TRANSFERY - ZIMA

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
KK
Kontakt:

#241 Post autor: KK » 12 sty 2005, o 00:56

Hübscher rozegral w tym sezonie tylko 3 mecze w I lidze, ale w ubielgym w II lidze, tych spotkan mial 20. Manuszewski jest juz naprawde ciekawym pilkarzem. Od 1997 roku podstawowy gracz Zaglebia, w tym sezonie tylko 6 spotkan w I lidze, w ubieglym sezonie w II lidze 26 meczy.
Obaj jak mozna wywnioskowac sa juz ograni w II lidze, a Manuszewski moglby byc dobra alternatywa do srodka pomocy (w moim przekonaniu) w miejsce Toborka.
Wielkich transferow sie nie ma co spodziewac. Na razie jedynie opinia o samym klubie sie zmienila. Do niedawna byl to klub znnay w srodowisku pilkarzy jako ten ktory nie placi na biezaco, nie ma cieplej wody itp. Teraz jest juz czym przyciagnac pilkarzy z karta na reku.
Rogowski i Rajman... To dwa nazwiska z III ligi. Ten pierwszy ponoc duzy talent, od tygodnia w II zespole Odry Opole, bo nie chce podpisac nowego kontraktu, a Rajman to pilkarz III ligi za ubiegly sezon wedlug SPORTU. Jest sporo ciekawych pilkarzy w nizszych klasach, ale tutaj czesto trzeba zaplacic niewielkie, ale jednak pieniadze... Na razie widze ze u nas obrali inny kierunek... Tak czy owak Jorg to spec duzego formatu, wiec i tak bedzie dobrze :)

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#242 Post autor: radzion » 12 sty 2005, o 09:42

na temat tego Hubschera nic nie wiem, natomiast moga pedziec cos na temat Manuszewskeigo,

widziolch go niejednokrotnie w tarkcie gry, czy to live, czy to na canalu itd, zawsze robiol na mnie pozytywne wrazenie! bardzo dobry stzral z dystansu!pewny punkt druzyny, w sumie nie chce mi sie wierzyc zebyod tak nie miesciol sie w kadrze

fuhr
Kontakt:

#243 Post autor: fuhr » 12 sty 2005, o 10:50

Wielkich transferow sie nie ma co spodziewac. Na razie jedynie opinia o samym klubie sie zmienila. Do niedawna byl to klub znnay w srodowisku pilkarzy jako ten ktory nie placi na biezaco, nie ma cieplej wody itp. Teraz jest juz czym przyciagnac pilkarzy z karta na reku.
ale to tez jest duzo...
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Siemce_Fan

#244 Post autor: Siemce_Fan » 13 sty 2005, o 00:03

fuhr
Kontakt:

#245 Post autor: fuhr » 13 sty 2005, o 07:03

Z Cracovią pożegna się najprawdopodobniej aż czterech piłkarzy, a w każdym przypadku chodzi o półroczne wypożyczenie. Wojciech Ankowski wróci do Jagiellonii Białystok, Paweł Szwajdych będzie grał w Ruchu Chorzów, Podbeskidziu Bielsko-Biała lub Szczakowiance Jaworzno. Jacek Wiśniewski przeniesie się do Pogoni Szczecin. Natomiast Marcin Makuch trafi do Podbeskidzia, choć sam zawodnik twierdzi, że są to dopiero wstępne przymiarki. O aklimatyzację nie byłoby mu tam trudno, bo w Podbeskidziu grają dobrze mu znani Artur Prokop, Tomasz Księżyc i Łukasz Błasiak.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2491009.html
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
Bogdan Kalus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#246 Post autor: Bogdan Kalus » 13 sty 2005, o 07:45

Wszystko fajnie, tylko daalej mamy zakaz transferów i nawet Sibik oraz Kaczorowski niekoniecznie są potwierdzeni! Taka jest prawda o "współpracy" mlecznego stowarzyszenia z normalną firmą!

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#247 Post autor: 19r20 » 13 sty 2005, o 09:56

ja się nie spodziewam wielkich transferów ale te nazwiska które sie pojawiają nastrajają pozytywnie i tego się trzymajmy
a zakaz transferów kiedy nam cofną
komu trzeba i za co zapłaćić?
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
RadiatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#248 Post autor: RadiatoR » 13 sty 2005, o 13:41

Sorry ale kto to jest ten Szwajdych, pierwszy raz o nim slysze. dowiedziec sie mozna ze jest pomocnikiem i ma 20 lat i nie zagraj ani jednego meczu w lidze. Po co nam tacy?? :?
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#249 Post autor: spyru » 13 sty 2005, o 14:06

Szwajdych ma sie pojawić na testach w Jaworznie

http://www.90minut.pl/news.php?id=231765

no i Tomek F ma tam trafić :lol:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Pavlique
Kontakt:

