od 2010 r to juz trzeci sezon co jestesmy w czubie i wszyscy próbują tego nie zauważać. Jak bedzie szansa na mistrza to na trzy kolejki przed końcem bedzie wielka panika. Zacznie sie pi***olenie, że lepiej żeby msitrza zdobyła legia, wisła i lech bo Ruch jest klubem niezorganizowanym, nie ma szans w walce w pucharach itd.
Ja już dawno mam wrażenie, że jesteśmy dla całej ligi piątym kołem u wozu. Przy władzy w ex jak i wielu klubach jest kupa ludzi, którzy pamiętają świetnego Górnika z lat 80. Naszych sukcesów dzisiaj już nikt nie pamięta i 14 majstrów nie robi na nich wrażenia. Do tego dochodzą długi, skansen na C6, rozdupiony Śląski, nieprzychylne media. Już mam nawet wrażenie, że od fuzji c+ z n to i obiektywizm w c+sport spadł. Dupczą o Legii w lidze + extra nawet jak ta gra w inne dni i nie pokazują ich skrótów. Może jestem zwichrowany ale mam wrażenie, że nie walczymy o swoje tylko na boisku i trybunach. Walczyć musimy również o obiektywizm w mediach.
Wydaje mi się że bez stadionu, pełnych trybun, silnego finansowo klubu i corocznej walki w górze jesteśmy dożywotnio skazani na przeciętność. Jak długo Ruch jest mocny ludźmi, którzy teraz w nim są, tak długo będzie istniał. Co dalej...nie wiem
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----