[21 kolejka] Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów 15.12.2013; 15:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [21 kolejka] Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów 15.12.2013; 1

#106 Post autor: spyru » 15 gru 2013, o 19:07

PabloB1987 pisze:Najważniejsze to ze gramy piłka, potrafimy przytrzymać, wymienić kilka podań. Za Zielinskiego to było nie do pomyślenia.. Brawo Niebiescy :hurra:
To za Fornalika bylo nie do pomyslenia. Tak wymieniajacego pilke Ruchu nie ogladalismy od bardzo bardzo dawna.
Szczegolne brawa dla Jankesa.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

adamo_R

#107 Post autor: adamo_R » 15 gru 2013, o 19:20

Widać radość z gry, nawet sam Jankes jakiś taki ożywiony, wcześniej grał , ale bez entuzjazmu. dziś widzieliśmy go z chęcią do gry , takim chciałbym go widzieć zawsze. Oczywiście, gra czasami była denerwująca, podania, 'ala Barca, a za chwile strata. Czasami za długo i na siłe wszystko robione. Jasne nie jesteśmy doskonali, ale to czasami było z deczka wkurzające. Generalnie, cały obraz gry świetny , widać rękę Janka. Kuświk tak samo , jakby wszyscy dostali poweru. Współpraca na linii Janek - drużyna wydaje się fantastyczna. Chcemy wiecej. :)

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#108 Post autor: Paveel » 15 gru 2013, o 19:32

Piłkarze chwalą bardzo trenera Kociana, widać, że atmosfera jest super! :)
Maciej Jankowski pisze:– Myślę, że trener dużo pomógł. Mamy zdecydowanie więcej gier treningowych związanych z sytuacjami boiskowymi, gdzie czasem trzeba dłużej przytrzymać piłkę, czasem zagrać z pierwszej. Z każdym meczem rosła w nas pewność siebie, dzięki ciekawym treningom. Najważniejsze, że to się przekłada na boisko. Do tego jesteśmy groźnie ze stałych fragmentów gry. Chłopcy bardzo dobrze opanowali ten element i można się tylko z tego cieszyć – mówił „Jankes”.
Grzegorz Kuświk pisze:Muszę podziękować trenerowi, że na mnie postawił i gram w każdym meczu. Cieszę się, ze mogłem mu bramkami odpłacić za okazane zaufanie. – powiedział napastnik „Niebieskich”.
Łukasz Janoszka pisze:Ten mecz i jego przebieg był podsumowaniem dobrego okresu, w jakim jest Ruch. Co zmienił trener Kocian? Może się zdziwicie, ale grę defensywną. Bronimy się kolektywnie i to przynosi efekty w postaci szybkiego odbierania piłki przeciwnikowi.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Awatar użytkownika
19HKS20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#109 Post autor: 19HKS20 » 15 gru 2013, o 19:48

Brawo NIEBIESCY! Przedłużyć kontrakt z Ecikiem !!!!
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#110 Post autor: Lutz » 15 gru 2013, o 19:52

Co tu dużo pisać......... zj***li mi trocha typera :)
Super zakończynie sezonu ! teroz niech im godziwie popłacom co majom popłacić i idymy na meistra :P

Obrazek

grzechub
Kontakt:

#111 Post autor: grzechub » 15 gru 2013, o 20:05

Ruch był dziś klasa lepszy,ale dobrze,że mielimy my tako a niy inno skuteczność,bo mogło sie to inaczyj skończyć:)

Bardzo dobre zawody(szczególnie w drugij połowie)Kuświka-do mnie chop meczu.Bardzo dobrze zagroł tyż Helik,a przy tyj sytuacji kaj puścił bal w kozioł,to niy wiym,czy niy dostol podpowiedzi,że jest spalony(choć tak,czy inczyj powinien to wybić).Trocha słabij dziś Ecik(i tak chca,żeby ostoł :hurra: )i Dziwniel,który groł chyba z jakąś kontuzją.Cało reszta zagrała co najmniej przyzwoicie.

Grunt,że 3pkt jada do Chorzowa. :padam:

Harpo
Kontakt:

#112 Post autor: Harpo » 15 gru 2013, o 20:28

To wszystko prawda, ale jescze jeden element jest do poprawy: KONTRY. Słabo to wychodzi, zbyt dużo takich szans marnowaliśmy.
Myślę, że w przerwie zimowej Kocian to zmieni :)
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
SODA

#113 Post autor: SODA » 15 gru 2013, o 20:39

dali ciesza jak bajtel :D
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#114 Post autor: west72 » 15 gru 2013, o 21:32

:szok: Dawno tak łatwo nie wygraliśmy meczu.Właściwie całe 90 minut pod pełną kontrolą ,Zagłębie bezradne tylko ten Piech ;) .
To co zrobił z tą drużyną Kocian zasługuje na duży szacunek dla trenera.
Jak pomyślę ,że Zieliński z tymi samymi piłkarzami poległ w Białymstoku to :mur: .
Jesteśmy na dobrej drodze do ósemki co jeszcze kilkanaście tygodni temu było dla nas wielką abstrakcją.
Teraz czas na odpoczynek dla piłkarzy i sztabu trenerskiego,a dla zarządu na wyczyszczenie szatni z niepotrzebnych piłkarzy i zdecydowaną postawę co do stadionu .
W tej sprawie wszyscy musimy być jednogłośni choć wiem ,że o budowę nowej Cichej będzie bardzo trudno ale z perspektywy tego co osiągnęli nasi piłkarze( jak dla mnie mimo wszystko wielka niespodzianka in plus) tli się nadzieja ,że i rada Chorzowa dobrze zagłosuje czego wszystkim Niebieskim życze na te nadchodzące święta i Nowy Rok
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

kyjol82
Kontakt:

#115 Post autor: kyjol82 » 15 gru 2013, o 22:30

Przejzol zech tabele na koniec sezonu kilka lat wstecz.
I wylazi na to ze ok 40-42pkt powinno dac miejsce w pierwszyj osemce.
Na wiosna trza szybko wygrac 3 szpile i bydzie spokoj.

Fajnie nos dzis wszyscy chwalili w lidze+extra...

JAN "Cesarz" KOCIAN
Najlepszy transfer sezonu :hurra: :hurra: :hurra: :hurra:

viperR
Kontakt:

#116 Post autor: viperR » 16 gru 2013, o 00:23

Wszystko fajnie..zobaczymy co bedzie zimą i wiosną.
Wszystkie zespoły będa mieć tyle samo czasu na przygotowania,transfery itp itd.
Dlatego chłodząc nieco ten hurraoptymizm, dla mnie osobiście wiosna to ciągle niewiadoma
Dla nas byłoby idealnie gdyby grali dalej, bez przerwy

Zgodzę się z Lenczykiem, że Surma dziś był kręgosłupem zespołu, jak zwykle irytowały mnie straty Kuśtyka,nie ujmuję mu strzelonej bramki ale uważam że cufal ze wpadło, wpadło cięszę się i gratuluję, natomiast jeszcze długo będzie mnie przekonywać do swojej gry, wiem że nie zawsze wszystko wychodzi, lepszego (bardziej skutecznego) napastnika nie mamy..
jestem pod wrażeniem gry trojkata w środku pola, natomiast jesteśmy przewidywalini jak pogoda w listopadzie, każda piłka po odbiorze idzie do Figo.. Figo to Figo, ale potrzebujemy też innego rozwiązania bo nie zawsze będzie mieć tyle miejsca co dziś..Potrzebujemy zwrotnego szybkiego stopera, to było widać po kontrze Piecha chyba z Przybeckim , jak Piech zostawił wszystkich na środku..Wiem że się czepiam, ale braki mamy wciąż spore i nawet te 32 pkt nie powinny tego przysłonić..

Bravo Klimek, Bravo Kocian, Bravo Niebiescy.
Mimo wszystko bravo Smagor ze poszedł po rozum do głowy i poprosił Klimka o pomoc..

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#118 Post autor: gerhat » 16 gru 2013, o 07:09

Chyba nikt tego nie zauważył ale dobrze zaczyna grać też Martin Konczkowski który podłączał sie pidobnie jak Dziwnel z lewej tylko Włodyka jakiś mało zgrany z resztą dokonywał złych wyborów

miechowiner13
Kontakt:

#119 Post autor: miechowiner13 » 16 gru 2013, o 07:47

Co do meczu pełna kontrola jeżeli chodzi o gra, ale jednak nie przekładało się to aż tak na sytuacje. Jednak ogladało się to bardzo miło jak piłka chodziła.

Dla mnie Konczkowski mo drugi świetny mecz, tak jak wydawało mi się po wcześniejszych meczach, że może jest jeszcze za wczas tak ostatnie dwa szpile groł świetnie pewnie z tyłu i włączał się do przodu oby tak na wiosna.

Helik musi się ograć nabrać pewności i może tak jak Koczkowski za pół roku będzie już podstawowym środkowym bo póki co chyba za wczas, bo nawet jak przez większość meczu gro świetnie to zdarzy mu się ten jeden czy dwa błędy takie, że mocno wpływają na wynik meczu.

Awatar użytkownika
laciek20
Kontakt:

#120 Post autor: laciek20 » 16 gru 2013, o 08:27

oby pan Pulkowski nie zostal prorokiem, occeniajac pilkarzy juz Ecika skreslil...
swietny mecz, za***iscie sie go ogladalo, czasami tiki taka denerwujaca, ale wygranych sie nie sadzi!
trener Kocian niesamowicie odmienil nasz Ruch, to on jest jak dla mnie transferem rundy!
BRAWO RUCH!

kibole, bandyci ... stadionowi CELEBRYCI !

Zablokowany