Ruch II Chorzów
- Yego
Re: Ruch II Chorzów
Bedzie mocniejsza, wlasnie. Spadna do naszej grupy jakies 4 zespoly, najprawdopodobniej Kluczbork, Opole, Zdzieszowice i ewentualnie Bytom albo Raków. A wywalczenie awansu w tym roku jest trudne. Bo najpierw trzeba wygrac grupe mistrzowska zlozona z 8 zespolow a potem jeszcze 2 rundy barazow.
Jak sie nasze rezerwy zakwalifikuja do grupy mistrzowskiej to bedzie ok. Potem jeszcze 8 meczy z 4 najsilniejszymi druzynami z poludnia, i spokojnie wyselekcjonowac paru graczy na pierwsza druzyne.
Jak sie nasze rezerwy zakwalifikuja do grupy mistrzowskiej to bedzie ok. Potem jeszcze 8 meczy z 4 najsilniejszymi druzynami z poludnia, i spokojnie wyselekcjonowac paru graczy na pierwsza druzyne.
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

-
- Kontakt:
Najlepsze jest to, że nawet grupa mistrzowska nie gwarantuje utrzymania w 3. lidze (jak spadnie zbyt duża ilość zespołów z regionu to nawet będąc w grupie mistrzowskiej i tak się leci).
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Yego
Juz teraz gwarantuje bo jakies 3 miesiace temu zdecydowali ze na kolejny sezon 2 druzyny wiecej zostana w 3. lidze opolsko-slaskiej. ma ich byc 18, a dopiero w kolejnym sezonie (2015/2016) regularnie 16.
Na dzien dzisiejszy w tym burdelu organizacyjnym wyglada to tak:
negatywne ekstremum:
Awans do opolsko-slaskiej uzyskuja 2 kluby, spasc moze maksymalnie 7 druzyn - wtedy utrzymuje sie dodatkowo 9 druzyn (jesli zadna nie awansuje po barazach) czyli utrzymuje sie cala grupa mistrzowska (8klubow) plus 1 klub z grupy spadkowej, razem liga na 18 zespolow w nowym sezonie
pozytywne ekstremum:
Jesli nikt z 2 ligii by nie spadl a druzyna z Slasko-opolskiej wywalczyla by awans w barazach to w lidze gra 7 pozostalych z grupy mistrzowskiej plus 2 awansowiczow i 9 druzyn z grupy spadkowej pozostaje w lidze.
prawdopodobny realny scenariusz wyglada tak:
2 druzyny z awansem z 4. ligii + 4 spadkowiczow z 2. ligii + 8 druzyn z grupy mistrzowskiej + utrzymanie 4 druzyn z grupy spadkowej.
Pozatym 2 druzyny sie wycofaly (Rogów i Lesnica), mecze z nimi najprawdopodobniej zalicza jako walkowery. Nie jest mi tez znane czy punkty i bramki po podziale na grupy mistrzowska i 2 spadkowe beda brane pod uwage w 2 grupach spadkowych jako calosc czy kazda grupa spadkowa bedzie miala osobna tabele. Nie wiem tez jak to bedzie jak spadnie nieparzysta ilosc zespolow np. 7, czy wtedy spadaja po 3 z kazdej grupy i jest baraz o utrzymanie pomiedzy dwoma zespolami czwartymi od konca czy beda porownywane punkty miedzy nimi.
takiego burdelu jak w tym sezonie w tej lidze to nie bylo od lat. Reguly spadku byly juz raz zmieniane podczas sezonu, i kto wie czy sie jeszcze nie zmienia.
Wiem ze to troche zagmatwane, no ale to Polska panowie
A zeby bylo smieszniej to jesienia byla opcja ze awans uzyska 6 zespolow po 3 z opolskiego i slaskiego. Z opolskiej ligii normalnie pierwsza trojka, a ze slaskich lig zwyciezcy obu grup plus zwyciezca barazu miedzy wicemistrzami kazdej ligii. Ale ta opcje jednak tez porzucili i uznali ze tylko po 1 z kazdego wojewodztwa dopuszcza do awansu
Na dzien dzisiejszy w tym burdelu organizacyjnym wyglada to tak:
negatywne ekstremum:
Awans do opolsko-slaskiej uzyskuja 2 kluby, spasc moze maksymalnie 7 druzyn - wtedy utrzymuje sie dodatkowo 9 druzyn (jesli zadna nie awansuje po barazach) czyli utrzymuje sie cala grupa mistrzowska (8klubow) plus 1 klub z grupy spadkowej, razem liga na 18 zespolow w nowym sezonie
pozytywne ekstremum:
Jesli nikt z 2 ligii by nie spadl a druzyna z Slasko-opolskiej wywalczyla by awans w barazach to w lidze gra 7 pozostalych z grupy mistrzowskiej plus 2 awansowiczow i 9 druzyn z grupy spadkowej pozostaje w lidze.
prawdopodobny realny scenariusz wyglada tak:
2 druzyny z awansem z 4. ligii + 4 spadkowiczow z 2. ligii + 8 druzyn z grupy mistrzowskiej + utrzymanie 4 druzyn z grupy spadkowej.
Pozatym 2 druzyny sie wycofaly (Rogów i Lesnica), mecze z nimi najprawdopodobniej zalicza jako walkowery. Nie jest mi tez znane czy punkty i bramki po podziale na grupy mistrzowska i 2 spadkowe beda brane pod uwage w 2 grupach spadkowych jako calosc czy kazda grupa spadkowa bedzie miala osobna tabele. Nie wiem tez jak to bedzie jak spadnie nieparzysta ilosc zespolow np. 7, czy wtedy spadaja po 3 z kazdej grupy i jest baraz o utrzymanie pomiedzy dwoma zespolami czwartymi od konca czy beda porownywane punkty miedzy nimi.
takiego burdelu jak w tym sezonie w tej lidze to nie bylo od lat. Reguly spadku byly juz raz zmieniane podczas sezonu, i kto wie czy sie jeszcze nie zmienia.
Wiem ze to troche zagmatwane, no ale to Polska panowie

