Alternatywa? dla kogo chyba niy Chowanca,zobocz inne szpile z gigolym,mo chop ciong na buda poza tym niy najgorzij w obronie poczontki jak zawsze u wszystkich miol ciynzkie ale widac ze coroz lepij rozumiy sie z druzynom dlo mie gigol w podstawie pozdRoRafał19R20 pisze:dodam tylko że bardzo dobre wejście Efira, można by spróbować Go zamiast Zieńczuka w następnym meczu od początku,
widać było że dobrze rozumie się z Kuświkiem.
Bardzo duży plus dla Gigołajewa, co prawda widać jeszcze że troszkę brakuje mu sił na 90minut, ale jest to jakaś alternatywa
[15 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia, 9.11.14; 15:30
- blue blood
- Kontakt:
Re: [15 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia, 9.11.14; 15:30
Świętochłowice najlepsi RUCHU kibice
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY
-
- Kontakt:
brak Babiarza i Figo na "8" - pisałem o tym od dawna i dziś się potwierdziło że to ma sens
Elektryczny Marek na trybuny i to już
Elektryczny Marek na trybuny i to już
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Uczepiliscie sie tego Chovanca a ja uwazam, ze facet ma umiejetnosci i z czasem moze byc bardzo przydatny.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
Con cantera y afición, no hace falta importación
-
- Kontakt:
na mecze chodzisz do czerwca że piszesz takie głupoty? Grałeś kiedyś w piłkę? Może na placu? Wiesz co w piłce znaczy zdobycie gola po długim czasie niepowodzeń? Od czegoś trzeba zacząć. Drużyna musi mieć impuls i tym impulsem był dzisiaj karny po akcji Konczkowskiego. A skąd się wzięła akcja? Większa pewność siebie niż w poprzednich meczach, jest większa siła i szybkość. Rozumiem, że to nie jest zasługa trenerów, to piłkarz sam sobie wypracował.cheapgun pisze:Moze i czepiam sie ale osobiscie uwazam, ze normalny cufal i szczescie nam pomoglo.. Do karnego wygladalismy identycznie jak poprzednio, bez pomyslu, bez ikry... I jaka zasluga wykazal sie Waldek przy karnym? Figo strzelil, cos mentalnie sie zmienilo w naszych gwiazdach (czy na chwile czy na dluzej to sie przekonamy) i tyle. Zadnej zasadniczej ZMIANY wprowadzonej przez Waldka w zespole nie widze. Mozemy sobie teraz gdybac co byloby przy karnym do nos w innych szpilach i jakie wyniki by byly... Z calym szacunkiem do Waldka.
Jeśli nie widzisz zmiany to widać jesteś nieobiektywny. Ja poprawę w szybkości, sile, wytrzymałości widziałem już tydzień temu. Zabrakło skuteczności, wiary w siebie. Gdyby może to nie była Legia, a np. Visnakovs nie trafił w słupek tylko do bramki to może i tam byśmy co najmniej zremisowali.
Wyznacznikiem formy i nastrojów jest Surma. Do 30 minuty dno, podobnie w ostatnich tygodniach. Od stanu 1:1 zupełnie inny gracz. Zaczął patrzeć do przodu, nie gubił piłek, nawet nimi dzielił, znowu pokazał, że może mieć żelazne płuca. Mięśnie puściły, do tego doszła wiara, że to co robią zaczyna przynosić efekty.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Lutz
- Kontakt:
Na jaki podstawie tak sądzisz ? Bez napinki.wiesiek1 pisze:Uczepiliscie sie tego Chovanca a ja uwazam, ze facet ma umiejetnosci i z czasem moze byc bardzo przydatny.
-
- Kontakt:
Moze sie nie zrozumielismy.. Ja widze zmiane w mentalnosci skuli zdobytej bramy u naszych pilkarzy ale dzisiejsza gra przeciw Jadze a pojedynek z 7egla tydzien temu niespecjalnie z naszej strony sie roznil (poza poziomem prezentowanym przez przeciwnika). Jak Ty widzisz poprawe w szybkosci i sile (mozesz to pojecie blizej nakreslic?) to ja faktycznie nigdy nie mialem nic wspolnego ze sportem... Gralem u Cieslika w noge (potem SP21, rocznik 75) a potem zmienilem dyscypline na kosza, u Mardonia (skonczylo sie na w Rybniku, w II lidze). O dynamice, wytrzymalosci, taktyce, szybkosci, wydolnosci itd wydaje mi sie ze pojecie mam wiec wycieczki osobiste bezsensowne. Co do Konczkowskiego, cofnij sie chyba ze 3 czy 4 miesiace w postach na forum i zobaczysz jaki z Niego 'pilkarz' w oczach forumowiczow. Odkrycie Waldka, psia krew... A ze Kocian stawial na Martina i gral kape to wina trenera ze Slowacji? Pojecie o sporcie moze i masz ale tendencyjny to Ty jestes, i to wyjatkowoElmer pisze:na mecze chodzisz do czerwca że piszesz takie głupoty? Grałeś kiedyś w piłkę? Może na placu? Wiesz co w piłce znaczy zdobycie gola po długim czasie niepowodzeń? Od czegoś trzeba zacząć. Drużyna musi mieć impuls i tym impulsem był dzisiaj karny po akcji Konczkowskiego. A skąd się wzięła akcja? Większa pewność siebie niż w poprzednich meczach, jest większa siła i szybkość. Rozumiem, że to nie jest zasługa trenerów, to piłkarz sam sobie wypracował.cheapgun pisze:Moze i czepiam sie ale osobiscie uwazam, ze normalny cufal i szczescie nam pomoglo.. Do karnego wygladalismy identycznie jak poprzednio, bez pomyslu, bez ikry... I jaka zasluga wykazal sie Waldek przy karnym? Figo strzelil, cos mentalnie sie zmienilo w naszych gwiazdach (czy na chwile czy na dluzej to sie przekonamy) i tyle. Zadnej zasadniczej ZMIANY wprowadzonej przez Waldka w zespole nie widze. Mozemy sobie teraz gdybac co byloby przy karnym do nos w innych szpilach i jakie wyniki by byly... Z calym szacunkiem do Waldka.
