[10 kolejka] Zawisza Bydgoszcz - Ruch Chorzów 27.09.14 15:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
arturos2002

Re: [10 kolejka] Zawisza Bydgoszcz - Ruch Chorzów 27.09.14 1

#226 Post autor: arturos2002 » 28 wrz 2014, o 13:12

gerhat pisze:Tak i przyjdzie nowy trener który rozłoźy leżaki i każe się im opalać. Pomyśl trochę zanim coś napiszesz

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
To dlaczego są w klubach zmiany trenerów ?! Są różne powody po części konflikt na linii trener-piłkarze(metody które nie podobają się zawodnikom,wpuszcza faworyzuje jednych przez co drudzy mają mu to za złe ) ,piłkarze myślą że nie idzie nam gra to nowy trener będzie to nowa siła że niby tak jest zawsze, nowy trener inne metody treningu,zmiana trenera przez zarząd bo nie ma wyników i może to powód słabej gry.
Oczywiście nie zawsze te powody muszą być,po prostu taka jest mentalność wśród działaczy i większości kibiców że złe wyniki to wina trenera a nie do końca tak jest bez chęci walki żaden trener tu nic nie zrobi.
Nie wierzę w to by kondycji i umiejętności im zabrakło i zapomnieli jak się gra w piłkę.W ubiegłym sezonie umieli podawać dokładnie ,kontrować,strzelać i walczyć.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#227 Post autor: Ozor » 28 wrz 2014, o 13:18

Poru z nich jest starszych jak w zeszłym sezonie ,i grajom na ważnych pozycjach.Znaczy wszyscy som starsi ale tych o kerych mysla przekroczyli pewno linia.

arturos2002

#228 Post autor: arturos2002 » 28 wrz 2014, o 13:41

Dlatego tych starszych już powinno się zastępować częściej młodymi i częściej ich wpuszczać,by ja jednej pozycji nie grało 2 dziadków,na obronie taki Stawar z Malinom czasem już nie nadążąją za młodymi i skutki są jakie widzimy. An na każdej pozycji obecnie mamy możliwości ich zastąpienia,oczywiście nie tak od razu ale wpuszczać ich by się ogrywali,takie Gigołajew na pewno byłby lepszy niż drewna Stawarczyk.

Rafal1920
Kontakt:

#229 Post autor: Rafal1920 » 28 wrz 2014, o 14:46

Kocian malo kiedy zmienio sklad. Czy grajom dobry szpil czy padlina to na 99% w nastepny kolejce wyjdzie ta sama jedenastka. Kozdy to widzi. Trenerzy druzyn przeciwnych rowniez. Dlatego jest trudniej. Co wylazilo i bylo zaskoczeniem w zeszlym sezonie nie wylazi w biezacym. Wiecy zmian i tasowania skladem bo tak jak godocie Surma, Zieniu i Malina juz czasem rekowami dychajom jak co szpil grajom.

Awatar użytkownika
ryszardczaban
Kontakt:

#230 Post autor: ryszardczaban » 28 wrz 2014, o 17:18

Skoro poruszany jest tu temat doboru piłkarzy pod względem umiejętności i wieku to nie jestem zwolennikiem gruntownego odmładzania składu.
Wiadomo jednak,że Malinowski,Zieńczuk czy Surma wiecznie grać nie będą i trzeba mieć gotowych piłkarzy do gry,a nie takich,którzy przyjdą i trener musi ich uczyć dosłownie ustawiania się na boisku w danym schemacie taktycznym.
Mało tego.Najlepiej byłoby,gdyby byli to zawodnicy stąd,ograni,z kartą na ręce czyli tacy,którzy są darmowi i ich kontrakty z Ruchem nie okażą się w przyszłości kulą u nogi dla finansów klubu,bo wiadomo nie od dziś,że Ruch nigdy nie był bogatym klubem.
Czy więc skauting w Ruchu pracuje odpowiednio?Czy szukają piłkarzy mających umiejętności,gotowych do gry,walki o każdy ligowy punkt,a którzy pograliby w Ruchu przez kolejne sezony?
Przeczucie każe mi sądzić,że nie,gdyż wszystko w Ruchu dopinane jest na ogół za pięć dwunasta.
Wszystko tutaj zależne jest niestety od zasobności klubowej kasy i jestem ciekaw czy w klubie myślą przyszłościowo o tym,by powoli sukcesywnie szukać rozwiązań zastępując starszych wiekiem piłkarzy?
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#231 Post autor: Ozor » 28 wrz 2014, o 18:50

