przegladsportowy.pl pisze:Ruch: Kopunek na inaugurację ligi nie zagra
Kamil Kopunek, uczestnik mundialu w 2010 roku podpisze półroczną umowę z chorzowskim klubem. Słowak ma jednak duże zaległości treningowe.
Trener Jan Kocian jest bardzo zadowolony z pozyskania swojego rodaka. - Ma świetne CV i duże umiejętności. Byłem zaskoczony tym, że w jednym z portali internetowych było napisane, że Kamil jest przeze mnie testowany. Takich zawodników nie trzeba sprawdzać – przekonuje szkoleniowiec Ruchu. Kopunek, który na MŚ w RPA w 2010 roku zdobył jedną z bramek w meczu Słowacji z Włochami (3:2), ostatnio był bez klubu. Wcześniej występował m.in. w rosyjskim Saturnie Ramienskoje, włoskim Bari, gdzie grał razem z Kamilem Glikiem oraz Slovanie Bratysława.
Pomocnik ma jednak duże zaległości treningowe. W środę w Turcji zagrał połówkę sparingu z Worskła Połtawa (1:0) i już po 45 minutach gry był zmęczony. Kopunek podpisze półroczną umowę, ale w pierwszych meczach ligowych w wyjściowym składzie nie będzie grał, bo musi nadrobić stracony czas. Umowę z Ruchem podpisze również Rołand Gigołajew. Rosjanin może grać zarówno na lewej obronie, jak i boku pomocy, ale Kocian już zdecydował, że będzie konkurentem w defensywie Daniela Dziwniela. Gigołajew ma podpisać roczną lub dłuższą umowę. Szykowany będzie na następcę Dziwniela, bo bardzo możliwe, że boczny defensor latem odejdzie do zagranicznego klubu. Natomiast padł już temat transferu Sebastiana Janika z Puszczy Niepołomice. Piłkarz ma nadal ważną umowę z pierwszoligowcem, a Ślązacy mogą pozyskiwać jedynie wolnych graczy.
Transfery - zima 2013/2014
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Transfery - zima 2013/2014
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jak nadrobi te zaległosci treningowe to pół roku minie i mu sie umowa skonczy
takie majstersztyki to ino Mosór poradzi robic 

Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pół roku z opcją przedłużenia np. o rok- inaczej sobie tego nie wyobrażam 

-
- Kontakt:
A ja sobie wyobrazam.
Wystarczy ze bedzie wchodzil w drugich polowach kolo 60 min i dawal z siebie wszystko. Za 5 tys. ? Bierzmy go.
Umiejetnosci ma, sil na min 45 min tez , wiec w czym problem. Sprawdzi sie to przedluzamy umowe a jak nie to dowidzenia.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Wystarczy ze bedzie wchodzil w drugich polowach kolo 60 min i dawal z siebie wszystko. Za 5 tys. ? Bierzmy go.
Umiejetnosci ma, sil na min 45 min tez , wiec w czym problem. Sprawdzi sie to przedluzamy umowe a jak nie to dowidzenia.
- Harry1990
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Oni pewnie licza na zniesienie nieco limitu za pół roku :-)
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.
Blue are the Feelings that live inside me.
-
- Kontakt:
takie pół roku, no cóż raczej trzeba traktować jako bardzo doraźno pomoc, bo szczerze, jak się sprawdzi to pewnie będzie o wiele więcej chętnych na jego usługi bogatszych finansowo, jak się nie sprawdzi to z kolei my mu podziękujemy, więc trudno to wyśrodkować raczej.
Chyba, że będzie jakoś dżentelmeńsko umowa, że obecnie dostaje mniejszo kasa przez pół roku, a jak się sprawdzi to już jest uzgodnione ile będzie zarabiał w przyszłym roku i obie strony na to przystały.
Chyba, że będzie jakoś dżentelmeńsko umowa, że obecnie dostaje mniejszo kasa przez pół roku, a jak się sprawdzi to już jest uzgodnione ile będzie zarabiał w przyszłym roku i obie strony na to przystały.
- AdiC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
bez złośliwości, ale za pół roku to już kolejno runda się zacznie, ale może i eliminacje pucharów.... bydzie jak znolozHarry1990 pisze:Oni pewnie licza na zniesienie nieco limitu za pół roku :-)
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!
-
- Kontakt:
Oj Kamil, Kamil..Myślę, że Ruch to dobra drużyna. Jest wielu młodych piłkarzy i kilku starszych, doświadczonych. Podoba mi się również organizacja. Więcej o Ruchu dowiedziałem się, gdy Jan Kocian został tutaj trenerem. Chwalił swój zespół i mówił, że ma wspaniałych kibiców - opowiada Kamil Kopunek.

Wygląda to całkiem ciekawie, jakby miał być takim "jokerem" i dawać z siebie wszystko przez +/- pół godziny to też może być ok. Zdziwiłem się trochę, że Kocian widzi Gigołajewa na lewej obronie na zastępce dla Dziwniela, bo chyba lewe skrzydło na ten moment jest bardziej pilne do obsadzenia, chociaż jest Zieńczuk, Włodyka.. No, ale trzeba ufać trenerowi, coś czuje, że pomimo naszego gadania/pisania czasem czeka Nas całkiem fajna runda.
Optymizm najważniejszy.

-
- Kontakt:
w meczu z Połtawą, Gigołajew zagrał na skrzydle więc wymiennie może gdzie będzie luka = kontuzja/brak formy kogoś to tam zagra Rosjanin
Batory Fans
-
- Kontakt:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,725.html
W miare przyzwoita forme zlapie po podziale ligi na dwie grupy zagra 7 meczow i odejdzie ?W Ruchu Kopunek będzie zarabiał 5 tysięcy złotych miesięcznie brutto (taki limit nałożyła na klub Komisja Licencyjna). Zawodnik przystał na to, ponieważ liczy, że przy trenerze Janie Kocianie będzie mógł odbudować formę i latem trafić do silniejszego klubu, gdzie zarobi o wiele większe pieniądze. Dla chorzowian to również dobry interes, bo gdy pomocnik wróci do dawnej dyspozycji, będzie dużym wzmocnieniem. Kibice nieprędko do jednak zobaczą na boisku. Najpierw musi mocno popracować nad sobą.
Kontrakt podpisze również Rołand Gigołajew. Rosjanin będzie konkurentem Daniela Dziwniela na lewej obronie, a potem jego następcą, jeżeli ten odejdzie latem. To możliwe, bo zimą był obserwowany przez skautów zagranicznych klubów. Padł natomiast temat transferu Sebastiana Janika z Puszczy Niepołomice. Piłkarz ma nadal ważną umowę z pierwszoligowcem, a Ślązacy mogą pozyskiwać jedynie wolnych graczy. Janik miał być następcą Łukasza Janoszki.
-
- Kontakt:
w PS jak zawsze wszystko wiedzą. Kto ile zarabia, kto się słania na nogach, kto komu ile wisi.
To tylko spekulacje. Brakuje mi jeszcze stwierdzenia "biedny" Ruch
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nic dodać nic ująćElmer pisze:w PS jak zawsze wszystko wiedzą. Kto ile zarabia, kto się słania na nogach, kto komu ile wisi.

My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...
-
- Kontakt:
ch** im w dupe i tyla :-)
- Yego
Jesli Dzwiniel odejdzie latem to mam nadzieje ze nie za darmo
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

-
- Kontakt:
hehe no rozwiaza z nim kontrakt i tela bydzie po geldzieYego pisze:Jesli Dzwiniel odejdzie latem to mam nadzieje ze nie za darmo