mocno dyskusyjne zwłaszcza w RuchuCieślewicz ( Jesli sztab szkoleniowy uznal ze jest za slaby to tak musialo byc przeciez nikt nie wyrzuci bardzo dobrego napastnika )
[19 kolejka] Korona Kielce - Ruch Chorzów 16.03.13; 13:30
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: [19 kolejka] Korona Kielce - Ruch Chorzów 16.03.13; 13:3
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Stawarczyk znów dzisiej zagroł katastrofalnie, to, że karnego nie było nie wiele zmienio
Kuświk mioł okazja wykorzystać szansa i nie pokozoł praktycznie nic. Abo inaczej pokazał jaka jest różnica między nim, a Jankesem. Mom nadzieja, że uraz tego drugiego nie będzie wykluczać go z kolejnych meczów.
Kolejny mecz gdzie z 5 metrów ktoś nie potrafi głowy przyłożyć
Poziom sędziowania tej trójki dramatyczny, szczególnie ten jeden liniowy. Nie godom nawet że wypaczył wynik meczu, ale ilość błedów w najprostszych sytuacjach typu aut, czy wymuszenie faulu pokazuje, że on chyba był ślepy.
Strzały bardzo słabe.
Dla mnie to od 2-1 zgubiliśmy całkowiecie pomysł na grę.
Cieślewicz już tu kiedyś pisałem technicznie prezentował się lepiej od naszych, kondycyjnie i szybkościowo bardzo odstawoł od naszych, a że poziom naszych też nie powala, to pokazuje, że miejsce Cieślewicza jest jednak w ligach półamatorskich, choć nie wiem czy Polska liga do takich nie powinna należeć. Przynajmniej taki był powód odesłania go.
Kuświk mioł okazja wykorzystać szansa i nie pokozoł praktycznie nic. Abo inaczej pokazał jaka jest różnica między nim, a Jankesem. Mom nadzieja, że uraz tego drugiego nie będzie wykluczać go z kolejnych meczów.
Kolejny mecz gdzie z 5 metrów ktoś nie potrafi głowy przyłożyć
Poziom sędziowania tej trójki dramatyczny, szczególnie ten jeden liniowy. Nie godom nawet że wypaczył wynik meczu, ale ilość błedów w najprostszych sytuacjach typu aut, czy wymuszenie faulu pokazuje, że on chyba był ślepy.
Strzały bardzo słabe.
Dla mnie to od 2-1 zgubiliśmy całkowiecie pomysł na grę.
Cieślewicz już tu kiedyś pisałem technicznie prezentował się lepiej od naszych, kondycyjnie i szybkościowo bardzo odstawoł od naszych, a że poziom naszych też nie powala, to pokazuje, że miejsce Cieślewicza jest jednak w ligach półamatorskich, choć nie wiem czy Polska liga do takich nie powinna należeć. Przynajmniej taki był powód odesłania go.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, o 17:57 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Ogolnie to tak:19gorek20 pisze:Flis ( U nas 3 trenerow go nie chcialo + nie znalazl miejsca w Pogonii wyladowal w Okocimski KS Brzesko ) Kwiatkowski ( 3 mecze nic specjalnego ) Cieślewicz ( Jesli sztab szkoleniowy uznal ze jest za slaby to tak musialo byc przeciez nikt nie wyrzuci bardzo dobrego napastnika )- wiedzac jaka sytuacja w napadzie dlaczego nie ma Cieslewicza, Kwiatkowskiego czy nawet Flisa?
Powiedz mi kto miol zagrac na tej prawej obronie !!-trzymanie Djokica z zolta i z Jego gra dzisiaj (mimo tego ze zagral dobry mecz, a raczej druga polowe) to lekka bezmyslnosc Zielinskiego,
- wpuszczenie Kikuta to samo,
- gra z 1 napastnikiem z uporem maniaka nie dziala,
( Przy 2 napastnikach w pierwszej 11 nie ma miejsca dla Starzynskiego a jesli chcemy grac 4-4-2 musimy miec silne skrzydla + 2 bardzo dobrych napastnikow )
Nominalnie prawym obronca jest Martin, dalej mamy Chwastka ktory gra i na pomocy i w obronie. Co do napastnikow sytuacja jest taka ze jak wyleci ze skladu kartki, kontuzja) Jankowski, Sultes czy Kuswik to jestesmy dopiero w ciezkiej du***. Poki sa w skladzie, ze tak powiem wszyscy to trzeba by to wykorzystac i stawiac na 2 napastnikow obok a nie z jednym cofnietym w ktorego bawi sie Starzynski na zmiane z Panka. A Cieslewicz STRZELAL w przeciwienstwie do innych i nie byl drogi.
Tak czy siak, akademicka dyskusja...
-
- Kontakt:
Papadopulos z Zaglebia Lubin nie zagra przeciwko nam
-
- Kontakt:
Hmmm, tak sobie wyobrazam ze o wiele szybciej trwa praca nad poprawa kondycji, szybkosci (choc tu zawsze pewnego pulapu nie przeskoczymy) niz praca na poziomem technicznymheli pisze: Cieślewicz już tu kiedyś pisałem technicznie prezentował się lepiej od naszych, kondycyjnie i szybkościowo bardzo odstawoł od naszych, a że poziom naszych też nie powala, to pokazuje, że miejsce Cieślewicza jest jednak w ligach półamatorskich, choć nie wiem czy Polska liga do takich nie powinna należeć. Przynajmniej taki był powód odesłania go.

-
- Kontakt:
No właśnie, szczególnie patrząc na to, że:Ozor pisze:mocno dyskusyjne zwłaszcza w RuchuCieślewicz ( Jesli sztab szkoleniowy uznal ze jest za slaby to tak musialo byc przeciez nikt nie wyrzuci bardzo dobrego napastnika )
Łukasz Cieślewicz zdobył dwie bramki dla B36 Tórshavn. Jego zespół pewnie wygrał 4-0 (1-0) w spotkaniu 2. kolejki ekstraklasy Wysp Owczych z Víkingurem.

-
- Kontakt:
Nie odpowiadej mu,nie warto,szkoda klawiaturyElmer pisze:to jedź na Cichą i bij im brawo. Jak Tobie takie coś odpowiada to sorry, ale nie mam pytań. Z tymi antypiłkarzami z Kielc mieli obowiązek zdobyć chociaż punkt. A obrażaj sobie swoją rodzinę jak ci pozwolątedeus63 pisze:A jo wom powiym wszystkim tu narzekaczom jestescie poj..bani !!!!!
co do szpilu,nic nowego zenada
Stawar

Niebieski od uRodzenia
- hpbaxter
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jakie to życie jest przewrotne... Ostatnio Korzym i spółka o mało co nie zabili sędziego po meczu w Gdańsku za ponoć skandaliczne zachowanie a co mówia na to dno sedziowskie dzisiaj, które dało im 3 punkty????? Nic, echo....
- bluemario
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To była dla nich fajna sobotnia wycieczka pojechali zobaczyli wrócili i najważniejszy punkt wycieczki wizyta SSC.
Sędzia to jedna sprawa ale to co oni grają to żenada i niech zobaczą sobie Bełchatów my u siebie z leszkami 0:4 a oni 0:0
dalej niech tak grają to zamienimy się miejscami w tabeli i niech nie płaczą że im coś nie zapłacili 2/3 ligi nie płaci na czas.
Sędzia to jedna sprawa ale to co oni grają to żenada i niech zobaczą sobie Bełchatów my u siebie z leszkami 0:4 a oni 0:0