A zeby bylo smieszniej to jesienia byla opcja ze awans uzyska 6 zespolow po 3 z opolskiego i slaskiego. Z opolskiej ligii normalnie pierwsza trojka, a ze slaskich lig zwyciezcy obu grup plus zwyciezca barazu miedzy wicemistrzami kazdej ligii. Ale ta opcje jednak tez porzucili i uznali ze tylko po 1 z kazdego wojewodztwa dopuszcza do awansu
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

-
- Kontakt:
chyba jednak nieHKSADIK pisze:Wg http://www.live.niebiescy.pl/ siedział. W sparingach wyglądał obiecująco.

Ruch II Chorzów 5:1 (1:1) Szczakowianka Jaworzno
Bramki: Mularczyk 29', Korczyński 60', Mularczyk 67', Gigołajew 81', Stanisławski 89' - Sieniawski 37'
Składy:
Ruch: Derbisz - Szyndrowski, Mrowiec, Sadlok, Gigołajew (85' Włodarczyk), Bobryk, Trojak (46' Stanisławski), Smektała (83' Kotus), Korczyński, Janik (60' Brodziński), Mularczyk.
Rezerwowi: Lech, Olejniczak.
Trener: Tomasz Fornalik
Kapitan: Miłosz Trojak
Jesień,rok 1987,Ruch Chorzów- Gwardia W-wa 3-0. A dalej juz poleciało........
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Siedział na ławce w meczu z Podbeskidziem 

- Yego
Po remisie 1-1 z LZS Piotrowka mamy 7 punktow przewagi nad grupa spadkowa, na 3 mecze do konca.
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

