

A jo wom godom zmiana tormana i to ruszy. No i dziadki out.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

arturos2002

#291 Post autor: arturos2002 » 29 lis 2014, o 19:48

Torman to jeszcze nie jest najgorszy co ma zrobić jak taki Stawarczyk zamiast wybić to sie mija z piłką a Malina nie nadąża, obrona do wymiany i jakiś konkretny libero co by umiał zagrać długie piłki na

orbiter
Kontakt:

#292 Post autor: orbiter » 29 lis 2014, o 20:01

Jeśli już z akcji nic nie potrafią sklecić to niech ćwiczą stałe fragmenty oraz podania i utrzymanie się przy piłce.

Co do kontraktów to
- niska podstawa
-kosmiczna premia za wygraną :)
tylko w ten sposób można zmotywować te galerianki.

Generalnie zrobiło się zbyt gęsto w powietrzu, rzekłbym nawet za duszno. Tylko konkretne przeluftowanie może wstrząsnąc drużyną. Obyś Waldek Nas z tego wykaraskał :/

Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

19aRtuR20
Kontakt:

#293 Post autor: 19aRtuR20 » 29 lis 2014, o 20:37

Jedyny plus wczorajszego meczu (ja, dobrze czytosz), że może narobili błędów na kolejne kilka meczów... Z takim Śląskiem obrona grała dobry mecz, lepi było wygrać (mimo, że cufalem) ze Śląskiem i przegrać w Łęcznej niż zrobić dwa remisy. Ale zoboczymy co przyniesie poniedziałek, ósmego... Do meczu jeszcze 9 dni, to wg mie fes ważne do nos...

Czemu? Pamiyntocie sezon 2012/13? Aż mi sie zimno robi jak pomyśla jak sie skonczył, ale ten sezon to praktycznie kopia... Najpierw fatalnie, potem sie jakoś dzwigomy jak trenerem zostoł Zielinski, punktujemy, ale styl nie powalo, a potem po kilku meczach zaś zaczely sie slabe wyniki... Teraz własnie te kilka dodatkowych dni sie przydo, przynajmi mom nadzieja, że po tych kilku dodatkowych dniach beda gryźć trowa, a dodatkowe pora dni do szansa na wypracowanie jakigos stałego fragmentu czy coś...

19porwollo20
Kontakt:

#294 Post autor: 19porwollo20 » 29 lis 2014, o 21:10

Lutz pisze: a takiego luksusu jak dzisiej my niy mieli.
co mosz na myśli pisząc luksus??
Obrazek

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#295 Post autor: Lutz » 29 lis 2014, o 21:13

.... to mioł byś sarkazm , ale musi widać mi niy wyszoł :)

Awatar użytkownika
ExtremeHKS
Kontakt:

#296 Post autor: ExtremeHKS » 29 lis 2014, o 21:45

w tym roku spokojne utrzymanie...
MANCHESTER CITY
pierwszy mecz:08.07.2010 Ruch Chorzów-Szachtior Karaganda 1:0...

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#297 Post autor: Mirek » 29 lis 2014, o 21:48

ExtremeHKS pisze:w tym roku spokojne utrzymanie...
w tym roku ja, gorzi w sezonie

Elmer
Kontakt:

#298 Post autor: Elmer » 29 lis 2014, o 22:38

Strach patrzeć na tabelę, a za 2 tygodnie może być jeszcze gorzej. Czeka nas ciężka zima i strasznie nerwowa wiosna.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Midway
Kontakt:

#299 Post autor: Midway » 30 lis 2014, o 00:01

orbiter pisze:Jeśli już z akcji nic nie potrafią sklecić to niech ćwiczą stałe fragmenty oraz podania i utrzymanie się przy piłce.

Co do kontraktów to
- niska podstawa
-kosmiczna premia za wygraną :)
tylko w ten sposób można zmotywować te galerianki.

