[15 kolejka] Ruch Chorzów - Zawisza Bydgoszcz 5.11.13; 18:00
-
- Kontakt:
Re: [15 kolejka] Ruch Chorzów - Zawisza Bydgoszcz 5.11.13; 1
Chory chyba byl
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
zgoda że to nie jest zawodnik wybitny ale jak ty żeś mu naliczył 5 dobrych lub wyśmienitych sytuacji to wg. tej zasady liczenia Stawarski mioł w meczu siedem takich sytuacji.Harpo pisze:5. PIĘĆ dobrych, lub wyśmienitych okazji do zdobycia gola. Strzelił tą jedną (na szczęście) i chwała mu za to.
Nie rozumiem obrony tego zawodnika - obejrzyjcie sobie cały mecz jeszcze raz: poza tymi kilkoma sytuacjami parę razy najnormalniej w świecie zje...ł akcję.
Niestety - lepszego nie mamy, więc pozostaje TRENING przez duże T. I szukanie napastnika do pomocy![]()
Kuświk jest jeb.... przy każdym zagraniu, w którym nie strzela gola. Taka uroda tego zawodnika i jego "kibiców"
Dla mnie ważne są stare angielskie zasady - nieważne jaki masz styl, ważne że robisz go co do Ciebie należy, torman może bronić cufalem i jak pokraka, napastnik może nie umieć podać na dwa metry lub kiwnąć jeden na jeden ale ważne że mu wpada.
Był kiedyś taki Adam Posiłek, piłkarski biały latynos, pięknie przyjmował i się kiwał ale żadnej kariery nie zrobił. Przy nim Kuśwa osiągnął znacznie więcej.
ps
Jankes siedział na trybunie (przynajmniej w pierwszej połowie)
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
pieknieeeeee, najwazniejsze byly 3 punkty i one zostaly zdobyte. Ciezko bylo przebic sie przez mur Zawiszy, ale jednak pare okazji sobie stworzylismy i wygrana jak najbardziej zasluzona. Co do czerwonej kartki to 2 minuty wczesniej juz ze Starzyńskim ten Goulan powinien dostac zolta, wiec niech juz tak nie placza o te czerwona, bo w przeciagu 2 min koles robi podobne faule.
Gdyby mi ktos powiedzial po 0:6 w Białymstoku ze skonczymy na 7 miejscu z 22 punktami runde, uznałbym go za szalenca. Brawo za ogarniecie wszystkiego przez Kociana i zawodnikow ze jednak pokazuja ze maja jaja, wystarczy tylko dotrzec do ich psychiki, dobrze nastawic i wcale nie sa tacy najgorsi jak to sie o nich gadalo.
Gdyby mi ktos powiedzial po 0:6 w Białymstoku ze skonczymy na 7 miejscu z 22 punktami runde, uznałbym go za szalenca. Brawo za ogarniecie wszystkiego przez Kociana i zawodnikow ze jednak pokazuja ze maja jaja, wystarczy tylko dotrzec do ich psychiki, dobrze nastawic i wcale nie sa tacy najgorsi jak to sie o nich gadalo.
- vitorek1920
- Kontakt:
Trzeba popracowac nad taktyka gry w deszczu, bo na suchym dobrze nam wychodzi.Ciekawe kiedy zapuka do okna pani zima i dziadek mroz? 
Wazne 3 pkt. dla sp. Gerarda Cieslika.

Wazne 3 pkt. dla sp. Gerarda Cieslika.
GOOD NIGHT LEFT SIDE
-
- Kontakt:
kiedy gramy z chłopcami z RUSwelta?vitorek1920 pisze:Ciekawe kiedy zapuka do okna pani zima i dziadek mroz?![]()

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
Porównanie Kuświka do Piecha to jakieś nieporozumienie, rozumiem, że napastnika musi piłka szukać, ale czasem ten napastnik musi sobię tą sytuację sam stworzyć, Kuświk natomiast to taki napastnik którego jeśli, piłka sama nie trafi, nie zejdzie mu lub nie będzie miał przed sobą pustej bramki to gola nie strzeli, gdy weźniecie wszystkie sytuacje Grzesia w tym sezonie, to wyszłaby niezła Komedia, dla mnie nie dla tego Pana w Ruchu, czas szukać w zimę nowego napastnika.
-
Musieli patrzeć do swoich kont bankowychRaul22 pisze: pokazuja ze maja jaja, wystarczy tylko dotrzec do ich psychiki

-
- Kontakt:
Na pocżatku zaznaczom Kuświk mnie irytuje czasami hmm przez większość kontnraktu w Ruchu hehe Ale dziś z Zawiszą hmmm znojdywoł sie w tych sytuacjach wyłażił do bali nie jak Kwiatek w 1-ej połowie(bez urazy do Modego Kwiatka)I napisza to nojwyżej mnie zje.....cie Kuświnaldo mo foRma w porównaniu z Jankesem(wieRza w Ciebie hapolu pieRoński)i Kwiatkiem(Mody nie okrzesany!)P.S Ecia dzięki jak to cztosz a wiem że czytosz >Łukasz Janoszka KS. Ruch(nie wieRza w co pisza a jednak widza po Tobie;)) ps. pozdów bRataRoni2580 pisze:Porównanie Kuświka do Piecha to jakieś nieporozumienie, rozumiem, że napastnika musi piłka szukać, ale czasem ten napastnik musi sobię tą sytuację sam stworzyć, Kuświk natomiast to taki napastnik którego jeśli, piłka sama nie trafi, nie zejdzie mu lub nie będzie miał przed sobą pustej bramki to gola nie strzeli, gdy weźniecie wszystkie sytuacje Grzesia w tym sezonie, to wyszłaby niezła Komedia, dla mnie nie dla tego Pana w Ruchu, czas szukać w zimę nowego napastnika.

-
- Kontakt:
Momy 3 pkt,a w sobota zaś momy 3,ino trza mieć Wiara iWierzyć,bo ŚP.Pan Gerard,nom pomoże.Jadymy na pyry,cymu ino 1000 biletów?
-
- Kontakt:
a mnie mecz bardzo się podobał, naszą słabością (nie tylko Ruchu) jest atak pozycyjno-kombinacyjny. Po stracie zawodnika Zawisza po prostu się broniła. Po pierwszej połowie myślałem, że nic z tego nie będzie. Tymczasem w drugiej połowie zobaczyliśmy kilka moim zdaniem świetnych akcji. Było ich kilka, ale ja przecierałem oczy około 60 minuty, przed polem karnym świetna wymiana podań do przodu i do tyłu, trwało to kilkanaście sekund, "rozerwanie" w ten sposób linii obrony, podanie do boku i niestety nieudana wrzutka...
Cóż, na ten moment nie mamy wirtuozów w napadzie - ani jednego cwaniaka, killera - skurrwysyna pola karnego, żeby zadawał ostateczne ciosy. Optymizm można brać z dwóch źródeł: poprawa finansów i upływający czas, który pod okiem Kociana działa na naszą korzyść.
Być może, jeśli trochę z musu, a trochę z przekonania Kuświk trochę pogra, to się rozstrzela. Mówiąc szczerze, zaczyna przypominać mi Śrutwę - pamiętam ile razy się wkurrwiałem z powodu niewykorzystanych pięknych sytuacji, by na koniec wybuchnąć radością po bramce strzelonej w dziwaczny sposób.
Cóż, na ten moment nie mamy wirtuozów w napadzie - ani jednego cwaniaka, killera - skurrwysyna pola karnego, żeby zadawał ostateczne ciosy. Optymizm można brać z dwóch źródeł: poprawa finansów i upływający czas, który pod okiem Kociana działa na naszą korzyść.
Być może, jeśli trochę z musu, a trochę z przekonania Kuświk trochę pogra, to się rozstrzela. Mówiąc szczerze, zaczyna przypominać mi Śrutwę - pamiętam ile razy się wkurrwiałem z powodu niewykorzystanych pięknych sytuacji, by na koniec wybuchnąć radością po bramce strzelonej w dziwaczny sposób.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- kibol-siem-ce
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mie tyż Kuświk działo na nerwy, ale jakby niy paczec 4 tory juz mo. Niech co mecz szczeli i bydzie dobrze, bo napastników niy widac.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE
-
- Kontakt:
A wom to chyba sie barrdzo niy podobo ze Ruch wygrol. Wygrali nasi, ale i tak cza po kims pojechac 
Dziynkuja druzynie za zwyciestwo RUCH RUCH HKS !!!
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Dziynkuja druzynie za zwyciestwo RUCH RUCH HKS !!!
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kuświk oprócz masy niewykorzystanych sytuacji denerwuje nonszalancją na boisku, niecelnością, brakiem zaangażowania. Śrutwa nigdy nogi nie odstawił, był liderem na boisku i w szatni. Niczym nie przypomina Kuświka.
Mecz należący raczej do tych słabszych, bicie głową w mur i odbijanie się od obrony Zawiszy. Najważniejsze 3 punkty, 8 kolejny mecz nie przegrany. To się w tej chwili liczy. Brawo! Pan Gerard najwyraźniej czuwał.
Mecz należący raczej do tych słabszych, bicie głową w mur i odbijanie się od obrony Zawiszy. Najważniejsze 3 punkty, 8 kolejny mecz nie przegrany. To się w tej chwili liczy. Brawo! Pan Gerard najwyraźniej czuwał.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- SODA
Fest cieszy zwyciestwo ,mecz nie za bardzo sie ukladal po naszej mysli to tym bardziej chwala zawodnikom za walke do konca
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
-
- Kontakt:
SuperMario nie od razu był liderem, ale przecież nie będę się z Tobą spierał dla samej zasady, czasy Rogali i zarazy fryzjerskiej więc porównanie może rzeczywiście nietrafione. Obowiązkowe 3 punkty zgarnięte i to się liczy.spyru pisze: Śrutwa nigdy nogi nie odstawił, był liderem na boisku i w szatni.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.