ryszardczaban pisze:Skoro poruszany jest tu temat doboru piłkarzy pod względem umiejętności i wieku to nie jestem zwolennikiem gruntownego odmładzania składu.
Wiadomo jednak,że Malinowski,Zieńczuk czy Surma wiecznie grać nie będą i trzeba mieć gotowych piłkarzy do gry,a nie takich,którzy przyjdą i trener musi ich uczyć dosłownie ustawiania się na boisku w danym schemacie taktycznym.
Mało tego.Najlepiej byłoby,gdyby byli to zawodnicy stąd,ograni,z kartą na ręce czyli tacy,którzy są darmowi i ich kontrakty z Ruchem nie okażą się w przyszłości kulą u nogi dla finansów klubu,bo wiadomo nie od dziś,że Ruch nigdy nie był bogatym klubem.
Czy więc skauting w Ruchu pracuje odpowiednio?Czy szukają piłkarzy mających umiejętności,gotowych do gry,walki o każdy ligowy punkt,a którzy pograliby w Ruchu przez kolejne sezony?
Przeczucie każe mi sądzić,że nie,gdyż wszystko w Ruchu dopinane jest na ogół za pięć dwunasta.
Wszystko tutaj zależne jest niestety od zasobności klubowej kasy i jestem ciekaw czy w klubie myślą przyszłościowo o tym,by powoli sukcesywnie szukać rozwiązań zastępując starszych wiekiem piłkarzy?
Jak na razie to mi na to niy wyglondo ,rezerwy momy słabe jak sie patrzy na wyniki w CLJ gro wiynkszosc ludzi niy z tond. I to wcale niy żeby byli gorsze taki ponoc układ ,w sumie jak cały tyn bajzel broni sie wynikami to by niy boło sie czego czepiac ale niystety tak niy ma.

Harpo
Kontakt:

#232 Post autor: Harpo » 28 wrz 2014, o 19:20

Gadacie o motoryce, braku zaangażowania, braku kondycji... Mnie przerażały bardzo proste błędy typu złe przyjęcie, za mocne podania, fatalne dośrodkowania.
Spójrzcie na sytuację bramkową Zawiszy: masa tragicznych pomyłek, takie coś w ub. sezonie nie zdarzało się często. Coś jest nie tak.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#233 Post autor: bluemario » 28 wrz 2014, o 22:46

Tu nie chodzi o motorykę czy zaangażowanie coś im siadło w głowach złe decyzje podejmują.
Po kompromitacji w PP chcieli podnieść się w Bydgoszczy ale stracona w 2 min brama dobiła ich jak to zremisowali to sam nie wiem przy 2 celnych strzałach.

miechowiner13
Kontakt:

#234 Post autor: miechowiner13 » 29 wrz 2014, o 07:32

na razie nieciekawie
Mogłech zrozumieć, że grali my nieskutecznie, ale stwarzali my sobie sytuacje
Mogłech zrozumieć, że grali my przyzwoicie w defensywie, ale stwarzały się indywidualne błędy.

Bo oczywiście z tego też punktów nie było, ale było widać, że nie wiele brakuje.

A obecnie wygląda to naprawdę źle.

Lukas89
Kontakt:

#235 Post autor: Lukas89 » 29 wrz 2014, o 21:43

Krzysztof Stanowski: Po meczu z Ruchem Radosław Osuch wpadł w szał.
http://ekstraklasa.tv/krzysztof-stanows ... szal/dstqr
Obrazek

Zablokowany