Liga Europy
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Liga Europy
30 dni to termin zgłoszenia imprezy masowej 

wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
'PYJTER' pisze:Ja jak spełnią warunki przewidziane w ustawie dla imprezy masowej...wieRnosc1920 pisze:Jest jeszcze promyk nadziei, ze w drodze wyjatku da sie wejsc wieksza liczba na stadion Gliwic niz 999 kibicow?
Warunki [w zakresie terminów] określone w ustawie o imprezach masowych:
"Art. 25.
1. W celu przeprowadzenia imprezy masowej organizator, nie później niż na 30 dni przed planowanym terminem jej rozpoczęcia:
1) występuje do organu z wnioskiem o wydanie zezwolenia na przeprowadzenie imprezy masowej;
2) zwraca się do właściwych miejscowo: komendanta powiatowego (rejonowego, miejskiego) Policji i komendanta powiatowego (miejskiego) Państwowej Straży Pożarnej, dysponenta zespołów ratownictwa medycznego i państwowego inspektora sanitarnego z wnioskiem o wydanie opinii o nie-zbędnej wielkości sił i środków potrzebnych do zabezpieczenia imprezy masowej, zastrzeżeniach do stanu technicznego obiektu (terenu) oraz o przewidywanych zagrożeniach;
3) powiadamia właściwego miejscowo:
a) komendanta oddziału Straży Granicznej, w przypadku przeprowadzania imprezy masowej w strefie nadgranicznej,
b) komendanta terenowej jednostki organizacyjnej Żandarmerii Wojsko-wej, w przypadku przeprowadzania imprezy masowej na terenach bę-dących w zarządzie jednostek organizacyjnych podległych, podporządkowanych lub nadzorowanych przez Ministra Obrony Narodowej.
2. Do wniosku, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, organizator załącza:
1) dokumentację i informacje, o których mowa w art. 26 ust. 1;
2) program i regulamin imprezy masowej, wraz z informacją o sposobie udostępnienia go uczestnikom imprezy masowej;
3) regulamin obiektu (terenu), wraz z informacją o sposobie udostępnienia go uczestnikom imprezy masowej;
4) pisemną instrukcję określającą zadania służby porządkowej oraz służby in-formacyjnej;
5) warunki łączności pomiędzy podmiotami biorącymi udział w zabezpieczeniu imprezy masowej.
3. Właściwi miejscowo: komendant powiatowy (rejonowy, miejski) Policji, komendant powiatowy (miejski) Państwowej Straży Pożarnej, dysponent zespołów ratownictwa medycznego i państwowy inspektor sanitarny wydają opinie, o których mowa w ust. 1 pkt 2, w terminie 14 dni od dnia otrzymania wniosku o ich wydanie.
4. Opinie, o których mowa w ust. 1 pkt 2, zachowują ważność przez 6 miesięcy od dnia ich wydania."
Nie mnie komentować zasadność tych przepisów. Ale, jeśli jednak Ruch zgłosił do UEFA stadion w Gliwicach, wówczas władze klubu powinny zgodnie z tą ustawą na 30 dni przed planowaną imprezą dopełnić formalności. Takie są fakty.
Wiem, u nas się wszystko załatwia na gębę i na ostatnią chwilę. Ale przepisy ją jasne.
Przecież i tak stadion w Gliwicach był rozważany jako potencjalna arena? Czy wobec tego władze naszego klubu dopełniły wszystkich formalności?
To amatorszczyzna i kompromitacja. Oczywiście pomysł z remontem murawy (do tej pory najlepszej w Polsce - sic!) przez sezonem pucharowym był wyjątkowo idiotyczny, ale nie zmienia to podstawowych faktów. Tu nie tylko MORiS jest winny.
- stillimatic82
- Kontakt:
'PYJTER' pisze:Podejrzewom że jakby o tym pedzieli dwa tydnie wcześni i by załatwili te Gliwice to przypuszczom że ze 8.000 by poszło... a tak...
dokładnie tak jak piszesz jakby ofen powiedzieli nawet tydzień temu- sorry nie damy rady z murawą gramy w Gliwicach to nie było by takiej afery- ciekawe z czego prezes pokryje koszty wynajmu stadionu w Gliwicach bo chyba nie z tych 999 biletów ale co tam Ruch to taki bogaty klub parę tysięcy w tą czy tamtą

-
Podsumowując moją wypowiedź wcześniejszą:
Jeśli w ogóle planowaliśmy grać w Gliwicach od dowolnej rundy, to zgodnie z przepisami, jeśli nie zgłosiliśmy (potencjalnej) imprezy masowej na 30 dni przed (a nie zrobiliśmy tego!), mogliśmy grać tylko i wyłącznie bez publiczności.
Dziękuję i nie mam więcej nic do dodania.
Jeśli w ogóle planowaliśmy grać w Gliwicach od dowolnej rundy, to zgodnie z przepisami, jeśli nie zgłosiliśmy (potencjalnej) imprezy masowej na 30 dni przed (a nie zrobiliśmy tego!), mogliśmy grać tylko i wyłącznie bez publiczności.
Dziękuję i nie mam więcej nic do dodania.
- 19flasteR20
- Kontakt:
III runda eliminacyjna - 31 lipca, 7 sierpnia

