Puchar Polski 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Johnny Walker
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2012/2013

#1171 Post autor: Johnny Walker » 16 kwie 2013, o 21:29

Witek46 pisze:Bramkarz Legii nie faulował Janoszki
Faulowal. Zachowal sie jak ostatni frajer, bo Ecik panikujac sam sie z tej akcji wyeliminowal i nie mial prawa nic ugrac. Wiadomo, ze Ecik mogl przeskoczyc jego noge, nie musial sie tez artystycznie przewracac, ale, jak widac po sytuacji Jankesa z Astizem, nie warto.
14

viperR
Kontakt:

#1172 Post autor: viperR » 16 kwie 2013, o 21:32

chyba najlepsze 60 minut w sezonie, aczkolwiek jak dla mnie to dalej jest mydlenie oczu tak troche... mam wrażenie że ten mecz został przegrany ok minuty 60 w momencie kiedy Legia zaczęła większy pressing,odważę się powiedzieć że gdyby z taką presą zagrała 150 minut tego dwumeczu to nie wiem czy byłoby co chwalić, miałem wrażenie że nasi sie potracili zupełnie, nie zmienia to faktu że Musiał gwizdnął karnego z kapelusza..ale nie można się tak dac stłamsić..trudno,gramy dalej,najwazniejsza jest liga..Szkoda akcji którą miał Niedzielan (uciekł z piłką z pola karnego),mimo wszystko dzięki za walke i nie odpuszczać.

Wolę oglądać robiącego wiart Smektałe niż człapiącego Zienia (nie obwiniam go za porażkę rzecz jasna), Zieniu dzięki za bramki ale jak masz tak człapać to ja dziękuję..Super Kamyk,mam nadzieje że utrzymie nam lige na nastepne sezony.Brakuje nam lidera,w drugiej linii, chłopa z nerwem który pociągnie reszte..mam nadzieje że zatrzymiemy Tymińskiego i coś z niego jeszcze będzie.O dziwo poprawnie Kikut przynajmniej moim zdaniem.

Walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć.

Mam nadzieje że Legia 30.05.2013 straci majstra w Chorzowie a Puchar w Krakowie ;)

slumsA

#1173 Post autor: slumsA » 16 kwie 2013, o 21:50

viperR pisze:chyba najlepsze 60 minut w sezonie, aczkolwiek jak dla mnie to dalej jest mydlenie oczu tak troche... mam wrażenie że ten mecz został przegrany ok minuty 60 w momencie kiedy Legia zaczęła większy pressing,odważę się powiedzieć że gdyby z taką presą zagrała 150 minut tego dwumeczu to nie wiem czy byłoby co chwalić, miałem wrażenie że nasi sie potracili zupełnie, nie zmienia to faktu że Musiał gwizdnął karnego z kapelusza..ale nie można się tak dac stłamsić..trudno,gramy dalej,najwazniejsza jest liga..Szkoda akcji którą miał Niedzielan (uciekł z piłką z pola karnego),mimo wszystko dzięki za walke i nie odpuszczać.

Wolę oglądać robiącego wiart Smektałe niż człapiącego Zienia (nie obwiniam go za porażkę rzecz jasna), Zieniu dzięki za bramki ale jak masz tak człapać to ja dziękuję..Super Kamyk,mam nadzieje że utrzymie nam lige na nastepne sezony.Brakuje nam lidera,w drugiej linii, chłopa z nerwem który pociągnie reszte..mam nadzieje że zatrzymiemy Tymińskiego i coś z niego jeszcze będzie.O dziwo poprawnie Kikut przynajmniej moim zdaniem.

Walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć.

Mam nadzieje że Legia 30.05.2013 straci majstra w Chorzowie a Puchar w Krakowie ;)
Chyba we Wrocławiu, wierzysz że Wisła wygra z Śląskiem :o ?

marek79
Kontakt:

#1174 Post autor: marek79 » 16 kwie 2013, o 21:53

Niebiescy dzieki za mecz. Szkoda tych sytuacji niewykorzystanych. Jesli ktos dysponuje powtorka rzutu wolnego w 94 min to prosza wciepnac. Nojlepi w zwolnionym tympie i zblizyniu :))))

Tyz mi sie zdowalo ze rynce tam furgaly.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1175 Post autor: Ozor » 16 kwie 2013, o 22:03

Jestem rozgoryczony. To, co zobaczyłem na boisku, nie było sportową rywalizacją, tylko kpiną. Po ostatnich sędziowskich wpadkach w ligowym meczu Legii z Wisłą w Krakowie liczyłem na przyzwoitą pracę sędziów. Byłem naiwny... Jeżeli tak to ma wyglądać, to może już przed sezonem umówmy się, że Legia ma zagwarantowany Puchar Polski i mistrzostwo, a cała reszta gra we własnej lidze. Lech Poznań nie będzie się łudził szansą na złoto. Kluby nie będą wielkim wysiłkiem budować swoich budżetów. Postawmy sprawę jasno, to potem unikniemy takich rozczarowań - irytuje się prezes Ruchu Chorzów
wreszcie ktoś to powiedział głosno :ok:
Trener Legii dodał, że nie widział dobrze sytuacji przy rzucie karnym po faulu na Arturze Jędrzejczyku. - Ale wbiegał z impetem w pole karne, gdyby nie został zatrzymany, to znalazłby się w sytuacji sam na sam
tak ku*** jak jego korzyść to oczywiście pomroczność jasna się odezwała
ech ale syf :zly:
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, o 22:12 przez Ozor, łącznie zmieniany 1 raz.

wiesiek1
Kontakt:

#1176 Post autor: wiesiek1 » 16 kwie 2013, o 22:06

Powiem krotko.Szkoda.Bo mam przeczucie, ze tym razem w finale bylibysmy gora.Na pelnej mobilce jestesmy lepsi aktualnie od Wisly i Slaska.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Elmer
Kontakt:

#1177 Post autor: Elmer » 16 kwie 2013, o 22:11

marek79 pisze:Tyz mi sie zdowalo ze rynce tam furgaly.
też od razu ryknąłem ręka. Musiał zaraz skończył mecz, a Legia TV, tzn. Orange ani słowa na ten temat.

Najlepsze było stwierdzenie: ostatnio Puchar Polski zdobyła 3x z rzędu Amica. A na to Iwan: nie wracajmy do tamtych czasów.

Racja, teraz mamy inne czasy, teraz pomaga się TYLKO Legii

EDIT: Możecie sędziego zaprosić do znajomych i mu pogratulować ;)
https://www.facebook.com/people/Tomasz- ... 1465535886
zobaczcie gdzie pracuje partnerka sędziego. Zgadnijcie... Wisła Kraków
https://www.facebook.com/sabina.dobranowska
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Harpo
Kontakt:

#1178 Post autor: Harpo » 16 kwie 2013, o 22:30

Gra to miłą niespodzianka - o włos byliśmy od finału.
Szkoda, ale ZNÓW można po części zwalić na sędziów: nie mam pojęcia gdzie oni widzieli faul (2 karny dla L)??? Przecież jak już to zawodnik był faulowany ok. pół metra przed polem karnym. Kpina.
Druga rzecz - faul na Jankowskim i czerwo dal legionisty. Że się nie przewrócił? Cóż, dla niektórych wszystko jest takie proste - zawalczył synek ale brakło szybkości. Sędzia mógł puścić grę, ale potem wrócić i ukarać zawodnika. Więcej błędów sędziów nie widziałem...
Trochę też szkoda braku koncentracji w końcówce i FATALNE bite wolne z bardzo dogodnych odległości (ostatnia minuta!!!). Nie mam pojęcia, dlaczego nie próbowali strzelać górą tylko walili w mur licząc, że piłka gdzieś tam przejdzie. :(

Jankowski, Starzyński i Kamiński - to baza do budowy dobrego teamu.
BRAWO NIEBIESCY ZA B. DOBRY SZPIL !!!!

PS. większość chwali Kikuta - zaryzykuję stwierdzenie, że u siebie gra jak drzewo bo jak już idzie na zmianę to pół stadionu wyje "kuuuu..a, yno niy Kikut!" A na wyjazdach pogrywa.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, o 22:41 przez Harpo, łącznie zmieniany 1 raz.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

orbiter
Kontakt:

#1179 Post autor: orbiter » 16 kwie 2013, o 22:37

Szkoda przegranej, ale w sumie grało sie dwa mecze. Gdyby nie łepetyna Gola w Chorzowie to mogło byc inaczej (choc wtedy My w 10), ale z drugiej strony nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Dzięki PP zabłysnął Nam "Kamyk" i to jest pozytyw.
Teraz trzeba skupic się na utrzymaniu, a potem zrobic JEDNO WILEKIE PRZEWIETRZENIE. Składu. No i wypłaty...panie Strażnik!!!

p.s.Dzięki za niezły mecz
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1180 Post autor: Ozor » 16 kwie 2013, o 22:41

W tym kraju biegającym patałachom z gwizdkami wypada zawsze trzymać stronę mocniejszego finansowo nawet jak cos przekręcą to w tej sytuacji zawsze znajdą możnych obrońców a znajomy prezes zawsze poklepie po plecach, nie daj panie im pomylić się na korzyść biednego wtedy kara murowana czasami trafi się zawieszenie czy zsyłka do niższej ligi.
A tak wszystko cacy tylko wszyscy się potem dziwią dlaczego coraz mniej ludzi chce to oglądac.

wiesiek1
Kontakt:

#1181 Post autor: wiesiek1 » 16 kwie 2013, o 22:46

Ozor ale tak szczerze ... tak jest wszedzie.I w Niemczech i w Hiszpanii i w Anglii gdzie Fergie ma tajemnicza moc ;)
Ale jest to wkur wiajace ... z tym sie zgodze.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

kiep23
Kontakt:

#1182 Post autor: kiep23 » 16 kwie 2013, o 22:51

Rozumiem że to forum ruchu ale trochę obiektywizmu Panowie. Widzicie błędy sędziego ale tylko w jedną stronę. Co jest takiego magicznego w Legii że 99% zespołów spina się właśnie na mecz z Legią? Każdy pisze że Legia to murowany kandydat na mistrza. A tymczasem to Lech teraz wydaje się być w lepszej formie i na ta chwilę obie drużyny mają równe szansę. Nie jest moim zdaniem tak że sędziowie mylą się tylko na korzyść Legii. Przykład meczu z Polonią czy też dzisiejszy karny Ruchu. Jestem zdania że dobrze i skutecznie grającej drużynie nie są strasznie oomyli sędziowie. Życzę udanej walki o utzymanie

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1183 Post autor: Raul22 » 16 kwie 2013, o 22:56

kiep23 pisze:Rozumiem że to forum ruchu ale trochę obiektywizmu Panowie. Widzicie błędy sędziego ale tylko w jedną stronę. Co jest takiego magicznego w Legii że 99% zespołów spina się właśnie na mecz z Legią? Każdy pisze że Legia to murowany kandydat na mistrza. A tymczasem to Lech teraz wydaje się być w lepszej formie i na ta chwilę obie drużyny mają równe szansę. Nie jest moim zdaniem tak że sędziowie mylą się tylko na korzyść Legii. Przykład meczu z Polonią czy też dzisiejszy karny Ruchu. Jestem zdania że dobrze i skutecznie grającej drużynie nie są strasznie oomyli sędziowie. Życzę udanej walki o utzymanie

magicznego jest to ze od 3 lat macie w kazdej rundzie najlatwiejszego rywala z mozliwych, no moze 90% przypadkow, magicznego jest to ze w cywilizowanym kraju losowania pucharu Polski odbywaly sie na stadionie jednego z klubow, magicznego jest to ze pilka wychodzi kilka metrow za linie, a sedzia obok tego nie widzi, magicznego jest to ze malo kiedy uczciwie cos wygrywacie, pierw podkradaliscie pilkarzy, potem w erze Wojcika kupowaliscie mecz za meczem, jakby mi sie chcialo dalej myslec to moglbym tu podac milion powodow.

Awatar użytkownika
ryszardczaban
Kontakt:

#1184 Post autor: ryszardczaban » 16 kwie 2013, o 22:58

Za taki sam faul jak ten Jodłowca na Jankowskim czerwoną kartkę w Chorzowie w pierwszym meczu dostał Lewczuk ciągnąć Kucharczyka za koszulkę czyli to jest pierwsza uwaga do pracy Musiała.
Drugi jego błąd to podyktowany drugi karny dla Legii wyraźnie było widać,że Baszczyński Jędrzejczyka nie faulował,a gdy i Tymiński nie zahaczył piłkarza Legii to wykonał artystyczny pad na który dał się nabrać sędzia Musiał.Moim zdaniem skandal do kwadratu.Co do ostatniej akcji musiałbym zobaczyć czy była ręka Kucharczyka.Niemniej dobry mecz Ruchu pod tym względem,że podjęli rękawicę i nie wystraszyli się ,,wielkiej''Legii.Moim zdaniem Niedzielan powinien więcej grać,bo brak mu jest ogrania.Gdyby grał więcej to trener Zieliński miałby dylemat kogo wstawić do składu czy Jankowskiego,Kuświka,Sultesa czy właśnie Niedzielana.
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.

viperR
Kontakt:

#1185 Post autor: viperR » 16 kwie 2013, o 23:00

a ja mam nadzieje że cała liga odbierze Legii majstra..

Zablokowany