Generalnie zrobiło się zbyt gęsto w powietrzu, rzekłbym nawet za duszno. Tylko konkretne przeluftowanie może wstrząsnąc drużyną. Obyś Waldek Nas z tego wykaraskał :/

Dokładnie! Kiedy graliśmy w 2 lidze przed awansem właśnie tak było! Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale była pewna określona pula pieniędzy i za zwycięstwo była duża kasa do tej puli, remis zatrzymywał zgromadzone pieniądze + pula, przegrana oznaczała powrót do określonej puli tracąc całą kasę zgromadzoną za zwycięstwa w danym miesiącu. Wiadomo wtedy byliśmy bardzo silni i nie można porównywać tego do obecnej sytuacji i nie piszę, żeby to wróciło, ale coś na miarę tego powinni wprowadzić w Ruchu po przerwie zimowej, która mam nadzieję przyniesie zwycięstwa. Jest źle, ale tragicznie nie. Strata do bezpiecznego miejsca to 4/5 pkt, więc można to nadrobić nie tylko w 2 meczach (bardzo trudne), ale po przerwie zimowej na starcie której zobaczymy gdzie tak naprawdę jesteśmy, bo na razie jest to 1 liga...
Pierwszy mecz na Cichej 6: 10.04.2004: Ruch Chorzów 2-2 Podbeskidzie Bielsko Biała
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2

niebieski73
Kontakt:

#300 Post autor: niebieski73 » 30 lis 2014, o 08:33

19aRtuR20 pisze:
Lutz pisze:Tak do przypomniynio wloz żech sie na http://www.90minut.pl/liga/0/liga585.html - wejrzyjcie sie ino wiela nos wtedy na szpile łaziło na C6 , a takiego luksusu jak dzisiej my niy mieli.
Hmm, teraz jedno mi sie na klawiatura cisnie... jako wyniki tako frekwencja, czy jacy kibice taki wynik?
niebieski73 pisze:Wypowiedzi naszych grajków i Kinga są na takim samym poziomie jak ich gra. Ktoś mi tu napisoł że sie dowalom to wypowiedzi, ale jak ich słuchom i czytom to mie krew zalewo, non stop jedno i to samo dupcom, że trza przeanalizować, wyciągnąć wnioski, że przeciwnik był wymagający, teren trudny, sędzia ciulaty, ale żodyn nie mo jaj żeby przeprosić kibiców, powiedzieć pora gorzkich słów o swojej grze.
Ten ktoś to chyba jo, bo wczoraj pisołch, że te wypowiedzi po meczu to coś mało ważnego. Takie pomeczowe wypowiedzi jak Skwary czy Kałużnego to rodzynki, ale wiela ich jest? Jeden na tysiac? Są dwie wypowiedzi w przerwie, czesto dwie po meczu, ale konkretów z nich prawie sie nie dowiesz. Jak spytaja czy faulowałeś czy nie, to Ci odpowie, że musi na powtórkach zoboczyc.

Nie wiem jak inni, ale jo te wypowiedzi nie traktuja poważnie, bo nawet wypowiedzi Waldka (akurat niepotrzebne mieszanie sedziego, ale ten sedzia chyba kozdemu na nerwy działo) sa po prostu czescia dyplomacji. Waldek potrafil (godom o jego poprzedniej przygodzie z Ruchem) ryknac czy op***dolic piłkarzy, ale czy mo to robic zaro po meczu, na dodatek przez media? To nie jest metoda. A taki Efir czy Dziwniel czy nawet Stawarczyk, Zieńczuk czy Kuświk co mo pedziec? Że Malina stary ciul zajeboł dwa tory i niych lepi na emerytura idzie?
Jo nie godom, że mają jeden na drugiego najeżdżać,ale takie teksty słyszymy już od początku sezonu i widzisz jakieś efekty tej dyplomacji? Założa sie,że jak przegromy kolejne mecze to te gwiazdy zaś bydom dupcyć o analizie, trudnym przeciwniku itd. A może właśnie trza żeby coś dupło w tej szatni, usunąć to co chore i potem zacząć leczenie, bo może sie okazać potem, że bydzie za późno.

Zablokowany