- vitorek1920
- Kontakt:
Jak zagral Tomasz Paluch 20 lat urodzony Chorzow grajacy w Piotrowce?
GOOD NIGHT LEFT SIDE
-
- Kontakt:
Jak rezerwy dziś wygrają to mają pewne miejsce w grupie walczącej o awans. A co za tym idzie pewne utrzymanie w 3 lidze.
-
- Kontakt:
http://www.ruchchorzow.com.pl/files/inf ... T%20ok.pdf
w tak mocnym składzie rezerwy chyba jeszcze nie grały
w tak mocnym składzie rezerwy chyba jeszcze nie grały
-
- Kontakt:
Rezerwy chorzowskiego Ruchu odniosły okazałe zwycięstwo w meczu ze Startem Namysłów. Podopieczni trenera Tomasza Fornalika pokonali swoich przeciwników 3:0 po bramkach Mateusza Kwiatkowskiego, Macieja Urbańczyka oraz Konrada Mularczyka.
W zespole Niebieskich zagrało kilku zawodników z kadry pierwszej drużyny, m.in. Kamiński, Mrowiec, Sadlok, Włodyka, Smektała czy Janik.
Tomasz Fornalik (trener rezerw):
- Nasz dzisiejszy rywal już dwa razy punktował tej wiosny i chciał się pokazać przy Cichej z jak najlepszej strony. W pierwszej połowie można było mieć zastrzeżenia do szybkości operowania piłką przez nasz zespół. Na szczęście udało nam się strzelić bramkę. Drugi gol zdobyty przez naszą drużynę ustawił to spotkanie. Niestety pod koniec meczu, z powodu kontuzji, posypał się nam trochę skład. Arturowi Gieradze odnowiła się kontuzja kolana, Bartosz Brodziński zderzył się z zawodnikiem drużyny przeciwnej i z powodu urazu stawu kolanowego nie mógł kontynuować gry. Boisko musiał opuścić także Maciej Sadlok, który występował we wczorajszym meczu I drużyny z Zawiszą Bydgoszcz. Te wydarzenia sprawiły, że w ostatnich minutach brakowało nam już płynności w grze. Najważniejsze jednak, że dzisiejsza konfrontacja zakończyła się pewnym zwycięstwem Niebieskich.

-
- Kontakt:
Boisko musiał opuścić także Maciej Sadlok, który występował we wczorajszym meczu I drużyny z Zawiszą Bydgoszcz.
mom nadzieja, że niy z powodu kontuzji???
mom nadzieja, że niy z powodu kontuzji???
-
zawodnik może zagrać w ciagu weekendu 90 min.Wczoraj wloz na plac w 90 min a dzisio szpiloł od początku i musioł zlyź w 90 min
-
- Kontakt:
dziynki19SK20 pisze:zawodnik może zagrać w ciagu weekendu 90 min.Wczoraj wloz na plac w 90 min a dzisio szpiloł od początku i musioł zlyź w 90 min

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mam pytanie, za dwie kolejki kończy się sezon "zasadniczy", który Ruch ukończy prawdopodobnie na jednym z pierwszych czterech miejsc, Co dalej? Są jakieś braże o awans do drugiej ligi, jest jakaś reforma..? Mógł by ktoś to łapo-patologicznie rozpisać
takie tam
- Yego
rezerwy graja mecz i rewanz z 4 najlepszymi druzynami grupy poludniowej, tak jak i inni 3 najlepsi z naszej grupy. Potem zwyciezca tej grupy musi przejsc 2 fazy barazow aby awansowacpiotrhalak pisze:mam pytanie, za dwie kolejki kończy się sezon "zasadniczy", który Ruch ukończy prawdopodobnie na jednym z pierwszych czterech miejsc, Co dalej? Są jakieś braże o awans do drugiej ligi, jest jakaś reforma..? Mógł by ktoś to łapo-patologicznie rozpisać
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać