Waldek King Fornalik trenerem reprezentacji

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
pko
Kontakt:

Re: Waldek King Fornalik trenerem reprezentacji

#271 Post autor: pko » 23 mar 2013, o 08:20

[on]
za srebrniki sie sprzedałeś ... judaszowy gong dostałeś
[off]

viperR
Kontakt:

#272 Post autor: viperR » 23 mar 2013, o 09:21

Przy całym szacunku i sympatii do niego ale szukanie na siłe pozytywów których nie było w tym meczy było troche śmieszne..niestety Trenerze trza to wziąć na klate..a tekst o tym że każdy wie jak gra Messi (w kontekscie pytania ja Yarmolenke czy Yakovlenke)..chyba dał się wyprowadzić z równowagi

bye bye mundial niestety

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#273 Post autor: Scypion » 23 mar 2013, o 09:30

gerhat pisze:To ze nie walczyli i wyszli zdekoncentrowani na ten mecz niestety ale obciąża trenera. Kto już zapomniał jak zagraliśmy finał PP w Kielcach to mógł sobie wczoraj przypomnieć. Podobne błędy, podobny scenariusz.
Personalne, największym błędem było wystawienie Lukasika i Wasyla oraz niepotrzebna zmiana Rybysa na podciepa Koseckiego.
Waldek i po co Ci to było?!

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
for money :)

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#274 Post autor: 19flasteR20 » 23 mar 2013, o 11:47

Czechy u siebie tyz przegraly 0:3 z Dania i maja ino 5pkt. w tabeli wiec mocno skomplikowali sobie sytuacja w eleminacjach na mundial w Brazyli.
Pepiki maja wyzsza kulture gry swojej ligi od polskiej ekstraklasy, ktora szpanuje wielkimi stadionami po euro i nic pozatym.
Podstawa wyjsciowa kazdej reprezentacji, sa dobre wyniki druzyn w pucharach europejskich, a taka Ukraina czy Czechy rok w rok w nich graja.
Poloki musza sami bic sie w swoja piers tu ni je winny ani trener ani po czesci sami grajkowie, tu uwidaczniaja sie kilkuletnie zaleglosci w zlym zarzadzaniu PZPN-em i strukturami klubowymi.
Ino wystarczy porownac na jakim poziomie jest szkolenie modych na zachodzie, a na jakim w Polsce.
Problem lezy kajs glebiej, a ni ino na wierchu.Dlatego nadzieje gry na mundialu ida w parze ni z przypadkiem, a z solidnym i sumiennym poziomem rodzinnej ligi.Co z tego, ze przypadkiem pojedzie sie na mundial, ale ino opalic sie na slynnej plazy w Rio swoj pyski oraz porobic sobie fotki wciepujac na fejsbooka.

PS. jeszcze jedyn manszaft nigdy ni zawodzi ;)

grzechub
Kontakt:

#275 Post autor: grzechub » 23 mar 2013, o 13:11

Jo wtrąca tu taki nietymatowy wątek.Moim zdaniem wczoraj dużo lepij by zagrol Filip niż tyn cały Majewski.Szkoda,że go Waldek nawet niy spróbuje,skoro jest problym z ofensywnym podwieszonym.

chorzowski_rsl
Kontakt:

#276 Post autor: chorzowski_rsl » 23 mar 2013, o 13:29

po jesieni Fornalik bydzie bezrobotny
NRŚL GANG

Awatar użytkownika
stRoszek

#277 Post autor: stRoszek » 23 mar 2013, o 13:42

ja już kilka lat temu znalazłem na to wszystko lekarstwo. Nie interesuje mnie gra reprezentacji. Kompletnie. Pobrechtałem tylko dziś po przeczytaniu tekstow:
"Polacy grali dobrze do straty pierwszej bramki"
"Polska kadra nie chciała pokazać wszystkich atutów przed meczem z San Marino"

"Kosecki od wczoraj jest złoty- bo mu spadły galoty" :rotfl:

chonw90
Kontakt:

#278 Post autor: chonw90 » 23 mar 2013, o 13:51

Niech Waldek wraco do nos :super:

Lukas89
Kontakt:

#279 Post autor: Lukas89 » 23 mar 2013, o 14:22

Słuchałem wczoraj konferencji Fornalika po tym meczu i troche się zdziwiłem. Czy w tym PZPN-ie już tak "przerobili" Pana Waldka, że widział we wczorajszym meczu jakieś pozytywy ? :zdziwko:
Obrazek

kattowitz
Kontakt:

#280 Post autor: kattowitz » 23 mar 2013, o 15:01

Pamiętajcie o jednym, Pan Waldemar wszedł w eliminacje z marszu przejmując repre po nie udanych ME. Nie miał za wiele możliwości roszad w kadrze bo "naród" wymaga gry zespołu w Brazylii. Dlatego obracamy się non stop wokół tych samych nazwisk co za Smudy. Tu potrzeba czasu taki jaki dostał w Ruchu. Zresztą na początku jego pracy z reprezentacją obiecano mu ten czas wiedząc że chłop nie jest w tak krótkim czasie odmienić tej drużyny. Jestem ciekaw jak zachowa się mister Boniek po przegranych eliminacjach?
I jeszcze jedno selekcjoner to nie to samo co trener i tu może być problem. Wiemy że dobrym trenerem Pan Fornalik jest ale czy dobrym selekcjonerem? Jeszcze raz powtórzę to co kiedyś tutaj napisałem, Arsène Wenger czy Alex Ferguson to wybitni trenerzy ale nigdy nie podjęli się pracy selekcjonerów chociaż im to proponowano bo po prostu to inna bajka.

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#281 Post autor: 19flasteR20 » 23 mar 2013, o 15:11

Wielki ''Mou'' José Mário dos Santos Félix Mourinho tyz ni prowadzil repry, ktory jest w tym samym wieku co nosz ''Waldek King''.

19SK20

#282 Post autor: 19SK20 » 23 mar 2013, o 17:30

kattowitz pisze:Pamiętajcie o jednym, Pan Waldemar wszedł w eliminacje z marszu przejmując repre po nie udanych ME. Nie miał za wiele możliwości roszad w kadrze bo "naród" wymaga gry zespołu w Brazylii. Dlatego obracamy się non stop wokół tych samych nazwisk co za Smudy. Tu potrzeba czasu taki jaki dostał w Ruchu. Zresztą na początku jego pracy z reprezentacją obiecano mu ten czas wiedząc że chłop nie jest w tak krótkim czasie odmienić tej drużyny. Jestem ciekaw jak zachowa się mister Boniek po przegranych eliminacjach?
I jeszcze jedno selekcjoner to nie to samo co trener i tu może być problem. Wiemy że dobrym trenerem Pan Fornalik jest ale czy dobrym selekcjonerem? Jeszcze raz powtórzę to co kiedyś tutaj napisałem, Arsène Wenger czy Alex Ferguson to wybitni trenerzy ale nigdy nie podjęli się pracy selekcjonerów chociaż im to proponowano bo po prostu to inna bajka.
wyjaśnij mi jaki czas dostoł Pan Waldek w Ruchu bo chyba czegoś niy rozumia? z tego co pamiyntom objął drużyna w 2008 roku kiedy śmierdziało nom spadkiym i pokonali my Legia na wyjeździe w PP i zrymisowali my na amice 1-1.Z marszu zdobyli my pora punktów i uczimali sie w lidze i awansowali do finału pucharu kaj my przegrali z amikom 0-1 na Stadionie Śląskim.Jakies 2 miechy późnij rozpoczyła sie liga i grali my już bardzo dobrze na jesiyń.A na koniec sezonu zdobyli my 3 plac.Wiync kaj Pan Waldek dostoł czas do zbudowanio drużyny? :zdziwko:

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#283 Post autor: Darth Kabut » 23 mar 2013, o 18:20

Prosta odpowiedź
Co dobrego w piłce klubowej osiągnęli Górski czy Piechniczek?

Reprezentacją nie kieruje trener tylko selekcjoner, trenerzy są w klubie.
Selekcjoner ma tylko swoją taktyke i pod nią dobiera sobie zawodników a na zgrupowaniach ćwiczy się ewentualnie stałe fragmenty gry czy założenia taktyczne oraz motywacyjne.

Przykładowo:
Kazimierz Górski na mundial do RFN zabrał z jednej z ówczesnych najlepszych drużyn Europy tylko jednego zawodnika (choć przypuszczam że gdyby zabrał więcej to Polska była by mistrzem świata :hyhy: ) zabrał za to gówniarza Żmudę co nawet ekstraklasowej piłki nie powąchał...

Kim byl w Niemczech Loew przed objęciem posady selekcjonera?

Gerhart mnie tu raz opierdolił (słusznie czy nie to inna sprawa, bo fakt że obrażanie byłych zawodników Ruchu nie przystoi jego kibicowi) ale już mówiłem/pisałem, że winnym tego wszystkiego jest Pan Piechniczek i jego wygórowana ambicja i marzenia, że Waldemar Fornalik to dzisiejszy on sam.
Piechniczek zrobił podwójną krzywdę.
Fornalikowi i Ruchowi.
Nigdy nie bylem za tym, by King został selekcjonerem i mam mieszane uczucia, bo z jednej strony żal mi Trenera bo będą na nim teraz wieszać psy a z drugiej strony ciśnie mi się na usta/palce: A nie mówiłem/pisałem?

wiesiek1
Kontakt:

#284 Post autor: wiesiek1 » 23 mar 2013, o 18:32

Widze, ze do niektorych jeszcze nie dotarlo, ze gra reprezentacji to nie jest problem trenera tego czy tamtego.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

marek79
Kontakt:

#285 Post autor: marek79 » 23 mar 2013, o 20:38

Tylko Waldek mo jedyn problym bo jakby odstawil Lewandowskiego bo w kadrze ch*** gro czy tyz Obraniaka lub Boenischa to go znafcy typu Kolton czy Borek zywcym wdupcom i narobiol kolo zici.

Zablokowany