-
- Kontakt:
Zal na to patrzec niestety,niech ten sezon sie jak najszybciej konczy
NRŚL GANG
-
- Kontakt:
JEDEN celny strzał w meczu. Należą się brawa. Jasne.tedeus63 pisze:A zebys wiedziol pojada na cicho i im poklaskom .zostawili chopcy kupa zdrowia w kielcach . ale co tam na fotelu przy piwie dobrze sie pierdzieli pra???? jadyn mecz piejecie z zachwytu drugi lecom h..je na wszystkich pokolei naszych pilkarzy . zdania wyzyj na pewno nie zmienia mojej rodziny sie niy czepiej bo loni na to nie zasluzyli a wy tymi komentami jak najbardzij ja !!!!!!!Elmer pisze:to jedź na Cichą i bij im brawo. Jak Tobie takie coś odpowiada to sorry, ale nie mam pytań. Z tymi antypiłkarzami z Kielc mieli obowiązek zdobyć chociaż punkt. A obrażaj sobie swoją rodzinę jak ci pozwolątedeus63 pisze:A jo wom powiym wszystkim tu narzekaczom jestescie poj..bani !!!!!
Jak grają ch...e to krytykuję, jak zagrają dobrze to pochwalę. Co dzisiaj robił Janoszka? NIC. WIedział, że bedzie grał cały mecz, nie bał się zmiany, bo kogo miał wpuścić Zieliński?
Prawda jest taka, że mamy teraz jednego napastnika. Niedzielan wiecznie się leczy, a Kuświk jest wszędzie tylko nie tam, gdzie ma być. Ile było sytuacji, że szła akcja skrzydłem, a Kuświka nie było w polu karnym. Fajnie, że gdzieś walczył, ale on jest NAPASTNIKIEM i ma być z przodu! Pamiętacie jak Arek Piech zapychał przez całe boisko czasami? Teraz tego nie ma. Tzn. było jak był Jankes.
A ch...e nie lecą na wszystkich. Za wynik odpowiada CAŁY zespół i trener. Sytuacja w tabeli jest trudna i oby mecz z Podbeskidziem za 3 tygodnie nie okazał się meczem o uniknięcie strefy spadkowej.
Można przegrac jak się przegra z lepszym. Ale nie mogę się pogodzić, że po raz kolejny przegrywamy z zespołem, od którego jesteśmy piłkarsko lepsi. Korona grała piach. Tak samo przegraliśmy z Pogonią, Śląskiem czy Widzewem jesienią. Teraz na takie porażki nie możemy sobie pozwolić.
A jak chcesz chwalić piłkarzy to gratuluję. Ja już kilka spadków przeżyłem i wtedy też niektórzy chwalili i grajkowie wpadali w samouwielbienie. A potem na pomoc było za późno.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- vinc84
- Kontakt:
Tyż mnie ku***ca biere, ale trza tyż przyznać, że walki to im dzisiaj odmowić nie szło. Nieskuteczność + wymuszone zmiany + kontrowersyjny elwer. Wszystko się skumulowało i wyszło jak wyszło. Szczególnie zawiódł Kuświk i Janoszka.
GŮRNY ŚLŮNSK
- 19flasteR20
- Kontakt:
Dwie sprawy mialy dosc duzy wplyw, ze ten mecz zakonczyl sie takim, a nie innym wynikiem.Zabraklo dwoch waznych ogniw jakim, sa Zienczuk [uraz miesnia dwuglowego] i Jankowski [uraz kostki po PP].
Pomimo klopotow kadrowych mielismy dwie stuprocentowe sytuacje po jednej Panka i Baszczu.O ile mozna w jakis sposob zrozumiec ich nieskutecznosc, ktore zdecydowaly o koncowym wyniku spotkania, to nadal mozna zauwazyc brak ikry w poczynaniach niektorych grajkow.
Nadal formacja obronna nie eleminuje bardzo prostych bledow w momentach, gdy juz praktycznie zdominowalismy przeciwnika i brakuje postawienie tej przyslowiowej kropki nad ''i'', aby udokumentowac strzeleniem bramki, to nagle tracimy ja w glupi sposob w dosc przypadkowej szybkiej akcji.
No niestety wracamy bez punktow z Kielc i oby jutro Slask wygral swoj mecz.
A po podyktowaniu takiego karnego rece opadaja, ze tacy sedziowie jeszcze gwizdza w polskiej ekstraklasie.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... rony_.html
Pomimo klopotow kadrowych mielismy dwie stuprocentowe sytuacje po jednej Panka i Baszczu.O ile mozna w jakis sposob zrozumiec ich nieskutecznosc, ktore zdecydowaly o koncowym wyniku spotkania, to nadal mozna zauwazyc brak ikry w poczynaniach niektorych grajkow.
Nadal formacja obronna nie eleminuje bardzo prostych bledow w momentach, gdy juz praktycznie zdominowalismy przeciwnika i brakuje postawienie tej przyslowiowej kropki nad ''i'', aby udokumentowac strzeleniem bramki, to nagle tracimy ja w glupi sposob w dosc przypadkowej szybkiej akcji.
No niestety wracamy bez punktow z Kielc i oby jutro Slask wygral swoj mecz.
A po podyktowaniu takiego karnego rece opadaja, ze tacy sedziowie jeszcze gwizdza w polskiej ekstraklasie.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... rony_.html
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, o 21:48 przez 19flasteR20, łącznie zmieniany 1 raz.
Ruch Autonomii Gůrnygo Ślůnska

Masz prawo zadeklarowac narodowosc ślůnska - SILESIA FIRST TO FIGHT! -[/size]

Masz prawo zadeklarowac narodowosc ślůnska - SILESIA FIRST TO FIGHT! -[/size]
-
- Kontakt:
a co ma zrobić główny jak liniowy jak cep biegnie do linii przy karnym? Przecież to są jaja jakieś. Wystarczy dać w łapę liniowemu, główny jest czysty i może zwalić na anonima liniowego, którego nazwisko za 3 dni wszyscy zapomną i dalej będzie kręcił lody.
PS. Patrzcie na liniowego. Się k...a "sędzia" główny znalazł. Tak się robi przy karnych? Dopiero chyba jak sędzia gwizdnie? Mam wrażenie, że on na tego karnego czekał.
PS. Patrzcie na liniowego. Się k...a "sędzia" główny znalazł. Tak się robi przy karnych? Dopiero chyba jak sędzia gwizdnie? Mam wrażenie, że on na tego karnego czekał.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
Starzyński przypomina mi tymi strzałami z dystansu Borysiuka za czasów kiedy grał w Legii. Też kilometr od bramki tylko Borysiuk wkładał w to siłę a Starzyński jakieś zawiesinki puszcza. Zieliński powinien mu tego zakazać. Z przebiegu gry nie byliśmy gorsi ale ciągle brakuje nam napastnika. Nawet ten Cieślewicz by się przydał strzelał w sparingach dobrze sie prezentował ale po co go brać mamy lepszych.