Sezon 2012/2013
- Lateralus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Sezon 2012/2013
Chciałbym w tym całym maraźmie w jaki popadliśmy przypomnieć, że Tomasz Fornalik dzisiaj obchodzi 40 urodziny. Panie Tomaszu, wszystkiego najlepszego!!
-
Jakos Pogoń,Lechia,Piast,Zawisza startowały od najnizszych klas rozgrywkowych zaczynajac od poczatku i wyszło im to tylko na dobre.Ale wiem lepiej egzystowac jeszcze rok w ekstraklasie dyć idzie jeszcze wyssac co sie da a potem niech sie dzieje co chce bo licencji i tak nie dostaniemy, chocby jakims cudem udało nam sie utrzymać!Nic czeka nas dalsza agonia smierć oddalona o nastepny sezon.
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie kapuje o jaki wam honor chodzi. Sa jasno napisane przepisy ktore klub musi spelniac by grac w ekstraklasie, jak jakis ich nie spelnia to nie moze w niej grac, czyz nie? a skoro ten nie moze grac to wg przepisow gra ten w tabeli co zajal wyzsze miejsce. Gdzie tu jakies utrzymanie bez honoru czy przy zielonym stoliku? Moze honorowym jest nakupic 16 pilkarzy, nie placic im, nie oplacac ochrony na meczach, nie placic Zusu ani Urzedowi skarbowemu i dalej grac w lidze, zdobywac laury. No to faktycznie jest super honorowe i sprawiedliwe wzgledem tych co maja gorszych pilkarzy ale oplacaja urzedy i jako tako z poslizgami pilkarzy, tez mogli naobiecywac i Ronaldo najwyzsze zarobki na swiecie i paru innym pilkarzom. Sory ale przepisy sie przestrzega, dyshonorem to jest kibicowanie mordercom z Zabrza, czy klubom, ktore kupowaly awanse i mistrzostwa, a nie to ze ktos korzysta na oszustwach innych. I jeszcze dodam, ze jesli w przyszlym roku my bedziemy w takiej sytuacji ze nie dostaniemy licencji, to nikt nie bedzie patrzyl czy to honorowe czy nie, zlecimy i tyle, i bede 1 ktory bedzie mowil ze to sprawiedliwe, bo nie mozna prowadzic interesow na kredyt i nie wywiazywac sie z zobowiazan.
- Yego
Nie wiem co nos zbawi i czy nos cokolwiek zbawi, nie jestech jasnowidz ani cudotworca ale napewno lepsza sytuacja wyjsciowa jest z gwarantowana kasa z C+ na przyszy sezon, niz bez niej.Halemba2 pisze:Yego a co uzdrowi ten Klub , wierzysz w to że kolejny sezon w ekstraklapie nos uzdrowi , że znojdzie się nagle jakiś bogaty szejk z Chorzowa lub okolic co nos zbawi ?? Czy Strażnik ze uśmiechniętym razem temu zadaniu stawią czoła ?? Tak źle tak nie dobrze .
@COBRA
Jak oni startowali od najnizszych klas to to byly inne czasy i nie bylo takiej przepasci finansowiej miedzy klubami ekstraklasy i reszty lig jaka mamy dzisiaj. Idz sobie do Wodzislawia i zapytaj jak im tam idzie. 2 lata po upadku gracze maja pensje na poziomie 200 Zloty na miesiac i klub nie umie ich splacac, a teraz grozi im widmo spadku do 5. ligii !!!
Tak dzisiaj wyglada odbudowa klubu po upadku. I poczekaj za rok na LKS Lodz, ale za rok to nikomu sie nie bedzie chcialo wracac do tych postow tutaj i kazdy z was "honorowych" zapomni co napisal dzisiaj.
Pogon to taki sam zdechlak jak my bez kasy i bez stadionu i z podobna frekwencja, z ta roznica ze pare lat nie bylo ich widac w lidze, Lechia zyje z laski wujka Tuska co im stadion postawil, Piast z miasta ktore w przeciwienstwie do Chorzowa chce realnie wspomoc klub, a Zawisza z Osucha czyli prywatnego biznesmena. I zaden z tych klubow nie osiagnal jakiegos poziomu lepszego od naszego aktualnego tylko z pracy "honorowych" kibicow.
Kwintesencja jest taka ze nie bedzie lepiej jak nie wplynie kasa z zewnatrz, obojetnie czy po "niehonorowym" utrzymaniu czy po "honorowym" upadku klubu.
@heinRich
szkoda godki na ciebie, idz sie lepiej leczyc, ale "honorowo" jak juz.
