Sezon 2014/15

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
miquel
Kontakt:

Re: Sezon 2014/15

#361 Post autor: miquel » 2 sie 2014, o 22:53

Wynik idealny, ani jedna ani druga nie zyskala za wiele.

K2
Kontakt:

#362 Post autor: K2 » 3 sie 2014, o 00:04

19gorek20 pisze:Czy mi sie wydawalo ze ten c!ul z dzwonkiem dzwonil podczas minuty ciszy albo hymnu ?
Dobrze Ci się wydawało, zaraz na początku hymnu zaczął dzwonić tym gównem..

Awatar użytkownika
monisia2812
Kontakt:

#363 Post autor: monisia2812 » 3 sie 2014, o 12:23

Mom nadzieja,że nic z tego nie bydzie:

Ludzie listy piszą … zostałem poproszony o skomentowanie planu założenia stowarzyszenia nazwanego przeze mnie roboczo „Klub Socios Górnika Zabrze”. Stowarzyszenie to miałoby zbierać fundusze na … i tutaj zaczynają się schody. Więc pozwolę sobie wrzucić swoje przemyślenia, tak się bowiem składa, że problem ten mam od dawna (jeszcze w Górniku przecież powoływać chciałem Oficjalny FanClub GZ) mam dosyć gruntownie przemyślany. Jakiś czas temu nawet zaproponowałem pewnym osobom wdrożenie poniższego:
Założenia:
1. w dzisiejszej sytuacji właścicielskiej nie ma sensu finansować Górnika Zabrze bez możliwości przejęcia w przyszłości większości głosów podczas zgromadzenia wspólników czy większości udziałów w kapitale zakładowym
2. aby cały projekt miał sens potrzebna jest również wola współpracy obecnego właściciela
3. niezbędne jest stworzenie zespołu odpowiedzialnego za projekt
Kroki
1. Obecne Stowarzyszenie nie daje gwarancji pracy na rzecz GZ oraz dbania o jego interesy. Koniecznym jest zatem założenie nowego stowarzyszenia lub – co byłoby korzystniejsze odzyskanie władzy w dawnym. Do władz powinni wrócić wiemy którzy Panowie z początków Stowarzyszenia.
2. Stowarzyszenie negocjuje z prezydentem Zabrza podpisanie umowy inwestycyjnej gdzie zobowiązuje się zebrać w ciągu np. roku 12 mln zł w celu przejęcia Górnika Zabrze. Te 12 mln zł jest wartością orientacyjną i na pewno powyżej ceny rynkowej. Nie chodzi tutaj o kupienie klubu, ale o podwyższenie kapitału tak aby te pieniądze zostały w klubie. Umowa inwestycyjna z miastem Zabrze musi być umową wielowątkową. Skoro bowiem Stowarzyszenie decydują się zdjąć z UM ciężar utrzymania Górnika to w zamian powinno również coś uzyskać. Lista oczekiwań: a) spłatę/umorzenie zaległości wobec podmiotów miejskich b) umowę sponsoringową np. na 5 lat, przód koszulek w cenie rynkowej c) umowę na używanie stadionu; najlepiej przekazanie praw do bycia operatorem Stadionu do GZ; d) zobowiązanie do prawa sprzeciwu Stowarzyszenia wobec zaciągania zobowiązań nowych w ciągu najbliższego roku.
3. Stworzenie Oficjalnego FanKlubu oraz planu pozyskania funduszy przez FanKlub (powiązany organizacyjnie i funkcjonalnie ze Stowarzyszeniem. Bycie członkiem wiązałoby się z posiadaniem indywidualnego, dziedzicznego numeru, pewnymi przywilejami ale i obowiązkiem ponoszenia kosztów składek. Oczywiście oferta musi być zróżnicowana pod względem kwotowym.
4. Rozpoczęcie akcji zbierania funduszy. Tutaj musimy rozróżnić dwa aspekty: Pierwszy czyli stałe opłat przez członków FanKlubu dające prawo do bycia członkiem Stowarzyszenia wraz z prawami wyborczymi biernymi i czynnym. Drugi czyli jednorazowa akcja marketingowa na zasadzie crowdfundingu.
5. Ta ostatnia akcja musi być jednorazowa i perfekcyjnie przygotowana oraz jednocześnie rozpoczętą w Polsce i za granicą. Nie można pozwolić na taką porażkę jak w przypadku akcji GZ. Do wykorzystania mamy media społecznościowe, internet oraz naszych byłych i obecnych piłkarzy. Przykład: plakat z Lukasem Podolskim, mówiącym o tym, że ratuje Legendę więc prosi o pomoc … i wieszamy w odpowiednim języku na fanpagach FC Koeln i Arsenalu. Np. za 5 funtów jednorazowo dostaniesz kartę „dobroczyńcy klubu”. Budując opowieść zwracamy się o pomoc i … mamy wejście na Arsenal, Liverpool, Auxerre, Romę, Ossasunę, Borrusię, Hannover, Everton, MC a nawet Real. Ale co ja będę pisał, ludzi lepszych ode mnie w marketingu wśród kibiców GZ jest na pęczki:)
...
Może trochę naiwne, ale myślę, że warto spróbować. Ważne aby stworzyć grupę ludzi gotowych do pociągnąć i odpowiednio przygotować. Taki projekt jeśli zanotuje falstart to już się nie powtórzy. To są ogólne zarysy ale i warunki koniecznie czyli np. porozumienie z miastem … i jeszcze jedna rzecz, dlaczego 12.000.000 w rok... otóż jeśli chwalimy ilu to mamy kibiców, jaką to nie jesteśmy kibicowską potęgą a nie zbierzemy 12.000.000 w ciągu roku to znaczy, że mamy dupę a nie kibiców i tak naprawdę nie ma dla kogo Górnika ratować!

Pajac Mazur

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Każdy to powie Czternastokrotni Mistrzowie! CDN...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#364 Post autor: Ozor » 3 sie 2014, o 12:46

12 mln powodzenia panie mazur:-)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#365 Post autor: gerhat » 3 sie 2014, o 14:52

Widać już jak titanic tonie. Orkiestra gra skocznie a na mostku szykujom już szalupa ratunkowo zwano klubem socios. Potem tylko cza wymyślić jak śladem Amiki oszukać PZPN żeby położyć trupa i nie zaczynać od IV ligi.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#366 Post autor: Mirek » 3 sie 2014, o 18:30

no niych sie utopiom, tego im życza, ino coby my sie szybci sportowo niy utopili.
Za tydziyń na Wiśle zaś wpieprz ... a dziś Wisła 2-0 narazie na Amice.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#367 Post autor: Ozor » 3 sie 2014, o 18:34

jak Smagor ładnie poprosi Ciupiała to kto wie :)

19gorek20
Kontakt:

#368 Post autor: 19gorek20 » 3 sie 2014, o 18:38

Wszyscy uczestnicy pucharow jak na razie pokazuja klase w lidze

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#369 Post autor: Mirek » 3 sie 2014, o 18:40

Ozor pisze:jak Smagor ładnie poprosi Ciupiała to kto wie :)
ja ja Bielsko tyż nom miało punkty oddać :P

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#370 Post autor: Ozor » 3 sie 2014, o 18:42

Mirek pisze:
Ozor pisze:jak Smagor ładnie poprosi Ciupiała to kto wie :)
ja ja Bielsko tyż nom miało punkty oddać :P
ale to prawie rodzina :P

Harpo
Kontakt:

#371 Post autor: Harpo » 3 sie 2014, o 19:22

Chcialbym zremisowac na cweLce...:-(
Poki co nie mamy NIC: murawy, stadionu, druzyny, punktow, prawdziwego sponsora i kasy. Ehhh...

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

NiebieskiChorzów
Kontakt:

#372 Post autor: NiebieskiChorzów » 3 sie 2014, o 21:22

MAmy.. NAJLEPSZYCH KIBICÓW W POLSCE!!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#373 Post autor: Ozor » 4 sie 2014, o 11:10

Zbigniew Waśkiewicz, zanim objął prezesurę w Górniku Zabrze, wcześniej zawiadywał Polskim Związkiem Biathlonu. Przychodząc do piłkarskiego klubu, deklarował, że ma pomysł na odbudowanie świetności drużyny z Zabrza. - Mam wizję, jak przywrócić klubowi dawny blask - mówił na swojej pierwszej konferencji prasowej.
Plany Waśkiewicza zostały jednak szybko zweryfikowane, a na stanowisku prezesa wytrzymał niespełna pół roku. Teraz w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" opowiada, co go zmotywowało do takiej decyzji. - Kontynuowanie współpracy nie miało sensu. Ostry konflikt między właścicielem a prezesem nie oznaczałby niczego dobrego - zaznacza.

Decyzja Waśkiewicza nie zmienia jednak faktu, że jakiś czas temu ostrzegał przed widmem bankructwa, jakie teraz grozi Górnikowi. - Nie chcę - jako były prezes Górnika - wzbudzać przesadnych emocji, ale najbliższe dni i tygodnie pokażą, czy mówiłem prawdę, ostrzegając przed czarnym scenariuszem.

Były prezes Górników z przykrością zaznacza, że pozyskanie funduszy na ratowanie klubu było bardzo trudne i żaden ze sponsorów nie zdecydował się na przekazanie odpowiedniej kwoty pieniędzy, która mogłaby podnieść zasłużoną dla polskiego futbolu drużynę. - Bardziej radykalnym krokiem byłoby ogłoszenie upadłości układowej. Górnik poszedłby wtedy taką drogą, co Widzew Łódź - kończy Waśkiewicz.

Za: "Gazeta Wyborcza"

Lukas89
Kontakt:

#374 Post autor: Lukas89 » 5 sie 2014, o 10:11

Wywiad z Adamem Danchem: „Po spadku też nie płacili pół roku”. Miasto obiecało zawodnikom, że od teraz aż do końca roku będzie płacić regularnie.

Większy jest stres przed meczem z mistrzem Polski czy wizytą u prezydent Zabrza na rozmowach o sporych zaległościach płacowych?

- Jednak przed meczem. Może dlatego, że w Górniku gram chyba tak długo, jak pani prezydent rządzi w Zabrzu, więc znamy się dobrze. A dwa – do problemów finansowych już się zdążyłem przyzwyczaić. Jak jestem w Górniku, to nie było ich może… dwa lata. Mówiąc poważnie, przyjemne to oczywiście nie jest, ale chcieliśmy się dowiedzieć, czego możemy oczekiwać w najbliższych miesiącach, bo z różnych stron padały różne głosy, często ze sobą sprzeczne. Najgorsza jest niepewność.

Wiecie coś więcej?

– Padła deklaracja, że od teraz do końca roku pensje będziemy dostawać na czas. Gdyby tak faktycznie było, to takie rozwiązanie jest do przyjęcia. Z kolei zaległości byłyby spłacane w miarę możliwości. Oby…

Wierzycie, że tak będzie?

– Mamy wybór? Wysłuchaliśmy właściciela i też rozumiemy jego kłopoty, bo sytuacja faktycznie łatwa nie jest. Przecież te długi ciągną się od lat, stadionu nie ma, sponsorzy też nie walą drzwiami i oknami. Trzeba dać sobie szansę, tym bardziej, że akurat mnie żadne rozwiązywanie kontraktu z winy klubu nie interesuje. Chcę tutaj grać. Ważne też, że na boisku nie dajemy choćby pretekstu, by ktoś pomyślał, że brak wypłat ma wpływ na naszą grę. W dniu meczu ten temat nie istnieje.

katowickisport.pl
Obrazek

DZIES10NA
Kontakt:

#375 Post autor: DZIES10NA » 5 sie 2014, o 16:59

http://www.90minut.pl/news/237/news2370 ... lonia.html
Jakub-Tosik-rozwiazal-kontrakt-z-Jagiellonia
Obrazek

ODPOWIEDZ