Sparingi/przygotowania - lato 2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
marek79
Kontakt:

Re: Sparingi/przygotowania - lato 2013

#151 Post autor: marek79 » 10 lip 2013, o 05:06

Juz widza tyn sezon jak co niykere by sam chcieli aby grajki ani jednego blyndu niy popelnili w trakcie szpilu.

Ciekaww kto bydzie robil za kobyla forumowo.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#152 Post autor: west72 » 10 lip 2013, o 08:15

Nie wiem skad u was tyle pesymizmu na poczatek sezonu.Jak by na to nie patrzec od 3 szpilow nie stracili my bramy co w poprzednim sezonie bylo nie do pomyslenia,trzeba miec nadzieja,ze wroci swiezosc
to i o bramki bydzie latwiej.Zielinski kompletnie przebudowol obrona(sa duze szanse ,ze Stawar wzmocni naszo lawka ).naszo liga jest ciagle cienko ,zeby w niej zaistniec potrzeba przede wszystkim wybiegania i walki co pokazaly w ubieglej rundzie Korona, Piast,Bielsko,czy nawet ogorki z Belchatowa.Nie ma co sie ludzic ,w nadchodzacym sezonie gromy o spokojne utrzymanie dlatego od pilkarzy oczekuja walki od 1 do 95 minuty bo to jest podstawa.Chyba nikt na forum nie powie ,ze na dzis odszedl od nos jakis wartosciowy pilkarz(najwieksza strata bydzie jak odejdzie Jankes)wiec wszzstko zalezy od tego czy duet Z&F dotrze mentalnie do pilkarzy na tyle ze beda walczyli przez 90 minut w kazdym meczu.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

miechowiner12
Kontakt:

#153 Post autor: miechowiner12 » 10 lip 2013, o 08:30

mecz jak mecz
obrony chyba lepszej niż na początku meczu się zestawić póki co nie do i na pewno nie wyglądało to źle,
w przodzie na pewno są rezerwy, słaby mecz Zieńczuka, który kontynuuje neistety formę z ostatniej rundy, ale jest Janoszka, jest Sultes, pytanie co z Jankesem czy w końcu zostaje, w środku też można wprowadzić przynajmniej jednego doświadczonego Surmę lub Malinę za Babiarza lub Tymińskiego i wcale nie musi być tak jak to nie którzy przedstawiają, oczywiście do jakichś wysokich miejsc nam daleko.

Źle w tym meczu się zaczęło jak już grali praktycznie w 80% młodzieżą to ino taka uwaga na marginesie do tych co tak narzekają na transfer Surmy czy też domagają się gry wyłącznie młodzieżą

FredyKruger
Kontakt:

#154 Post autor: FredyKruger » 10 lip 2013, o 10:04

.....Ta druzyna kadrowo wyglada calkiem ciekawie.....
Wiesiek1- naprawdę tak myślisz, czy raczysz żartować?
Przestańcie juz jechać po Zielińskim co on niby ma zrobić? Tak krawiec kraje jak mu materii staje. Jaką on mam materię, no jaką? Ma ich od podstaw uczyc techniki piłkarskiej? Niestety czarno to wszystko widzę.
Jaki inny trener miałby objąć schedę po Zielińskim? Moze sir Alex Ferguson? Ide o załad iz dysponując taka kadrą nic wiecej by nie zrobił. Bez odpowiednich środków finansowych drużyny naszych marzeń nie zbudujemy i trudno za taki stan rzeczy winą obarczać trenera.
Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.

Awatar użytkownika
PatRicio_80
Kontakt:

#155 Post autor: PatRicio_80 » 10 lip 2013, o 13:31

FredyKruger pisze:
Przestańcie juz jechać po Zielińskim co on niby ma zrobić? Tak krawiec kraje jak mu materii staje. Jaką on mam materię, no jaką? Ma ich od podstaw uczyc techniki piłkarskiej? Niestety czarno to wszystko widzę.
Jaki inny trener miałby objąć schedę po Zielińskim? Moze sir Alex Ferguson? Ide o załad iz dysponując taka kadrą nic wiecej by nie zrobił. Bez odpowiednich środków finansowych drużyny naszych marzeń nie zbudujemy i trudno za taki stan rzeczy winą obarczać trenera.
Drużyna pod wodzą Zielińskiego nie prezentowała się najlepiej... delikatnie mówiąc (szczerze to należy sobie powiedzieć, że sportowo spadliśmy do I Ligii - gdyby nie Król). Po wczorajszym sparingu, który miałem nieprzyjemność oglądać muszę stwierdzić, że "szału nie ma". Jedyny pozytyw jaki w tym widzę, to to że mamy tańszy skład w utrzymaniu. Przykro to stwierdzić, ale pod kierownictwem Zielińskiego nie bardzo widzę możliwości poprawy gry. Najzwyczajniej ten trener się u nas nie sprawdził... Szczęśliwie zremisowaliśmy z drużyną zaplecza czeskiej ligi a nasz najbliższy przeciwnik w lidze - Lech wygrał z wicemistrzem Danii 4:1, więc perspektywy nie najlepsze bo liga za kilka dni...
"Życie polega na RUCHU i RUCH jest jego istotą" - A.Schopenhauer

19gorek20
Kontakt:

#156 Post autor: 19gorek20 » 10 lip 2013, o 13:45

tak szczerze te wszystkie wyniki w sparingach moim zdaniem sa gowno warte
Dlaczego ?
Wisla vs Omonia Nikozja 3-0 Super forma ? Smuda czyni cuda ?
Jednak nie
Katowice- Wisla 1-1
Nielba Wagrowiec - Wisla 3-4

A o formie Lecha Legii Piasta i Slaska przekonamy sie ogladajac "EUROWP!ERDOLE" Ciekawe ktora z druzyn awansuje do fazy grupowej

FredyKruger
Kontakt:

#157 Post autor: FredyKruger » 10 lip 2013, o 15:13

PatRicio_80 pisze:
FredyKruger pisze:
Drużyna pod wodzą Zielińskiego nie prezentowała się najlepiej... delikatnie mówiąc (szczerze to należy sobie powiedzieć, że sportowo spadliśmy do I Ligii - gdyby nie Król). Po wczorajszym sparingu, który miałem nieprzyjemność oglądać muszę stwierdzić, że "szału nie ma". Jedyny pozytyw jaki w tym widzę, to to że mamy tańszy skład w utrzymaniu. Przykro to stwierdzić, ale pod kierownictwem Zielińskiego nie bardzo widzę możliwości poprawy gry. Najzwyczajniej ten trener się u nas nie sprawdził... Szczęśliwie zremisowaliśmy z drużyną zaplecza czeskiej ligi a nasz najbliższy przeciwnik w lidze - Lech wygrał z wicemistrzem Danii 4:1, więc perspektywy nie najlepsze bo liga za kilka dni...

Pełna zgoda miedzy nami, tylko ja w dalszym ciągu nie mam bladego pojęcia pod czyim kierownictwem będziemy grali lepszą piłkę z taką a nie inną kadrą jaka mamy. Ja poprostu w cuda nie wierzę. Równiez ogladałem wczorajszy sparing i nic pozytywnego o grze drużyny nie mogę powiedzieć oprócz zaangażowania, bo jak na sparing było duże.
Celnie podać piłke do partnera to juz jest problem dla naszych grajków. Ja nie wiem - trener ma ich dopiero tego uczyć? Przecież ci ludzie od trampkarza nic innego nie robią tylko trenuja i grają w piłkę. Taki niby gwiazdor pod presingiem nie potrafi celnie podac piłki? Błąd jest popełniany w wczesniejszej fazie szkolenia ;)
Ostatnio zmieniony 10 lip 2013, o 15:49 przez FredyKruger, łącznie zmieniany 2 razy.
Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#158 Post autor: m-p » 10 lip 2013, o 15:28

olek0402 pisze:,,To piłkarz pierwszoligowy i tyle. Żaden lider z nie będzie.Chłop najwyżej na GKS Tychy ale nie na Ruch. Patrzyłem, obserwowałem i...nic. Sultes niby najlepszy ale... W sumie każdy w tym meczu coś spier..., co moze na poziomie ekstraklasy żle się skończyć."

Aleś dowalił tym tekstem :hyhy: Na obecną chwilę jaki my poziom prezentujemy, niejeden pierwszoligowiec dojebałby nam może i na maksa, aleś rozśmieszył, a może i ośmieszył takim stwierdzeniem :super:
Skoro piszesz,że niejeden pierwszoligowiec by nam do***ał, a pierwsza fraza twego postu świadczy że znasz aktualny poziom sportowy drużyny, to o co chodzi? :zdziwko:
Czy drugoligowiec też by nam do***ał? Nie musi być na maksa... :]

Gerges
Kontakt:

#159 Post autor: Gerges » 11 lip 2013, o 11:39

Dla zainteresowanych : dziś sparing z Górnikiem Wesoła o 17.30 w Mysłowicach na boisku przy ul. Sportowej

19gorek20
Kontakt:

#160 Post autor: 19gorek20 » 11 lip 2013, o 18:21

Znamy skład, w jakim Ruch rozpoczął mecz sparingowy z Górnikiem Wesoła. W pierwszej jedenastce znalazł się Łukasz Surma i był najbardziej doświadczonym piłkarzem w chorzowskim zespole.
Górnik: Tomaszewski - P. Lesik, Jaskiernia, A. Lesik, Stokłosa, Haftkowski, Wujec, Siwek, Koniarek, Czapla, Buchcik. Rezerwowi: Kocurek, Hendel, Nawrocki, Sarzała, Tuleja.

Ruch: Soliński - Chwastek, Komor, Helik, Korczyński - Kowalski, Surma, Urbańczyk, Lipski, Smektała - Kuświk. Rezerwowi: Derbisz, Mularczyk, Włodarczyk, Trojk, Kwiatkowski, Żukowski.

Wie ktos ile jest ?

Gerges
Kontakt:

#161 Post autor: Gerges » 11 lip 2013, o 19:10

Koniec 4-1. Bramka stracona po ewidentnym błędzie Solińskiego. 1 strzelił Kuświk i potem chyba Mularczyk

Awatar użytkownika
NIEBIESKA GODULA
Kontakt:

#162 Post autor: NIEBIESKA GODULA » 11 lip 2013, o 20:24

Grzegorz Kuświk 43, Michał Helik 61, Konrad Mularczyk 71, 87

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#163 Post autor: milanos » 12 lip 2013, o 09:17

Jak nie będzie żadnych problemów technicznych i innych to mecz z Wisłą będzie na www.niebiescy.tv :)
Obrazek

mlyko89
Kontakt:

#164 Post autor: mlyko89 » 13 lip 2013, o 11:39

Wisła Kraków - Ruch Chorzów NA ŻYWO
http://www.lajfy.com/match/index/id/66829

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt: