[32 kolejka] Górnik Zabrze - Ruch Chorzów 4.05.14 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
miechowiner13
Kontakt:

Re: [32 kolejka] Górnik Zabrze - Ruch Chorzów 4.05.14 18

#241 Post autor: miechowiner13 » 5 maja 2014, o 09:12

Niestety u nas standardowo ze skrajności w skrajność, dwa mecze wygrają z rzędu mistrzostwo przedłużać kontrakty, dwa mecze nie wygrają, spadek, wywalić wszystkich, na jakieś wnioski i to raczej działaczy i sztabu szkoleniowego, a nie nas na forum, bo potem tak to wyglądo.

Rozumia, że po meczu można napisać, że ktoś zagroł lepiej ktoś gorzej, ale co kolejka wyciągać inne wnioski to trocha przesada, szczególnie, że często co kolejka są one całkiem inne

19kyjok20
Kontakt:

#242 Post autor: 19kyjok20 » 5 maja 2014, o 09:23

W porównaniu do ostatnich lot odniosłech wrażenie że zabrakło walki, widać było że kopacze z zabrza bardzij chcieli wygrać tyn mecz a wywiad po meczu z maliną ino mnie w tym przekonoł. Nie do sie wygrać meczu bez walki.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#243 Post autor: gerhat » 5 maja 2014, o 09:35

Możliwe że byli przemotywowani przez co źle weszli w ten mecz, ale z boku ciężko to stwierdzić bo to ich wewnętrzne odczucia

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#244 Post autor: Ozor » 5 maja 2014, o 09:36

Na Cichej uważają też, że Starzyńskiemu nie służy transferowe zamieszane wokół jego osoby. Niemal co tydzień mówi się, że obserwują go skauci klubów z całej Europy. Padają takie nazwy, jak Bordeaux, Chievo Verona, Torino czy VfB Stuttgart.

- Takie ciągłe spekulacje na temat transferu na pewno odbijają się na psychice zawodnika - dodaje Kocian.
czegoś tu nie rozumiem , skoro szukam lepiej płatnej pracy to jak mnie potencjalni nowi pracodawcy obserwują obecną staram się wykonywać jak najlepiej aby uznali że warto zainwestować

Awatar użytkownika
DingChavez
Kontakt:

#245 Post autor: DingChavez » 5 maja 2014, o 10:51

Myślę że powinniśmy bardziej krytycznie patrzeć na poczynania Niebieskich po tym meczu.Widziałem statystyki jakie po meczu prezentował C+ no i co z tego wynika?Żeby nawet jednej bramki nie strzelić skoro tak przeważaliśmy w tym meczu!!!Taki fragment meczu utkwił mi w pamięci kiedy Starzyński pod polem karnym szczew popisał się sztuczką ale komentator słusznie powiedział że co z tego skoro nic konkretnego z tego nie wynika.Bardzo trudno znaleźć mi jakieś usprawiedliwienie po tym meczu.Mam prawo wymagać czegoś więcej,szczególnie wtedy gdy gra się w deRbach.Niebiescy nie włożyli w ten mecz więcej ambicji.Zbyt wolne rozgrywanie piłki pozwala przeciwnikowi na wiele czy to w obronie czy w ataku.To mnie denerwowało szczególnie.Czekanie aż się jakiś nasz zawodnik odmuli i zechce włączyć piąty bieg naprawdę wk......a.Szczewa się w tej chwili cieszą ale nie wróżę im sukcesów w przyszłości.W niedzielę po prostu wykorzystali nieudolność Niebieskich.Prawdopodobne jest że w następnym meczu pyry klepną ich więcej niż oni Nas.Moim zdaniem nie ma teraz wyjścia i trzeba przełknąć tą porażkę.Dostaliśmy lekcję i trzeba wziąć się do roboty żeby godnie zakończyć sezon.A na pewno trzeba się zrewanżować ruskim w przyszłości :!:
Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