Ostatnio zmieniony 3 cze 2013, o 11:25 przez Yego, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

-
- Kontakt:
Raul22 a czym różni sie Ruch od Polonii .... hmmm w Ruchu płacą tak ???
Idź sobie do grzybka poszukaj czegoś , żeby nie było Twojego rozmiaru , powiedz że poczekasz aż adidas dośle Twoj rozmiar. Wiesz co usłyszysz "Adidas nie dośle , bo jakby to powiedzieć tam tez mamy tak jakby zaległości".
Idź sobie do grzybka poszukaj czegoś , żeby nie było Twojego rozmiaru , powiedz że poczekasz aż adidas dośle Twoj rozmiar. Wiesz co usłyszysz "Adidas nie dośle , bo jakby to powiedzieć tam tez mamy tak jakby zaległości".
Ostatnio zmieniony 3 cze 2013, o 11:23 przez Halemba2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Czyli jest wszystko ok po hu* ten lament i ogólne wkurwienie?Utrzymalismy się utrzymalismy!Nic sie nie stało niebiescy nic sie nie stało...Jest fajnie!
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
a sadzisz ze jakby nie byly oplacone Zusy, Urzad skarbowy, firmy ochroniarskie to dostalibysmy licencje? To nie czasy Laty ze pojechal Smagor, Mosor sie usmiechneli pogadali ze znaja Piechniczka i dali im licencje.Halemba2 pisze:Raul22 a czym różni sie Ruch od Polonii .... hmmm w Ruchu płacą tak ???
pilkarzom pewnie ze nie placimy regularnie, ale 3 miesiace moze byc poslizgu, widocznie takie mamy, a Polonia nie placi od poczatku dzialanosci Krola caly sezon, to chyba jest roznica co nie. Oczywiscie ze jestesmy na najlepszej drodze by tez tak bylo, pelna zgoda, ale poki co jeszcze tak nie jest.
Ostatnio zmieniony 3 cze 2013, o 11:30 przez Raul22, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
A czy Ty wiesz , że to nie musi być opłacone ?? wystarczy mieć ugody .......... Nie wiem , czy mają to spłacone czy mają ugody , Ty wiesz ??? Jeśli mają ugody , to nie mają opłacone.
-
licencje to my mamy tylko dzieki zmianie zdania Smagora na temat reformy rozgrywek i ugodom za rok juz nam nic nie pomoze.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jak czytam takie teksty to rzygac się chce i jest mi łatwiej pojąc dlaczego w tym kraju jest wszystko kulawe ,usprawiedliwiać swoją słabość ,przechodzić do porządku dziennego nad handlem licencjami ,popierac krzywe układy, jaką ty masz człowieku moralność skoro kasa jest dla ciebie bardziej istotna od bycia uczciwym na poziomie podstawowym.Yego pisze:COBRA i heinRich juz widze ten wasz "honor". Jakby Ruch upadl za rok i by mysmy zaczynali od B-klasy to bym was 2 chcial widziec jakbyscie pomagali odbudowac klub. Idzcie sobie zobaczcie jak sie odbudowuja te upadle kluby, po 2-3 latach slomianego zapalu ludzie sie odwracaja, ale wy wolicie dobic teraz Ruch i "honorowo" zaczynac od b-klasy?
Dzisiaj nikt juz nawet nie mowi o niehonorowej Amice i niehonorowym Groclinie i innych przekretach i sprzedawanych meczach. Kazdy patrzy na swoj klub i doi co sie da, ale wy wolicie kuurrwa honor! Co sami sobie wymysliliscie. Wielce honorowa postawa, jak ulani na koniach co "honorowo" szturmowali niemieckie czolgi w 1939. Oni tez mieli "honor".
A szczewa to by po waszym "honorowym" poczatku w b-klasie mieli ubaw stulecia.
Pilka dzisiaj to biznes a nie wasz usrany zmyslony "honor".
Gdyby nie bylo takiej roznicy w dochodach z TV miedzy Ekstraklasa a 1. liga to mozna "honorowo" spasc, ale kazdy racjonalnie rozumujacy i umiejacy liczyc kibic wie ze spadek z tej zlotodajnej ekstraklasy oznacza brutalny spadek dochodow i co za tym idzie zagrozenie egzystencji klubu. Tylko "honorowym" to jest obojetne.
Zakladajac ze rok w rok bylby awans to z b-klasy do ekstraklasy potrzeba 7 lat i kupe kasy. Jestem pewien ze wy dwaj "honorowo" te fundusze naszemu klubowi zapewnicie.
