Transfery - zima 2013/2014

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
wojok666
Kontakt:

Re: Transfery - zima 2013/2014

#496 Post autor: wojok666 » 28 gru 2013, o 12:21

Już widzę te głosy za pół roku, że zarząd przedłużył kontrakt z Ecikiem, który miał chujową wiosnę 2014. wtedy śmialibyście się z debili-działaczy, którzy powinni mu dać odejść, a tak to zostawili beztalencie w klubie z długim kontraktem i kupą kasy w umowie. Sprawdźcie sobie co wielu z Was pisało tu o Eciku latem albo zimą: że to beztalencie, że jest daremny, żeby rozwiązać z nim kontrakt, że niech idzie za darmo do Gdańska. A teraz nagle wielka gwiazda, bo zaczałą lepiej grać. Zachciało mu się, bo kontrakt się kończył i trzeba się było pokazać.

A jeszcze te ściemy, że warunki Ruch i Zagłębie proponowały podobne! Ktoś w to uwierzył? Tutaj 15 tyś, tam 40 tyś. To są podobne warunki? Niech nie kłamie, bo bierze Was na litość.

19aRtuR20
Kontakt:

#497 Post autor: 19aRtuR20 » 28 gru 2013, o 12:29

Jo jeszcze na temat Ecika dodom tyla: jak Grzyb odlaziyl to az tsko strata to nie byla, bo byl Zienczuk w formie i mlodszy Smektala. Grodzicki tyz solidny ligowiec, ale nic wiyncy... Abbott ino rezerwowy, przeplacony... Matko tez ino rezerwowy, wiec zosno strata

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#498 Post autor: HKSADIK » 28 gru 2013, o 12:42

Za te 15 tys to miejmy nadzieję, że Janek wypatrzy kogoś w lidze słowackiej. Na pewno ma jakieś swoje typy.
Kocian pisze: Na kilku pozycjach brakuje konkurencji. Na lewej obronie jest praktycznie tylko Dziwniel, mamy zaledwie dwóch defensywnych pomocników: Łukasza Surmę i Bartłomieja Babiarza. Gdy ten drugi pauzował za kartki lub doznał kontuzji, nie miał kto go zastąpić. Potrzebujemy jeszcze jednego napastnika i bocznego pomocnika.
Ktoś droższy za Ecika, a reszta młodzi na dorobku. Myślę, że tak to będzie wyglądać. Gdyby tak zejść jeszcze z kontraktów Niedzielana i Jankowskiego...

Witek46
Kontakt:

#499 Post autor: Witek46 » 28 gru 2013, o 13:20

RonalDynio pisze:Tak na spokojnie. Ecia trochę przekoloryzował. rozmawaiałem z jednym z piłkarzy i powiedział mi ,że Smagor przed świętami wypłacał kasę z własnych pieniędzy nie związanych z budżetem klubu. Nie wszystko jest tak czarne i białe.
Nie da się tego słuchać! To Smagor gdzieś jeszcze pracuje? Ma jakieś inne biznesy, z których kasę przeznacza na Ruch? Przecież on jedynie doi klub! Wypłacał pieniądze, piłkarzom, które wcześniej skubnął piłkarzom i niektórzy jeszcze są w stanie wyciągnąć z tego wniosek, że on "dał coś ze swoich". Muszę się napić.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#500 Post autor: west72 » 28 gru 2013, o 16:34

Witek46 pisze: Nie da się tego słuchać! To Smagor gdzieś jeszcze pracuje? Ma jakieś inne biznesy, z których kasę przeznacza na Ruch? Przecież on jedynie doi klub! Wypłacał pieniądze, piłkarzom, które wcześniej skubnął piłkarzom i niektórzy jeszcze są w stanie wyciągnąć z tego wniosek, że on "dał coś ze swoich". Muszę się napić.
Wiesz jo tyż uważom ,że Smagor jest za cienki bolek na prowadzenie takiego klubu jak RUCH ,czego dowód dał dogłębnie podczas ostatnich dni przed świętami gdzie przedstawił swoje stanowisko wobec budowy stadionu,czy nadzoru finansowego nie przedstawiając nawet zarysu wizji na dalsze funkcjonowanie klubu ale o tym pewnie przeczytamy w sprawozdaniu z walnego.
Ale napisz mi ,może być priv co on Ci takiego zrobił ,że tak sie nad nim pastwisz .
Fakty są takie ,że jakimś sposobem stał się większościowym udziałowcem a co za tym idzie właścicielem Ruchu więc jakąś tam kasą na pewno dysponuje,do tego z tego co wiem dom na Smugowej też jest jeszcze jego bądź małżonki więc do bankruta chyba ciągle mu jeszcze daleko.
Zapowiadają ,że po walnym zajdą zmiany w radzie nadzorczej więc może ciągle w jego otoczeniu są ludzie którzy jakoś chcą(a co za tym idzie są w stanie) wspierać finansowo RUCH.
Jakoś ciągle nie widać na horyzoncie innych którzy by byli zainteresowani przejąć stery od Strażnika i budować swój wizjonerski Wielki klub.(choć Super Mario w ostatnim wywiadzie coś tam przebąkiwał,że w ukryciu ciągle są majętni ludzie którym los Ruchu nie jest obojętny)Tylko czy będzie nom kiedykolwiek dane ich poznać :niepewny: :niepewny: :niepewny:

Co do tematu ,życzę Eci jak najlepiej oby mu się udało po za zdecydowaną poprawą finansów poprawić jeszcze poziom sportowy ale szczerze w to wątpię.
Co by nie pisać szatnia i magia Ruchu mają chyba naprawdę swoją wartość skoro w ostatnich latach tylu czołowych naszych piłkarzy(RUCHU) nie poradziło sobie w innych klubach w Polsce.Wyjątkiem mogą być jedynie Sobiech i Brzytwa,reszta ............Grodzicki,Niedzielan,Sadlok,Piech, Perdijić ,Abbott to tylko ci najwięksi ostatnio -nigdy nie zbliżyli sie do poziomu jaki prezentowali podczas pobytu w Chorzowie :cwaniak:
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
SODA

#501 Post autor: SODA » 28 gru 2013, o 21:38

troche racji masz ... ale Ecik i tak nic niy groł także może młodzi zabłysną
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Stona
Kontakt:

#502 Post autor: Stona » 29 gru 2013, o 09:19

Smagor wygrał Kociana chyba w totka, ten Słowak jedynie nas ratuje przed bankructwem. Mam nadzieje, że szczęście mu będzie dalej sprzyjać i nie ogołocą go z reszty wartościowych piłkarzy. Kolejny sezon ze Smagorem będzie naszym ostatnim w ekstraklasie..
za Tobą pójde w ogień, wode..

Lukas89
Kontakt:

#503 Post autor: Lukas89 » 29 gru 2013, o 09:22

S_Klimzowiec pisze:Smagor wygrał Kociana chyba w totka, ten Słowak jedynie nas ratuje przed bankructwem.
Kociana "wygrał" Klimek. ;)
Klimek wypatrzył byłego trenera reprezentacji Słowacji w Chinach. Klimek robił za Wielkim Murem interesy, a Kocian uczył Azjatów grać w piłkę.
Z całą resztą się zgadzam..
Obrazek

RonalDynio
Kontakt:

