[15 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia, 9.11.14; 15:30
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: [15 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia, 9.11.14; 15:30
Wynik świetny, gra momentami bardzo dobra. Ale nie zgodzę się z krytyką Starzyńskiego... dzisiaj Figo był ustawiony jako defensywny (?) środkowy pomocnik i dużo walczył, szczególnie jak na niego. Jednak Szyndrowski beznadziejny, Stawar musiał robić za dwóch... Ale widać, że teraz umieli nawet dobiegać do końca meczu, więc może ta kondycja wraca, a jeszcze przed nami przerwa... Będzie tylko lepiej, ale Śląsk jest w formie.
In Siemian We Trust
-
- Kontakt:
Obrona to tragedia dzisiaj, nasze szczescie, ze Jaga sie osmieszala przy wykonczeniach bo ten wynik mogl zupelnie inaczej wygladac. Podobnie ze zdobytymi torami, jakby sie ktos w niebiesiech (
) przewrocil z flaszka ambrozji wzmacnianej szczesciem i wylal na nas na szpilu. Do mie to jakby bylo 5:5 to tez byloby sprawiedliwie. Kiksy w drugiej polowie z naszej strony to minimum 3 bramy (jakbysmy grali z kims w lepszej dyspozycji). Jesli chodzi o wyglad gry do mie to powrot do koncowki LE za Kociana, efektywnosc wynikiem szczescia. By byc sprawiedliwym, wygrana na za***isty plus i istnieje szansa, ze faktycznie nastapilo 'przelamanie".
P.S. A tej hustawki na forum co tydzien (czy w czasie LE czesciej nawet): 'ten do wywalenia, ten do zmiany, tamten co robi' I PO TYGODNIU: 'zejebisty mecz, super, wystawiac w 11' itd - to juz nie idzie strawic. Jak pamietam znawcow to obecnie w ekipie nie powinno byc: Gigolajewa, Kowalskiego, Starzynskiego, Kuswika (posmiewisko forum jeszcze pare miesiecy temu, parenascie moze), Kaminski to wciaz leber i nie powinien stac na torze, Malina&Surma&Zieniu do wyjebania itd...

P.S. A tej hustawki na forum co tydzien (czy w czasie LE czesciej nawet): 'ten do wywalenia, ten do zmiany, tamten co robi' I PO TYGODNIU: 'zejebisty mecz, super, wystawiac w 11' itd - to juz nie idzie strawic. Jak pamietam znawcow to obecnie w ekipie nie powinno byc: Gigolajewa, Kowalskiego, Starzynskiego, Kuswika (posmiewisko forum jeszcze pare miesiecy temu, parenascie moze), Kaminski to wciaz leber i nie powinien stac na torze, Malina&Surma&Zieniu do wyjebania itd...
-
- Kontakt:
Bo w obronie dziś zagrał Skuter, a to jest ogniwo do wymiany
Z Maliną na pewno byłoby spokojni niż ze Szyndrowskim 

- Korfanty
- Kontakt:
Historia zatacza koło Listopad 2009,naprawdę przeżyłem dzisiaj podróż w czasie
.Dla porównania prawie wszystko działało tak jak ma działać,pisałem nieraz,że Waldemar wszystko poukłada
Z drugiej strony jestem ciekaw,że tak nagle z dnia na dzień przypomniało się naszym piłkarzom jak się dokładnie podaje,strzela itd.Dobra bez marudzenia,zobaczymy za dwa tygodnie ze Śląskiem czy dzisiaj był to pojedynczy wybryk,czy diametralna zmiana zespołu.Za dzisiejszy mecz czapki z głów Panowie a tak naprawdę 80% dzisiejszego wyniku zawdzięczamy Kingowi.

Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dzisiaj bardzo dobry wynik choc pierwsze 20 minut to katastrofa jak wczesniej. Byc moze glowny problem siedzial w glowie. Przelamali sie i oby teraz juz szlo lepiej.
Co do pewnych pilkarzy nie zmieniam zdania. Kilku jest po prostu do odstrzalu.
Mysle ze tym wystepem bardzo pewnie moze sie czuc Kuswik a do 1 skladu wskoczy Gigloaev.
Za 2 tygodnie pewnie wyjdziemy podobnie co oznacza lawke dla Babiarza.
Moze "8" to optymalna pozycja Starzynskiego. Mozliwe ze zamiast Zienczuka moze zagrac od 1 minuty Efir.
Brawo za wynik ale straty sa duze. Trzeba za 2 tygodnie poprawic ze Slaskiem
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Co do pewnych pilkarzy nie zmieniam zdania. Kilku jest po prostu do odstrzalu.
Mysle ze tym wystepem bardzo pewnie moze sie czuc Kuswik a do 1 skladu wskoczy Gigloaev.
Za 2 tygodnie pewnie wyjdziemy podobnie co oznacza lawke dla Babiarza.
Moze "8" to optymalna pozycja Starzynskiego. Mozliwe ze zamiast Zienczuka moze zagrac od 1 minuty Efir.
Brawo za wynik ale straty sa duze. Trzeba za 2 tygodnie poprawic ze Slaskiem
-
- Kontakt:
Wczoraj mineło 5 lat od tego meczuKorfanty pisze:Historia zatacza koło Listopad 2009,naprawdę przeżyłem dzisiaj podróż w czasie.Dla porównania prawie wszystko działało tak jak ma działać,pisałem nieraz,że Waldemar wszystko poukłada
Z drugiej strony jestem ciekaw,że tak nagle z dnia na dzień przypomniało się naszym piłkarzom jak się dokładnie podaje,strzela itd.Dobra bez marudzenia,zobaczymy za dwa tygodnie ze Śląskiem czy dzisiaj był to pojedynczy wybryk,czy diametralna zmiana zespołu.Za dzisiejszy mecz czapki z głów Panowie a tak naprawdę 80% dzisiejszego wyniku zawdzięczamy Kingowi.

Teraz lodu na głowa wszystkim, bo za dzisiejszy mecz momy ino 3 pkt

-
- Kontakt:
Moze i czepiam sie ale osobiscie uwazam, ze normalny cufal i szczescie nam pomoglo.. Do karnego wygladalismy identycznie jak poprzednio, bez pomyslu, bez ikry... I jaka zasluga wykazal sie Waldek przy karnym? Figo strzelil, cos mentalnie sie zmienilo w naszych gwiazdach (czy na chwile czy na dluzej to sie przekonamy) i tyle. Zadnej zasadniczej ZMIANY wprowadzonej przez Waldka w zespole nie widze. Mozemy sobie teraz gdybac co byloby przy karnym do nos w innych szpilach i jakie wyniki by byly... Z calym szacunkiem do Waldka.Korfanty pisze:Historia zatacza koło Listopad 2009,naprawdę przeżyłem dzisiaj podróż w czasie.Dla porównania prawie wszystko działało tak jak ma działać,pisałem nieraz,że Waldemar wszystko poukłada
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Może ja może niy .Malinowski niestety już widac u niego brak szybkosci , bardzo często mijany na biegu ratuje sie faulami.19aRtuR20 pisze:Bo w obronie dziś zagrał Skuter, a to jest ogniwo do wymianyZ Maliną na pewno byłoby spokojni niż ze Szyndrowskim
Mysla że powiniyn odpuscic som a jak niy to WF pomoże.
Z 4 starych Malina,Szyndrowski,Ziynczuk , Surma zostawioł bych ino tego ostatniego na drugo połowa sezonu.
-
Z jednej strony dobrze ,ze wygrali ten mecz ale z drugiej strony to, to , ze ich czeka jeszcze wiele pracy. Gonienie innych druzyn to jest bardzo uciazliwe i wielem miec nalezy cierpliwosci. To jest w q... ze ta wygrana nie przyniosla zadnego awansu w tabeli. Tylko to ze pojawilo sie swiatelko w tunelu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Akurat w tym meczu była zasadnicza zmiana, zagrali my praktycznie 4-4-2, Zieńczuk grał często w jednej linii z Kuświkiem. Zieńczuk zluzował skrzydła i te zagrały dużo lepiej. Figo zajął miejsce w drugiej linii z tyłu przez co cały skład był bardziej ofensywny, więcej chopów z przodu. Oczywiście wszystko podyktowane pauzą Babiarza, ale jednak wyglądało to dużo lepiej. Gogołajew na pewno lepszy jak Zieńczuk na skrzydle, Starzyński mimo, że nadal może dać więcej to wnosi dużo więcej z głębi niż Babiarz, ma tam więcej miejsca niż, gdy gra za napastnikiem i przede wszystkim ma przed sobą więcej chopów i więcej opcji do rozegrania. Mom nadzieja, że nikt nie wpadnie na pomysł by Babiarz wlazł do pierwszej 11 w kolejnym meczu, teraz on musi czekać, bo Gigołajew na pewno swoją szansę wykorzystał.
Piłkarsko w tym sezonie jedyne dobre mecze zagrali jak Gigołajew grał na skrzydle.
Piłkarsko w tym sezonie jedyne dobre mecze zagrali jak Gigołajew grał na skrzydle.
Ostatnio zmieniony 9 lis 2014, o 18:48 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Nie no bez przesady.Malina,Zienczuk, Surma musza dograc w komplecie jeszcze ten sezon.A kto z nich bedzie siedzial na lawce, trybunach czy gral lezy w gesti trenera i oceny ich dyspozycji.
To juz napewno nie sa pilkarze na gre co 3 dni i to ich wykonczylo w tym sezonie.Jak bedzie sie rozsadnie dysponowac ich silami w tym sezonie nawet jeszcze Malina pochasa.Ja jednak widzialbym go znowu w srodku pomocy od czasu do czasu bo Babiarz jest ambitny ale cienki niestety.
To juz napewno nie sa pilkarze na gre co 3 dni i to ich wykonczylo w tym sezonie.Jak bedzie sie rozsadnie dysponowac ich silami w tym sezonie nawet jeszcze Malina pochasa.Ja jednak widzialbym go znowu w srodku pomocy od czasu do czasu bo Babiarz jest ambitny ale cienki niestety.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
Con cantera y afición, no hace falta importación
-
- Kontakt:
Ja, jo godom o nastepnym szpilu, a nie o drużynie w dłuższy perspektywie... akurat na poczatek szpilu mie Surma fes wnerwił... Jaga minela naszych pomocników, ino linia obrony przed nimi, a Surma sie truchcikiem wroco, nawet nie próbowoł go dogonic... skonczyło sie strzałem celnym (to było przy 0-0)Ozor pisze:Może ja może niy .Malinowski niestety już widac u niego brak szybkosci , bardzo często mijany na biegu ratuje sie faulami.19aRtuR20 pisze:Bo w obronie dziś zagrał Skuter, a to jest ogniwo do wymianyZ Maliną na pewno byłoby spokojni niż ze Szyndrowskim
Mysla że powiniyn odpuscic som a jak niy to WF pomoże.
Z 4 starych Malina,Szyndrowski,Ziynczuk , Surma zostawioł bych ino tego ostatniego na drugo połowa sezonu.
heli, w Gdańsku Roland groł na lewy obronie

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
pewnie mosz racja ale jo go jakoś zapamiętoł z kilku rajdów w tym meczu, co tym bardziej mu się chwoli19aRtuR20 pisze:
heli, w Gdańsku Roland groł na lewy obronie
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Szyndro Surma Zieniu pauza ... zreszta Azyndro to ino gro bo nie ma nikogo innego ....
Nie ino jo dzis wierzyl w zwyciestwo ....chyba trzeba bydzie co szpil spiewac ku... mac chorzow grac
Oby to bylo przelamanie ..... nic teraz do 21 poczekomy na szpil
Dzieki Niebiescy ....
Nie ino jo dzis wierzyl w zwyciestwo ....chyba trzeba bydzie co szpil spiewac ku... mac chorzow grac

Oby to bylo przelamanie ..... nic teraz do 21 poczekomy na szpil
Dzieki Niebiescy ....

-
- Kontakt:

Bracia wreszcie uśmiechnięci!:)
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!