TRANSFERY - ZIMA
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
cytat z wyborczej
o co chodzi....mamy go u siebie czy jak...
http://sport.gazeta.pl/sport/1,36132,2475183.html
Z drużyną wciąż trenują Mieczysław Agafon, Łukasz Gorszkow, Sebastian Kęska i Tadeusz Bartnik, który miał odejść do Ruchu Chorzów.
o co chodzi....mamy go u siebie czy jak...
http://sport.gazeta.pl/sport/1,36132,2475183.html
born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
- amra
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Gierczak podobno wyjeżdża za granice. I dobrze. Taki człowiek to zagrożenie dla piłkarzy. Jestem przekonany że to nie były przypadki. Coś takiego sie nie zdarza 2 razy przy okazji meczy z jednym klubem. Mam nadzieje że ktoś go w końcu dojedzie i to pożądnie................ co ja nie jestem mściwy

Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Gazeta Wyborcza:
"Bartnik nadal jednak trenuje z zespołem z Katowic. - Sytuacja jest trochę niezrozumiała. Jeżeli podpisał kontrakt z Ruchem, to nie wiem, co robi w Katowicach. Może chciał się poruszać? - zastanawia się Jerzy Wyrobek, szkoleniowiec "niebieskich".
- Bartnik jest naszym piłkarzem i wciąż obowiązuje go kontrakt. Zawodnik ma oczywiście prawo podpisać już nową umowę, skoro za pół roku kończy się kontrakt z GKS-em. No ale w tej sytuacji będzie występował w Ruchu dopiero od lipca - mówi Piotr Dziurowicz, prezes "Gieksy"
Wydawało mi się, że zakaz transwerowy zawsze dotyczył tylko przychodzących zawodników.
"Bartnik nadal jednak trenuje z zespołem z Katowic. - Sytuacja jest trochę niezrozumiała. Jeżeli podpisał kontrakt z Ruchem, to nie wiem, co robi w Katowicach. Może chciał się poruszać? - zastanawia się Jerzy Wyrobek, szkoleniowiec "niebieskich".
- Bartnik jest naszym piłkarzem i wciąż obowiązuje go kontrakt. Zawodnik ma oczywiście prawo podpisać już nową umowę, skoro za pół roku kończy się kontrakt z GKS-em. No ale w tej sytuacji będzie występował w Ruchu dopiero od lipca - mówi Piotr Dziurowicz, prezes "Gieksy"
Wydawało mi się, że zakaz transwerowy zawsze dotyczył tylko przychodzących zawodników.
-
- Kontakt:
- Adrian.G
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- KOCHŁOWICE
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Obrońca albo pomocnik i napewno napastnik :roll:Ruch Chorzów rozpoczął przygotowania do sezonu od spotkania organizacyjnego. Nieoczekiwanie w klubie pojawił się też Mariusz Klimek, główny udziałowiec Sportowej Spółki Akcyjnej, który przebywał ostatnio w Stanach Zjednoczonych, a w Chorzowie spodziewano się go na początku przyszłego tygodnia. - Powiedziałem drużynie kilka słów. Najważniejsze? Hmmm... że na Cichej znowu będzie się unosił w powietrzu dawno zapomniany zapach rywalizacji. O miejsce w drużynie, o miejsce w tabeli, o awans - mówił.
Piłkarze opuszczali szatnię uśmiechnięci i z kalendarzem klubowym na 2005 rok w ręce. Lekko zawiedziony był Paweł Sibik. Były piłkarz Podbeskidzia zjawił się w Chorzowie ze sprzętem piłkarskim. - Spodziewałem się, że będzie trening - dziwił się.
Jerzy Wyrobek, szkoleniowiec Ruchu, będzie raczej musiał się pogodzić, że w Chorzowie nie zagra Tadeusz Bartnik. Piłkarz cały czas ma ważny kontrakt z GKS-em Katowice, a umowa, jaką podpisał w Chorzowie, miała tylko charakter listu intencyjnego. - Chcę, żeby drużynę wzmocniło jeszcze dwóch piłkarzy. Obrońca albo pomocnik i na pewno napastnik. Niewykluczone, że postawimy na obcokrajowca - podkreślał trener. Oprócz Sibika jedynym nowym jest na razie Maciej Kaczorowski, z pierwszą drużyną będzie też trenował junior Łukasz Janoszka.
W czwartek pracę w klubie ma rozpocząć biegły rewident, który ma zbadać finanse stowarzyszenia, które przed kilkoma dniami przekazało sekcję piłki nożnej spółce.
Do 20 stycznia ma być gotowy protokół przekazania, a 25 stycznia SSA Ruch ma zostać przyjęty w poczet członków Śląskiego Związku Piłki Nożnej.
Mariusz Klimek zdradził, że klubem w imieniu zarządu spółki będzie kierował Henryk Śliwiński. Na Cichej spekuluje się też, że za politykę transferową będzie odpowiedzialny Mirosław Mosór, były piłkarz "niebieskich". - Cierpliwości. W piątek przedstawimy nowe twarze Ruchu. Nowe rozdanie - tonował nastroje Śliwiński.

Nie wiem specjalnie po co nam napastniki skoro jest: Mario, Biza, Pepe, Kaczorowski i młody Janoszka. Za to i tak nieliczna obrona została zmniejszona o Jendryczke i Jarczyka. Co prawda wróci Mosór, ale to i tak chyba za mało. Pomoc też za mocna nie jest, bo trudno zakładać że gre pociągnie Toborek, Foszmańczyk czy Wawrzyńczok. Oby Jurek wiedział co robi :?
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!