Sezon 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Raulito
Kontakt:

Re: Sezon 2012/2013

#4036 Post autor: Raulito » 3 cze 2013, o 07:15

Michniewicz: - Szkoda, że zabrakło tego jednego miejsca, by utrzymał się jeszcze GKS. Utrzymać mógł się tylko jeden zespół, a akurat padło na nas. Nie graliśmy pięknie, Bełchatów grał piłkę ładniejszą, my musieliśmy grać skutecznie, mając takich, a nie innych piłkarzy. Nikt nie pokazał takiego serca w lidze jak my, nikt wcześniej czegoś takiego w ogóle nie dokonał. Szkoda mi GKS-u, zabrakło im punktu. Gdyby Kamil pracował cały czas, nie został na pewien czas odsunięty, to te dwa „oczka” więcej by zdobyli. Żałuję, że to nie Ruch, że to nie inne zespoły, które – to będzie niepopularne stwierdzenie – grały sobie wiosnę bardzo luzacko... Co było trudniejsze: dzisiejsze utrzymanie czy mistrzostwo z Zagłębiem? Utrzymanie. Każdy trener, który doświadczył takich meczów o życie, wie na czym to polega.
Po pierwsze juz muchy w nosie... , po drugie to PBB oprocz walecznosci tez nie gralo jakiejs super pilki, ale wiadomo ze na ansza lige to w zupelnosci wystarcza.
Po trzecie takimi sezonami jak ten traci się reputacje conajmniej o 50% :/
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

miechowiner12
Kontakt:

#4037 Post autor: miechowiner12 » 3 cze 2013, o 07:31

Tak beznadziejnej gry jak w tym sezonie dawno nie było. Na przełomie sezonu nie było nawet chwili, gdzie można było mieć nadzieje na lepsze jutro. DNO. Przeciętniactwo na bardzo niskim poziomie. Na jesień 15 punktów (w 12 meczach z Zielińskim) na wiosnę 16 (w 15 meczach z Zielińskim) od początku do końca dolne rejony tabeli. I to niby po "spektakularnych" transferach obytych graczy z nazwiskami Sadlok, Sultes, Baszczyński, Panka + nawet Kikuta można by tu dodać.

Mam nadzieje, że Smagor żartuje, że będzie się pytał Zielińskiego jak to widzi, zajął spadkowe miejsce powinien być wydupiony od ręki.

I popatrzcie sobie jak byli przygotowani nasi gracze i jak wytrzymywali długość sezonu.
W ostatnich 7 kolejkach rundy jesiennej zdobyli zawrotne 5 punktów. (przygotowania T.Fornalika, taktyka: J. Zieliński)
W ostatnich 7 kolejkach rundy jesiennej zdobyli zawrotne 3 punkty :wstyd: . (przygotowania J.Zieliński, taktyka J.Zieliński)
I nie można powiedzieć, że mieli tylko trudne mecze wtedy bo grali między innymi ze Szczewami, Piastem, Jagiellonią i Pogonią, Wisłą, Lechią a więc średniakami oraz Legią.
8 punktów w tym okresie, a to prawie pół sezonu, a więcej niż pół jeżeli chodzi o pracę Zielińskiego.

Przepraszam za wyrażenie, ale Zieliński idźże Pan w ch**. Podobnie jak kilku zawodników.
Mam wrażenie, że oni mają zero wstydu, zero ambicji, zero honoru i tu nie chodzi o jeden czy dwa mecze, ale przekrojowo patrząc na cały sezon.

I teraz co niby w 3-4 tygodnie się przygotują fizycznie do sezonu bo tyle po urlopach (kuźwa za co urlopy) będą trwały przygotowania do sezonu, który startuje w połowie Lipca

Nigdy nie popierałem rozwiązań rewolucyjnych, ale w takim układzie im większa będzie rotacja tym większe nadzieje na lepsze jutro. Tylko nie, że największych kołków zostawią bo ich nikt nie będzie chciał, a tych co jeszcze jako tako grali się pozbędą. Choć w sumie to tu postawą może 3-4 graczy zasłużyło na zostanie + młodzi

koller
Kontakt:

#4038 Post autor: koller » 3 cze 2013, o 08:15

Tyn sezon to jedna wielko hańba i kpina . :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Zieliński Raus , Zieliński won !!! Plama na historii Legendy bez Końca

REMI
Kontakt:

#4039 Post autor: REMI » 3 cze 2013, o 09:01

Cieszę się że Ruch nie spadł. Radość ta wynika ze względu na mojego ojca , ktory niedawno zmarł i był kibicem Ruchu Chorzów. Zawsze jego serce było niebieskie. Chociaz jestem kibicem innych klubów to na cetralnym miejscu w moim domu stoi popielniczka mojego ojca z napisem RUCH Chorzów. W nowym sezonie chcialbym wybrac się z synem
na jakiś mecz RUCHU i mam nadzieję na wygraną niebieskich. Zyczę klubowi i jego kibicom bardzo dobrej gry niebieskich w nowy sezonie. REMI

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4040 Post autor: jurek » 3 cze 2013, o 09:17

A jo by wolol zleciec, miejcie honor, zajeli my 15 plac, tela punktow co ostatni Belchatów. Jo robia w Tychach i od rana mi mendy wlazujom do biura i drwiom, ze psim swyndym my sie ostali. Grajki pizdeczki podom kaj indzyj i bydom to mieli w rzici a tyn smrod za nami bydzie sie ciongnol wiecznie. Idz pan w ch** z takom Ekstraklasom.

Awatar użytkownika
Yego

#4041 Post autor: Yego » 3 cze 2013, o 09:54

jurek pisze:A jo by wolol zleciec, miejcie honor, zajeli my 15 plac, tela punktow co ostatni Belchatów. Jo robia w Tychach i od rana mi mendy wlazujom do biura i drwiom, ze psim swyndym my sie ostali. Grajki pizdeczki podom kaj indzyj i bydom to mieli w rzici a tyn smrod za nami bydzie sie ciongnol wiecznie. Idz pan w ch** z takom Ekstraklasom.
nie pieprz!!!

Jak spadniemy to po nas. teraz jest tak ze kto spada z ligii ten jest odcinany od pepowiny Canal+ i konczysz jak Polonia Bytom, LKS Lodz czy Odra Wodzislaw.
Bez kasy z Canal+ i przy tych grajkach i tej polityce finansowej to Ruch bylby na granicy smierci. Dziekowac Bogu za punkt z legia i bramke Smolarskiego przeciw Belchatowowi.

A jak ktos nie wierzy w to co mowie to zapraszam za rok z powrotem do tego oto posta i oceny sytuacji GKS Belchatow, ktory to po spadku zacznie sie rozlatywac organizacyjnie, sportowo i finansowo.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

COBRA

#4042 Post autor: COBRA » 3 cze 2013, o 10:02

A nie sadzisz ze może było by lepiej sie rozleciec jak to napisales i zaczac od zera np od 4 ligi!Juz teraz niz przekladac to tylko o rok?Przez kolejny sezon bedziemy tylko tlem w tej ekstraklasie spadniemy sportowo przy tym trenerze i zawodnikach, z licencja tez beda problemy.Jestesmy w stanie agonalnym smierc predzej czy pozniej nastapi!I wtedy zobaczysz komu na tym klubie zalezy wszyscy pouciekaja jak szczury zostana tylko kibice.

Harpo
Kontakt:

#4043 Post autor: Harpo » 3 cze 2013, o 10:09

Stasiu19R20 pisze:
Harpo pisze:Dodam od siebie, że w tym sezonie przeżyłem największe wk...nie od X lat. (...)
ale pi***olisz!!! A w zeszłym sezonie to były słabe spotkania?!
Umiesz czytać?
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

heinRich
Kontakt:

#4044 Post autor: heinRich » 3 cze 2013, o 10:18

Yego pisze:
jurek pisze:A jo by wolol zleciec, miejcie honor, zajeli my 15 plac, tela punktow co ostatni Belchatów. Jo robia w Tychach i od rana mi mendy wlazujom do biura i drwiom, ze psim swyndym my sie ostali. Grajki pizdeczki podom kaj indzyj i bydom to mieli w rzici a tyn smrod za nami bydzie sie ciongnol wiecznie. Idz pan w ch** z takom Ekstraklasom.
nie pieprz!!!

Jak spadniemy to po nas. teraz jest tak ze kto spada z ligii ten jest odcinany od pepowiny Canal+ i konczysz jak Polonia Bytom, LKS Lodz czy Odra Wodzislaw.
Bez kasy z Canal+ i przy tych grajkach i tej polityce finansowej to Ruch bylby na granicy smierci. Dziekowac Bogu za punkt z legia i bramke Smolarskiego przeciw Belchatowowi.

A jak ktos nie wierzy w to co mowie to zapraszam za rok z powrotem do tego oto posta i oceny sytuacji GKS Belchatow, ktory to po spadku zacznie sie rozlatywac organizacyjnie, sportowo i finansowo.
som niy pieprz, istoto pozbawiono honoru. dostali my to na co my w przeciongu calego sezonu niy zasluzyli i tela(uczimanie przy stoliku :wstyd: ). ganba jak pieron i smrod na calo polsko :kwasny:

koller
Kontakt:

#4045 Post autor: koller » 3 cze 2013, o 10:30

Stasiu19R20 pisze:
Harpo pisze:Dodam od siebie, że w tym sezonie przeżyłem największe wk...nie od X lat. Mianowicie jak straciliśmy drugą bramkę na Lechii w ciągu 1 minuty. :mad:
Poza tym NIGDY nie wyszedłem z Cichej w świetnym humorze, takie spotkania jak z PDB czy Pogonią dobijały mnie na maksa.
Ostani wielki mecz i wielka radość to 3:0 z żabolami. Od tego czasu gra i wyniki to DNO. :znudzony:
ale pi***olisz!!! A w zeszłym sezonie to były słabe spotkania?!
Jemu łazi o te zdanie . I Stasiu19R20 mo 1920 % racji !!!

Awatar użytkownika
Yego

#4046 Post autor: Yego » 3 cze 2013, o 10:32

COBRA i heinRich juz widze ten wasz "honor". Jakby Ruch upadl za rok i by mysmy zaczynali od B-klasy to bym was 2 chcial widziec jakbyscie pomagali odbudowac klub. Idzcie sobie zobaczcie jak sie odbudowuja te upadle kluby, po 2-3 latach slomianego zapalu ludzie sie odwracaja, ale wy wolicie dobic teraz Ruch i "honorowo" zaczynac od b-klasy?
Dzisiaj nikt juz nawet nie mowi o niehonorowej Amice i niehonorowym Groclinie i innych przekretach i sprzedawanych meczach. Kazdy patrzy na swoj klub i doi co sie da, ale wy wolicie kuurrwa honor! Co sami sobie wymysliliscie. Wielce honorowa postawa, jak ulani na koniach co "honorowo" szturmowali niemieckie czolgi w 1939. Oni tez mieli "honor".
A szczewa to by po waszym "honorowym" poczatku w b-klasie mieli ubaw stulecia.
Pilka dzisiaj to biznes a nie wasz usrany zmyslony "honor".
Gdyby nie bylo takiej roznicy w dochodach z TV miedzy Ekstraklasa a 1. liga to mozna "honorowo" spasc, ale kazdy racjonalnie rozumujacy i umiejacy liczyc kibic wie ze spadek z tej zlotodajnej ekstraklasy oznacza brutalny spadek dochodow i co za tym idzie zagrozenie egzystencji klubu. Tylko "honorowym" to jest obojetne.
Zakladajac ze rok w rok bylby awans to z b-klasy do ekstraklasy potrzeba 7 lat i kupe kasy. Jestem pewien ze wy dwaj "honorowo" te fundusze naszemu klubowi zapewnicie.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4047 Post autor: jurek » 3 cze 2013, o 10:34

Nic nie pieprza, pisza co czuja i mysla. Jest mi ganba i tela. Sportowo zasluzyli my na spadek, co gorsza kibicowsko tyz coroz blizyj dna, orpocz szpilow z Legia i Lechym mieli my frekwencja bełchatowsko! Duma slaska, ostol sie ino slogan. Jak te mendy z miasta na Z lecieli to na te szpile lazili a u nos bilety za 10 a kreplom sie rzici nie chcialo ruszyc

Halemba2
Kontakt:

#4048 Post autor: Halemba2 » 3 cze 2013, o 10:47

Yego a co uzdrowi ten Klub , wierzysz w to że kolejny sezon w ekstraklapie nos uzdrowi , że znojdzie się nagle jakiś bogaty szejk z Chorzowa lub okolic co nos zbawi ?? Czy Strażnik ze uśmiechniętym razem temu zadaniu stawią czoła ?? Tak źle tak nie dobrze .

heinRich
Kontakt:

#4049 Post autor: heinRich » 3 cze 2013, o 10:53

Yego pisze:COBRA i heinRich juz widze ten wasz "honor". Jakby Ruch upadl za rok i by mysmy zaczynali od B-klasy to bym was 2 chcial widziec jakbyscie pomagali odbudowac klub. Idzcie sobie zobaczcie jak sie odbudowuja te upadle kluby, po 2-3 latach slomianego zapalu ludzie sie odwracaja, ale wy wolicie dobic teraz Ruch i "honorowo" zaczynac od b-klasy?
Dzisiaj nikt juz nawet nie mowi o niehonorowej Amice i niehonorowym Groclinie i innych przekretach i sprzedawanych meczach. Kazdy patrzy na swoj klub i doi co sie da, ale wy wolicie kuurrwa honor! Co sami sobie wymysliliscie. Wielce honorowa postawa, jak ulani na koniach co "honorowo" szturmowali niemieckie czolgi w 1939. Oni tez mieli "honor".
A szczewa to by po waszym "honorowym" poczatku w b-klasie mieli ubaw stulecia.
Pilka dzisiaj to biznes a nie wasz usrany zmyslony "honor".
Gdyby nie bylo takiej roznicy w dochodach z TV miedzy Ekstraklasa a 1. liga to mozna "honorowo" spasc, ale kazdy racjonalnie rozumujacy i umiejacy liczyc kibic wie ze spadek z tej zlotodajnej ekstraklasy oznacza brutalny spadek dochodow i co za tym idzie zagrozenie egzystencji klubu. Tylko "honorowym" to jest obojetne.
Zakladajac ze rok w rok bylby awans to z b-klasy do ekstraklasy potrzeba 7 lat i kupe kasy. Jestem pewien ze wy dwaj "honorowo" te fundusze naszemu klubowi zapewnicie.
czyli twoim punktem honoru jest: "pilkarski poker" wel spoldzielnia . zol mi cie sprzedajno dupo, niczym sie niy roznisz od tych co stojom przy drodze...bez odbioru

pedro-sbl
Kontakt:

#4050 Post autor: pedro-sbl » 3 cze 2013, o 10:57

Panowie spokojnie, wszystich nos te ci*** wkurwily. Ale niy bydymy sie bez te ku*** jeszcze wadzic.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Zablokowany