Transfery - zima 2013/2014

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Transfery - zima 2013/2014

#451 Post autor: Kujav » 24 gru 2013, o 15:43

Sprawę zawalili klubowi działacze i tu nie trzeba nic dodawać. Summa summarum i tak zaległości spłacą (odbije się to na finansach Ruchu, możliwej degradacji), nie jest winą piłkarza, że ktoś mu oferuje nieadekwatne pieniądze do umiejętności. Chyba głupiec by nie skorzystał.

Za błędy trzeba płacić, tylko, że niektórzy realnie oceniają swoje umiejętności, otaczające ich warunki, inni nie.

Z resztą kibicom Ruchu nigdy nie dogodzisz, był Klimek i Sobstyl, było biedne, ale coraz mniej trupów z szafy, Sobstyl się sprzeciwiała wysokim jak na nasze kontrakty standardom i co... i poleciała. Ile tu było peanów na rzecz Smagorowicza, było Klimek i Sobstylowa raus, Klimek złodziej.

I co ?

Nikt mądry teraz Ruchu z długami nie przejmie. No, ale na Śląskim to pewnie tak :D.
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

adamo_R

#452 Post autor: adamo_R » 24 gru 2013, o 20:40

Niesamowite. Czytając wywiad z niebiescy.pl z Ecikiem, doszedłem do wniosku, że żal, że odszedł. Czytałem opinię , wywiad z Klimkiem, czy Smagorowiczem, już nie chce mi się szukać, kto sie dokładnie wypowiadał co do nowego kontraktu Janoszki, ale twierdzę ze oszukali i powiedzieli nam nieprawdę. Czytałem, że zostało mu to zaproponowane, dużo wcześniej kwotę limitu 15 tyś, okazuje się że nie. Dopiero teraz jak już był dogadany z Lubinem, oferowali mu rozmowę dot. kontraktu. Budować kadrę na kontraktach bardzo małych finansowo, jednocześnie kombinować , żeby doić nas niemiłosiernie z każdego grosza. Ten bankrut powinien być wywieziony na taczce i na koniec wciepnięty do Rawy. Odwołuje wszystko co napisałem, ze nie mam zdania co do Ecika i ze poszedł za lepszą gotówką. W sumie tak jest, ale nie w taki sposób, jaki nam to przedstawili Smagorowicz i spółka. To, że by się dogadali , jestem pewny, nawet na kwotę limitu.

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#453 Post autor: bergmon » 24 gru 2013, o 21:19

Dobre chop z takim niybieskim stażem ,jeden z przywódców w szatni mo sie som prosic-przedłuzcie ze mną kontrakt,moze jeszcze sie mioł zrzeknąc dwuletnich zaległosci.i tak długo czekoł,a nasi pseudodziałacze sie obudzili tydzień przed czasem,a zważywszy czas świateczny to nawet niy tydzień.A szanowny pseudo-prezes nawet niy raczoł z Ecikiem pogodac-żenada!Banda złodzieji,i konfidentów.a miasto na to patrzy i proponuje pieniądze,które Smagor znowu przepierdoli.Niy wiym jak,ale czas by juz było z tym skończyc,bo rozpierniczą lata historii naszego klubu!Dzięki Ecik za wszystko!

mauryc1990
Kontakt:

#454 Post autor: mauryc1990 » 24 gru 2013, o 21:32

Za dużo się złego dzieje, najpierw sprawa stadionu teraz sprawa z Ecikiem, za chwilę wylecą inne trupy z szafy a skończy się na nie uzyskaniu licencji... dryfujemy na dno i ślepy nawet to zauważy, tak naprawdę to co się dzieje w klubie przykrywają nam bardzo dobre wyniki sportowe drużyny. Jestem pewien, że z innym zarządem, z inną polityką bylibyśmy w stanie walczyć o co najmniej podium z tym trenerem co mamy, z Janoszką + kilkoma wzmocnieniami. Rzeczywistość jest jednak inna...

Jak myślę co ostatnio zawalili Ci pseudodziałacze, to aż kotłuje się we mnie, za długo to wszystko trwa i nie możemy się temu biernie przyglądać.
Oczekuję spotkania Stowarzyszenia bądź kibiców z Prezesem i zarządem i przedstawienia im naszego zdania, to wszystko co myślimy. Trzeba przejąć władzę od Smagora innej drogi nie widzę. Jak trzeba to zrobi się protest.

Pokażmy że nie jest nam obojętny los tego klubu.

Gabla
Kontakt:

#455 Post autor: Gabla » 24 gru 2013, o 23:03

Powiem wam, że po sprawie stadionu na sesji RM nie byłem tak "zszokowany" tym co się dzieje w klubie jak po tym wywiadzie z Łukaszem i Ci, którzy piszą o IV lidze to powiem Wam, że mamy coraz większe "szanse", aby tak się stało.

Panie Dariuszu jak Pan nie ma finansów na ten klub, czy jakiegokolwiek pomysłu innego niżeli człapanie przez kolejne lata i życie "na krechę", to niech Pan odda Klub komuś, kto taki pomysł ma za 1zł! Niech Pan postąpi honorowo - nie udało się. Trudno, każdemu się może zdarzyć, ale nie ciągnijmy tego przez kolejne lata jak ma to wyglądać tak samo jak widzimy wszyscy, nie pomaga Pan takowym działaniem swojej osobie, ani co najważniejsze KLUBOWI !!! Dla Pana RUCH, to przypuszczam spełnienie swoich wcześniejszych "marzeń" o posiadaniu klubu piłkarskiego, ale powiedzmy sobie szczerze, to nie jest zabawa dla każdego, proszę zapytać Pana Cupiała, czy też Pana Filipiaka.

Przeciwko Pańskiej osobie narasta wśród kibiców coraz większa frustracja, a szczerze mówiąc to złość. Mamy teraz święta, nowy rok i czas na to, aby przemyśleć pewne sprawy i postąpić jak facet. Niech Pan nie trzyma się przysłowiowego stołka jak Panowie i Panie z ul. Wiejskiej w Warszawie - to jest zły przykład do naśladowania. W biznesie Panu wyszło, ale posiadanie klubu to nie do końca to samo więc mamy jeszcze czas na to, aby rozstać się w miarę "spokojnej" atmosferze. Dalsze przeciąganie tej sytuacji nikomu nie służy...

PS. Sory za rozmycie troszkę tematu.

przemex6
Kontakt:

#456 Post autor: przemex6 » 25 gru 2013, o 12:29

teraz sprzedać Jankesa za minimum 200 tyś euro o ile ktoś go kupi

MaRko22
Kontakt:

#457 Post autor: MaRko22 » 25 gru 2013, o 13:53

przemex6 pisze:teraz sprzedać Jankesa za minimum 200 tyś euro o ile ktoś go kupi
Ja bym widział Jankesa w składzie. Janoszka i Jankowski to był dotychczas czubek na klubowej liście płac.
Obrazek

przemex6
Kontakt:

#458 Post autor: przemex6 » 25 gru 2013, o 16:16

tak tylko Jankowski został sprzedany to jego pensja około 40-50 tyś to duża oszczędność dla klubu

Kibic1983
Kontakt:

#459 Post autor: Kibic1983 » 25 gru 2013, o 16:23

Tylko ze szkoda ze klub z tego nic więcej nie będzie miał chyba ze za dużo pieniędzy ma ?

MaRko22
Kontakt:

#460 Post autor: MaRko22 » 25 gru 2013, o 18:13

przemex6 pisze:tak tylko Jankowski został sprzedany to jego pensja około 40-50 tyś to duża oszczędność dla klubu
Te pensje to i tak jedne wielkie machloje. Oni chcą teraz kontrakty po 5 tysięcy dawać a za poprzedni rok rachunek na 14mln za pensje samych piłkarzy... Może ktoś ogarnięty policzyć ilu piłkarzy znajduje się na liście płac (także rezerwy i ew. jacyś juniorzy, którzy dostają po 200-300zł na mieszkanie).
Obrazek

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#461 Post autor: arango-mokre » 25 gru 2013, o 19:17

to moze zacznymy kto przyjdzie:)

Kibic1983
Kontakt:

#462 Post autor: Kibic1983 » 25 gru 2013, o 20:09

arango-mokre pisze:to moze zacznymy kto przyjdzie:)
Jak chcesz to mogę Ci powiedzieć kto przyjdzie a raczej co

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#463 Post autor: Raul22 » 25 gru 2013, o 20:19

MaRko22 pisze:
przemex6 pisze:tak tylko Jankowski został sprzedany to jego pensja około 40-50 tyś to duża oszczędność dla klubu
Te pensje to i tak jedne wielkie machloje. Oni chcą teraz kontrakty po 5 tysięcy dawać a za poprzedni rok rachunek na 14mln za pensje samych piłkarzy... Może ktoś ogarnięty policzyć ilu piłkarzy znajduje się na liście płac (także rezerwy i ew. jacyś juniorzy, którzy dostają po 200-300zł na mieszkanie).
tego nikt nie jest w stanie obliczyc. Raz ze wyplaty to jedno i tak mniej wiecej pewnie by to mozna bylo ogarnac, ale procz tego moga miec pilkarze rozne wejsciowki za mecze, za miejsce w lidze okreslone pieniadze itd, dwa nikt nie wie jakie kwoty ida na zawodnikow ktorzy u nas grali, a ktorym klub nie placil i teraz ich splaca bo jak tego nie zrobi to nie dostanie licencji (m.in Grodzicki, Djokic, Lewczuk, zreszta no ktokolwiek kto gral wiecej niz rok u nas, zreszta czesc z nich w tamtym roku straszyła sądem i klub musiał z nimi podpisac ugody i sie wywiazywac z ich placenia). Podejrzewam ze sporo jest takich pilkarzy. Takze kazda kwota bedzie strzalem na slepo.

Kibic1983
Kontakt:

#464 Post autor: Kibic1983 » 25 gru 2013, o 20:23

Raul22 pisze:
MaRko22 pisze:
tego nikt nie jest w stanie obliczyc. Raz ze wyplaty to jedno i tak mniej wiecej pewnie by to mozna bylo ogarnac, ale procz tego moga miec pilkarze rozne wejsciowki za mecze, za miejsce w lidze okreslone pieniadze itd, dwa nikt nie wie jakie kwoty ida na zawodnikow ktorzy u nas grali, a ktorym klub nie placil i teraz ich splaca bo jak tego nie zrobi to nie dostanie licencji (m.in Grodzicki, Djokic, Lewczuk, zreszta no ktokolwiek kto gral wiecej niz rok u nas, zreszta czesc z nich w tamtym roku straszyła sądem i klub musiał z nimi podpisac ugody i sie wywiazywac z ich placenia). Podejrzewam ze sporo jest takich pilkarzy. Takze kazda kwota bedzie strzalem na slepo.
No to za tamten sezon pewnie dostali za***ista premie za 15 miejsce

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#465 Post autor: Raul22 » 25 gru 2013, o 20:26

Kibic1983 pisze:
Raul22 pisze:
MaRko22 pisze:
No to za tamten sezon pewnie dostali za***ista premie za 15 miejsce
ale ja nigdzie nie napisalem o premiach za 15 miejsce, zreszta no nieistotne w sumie. Kto ma wtyki niech wyliczy, jestem ciekaw tych danych

Zablokowany