Obrazek

19gorek20
Kontakt:

#246 Post autor: 19gorek20 » 5 maja 2014, o 13:37

Jak tak ogladam tego Turbokozaka to jestem zalamany poziomem technicznym niektorych graczy naszego zespolu. Od zawsze wiedzialem ze tacy zawodnicy jak Szyndrowski Stawarczyk (Obroncow jeszcze mozna usprawiedlwic ) ale na miejscu Kociana widzac umiejetnosci czysto techniczne ktore zdobywa sie powiedzmy do 18 roku zycia zawodnikow typu Babiarz Smektala czy Kowalski natychmiast poprosilbym o zwolnienie

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#247 Post autor: Rafał19R20 » 5 maja 2014, o 14:40

Scypion pisze:Szkoda wyniku. Mógł być inny... równie dobrze mógł być gorszy. Teraz gdybym to ja miał coś do gadania to:

1. W składzie zaczęliby się pojawiać zawodnicy, którzy będą walczyć o utrzymanie w przyszłym sezonie. Z Zieńczuka, Skutera czy Maliny ciężko coś więcej wykrzesać. Na nich WYŁĄCZNIE nie może opierać się Ruch w sezonie 14/15.
2. Szanse debiutu warto by dać 1, 2 wyróżniającym sie pilkarzom z rezerw (nie wiem jak to wygląda regulaminowo wiec proszę o powstrzymanie miażdżącej krytyki ;) pewnie nas to nie zbawi, ale wysle sie sygnał do rezerwistów ze ta ich drużyna to faktycznie zaplecze I ekipy skąd mozan trafić to ekstraklasy a nie jakaś popierdołka.
3. Szukałbym po niższych ligach w regionie utalentowanych gracz. Przychodzi mi na myśl taki np. Kot z Halemby. Skoro testujemy śledzie i ludzi z Puszczy to może warto pokombinować z kimś z Rudy, Siemcow czy Mikolowa? Potem przychodzą derby a na twarzach części naszych graczy widać obojętność.
4. Sprawa z Jankesem powinna być prosto postawiona. Podpisujesz nowy kontrakt? Nie? Dziękujemy, kwiatki, koszulka pamiątkowa ale miejsca w składzie już nie zajmuj, bo jeśli masz zagrać tak bezbarwnie jak ostatnie 2 mecze to szkoda Twojego czasu i naszych nerwow.

Przyszły sezon będzie trudny i uważam że już od jutra powinniśmy zacząć przygotowania.

czyli co uważasz sezon za zakończony?
do końca mamy jeszcze 5 meczów z tego 3 u siebie, więc dalej mamy dużą szanse na podium...
derby przegrane, ale sezon trwa dalej...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#248 Post autor: _BiADACZ_ » 5 maja 2014, o 15:09

Rafał19R20 pisze: do końca mamy jeszcze 5 meczów z tego 3 u siebie, więc dalej mamy dużą szanse na podium...
Ty sie dalij łudzisz poważnie? :rotfl:
przeca łoni niy chcom zodnych pucharow, zlyź na zol. :)
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#249 Post autor: Ozor » 5 maja 2014, o 15:42

simonsays pisze:
Ozor pisze:liczy się wynik końcowy ale z przebiegu gry Ruch wstydu nie przyniósł.
Akurat derby z zabolami sa takim nietypowym spotkaniem, w ktorym nie przebieg gry sie liczy a wynik. Fajnie ze sa podstawy, fajnie ze jest potencjal, fajnie ze mielismy inicjatywe, ale co z tego jesli przegrywamy najwazniejszy mecz sezonu? z takim tempem, to my do 2200 roku nie doscigniemy zaboli w meczach bezposrednich. A to nie jest fajne...
Dlaczego naważniejszy?
bilans z nimi to remis i porażka na wyjeździe oraz zwycięstwo u siebie tragedii nie ma.
Miejsce w tabeli nam się nie zmieniło.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#250 Post autor: HullCityFC » 5 maja 2014, o 15:44

