Manifestacja w sprawie budowy nowego stadionu przy Cichej
- SODA
Re: Manifestacja w sprawie budowy nowego stadionu przy Ciche
ja widziałem większych bucuw 

WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- radzion
- Kontakt:
SODA pisze:ja widziałem większych bucuw
czasami zastanawiam sie nad stworzeniem jakiegos rankingu 12 -lecia, podejrzewam ze ktos z tego tematu moglby byc wysoko
- SODA
niy rozmywej tematu
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- radzion
- Kontakt:

- SODA
jajo to ogarnie ..jakiś tam interes ma
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
-
- Kontakt:
Zas typowe pi***olenie na powazny tymat. Admini poczyscic ta zajta, bo Simon staro sie cos robic a poru tukej celuje w nagroda Karola Strasburgera na zalosnego wic majstra.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
- SODA
widza kolega piyrwszy na manifestacji z e-stron
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- m-p
- Kontakt:
Popieram!
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
- radzion
- Kontakt:
pedro-sbl pisze:Zas typowe pi***olenie na powazny tymat. Admini poczyscic ta zajta, bo Simon staro sie cos robic a poru tukej celuje w nagroda Karola Strasburgera na zalosnego wic majstra.
to nie typowe pi***olenie, chwala Simonowi za to ze chce cos zrobic, tez popieram taka akcje, bo cos trzeba zrobic, problem polega na czyms innym, co to da ze w tym temacie kazdy wpisze jedno slowo - "popieram". a jak widza jak ktos juz proponuje jakis termin, piatek albo sobota to krew czlowieka zalewa, podejrzewam ze tez nie o to Simonowi chodzilo, bo rownie dobrze mozemy dojechac w tym temacie do liczby 1000 postow, z ktorych za wyjatkiem pierwszego posta Simona bedzie sie skladal z samych postow typu popieram, jestem za.
i co z tego ze bedzie te 1000 za?czy przekraczajac np ta liczbe automatycznie wszystko samo sie zorganizuje?
tutaj trzeba konkretow, tj faktyczne ustalenie odpowiedniego terminu (ale nie na forum- tu mozna pozniej przedstawic juz podejte decyzje)(moze w dzien w ktorym bedzie zebranie rady miasta), trzeba osoby ktora prawnie bedzie odpowiedzialna za takowa manifestacje (tu juz rola stowarzyszenia)
tutaj potrazebna jest lista postulatow (nikt nie przejmie sie grupa kilkuset osob ktora pokrzyczy nowy stadion dla chorzowa a pozniej sie rozejdzie) dziady z urzedu juz nie takie cos przezyli wiec i teraz im nawet brewka nie pyknie.
z calym szacunkiem ale uwazam ze to nie jest miejsce na ustalanie szczegolow takiej akcji, owszem kazdy moze wpisac swoje sugestie, pomysly, ale niech to bedzie naprawde cos co moze sie przydac a nie tylko "macie moje poparcie".
i tu jest wlasnie miejsce do popisu dla stowarzyszenia. ja tam nie wiem jak jest z organizacja z punktu widzenia prawnego takiej manifestacji. czy tzreba to gdzies zglaszac, w jakim terminie, co jest ewentualnie potrzebne do zgloszenia, wlasnie w takich momentach powinnismy oczekiwac reakcji stowarzyszenia ktore poki co milczy (w ktorym temacie kolega bodajze jakimamnick zapewnil ze po powrocie z Vaduz stowarzyszenie przejdzie do dzialan, mam nadzieje ze tak bedzie, bo zeby od czegokolwiek zaczac to musi byc oficjalne stanowisko stowarzyszenia kibicow, bo jak by nie bylo to ono powinno byc reprezentantem kibicow,
-
- Kontakt:
Odpowiednie przepisy reguluje przede wszystkim Prawo o zgromadzeniach, które nie tak dawno zostało zaostrzone, co by na władzę było trudniej nawrzucać
http://wiadomosci.ngo.pl/files/poradnik ... eniach.pdf.
http://wiadomosci.ngo.pl/files/poradnik ... eniach.pdf.
- tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie ten klub umiera nie wiem jak wy ale ja to tak widze , może komuś tam u góry nie pasuje ten klub w regionie . Musimy walczyć o RUCH bo widać ze tylko nam na nim zależy. . Bez stadionu w przyszłości jesteśmy skazani na wegetacja i regionalny klubik maksymalnie na 2 i 3 liga (Szombierki ,Stal Mielec Polonia Bytom itd).popieram manifestacje i obiecuje ze przyprowdze na nia co najmniej 10 osób. POWINNIŚMY KONCZYĆ JEDNA I OD RAZU ZGŁASZAĆ NASTĘPNO MANIEFESTACJA . SS HE 55 TYS i 10 tyś widzow ??? było to widac we wroclawiu jak wyglado . myślołech że jest prawie pusty .
- Mastero1920
- Kontakt:
i radza wszystkim napisac maila do stowarzyszenia coby potem nie godali ze oni sie tematem nie zainteresowali bo nikt sie do nich nie zglosil i nie napisol...
Pamietaj gdzie naRód Twój...
Gdzie dom Twój...
..::Oberschlesien::..

Gdzie dom Twój...
..::Oberschlesien::..

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jo tyż całym seRcym jestech za manifestacją pod UM. Z mojij strony wiela pomocy niy łotrzymocie, ale na manifestacji choćby urlop miołech sie wziońść, abo z wesela czy pogrzebu sie urwać to napewno byda. Bajtli tyż chobych do szkoły mioł niy posłać to tyż do auta zapakuja i przyjada. Jeszcze poru kumpli tyż skaperuja. Dzisioj chyba na 90 min. czytołech że Widzewowi łobiecali stadion na 18 tyś za 136 baniek i wydaje sie mi że jest to dobro pojymność za dobro kasa. Teraz tym ..ujom Koplom Sadłoniom i innym napluć w ryj i zmusić do zgody na budowa stadionu Ruchu za 140 milionow jak jym niy pasowało za 96 mil. (chyba) PozdRo
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
- SODA
też będę.. jak ktoś mądry to ogarnie
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
-
Może wreszcie ktoś ze Stowarzyszenia Ruchu tutaj napisze co robią w sprawie stadionu i tego że Ruch się stacza wizerunkowo i sportowo też?!
Postulaty były na poprzedniej manifestacji i kibice powinni się ich dalej trzymać,budowa etapami,miasto przekazuje raporty z działań.
Po tym jak Wspólny Chorzów przegłosował że nie będzie budowy i dalej Smagorowicz nie chce stadionu na Cichej wszystko ucichło,tak jakby kibice Ruchu byli bej jaj dostali w mordę by byli cicho i są cicho !!!
Smagorowicz się cieszy bo kasę dostał i może sobie ją przewalać na nie wiadomo co ,Wspólny Chorzów się cieszy że wygrał z kibicami !!!
Tak wygląda sytuacja.
Postulaty były na poprzedniej manifestacji i kibice powinni się ich dalej trzymać,budowa etapami,miasto przekazuje raporty z działań.
Po tym jak Wspólny Chorzów przegłosował że nie będzie budowy i dalej Smagorowicz nie chce stadionu na Cichej wszystko ucichło,tak jakby kibice Ruchu byli bej jaj dostali w mordę by byli cicho i są cicho !!!
Smagorowicz się cieszy bo kasę dostał i może sobie ją przewalać na nie wiadomo co ,Wspólny Chorzów się cieszy że wygrał z kibicami !!!
Tak wygląda sytuacja.