Jeśli tobie się wydaje że cała kibicowska Polska zapomniała kto to jest obecnie Lech czy była Polonia to jesteś w srogim błędzie, i aby było jasne ja po dyskopolo nie płaczę lecz wkurwiam się na układ w jakim to cos zostało zdegradowane.
Nie wiem ile masz lat ale wszystkie spadki widziałem na własne oczy i to nie w telewizji a na żywo więc ta twoja gadka że klub się rozleci nie ma jakiegokolwiek sensu ,rozleci się tak czy siak obecny układ bo jest niewydolny obojętnie czy będą pieniędze z NC+ czy nie, różnica będzie tylko taka że po drodze do upadku paru cwaniaków nabije sobie kieszenie i narobi gigantycznego długu.
Kiedys niejaki Rogala miał plan jak uniknąć spadku i połączyć się z Olimpią lecz człowiek którego pewnie znasz Cieslik się nazywa powiedział że po jego trupie i zablokował ten chory pomysł
To się nazywa mieć honor jak wiesz o czym mowa.
- Yego
Ozor ja tez widzialem wyczyn Jojki na zywo.
A teraz przeczytaj moj tekst co zacytowales jeszcze raz i mi pokaz gdzie ja tam popieram taki uklad. Ja stwierdzam tylko fakty jakie mamy, i nie zyje w utopijnym swiecie pelnym "honoru heinRicha".
Sam dobrze wiem ze ten uklad jest chory, ale na dzis dzien to realia tej ligii. I czym predzej odnajdziesz sie w swiecie jakim zyjesz (nawet tym niesprawiedliwym) tym latwiej przezyjesz.
A jak chcesz (w sensie jako klub) udawac ze wszystko musi byc sprawiedliwe i my musimy byc zdegradowani bo tak jest najlepiej, to upadniemy. Myslisz ze wtedy jakis "honorowy" zabol powie: No tak upadli, ale honorowo.
Zabole kupia sobie predzej taniego jabola i zatancza na naszym grobie. Ale my za to bedziemy w nim pochowani "honorowo".
I zeby nie bylo niedomowien:
Mam w du*** co mysli jakies zdechle szczewo czy inny geyksiarz o tym czy mysmy sie honorowo czy niehonorowo utrzymali, bo takie palanty to nie jest dla mnie zadna wyrocznia. Dla mnie liczy sie tylko dobro Ruchu, i jesli dostaniemy pare milionow z C+ za nastepny sezon i jest szansa na poprawe sytuacji to wole to niz ten PSEUDO-"honorowy upadek klubu".
Tutaj nie chodzi o to w jakiej lidze gramy. Tutaj chodzi o to jaka liga ile kasy dostaje z TV rozumiesz? I nie mam zamiaru nikomu darowac tych milionow za "forumowy honor heinRicha".
PS:
A co do pomyslow kibicow na budowanie nowych klubow to podam tym madrym co chca wszystko zaczynac od poczatku takie przyklady:
Odra Wodzislaw, po roku klub kibicow upadl i kupiono sobie licencje Startu Bogdanowice
Zaglebie Sosnowiec, po roku klub kibicow upadl i wrocono na stadion Ludowy bo ich nieudolny zarzad i tak ma wieksze szanse na przetrwanie niz madrzy kibice
Gornik Leczna, buja sie aktualnie w A-klasie i tylko zainteresowani tym faktem kibice wiedza ze jest taki klub.
Za to niehonorowi kibice Amici graja co rok w europejskich pucharach, na stadionie z Euro przy frekwencji ponad 20.000, i nie interesuje ich to czy ich klub to Amica czy Lech.
To taki ekstremalny przyklad. Wiem. Tez uwazam ze to chore ale to realia, jakie mamy. W takim swiecie zyjemy.
I pytanie zasadnicze jest takie, czy przezyjemy czy nie, a nie to czy nas pochowaja honorowo czy niehonorowo.
A teraz przeczytaj moj tekst co zacytowales jeszcze raz i mi pokaz gdzie ja tam popieram taki uklad. Ja stwierdzam tylko fakty jakie mamy, i nie zyje w utopijnym swiecie pelnym "honoru heinRicha".
Sam dobrze wiem ze ten uklad jest chory, ale na dzis dzien to realia tej ligii. I czym predzej odnajdziesz sie w swiecie jakim zyjesz (nawet tym niesprawiedliwym) tym latwiej przezyjesz.