Bezpośrednich w historii

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#251 Post autor: Scypion » 5 maja 2014, o 17:03

Rafał19R20 pisze: czyli co uważasz sezon za zakończony?
do końca mamy jeszcze 5 meczów z tego 3 u siebie, więc dalej mamy dużą szanse na podium...
Uwazam sezon za zakończony od porażek z Podbeskidziem i Piastem. :hyhy:

Awatar użytkownika
sapacz

#252 Post autor: sapacz » 5 maja 2014, o 17:50

Scypion pisze:
Rafał19R20 pisze: czyli co uważasz sezon za zakończony?
Uwazam sezon za zakończony od porażek z Podbeskidziem i Piastem. :hyhy:
tak samo uważam. Te dwie porażki to była kompromitacja w skali dziesięciolecia przez co nasi kopacze stracili całkowicie moje zaufanie w tym układzie.
Obrazek
Nie czytam"gazety" nie oglądam TVN ,nie akceptuję "górnika zabrze" w Polsce.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#253 Post autor: Rafał19R20 » 5 maja 2014, o 18:40

_BiADACZ_ pisze:
Rafał19R20 pisze: do końca mamy jeszcze 5 meczów z tego 3 u siebie, więc dalej mamy dużą szanse na podium...
a czemu nie?
co mo powiedzieć Pogoń co dostała 5:0?..
skończcie ta dyskusja chcemy czy nie pucharów... Po to gramy w tej lidze by zająć jak najwyższe miejsce,w tym wypadku momy realno szansa na 3...
Uważam że nie ma podstaw by sądzić po wczorajszym meczu że nie momy szans...
Chyba każdemu z Nas zależy na zwycięstwach , na sukcesach tego klubu.. więc pisanie że lepi zając 4 , 5 miejsce jest bezsensu,
to po co wy chodzicie w ogóle na te szpile, jak nie mocie żadnych ambitnych oczekiwań?! Mamy z roku na rok się cieszyć że jest utrzymanie?
Ja się ciesze że mamy szanse na te 3 miejsce o które trzeba dalej walczyć , a nie już myśleć o następnym sezonie...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

moRi95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#254 Post autor: moRi95 » 5 maja 2014, o 18:44

Rafał19R20 pisze:
_BiADACZ_ pisze:
a czemu nie?
co mo powiedzieć Pogoń co dostała 5:0?..
skończcie ta dyskusja chcemy czy nie pucharów... Po to gramy w tej lidze by zająć jak najwyższe miejsce,w tym wypadku momy realno szansa na 3...
Uważam że nie ma podstaw by sądzić po wczorajszym meczu że nie momy szans...
Chyba każdemu z Nas zależy na zwycięstwach , na sukcesach tego klubu.. więc pisanie że lepi zając 4 , 5 miejsce jest bezsensu,
to po co wy chodzicie w ogóle na te szpile, jak nie mocie żadnych ambitnych oczekiwań?! Mamy z roku na rok się cieszyć że jest utrzymanie?
Ja się ciesze że mamy szanse na te 3 miejsce o które trzeba dalej walczyć , a nie już myśleć o następnym sezonie...
Zgadzom sie w 100%. Gromy o jak najwyzsze cele, o zwyciestwo w kozdym szpilu, przynajmnij takie mom oczekiwania a niy jakies ''zakonczynie sezonu''

kattowitz
Kontakt:

#255 Post autor: kattowitz » 5 maja 2014, o 19:04

Tylko w dzisiejszej piłce liczy się kasa a My jej nie momy i takie puchary mogą nie dość że Nas ośmieszyć (mając taką ławkę rezerwowych) to doprowadzić na skraj bankructwa. Moim zdaniem najpierw zbudujmy solidne podstawy finansowe i zbudujmy solidny zespół a później pchajmy się do pucharów.
Takie moje zdanie.

Zablokowany