Wybory Samorządowe (16 listopad) - GŁOSUJEMY NA RAŚ
-
- Kontakt:
Re: Wybory Samorządowe (16 listopad) - GŁOSUJEMY NA RAŚ
No ale miała byc pełna mobilizacja, bo rozchodziło sie o stadion na Cichej. Wygląda na to ze bedziemy widzieli nowy stadion jak świnia słońce
POpaprańców i WCH interesuje tylko jak zedrzeć kasiorę z mieszkańców poprzez podwyższanie do maksimum podatków lokalnych. Nie wiem czy nie lepiej by było gdyby wybory wygrał PIS, oni w Chorzowie jeszcze nie rządzili.

Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.
- ch-R
Zastanawiające :
34656 wydanych kart ważnych ,
a 3166 głosów nieważnych.
Tyle głosów nieważnych , to moim zdaniem albo ktoś majstrował przy głosach albo społeczeństwo jest tak debilne, że nawet nie potrafi jednego X zakreślić !
Tyle głosów nieważnych , to moim zdaniem albo ktoś majstrował przy głosach albo społeczeństwo jest tak debilne, że nawet nie potrafi jednego X zakreślić !
Mahatma Gandhi
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
Mahatma Gandhi
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
-
- Kontakt:
nic niy napisołch boch porahowoł.....
cirio to pochyto

cirio to pochyto
Ostatnio zmieniony 19 lis 2014, o 20:15 przez Pavlique, łącznie zmieniany 1 raz.
I'm a man who walks alone
-
- Kontakt:
Bez obrazy, ale raczej to drugiech-R pisze:Zastanawiające :

Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.
-
- Kontakt:
Możliwe koalicje:Pavlique pisze:nic niy napisołch boch porahowoł.....![]()
![]()
![]()
cirio to pochyto
PO + RAS = 13/25 głosów i ewentualnie ktos jeszcze
WCH+PIS+RAŚ =14/25
No i PO+WCH =19/25

-
- Kontakt:
Gorzelik pisał o tym że ludzie zrozumieli że na każdej kartce z karty dali X czyli zakreślili mnóstwo kandydatów nie wiem ile w tym prawdy i dlatego tyle nieważnych...
Batory Fans
- ch-R
Też mi się tak zdaje . Jest taka mapa, która pokazuje gdzie jest najwięcej głosów nieważnych - większość na wsiach i małych mieścinach , my tu i tak nieźle wyglądamy . Ale z 2010 rFredyKruger pisze:Bez obrazy, ale raczej to drugiech-R pisze:Zastanawiające :

Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi
-
- Kontakt:
Najwiyncyj w mazowieckim. Zawsze twierdziłem ze warszawioki to bezmózgi 

-
- Kontakt:
FredyKruger pisze:Najwiyncyj w mazowieckim. Zawsze twierdziłem ze warszawioki to bezmózgi
Akurat sama Warszawa nie odbiegała od normy. Te mazowieckie wsie wtedy jawnie przekręcił psl, i to była widać czarno na białym.NIKT się tym nie zajął na poważnie, więc teraz też nie liczę na jakiekolwiek działanie.
Ale jak ktoś wierzy, że to coś da to 22 listopada jest protest w katowicach/
-
- Kontakt:
FredyKruger pisze:No ale miała byc pełna mobilizacja, bo rozchodziło sie o stadion na Cichej. Wygląda na to ze bedziemy widzieli nowy stadion jak świnia słońcePOpaprańców i WCH interesuje tylko jak zedrzeć kasiorę z mieszkańców poprzez podwyższanie do maksimum podatków lokalnych. Nie wiem czy nie lepiej by było gdyby wybory wygrał PIS, oni w Chorzowie jeszcze nie rządzili.
A moze te wybory pokazaly ile w rzeczywistosci jest kibicow w Chorzowie co zyja Ruchem. Moze byla mobilizacja ale jak widac po ilosci glosow jest malo kibicow i nie do konca wyszlo tak jak mialo wyjsc.
Choc nie wiem czego kto sie spodziewal bo chyba nie wiekszosci w RM ze strony RAŚ.
Grunt ze Prezydentem. zostal nadal "przychylny" stadionowi Kotala i ze WdCH nie ma wiekszosci w radzie.
P.S. byle tylko PO nie duplo koalicji z WdCH bo w polityce je wszystko mozliwe
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
-
- Kontakt:
Większość obywateli przez te wszystkie afery w wszystkich rządach ma wybory w pupie choć to co się dzieje na Wiejskiej w "stolycy" nie ma wielkiego przełożenia na realia w mieście. Niestety jest też fakt, że większość kandydatów idzie do władzy po swój dobrobyt. Ludzie idą po to, aby skreślić wszystkich i dać tym samym wyraz swojego niezadowolenia, nie idąc na wybory pośrednio "wspiera" (jakoś to tam jest zdaje się?) aktualną władzę więc ja bym nie mówił, że to debile itd. to jest świadome działanie.
Jeśli chodzi zaś o głosowanie na "swoich", którzy mają stadion w swoich postulatach, to umówmy się, czy każdy mieszkaniec Chorzowa jest tym faktem zainteresowany? Nie sugeruję absolutnie, że tak jest tylko w Chorzowie, bo w zasadzie tak jest wszędzie. To jest swoisty paradoks bo miasto jest w mojej opinii znane z dwóch rzeczy, RUCH'u i huty, no ale jest jak jest i nie u wszystkich stadion na C6 jest priorytetem, bo przecież dla kogoś kto na mecze nie chodzi, to nie jest potrzebne.
Oczywiście My tutaj gdybamy, a interesy w RM pokażą co jest ważne, a co jest na boku - byle tylko nie było wojny politycznej, jak w poprzednim głosowaniu ws. stadionu na radzie miasta.
Jeśli chodzi zaś o głosowanie na "swoich", którzy mają stadion w swoich postulatach, to umówmy się, czy każdy mieszkaniec Chorzowa jest tym faktem zainteresowany? Nie sugeruję absolutnie, że tak jest tylko w Chorzowie, bo w zasadzie tak jest wszędzie. To jest swoisty paradoks bo miasto jest w mojej opinii znane z dwóch rzeczy, RUCH'u i huty, no ale jest jak jest i nie u wszystkich stadion na C6 jest priorytetem, bo przecież dla kogoś kto na mecze nie chodzi, to nie jest potrzebne.
Oczywiście My tutaj gdybamy, a interesy w RM pokażą co jest ważne, a co jest na boku - byle tylko nie było wojny politycznej, jak w poprzednim głosowaniu ws. stadionu na radzie miasta.
-
- Kontakt:
Może mosz racja, że pokozało ile ludzi w Chorzowie żyje Ruchem. Nie wiem jak wyglądała kampania wyborczo w Chorzowie, ale patrząc po internecie to wg mie fatalnie (chodzi mi o kibiców, strony kibicó). Temat na forum, a wiadomo ile ludzi włazi na forum, prawie cały czos te same ludzie, czasami wyskocza jakies nowe aktywne uzytkowniki, ale czesc z nich okazuje sie prowokatorami... To samo na najwiekszej kibicowskiej stronie Ruchu - tekst o jednym kandydacie, dopiety do artykułu Stowarzyszenia o wyborach w Rudzie Śl... Stowarzyszenie też nie poparło kogoś w Chorzowie - nie chodzi mi o partie, a konkretne osoby - może dlatego, że startowały same "anonimy", a nie tak jak np. w Łodzi ludzie znani w środowisku...marek79 pisze:FredyKruger pisze:No ale miała byc pełna mobilizacja, bo rozchodziło sie o stadion na Cichej. Wygląda na to ze bedziemy widzieli nowy stadion jak świnia słońcePOpaprańców i WCH interesuje tylko jak zedrzeć kasiorę z mieszkańców poprzez podwyższanie do maksimum podatków lokalnych. Nie wiem czy nie lepiej by było gdyby wybory wygrał PIS, oni w Chorzowie jeszcze nie rządzili.
A moze te wybory pokazaly ile w rzeczywistosci jest kibicow w Chorzowie co zyja Ruchem. Moze byla mobilizacja ale jak widac po ilosci glosow jest malo kibicow i nie do konca wyszlo tak jak mialo wyjsc.
Choc nie wiem czego kto sie spodziewal bo chyba nie wiekszosci w RM ze strony RAŚ.
Grunt ze Prezydentem. zostal nadal "przychylny" stadionowi Kotala i ze WdCH nie ma wiekszosci w radzie.
Na szczescie wynik wyborów idzie uznać za dobry (w koncu prezydent w teorii jest za stadionem, teraz jeszcze mo "swoja" rada miasta, do tego osoby z RAŚ, które też chyba zadbają o dobro Ruchu) nic ino czekać na działania
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zaraz zostane zjebany ale to byly wybory samorzadowe a nie referendum za stadionem. Ilu mieszkancom Chorzowa zalezy na stadionie? Jaki procent, jesli wezmiesz pod uwage wszystkie obwody... Ze stadionem problem jest taki, ze nikt za nim nie lobbuje, 'klub lokalny' msci sie na nas z usmiechem na pysku, wielu z nas jest spoza Chorzowa i nie ma glosu w wyborach. Mieszkancy z kolei w duzej mierze skupiaja sie na innych problemach. A z innej strony uwazam, ze czas kampanii wyborczej 2014 byl niepowtarzalna szansa na szeroka akcje propagowania idei budowy nowej Cichej 6. I zadne ugrupowanie (jako calosc) z tego nie skorzystalo, poza jednostkami... Czy wiec Niebiescy w Chorzowie sa faktycznie sila? (a przed zjebaniem powiem, ze chce zasiasc na nowym szpilplacu na Cichej)19aRtuR20 pisze:Może mosz racja, że pokozało ile ludzi w Chorzowie żyje Ruchem. Nie wiem jak wyglądała kampania wyborczo w Chorzowie, ale patrząc po internecie to wg mie fatalnie (chodzi mi o kibiców, strony kibicó). Temat na forum, a wiadomo ile ludzi włazi na forum, prawie cały czos te same ludzie, czasami wyskocza jakies nowe aktywne uzytkowniki, ale czesc z nich okazuje sie prowokatorami... To samo na najwiekszej kibicowskiej stronie Ruchu - tekst o jednym kandydacie, dopiety do artykułu Stowarzyszenia o wyborach w Rudzie Śl... Stowarzyszenie też nie poparło kogoś w Chorzowie - nie chodzi mi o partie, a konkretne osoby - może dlatego, że startowały same "anonimy", a nie tak jak np. w Łodzi ludzie znani w środowisku...marek79 pisze:FredyKruger pisze:No ale miała byc pełna mobilizacja, bo rozchodziło sie o stadion na Cichej. Wygląda na to ze bedziemy widzieli nowy stadion jak świnia słońcePOpaprańców i WCH interesuje tylko jak zedrzeć kasiorę z mieszkańców poprzez podwyższanie do maksimum podatków lokalnych. Nie wiem czy nie lepiej by było gdyby wybory wygrał PIS, oni w Chorzowie jeszcze nie rządzili.
Na szczescie wynik wyborów idzie uznać za dobry (w koncu prezydent w teorii jest za stadionem, teraz jeszcze mo "swoja" rada miasta, do tego osoby z RAŚ, które też chyba zadbają o dobro Ruchu) nic ino czekać na działania
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Czemu masz zostać zjebany, napisałeś w końcu mądrego posta w tym temacie i to jest prawda. Nie wszystkich w Chorzowie obchodzi Ruch, mają wyjebane na stadion, a zależy im na losie Chorzowa. Tak czy siak po raz kolejny ludzie z Chorzowa dali niestety dupy (jakimś małym sukcesem może być odsunięcie sadłonia i wch - mniejszość)
Gdyby nie "kampania" Mrokola - to ta frekwencja wyborcza byłaby jeszcze mniejsza.
Dużo już zostało napisane i w swoim poście aRtuR ma niestety dużo racji, ale tego nie zrozumiem ani ja, ani Mrokol, ani... ;/
Gdyby nie "kampania" Mrokola - to ta frekwencja wyborcza byłaby jeszcze mniejsza.
Dużo już zostało napisane i w swoim poście aRtuR ma niestety dużo racji, ale tego nie zrozumiem ani ja, ani Mrokol, ani... ;/
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."