Jeśli nie widzisz zmiany to widać jesteś nieobiektywny. Ja poprawę w szybkości, sile, wytrzymałości widziałem już tydzień temu. Zabrakło skuteczności, wiary w siebie. Gdyby może to nie była Legia, a np. Visnakovs nie trafił w słupek tylko do bramki to może i tam byśmy co najmniej zremisowali.
Wyznacznikiem formy i nastrojów jest Surma. Do 30 minuty dno, podobnie w ostatnich tygodniach. Od stanu 1:1 zupełnie inny gracz. Zaczął patrzeć do przodu, nie gubił piłek, nawet nimi dzielił, znowu pokazał, że może mieć żelazne płuca. Mięśnie puściły, do tego doszła wiara, że to co robią zaczyna przynosić efekty.
-
cheapgun nie kompromituj sie gościu widac ewidentnie reke Waldka... Kociana czas minol ale widać ty dalej placzesz lalusiu po nim 

- Kiler1989
- Kontakt:
Martin nie przejmuj sie tym co godaja!! dla wiekszosci pilkarz meczu!! oby tak dalij Martin!!
[color=#0000BF][b]"Ostatnim razem, gdy zabrzanie pokonali Ruch, strzelając jedynego gola po uderzeniu z rzutu wolnego, to na koniec sezonu pożegnali się z ekstraklasą. Historia lubi się powtarzać..."[/b][/color]
-
- Kontakt:
AndRe pisze:nie rozumiem krytyki Figo po dzisiejszym meczu
dla mnie zagral chyba jeden z najlepszych meczow w sezonie.

Zmiany w 70min zbyt późno, ale co tam - zwycięzców się nie sądzi.
PS. skończcie z tą "ręką Waldka". Jeden wygrany mecz, a tu już niektórzy sikają... Jeszcze mecz temu psy na niego wieszaliście. Trzeba poczekać do 16 grudnia - wtedy będziemy wiedzieli czy faktycznie zmiana trenera miął sens. Spokojnie Panowie.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
wlasnie, walnij sie w leb...daro75 pisze:cheapgun nie kompromituj sie gościu widac ewidentnie reke Waldka... Kociana czas minol ale widać ty dalej placzesz lalusiu po nim
- bluemario
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Szyndrowski nerwowy jak tylko ma piłka i przeciwnik się zbliża wybija byle do przodu bardzo nerwowo gra mam nadzieje że Malina wróci w następnym meczu. Konczkowski kolejny mecz na duży plus. I chyba dobrze że teraz przerwa na reprezentacja mogą trochę spokojniej popracować i nawet dobrze że Starzyński nie jedzie na kadra niech popracuje z drużyną.
-
- Kontakt:
U Szyndrowskiego wychodzi brak ogrania. To taki piłkarski typ, że musi grać żeby wejść w rytm, a błędy na stoperze są bardziej widoczne niż na boku obrony. Na plus zaskoczył mnie Gigołajew, myślę że będziemy mieć z niego pociechę, bo ten mecz dzisiaj dodał mu dużo pewności.
Zresztą widać, że większości już mięśnie "puściły"
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
Lepiej, zeby 'glowy' puscily, organizm ma to do siebie, ze cuda moze zdzialac gdy leb nie blokuje.Elmer pisze:U Szyndrowskiego wychodzi brak ogrania. To taki piłkarski typ, że musi grać żeby wejść w rytm, a błędy na stoperze są bardziej widoczne niż na boku obrony. Na plus zaskoczył mnie Gigołajew, myślę że będziemy mieć z niego pociechę, bo ten mecz dzisiaj dodał mu dużo pewności.
- 19HKS20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kiler1989 pisze:Martin nie przejmuj sie tym co godaja!! dla wiekszosci pilkarz meczu!! oby tak dalij Martin!!
Martin wybrany najlepszym graczem przez ekspertów C+ , szkoda tylko, że Dziwniel mocno obniżył swoje notowania, choć dziś lepiej zagrał.
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH
-
- Kontakt:
cheapgun
A to ze Kowalski ma tyle sil ze w 90 minucie potrafi zrobic jeszcze rajd z pilka to nie zasluga Fornalika ?
Bo ja pamietam taki mecz z Lechem ze w 30 minucie nikt juz nie biegal
A jeszcze jedno bo przeczytalem u kogos ze wynik 5-5 nie bylby zaskoczeniem polecam okuliste
Wiadomo ze jedno zwyciestwo nie robi z nas kandydatow do pucharow ale jak tu sie nie cieszyc ? Jeszcze 4 mecze i prosze o 12 pkt
A to ze Kowalski ma tyle sil ze w 90 minucie potrafi zrobic jeszcze rajd z pilka to nie zasluga Fornalika ?
Bo ja pamietam taki mecz z Lechem ze w 30 minucie nikt juz nie biegal
A jeszcze jedno bo przeczytalem u kogos ze wynik 5-5 nie bylby zaskoczeniem polecam okuliste
Wiadomo ze jedno zwyciestwo nie robi z nas kandydatow do pucharow ale jak tu sie nie cieszyc ? Jeszcze 4 mecze i prosze o 12 pkt