#504 Post autor: RonalDynio » 29 gru 2013, o 09:51

Witek46 pisze:
RonalDynio pisze:Tak na spokojnie. Ecia trochę przekoloryzował. rozmawaiałem z jednym z piłkarzy i powiedział mi ,że Smagor przed świętami wypłacał kasę z własnych pieniędzy nie związanych z budżetem klubu. Nie wszystko jest tak czarne i białe.
Nie da się tego słuchać! To Smagor gdzieś jeszcze pracuje? Ma jakieś inne biznesy, z których kasę przeznacza na Ruch? Przecież on jedynie doi klub! Wypłacał pieniądze, piłkarzom, które wcześniej skubnął piłkarzom i niektórzy jeszcze są w stanie wyciągnąć z tego wniosek, że on "dał coś ze swoich". Muszę się napić.
Po raz kolejny piszę ,że nie bronię Smagora. Ale nie wiem czy zauważyłeś ,że akcje Ruchu ma nie tylko on. Łaska kibicow na pstrym koniu jeździ .Jak zdobywaliśmy wicemistrza i graliśmy w Pucharach to mało było przeciwników Smagorowicza. Teraz Huraaaaa! I tak jest z mentalnością Polaków.Szybko zapominamy co dobre a jak coś złego to jedziemy po ludziach jak po łysej kobyle. Niech każdy popatrzy na siebie i swoje interesy.Popełniamy wszyscy błędy. Przypominam sobie niedawne chyba sprzed dwóch ,trzech lat protesty kibiców. Jakie były? Żenujące i słabe.Jak trzeba było uderzyć ręką w stól to naraz większość spokorniała. Debatowano o stadionie ostatnio. I co? Ani jednego okrzyku .Frekwencja pod Urzędem śmiechu warta.Ważniejsza była demonstracja pod Kopalnią Wujek niż konstruktywny protest i zaangażowanie w budowę nowej C6. Działaniami kibiców jak w AWS kieruje osoba ,szara eminencja z "drugiego rzędu" bez konsekwencji dla swojego wizerunku. Kiedy w klubie i wśród kibiców zaczną mieć do powiedzenia cokolwiek Ślązacy?????? pamiętacie "Dziurę"? Moim zdaniem to nie Smagorowicz tu jest najbardziej winny choć i on też . To politycy i Miasto Chorzów grzebią ten klub. Jak Ruchu nie będzie to ta banda karierowiczów zobaczy jak spadną akcje Chorzowa bo tylko ten klub i jego legendy są reklamą Chorzowa na świecie. To kibice jeżdżący na mecze Atletico jako naszej sztamy reklamują na stadionach Europy nasz klub i to zniedołężniałe miasto . Wszędzie w Madycie , w Londynie, W Dortmundzie i wszędzie gdzie gra nasza sztama widać akcenty Chorzowskie.Pojutrze zobaczymy czym popiszą się nasze biznesowe ZERA z klubu w tym Smagorowicz. Ja jestem jednak daleki od tego ,żeby obarczać go winą za całe zło. To zło leży przede wszystkim na polu Kotali ,który i tak wiedział ,że nie wybuduje stadionu ale to zło leży w głównej mierze w ugrupowaniu "Wspólny Chorzów". Pierwszy mecz z Jagiellonią powinien być MEGA PROTESTEM przeciw politykom i ugrupowaniu KOPLA.Czy tak będzie? NIE.Tego jestem pewien. Przecież kibice dając do zrozumienia tej klice powiązanej z Urzędem Marszałkowskim i Sejmikiem "pseudośląskim" ,że nie pójdziemy na Stadion Śląski i będzie on świecił pustkami mogą zdecydować ,że tylko na Cichej jest nasze miejsce.Tym ludziom (ani Kotali ani Koplowi i jego świcie) nie chodzi o dobro Ruchu czy miasta Chorzów. Im chodzi o ich posadki ,prywatne interesy i powiązania ich prywatnych interesów z Państwem w którym funkcjonują.
I jeszcze raz podkreślam .Nie bronię Smagorowicza. Uważam ,że Ruch powinien jak najszybciej mieć innego zdrowo i nowocześnie myślącego człowieka. To trudne ale nie niewykonalne. Tu bardzo może pomóc Mariusz Śrutwa ale czy on chce wchodzić do tego bagna jakim jest teraz cuchnąca polityka na linii Chorzów -Katowice. jak czytam nazwiska polityków z Chorzowa i Katowic niedobrze mi się robi.
ci obywatele nie mają mojego zaufania:
Marek Kopel, Joachim Otte, Ryszard Sadlon, Tomasz Krawczyk, Tomasz Piecuch, Henryk Wieczorek, Marian Salwiczek, Adam Trzebinczyk, Romuald Fojcik, Marek Dudek, Mariola Roleder, Halina Hiltawska, Bozena Pietrzyk.Dariusz Smagorowicz,Andrzej Kotala

Awatar użytkownika
oberschlesien1920
Kontakt:

#505 Post autor: oberschlesien1920 » 29 gru 2013, o 10:33

RonalDynio pisze:Przypominam sobie niedawne chyba sprzed dwóch ,trzech lat protesty kibiców. Jakie były? Żenujące i słabe.
Byles, ze krytykujesz?
RonalDynio pisze:Ważniejsza była demonstracja pod Kopalnią Wujek niż konstruktywny protest i zaangażowanie w budowę nowej C6.
Jaka demonstracja?Chlopaki byli uczcic zamordowanych gornikow nic wiecej, a ze Gieksa sie obsrala, to norma.
RonalDynio pisze:Kiedy w klubie i wśród kibiców zaczną mieć do powiedzenia cokolwiek Ślązacy??????
Mozesz sie wykazac.
RonalDynio pisze:Ruch powinien jak najszybciej mieć innego zdrowo i nowocześnie myślącego człowieka. To trudne ale nie niewykonalne. Tu bardzo może pomóc Mariusz Śrutwa
Tu sie zgadzam, tylko jest problem.Mariusz nie jest Cupialem.
Hej Ruchu nasz, kochany nasz,
nie zawiedź nas, nigdy nie opuścimy Cię,
i pokaż wszystkim, że Cię stać,
zaufaj nam, nie będzie źle.
gerhat pisze:Dobra robota Elmer :ok:
Rok temu Kopel i jego giermkowie mówili nowy stadion na Cichej zdecydowanie TAK, teraz mówią zdecydowanie NIE.
Oto obraz politycznej hipokryzji, ściemy i gierek tych ludzi bez zasad.

RonalDynio
Kontakt:

#506 Post autor: RonalDynio » 29 gru 2013, o 14:33

oberschlesien1920 pisze: Byles, ze krytykujesz?
byłem
oberschlesien1920 pisze:Mozesz sie wykazac.
już mi powiedziano ,że za krótki jestem. Reszta nie nadaje się na forum.
ci obywatele nie mają mojego zaufania:
Marek Kopel, Joachim Otte, Ryszard Sadlon, Tomasz Krawczyk, Tomasz Piecuch, Henryk Wieczorek, Marian Salwiczek, Adam Trzebinczyk, Romuald Fojcik, Marek Dudek, Mariola Roleder, Halina Hiltawska, Bozena Pietrzyk.Dariusz Smagorowicz,Andrzej Kotala

Marik
Kontakt:

#507 Post autor: Marik » 29 gru 2013, o 21:46

Z tego co mi wiadomo to Ecik o swojej przeprowadzce do Lubina wiedział już ponad 2 miesiące temu więc niech nie rozpowiada, że Ruch z nim za późno usiadł do rozmów bo po prostu nie było już o czym rozmawiać.

Harpo
Kontakt:

#508 Post autor: Harpo » 29 gru 2013, o 21:50

RonalDynio pisze:Uważam ,że Ruch powinien jak najszybciej mieć innego zdrowo i nowocześnie myślącego człowieka.
Bez kasy, bez znajomości i praktyki niewykonalne. Ten ktoś musi mieć plecy, musi kogoś z poważnego biznesu wciągnąć w Ruch.

A tak swoją drogą, czy aby ten list Smagora to nie tekst "zdrowo i nowocześnie myślącego człowieka" ?? :]
Widzę, że jesteś na "tak", ale z drugiej strony na "nie" tylko dlatego że ten pan nie chce grać na 12-tysięcznej Cichej.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#509 Post autor: Raul22 » 30 gru 2013, o 00:30

Marik pisze:Z tego co mi wiadomo to Ecik o swojej przeprowadzce do Lubina wiedział już ponad 2 miesiące temu więc niech nie rozpowiada, że Ruch z nim za późno usiadł do rozmów bo po prostu nie było już o czym rozmawiać.
jak masz pisac takie glupoty to lepiej zamilcz. Faktycznie kumaty jestes w tej sprawie i informacje masz chyba z wyborczej albo faktu:] :] :] :]
a tak swoja droga ilez mozna analizowac i opisywac odejscie jednego pilkarza :szok: . Nie lepiej skupic sie na czyms nowszym juz

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#510 Post autor: ObeRschlesien » 30 gru 2013, o 01:19

35 stron 12 o Eciku 10 o Jankesie.... reszta ch** wie co tu robi w tym temacie. Amyn moze po nowym roku bydzie sam posprzatane .... co z tymi modymi co byli na testach ? Kulajom dali bal ?

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Obrazek

Zablokowany