#250 Post autor: Pavlique » 13 sty 2005, o 14:23

Łukasz Gorszkow i Stanisław Wróbel, piłkarze GKS-u Katowice, szukają nowych klubów. W związku z kłopotami finansowymi GKS-u obaj piłkarze dostali wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy. Sporo wskazuje na to, że Gorszkow znajdzie zatrudnienie w drugoligowym KSZO Ostrowiec. Natomiast Wróbel nie doszedł do porozumienia z greckim GS Lyttos Ergotelis i na razie czeka na odpowiedź z dwóch niemieckich klubów z trzeciej (FC Bayer 05 Uerdingen) i czwartej (SV Wilhelmshaven 92) ligi. Jeżeli natomiast nie wyjedzie do Niemiec, to ma aktualną ofertę z Ruchu Chorzów.
no i co o tym grajku myslicie?
aha a te jugole co to miały w Ruchu grać teroski trynujom abo majom zaczonć trynowac w altrajchu
I'm a man who walks alone

Gość

#251 Post autor: Gość » 13 sty 2005, o 21:35

WP.PL pisze:Po dwóch latach spędzonych w Szwecji Igor Sypniewski zdecydował, że czas wracać do Polski. Teoretycznie jest łakomym kąskiem dla naszych pierwszoligowców - pisze "Super Express".

Igor Sypniewski przyjechał na stałe do Polski, ale nie chce grać w naszej ekstraklasie. Ma być gwiazdą... drugiej ligi.

Owszem, trudny charakter, ale i nieprzeciętne umiejętności. Ma kartę w ręku, nic nie trzeba za niego płacić. Tyle że "Sypek" w ekstraklasie grać... nie chce. A powrót do Polski, jak to często w jego życiu bywało, był bardzo burzliwy.

- Kilka dni temu wsiadłem w szwedzkim Ystad na prom do Świnoujścia i... jeszcze nie mogę się uspokoić. Płynęliśmy wtedy, kiedy w Skandynawii szalał huraganowy wiatr. Boże, nigdy tak się nie bałem! Morze tak szalało, że nie wiedziałem, co robić. Barmani na promie mówili, że od dziesięciu lat tak nie huśtało. Ja to mam szczęście do żywiołów. Jak grałem w Grecji, to musiałem skakać z pierwszego piętra, bo Ateny nawiedziło trzęsienie ziemi i trzeba było wiać z budynku. A kiedyś, lecąc samolotem, wpadłem w dziurę powietrzną. To było z Panathinaikosem.
co wy na to :?: :lol: moze chciol by sie zagrac w Ruchu :P

fuhr
Kontakt:

#252 Post autor: fuhr » 13 sty 2005, o 22:39

Ruch Chorzów do niedzieli będzie się przygotowywał na własnych obiektach, a w niedzielę drużyna wyjedzie na zgrupowanie do Wisły. - Być może przed wyjazdem w Beskidy zespół wzmocni jeden, dwóch zawodników - mówi Jerzy Wyrobek, szkoleniowiec "niebieskich". Najbliżej podpisania kontraktu jest Krzysztof Kukulski, napastnik RKS-u Radomsko.

Albin Mikulski, menedżer Cracovii, zaproponował Ruchowi pomocnika Pawła Szwajdycha, który jesienią był wypożyczony do ŁKS-u Łódź. - Najpierw musimy zakończyć rozmowy z piłkarzami, których wybraliśmy sami. Potem pomyślimy o tych, których proponują nam inni - dodaje trener. Jest szansa, że w Ruchu zagra też piłkarz z Kazachstanu: 25-letni obrońca Aleksander Kuczma, który w przeszłości grał z Dawidem Bartosem, zawodnikiem Ruchu, w niemieckim SG Sonnenhof Grossaspach. - Rozmawiamy z nim telefonicznie, ale na razie niewiele z tego wynika. Czekamy, bo podobno warto - mówi Wyrobek.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2492323.html
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Pavlique
Kontakt:

#253 Post autor: Pavlique » 13 sty 2005, o 22:53

To toż sie juz zaczon Ruch :wink: w interesie, a grajki zaczynajom do nos corozto lepsi klupać;
a tak łod sia to możno i jeszcze jaki juszczenko abo inny janukowicz i choćby som puttin przidom - byleby w skora poradzili kopać... : :lol:
I'm a man who walks alone

Marik
Kontakt:

#254 Post autor: Marik » 14 sty 2005, o 10:23

W dzisiejszym sporcie piszą, że PZPN nałożył na Ruch zakaz transwerów i możemy pozyskać jedynie zawodników do 21 roku życia. Co prawda Gaweda twierdzi, że nie będzie przeszkód z grą pozyskanych zawodników ale jednak coś w tym musi być. Mam jedynie nadzieję, że zapewnienia nowego dyrektora zostaną wkrótce poparte jakimiś faktami.

PM

#255 Post autor: PM » 14 sty 2005, o 10:52

Myśle że nowo pozyskani zawodnicy zostana wkrótce zatwierdzeni...Mam prosbe czy ktos wie coś wiecej na temat Kuczmy(nie chodzi o prezydenta Ukrainy)???

ODPOWIEDZ