A jak chcesz (w sensie jako klub) udawac ze wszystko musi byc sprawiedliwe i my musimy byc zdegradowani bo tak jest najlepiej, to upadniemy. Myslisz ze wtedy jakis "honorowy" zabol powie: No tak upadli, ale honorowo.
Zabole kupia sobie predzej taniego jabola i zatancza na naszym grobie. Ale my za to bedziemy w nim pochowani "honorowo".
I zeby nie bylo niedomowien:
Mam w du*** co mysli jakies zdechle szczewo czy inny geyksiarz o tym czy mysmy sie honorowo czy niehonorowo utrzymali, bo takie palanty to nie jest dla mnie zadna wyrocznia. Dla mnie liczy sie tylko dobro Ruchu, i jesli dostaniemy pare milionow z C+ za nastepny sezon i jest szansa na poprawe sytuacji to wole to niz ten PSEUDO-"honorowy upadek klubu".
Tutaj nie chodzi o to w jakiej lidze gramy. Tutaj chodzi o to jaka liga ile kasy dostaje z TV rozumiesz? I nie mam zamiaru nikomu darowac tych milionow za "forumowy honor heinRicha".
PS:
A co do pomyslow kibicow na budowanie nowych klubow to podam tym madrym co chca wszystko zaczynac od poczatku takie przyklady:
Odra Wodzislaw, po roku klub kibicow upadl i kupiono sobie licencje Startu Bogdanowice
Zaglebie Sosnowiec, po roku klub kibicow upadl i wrocono na stadion Ludowy bo ich nieudolny zarzad i tak ma wieksze szanse na przetrwanie niz madrzy kibice
Gornik Leczna, buja sie aktualnie w A-klasie i tylko zainteresowani tym faktem kibice wiedza ze jest taki klub.
Za to niehonorowi kibice Amici graja co rok w europejskich pucharach, na stadionie z Euro przy frekwencji ponad 20.000, i nie interesuje ich to czy ich klub to Amica czy Lech.
To taki ekstremalny przyklad. Wiem. Tez uwazam ze to chore ale to realia, jakie mamy. W takim swiecie zyjemy.
I pytanie zasadnicze jest takie, czy przezyjemy czy nie, a nie to czy nas pochowaja honorowo czy niehonorowo.
Ostatnio zmieniony 3 cze 2013, o 12:02 przez Yego, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

-
- Kontakt:
Yego ok ale tej kasy z telewizji nie starczy na spłacenie długów , wypłaty na bieżąco , sponsorzy po takim roku tez mogą sie dupą wypiąć , myslisz , że Węglokoks zostanie i co wtedy ??? My narazie tylko generujemy nowe długi , a Ty marzysz o ich spłacie. Nie darujesz tych miolonów z TV ale w zamian długi będą rozsły
Ostatnio zmieniony 3 cze 2013, o 11:58 przez Halemba2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Tylko, że tej kasy z Canal+ już nie ma, została wydana nim została zarobiona. Tak więc nie jest przekonany, że sytuacja wyjściowa jest lepsza.Yego pisze:Nie wiem co nos zbawi i czy nos cokolwiek zbawi, nie jestech jasnowidz ani cudotworca ale napewno lepsza sytuacja wyjsciowa jest z gwarantowana kasa z C+ na przyszy sezon, niz bez niej.Halemba2 pisze:Yego a co uzdrowi ten Klub , wierzysz w to że kolejny sezon w ekstraklapie nos uzdrowi , że znojdzie się nagle jakiś bogaty szejk z Chorzowa lub okolic co nos zbawi ?? Czy Strażnik ze uśmiechniętym razem temu zadaniu stawią czoła ?? Tak źle tak nie dobrze .
(…)
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
Tyle ze ta kasa na przyszły sezon juz dawno pewnie wydana,został tylko dług do spłacenia.Tutaj nie chodzi o to w jakiej lidze gramy. Tutaj chodzi o to jaka liga ile kasy dostaje z TV rozumiesz? I nie mam zamiaru nikomu darowac tych milionow za "forumowy honor heinRicha".
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Te miliony jak napisałeś w najmniejszym stopniu nie poprawią funkcjonowania Ruchu choć to może być trudne do zrozumienia, w najlepszym razie pozwolą na zaciągnięcie kolejnych kredytów których następca nie będzie w stanie spłacić.Tutaj chodzi o to jaka liga ile kasy dostaje z TV rozumiesz? I nie mam zamiaru nikomu darowac tych milionow za "forumowy honor heinRicha".
Ruch jest organizacyjnym trupem którego reanimowanie z obecnymi ludzmi nie ma sensu jednak dopóki będzie dopływ kasy ci ludzie będą trwac.