Ruch Autonomii Gůrnygo Ślůnska

Masz prawo zadeklarowac narodowosc ślůnska - SILESIA FIRST TO FIGHT! -[/size]

Masz prawo zadeklarowac narodowosc ślůnska - SILESIA FIRST TO FIGHT! -[/size]
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
30 dni to termin zgłoszenia imprezy masowej. Skoro od ponad tygodnia mówią "specjaliści" od trawy, że wszystko okej to co ma klub zrobić? Mimo wszystko zgłosić Gliwice do imprezy masowej? A konsekwencje wynikające z tytułu jednak nie organizowania w danym miejscu imprezy masowej, a przez to jednak zaangażowanie dużej ilości policji itd pewnie wiąże się z dużymi konsekwencjami, więc tym bardziej bym nie winił klubu. Miasto i MORiS zawalili na całej linii.
In Siemian We Trust
- skowRon
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z tego co wiem Ci co nie kupili to o meczu mogą zapomnieć, a Ci co kupili (ponad 999) to części będą zwracane pieniądze, część może wejdzie.
Info nieoficjalne
Info nieoficjalne
- Harry1990
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tylko ciekawe komu beda zwracali? Pierwszenstwo karnetowicze? Kto byl pierwszy ten lepszy? Czy bedą losowac komputerowo? A co wtedy gdy zwroca osobie co jest gotowa jechac do Gliwic, a nie osobie co nie bedzie sie chcialo tam jechac?
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.
Blue are the Feelings that live inside me.
-
- Kontakt:
11 czerwca:
A przynajmniej do obniżenia znacznie wynagrodzenia. Taki mamy klimat...? Żałosne...
Dla mnie to pretekst do wywalenia człowieka z firmyCzy trawa na płycie boiska zdąży odrosnąć do rozpoczęcia sezonu? Przedstawiciele MORiS-u są o to spokojni. - Płyta boiska będzie gotowa do gry 12 lipca, czyli w momencie powrotu drużyny Ruchu ze zgrupowania na Słowacji - zapewnia Schmidt.

A przynajmniej do obniżenia znacznie wynagrodzenia. Taki mamy klimat...? Żałosne...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przyznaję się do błędu, wina leży tu po obu stronach tak miasta jak i zarządu klubu.
Niestety otacza nas organizacyjna PATOLOGIA
Niestety otacza nas organizacyjna PATOLOGIA

-
- Kontakt:
Albo wlaza wszyscy na szpil albo niy wlazi nikt. Tako powinna byc podjeta decyzja przez kibicow.
-
19flasteR20 pisze:III runda eliminacyjna - 31 lipca, 7 sierpnia![]()
No właśnie. Według moich obliczeń 30 dni przed to:
1) 1 lipca (już minęło)
lub
2) 8 lipca (już minęło)
Następno runda też momy z głowy.
Coś czuja, że nasza drużyna dostanie informacja, że nie musi się strasznie starać w tym starciu z Vaduz.
-
skowRon pisze:Z tego co wiem Ci co nie kupili to o meczu mogą zapomnieć, a Ci co kupili (ponad 999) to części będą zwracane pieniądze, część może wejdzie.
Info nieoficjalne
Pytom pierwszy roz w życiu o szpil u siebie:
<<<Czy ten spektakt leci w jakiejś telewizji?>>>
-
Zip pisze:30 dni to termin zgłoszenia imprezy masowej. Skoro od ponad tygodnia mówią "specjaliści" od trawy, że wszystko okej to co ma klub zrobić? Mimo wszystko zgłosić Gliwice do imprezy masowej? A konsekwencje wynikające z tytułu jednak nie organizowania w danym miejscu imprezy masowej, a przez to jednak zaangażowanie dużej ilości policji itd pewnie wiąże się z dużymi konsekwencjami, więc tym bardziej bym nie winił klubu. Miasto i MORiS zawalili na całej linii.
Skoro Ruch zgłosił do UEFA i Chorzów i Gliwice, to jeśli potrafi rozsądnie zrządzać ryzykiem, wówczas powinien postarać się o odpowiednie zgody w obu tych miejscach.
Albo to jest logiczne jak dwa plus dwa, albo to ja jestem idiotą?.
-
- Kontakt:
To co jest logiczne i rozsądne nie łączy się z ludźmi zarządzającymi tym klubem i tym stadionem. Nie wymagaj od nich zbyt wiele.maciek1973 pisze:Zip pisze:30 dni to termin zgłoszenia imprezy masowej. Skoro od ponad tygodnia mówią "specjaliści" od trawy, że wszystko okej to co ma klub zrobić? Mimo wszystko zgłosić Gliwice do imprezy masowej? A konsekwencje wynikające z tytułu jednak nie organizowania w danym miejscu imprezy masowej, a przez to jednak zaangażowanie dużej ilości policji itd pewnie wiąże się z dużymi konsekwencjami, więc tym bardziej bym nie winił klubu. Miasto i MORiS zawalili na całej linii.
Skoro Ruch zgłosił do UEFA i Chorzów i Gliwice, to jeśli potrafi rozsądnie zrządzać ryzykiem, wówczas powinien postarać się o odpowiednie zgody w obu tych miejscach.
Albo to jest logiczne jak dwa plus dwa, albo to ja jestem idiotą?.