Puchar Polski 2012/2013
-
Re: Puchar Polski 2012/2013
W sumie ten szil to połączenie lekiego optymizmu (akcje ofensywne i tory palce lizać) z nadal katastrofalnymi błędami.
Bardzo do przerwy podobała mi się gra Starzyńskiego wspartego Maliną, po przerwie obaj niestety zdechli.
A Jankowski >>> jego najlepszy mecz od 2 lat chyba.
1.ZAANGAŻOWANIE (coś wyjątkowego)
2.Technika
3. Spryt (pierwsza sytuacja z Banasiem)
4. Przegląd sytuacji (asysta palce lizać)
Co mu takiego Zieliński w tej przerwie zimowej zrobił?
Bardzo do przerwy podobała mi się gra Starzyńskiego wspartego Maliną, po przerwie obaj niestety zdechli.
2.Technika
Co mu takiego Zieliński w tej przerwie zimowej zrobił?
-
- Kontakt:
obiecał transfer ? 

-
Do Legii???
-
- Kontakt:
maciek1973 pisze:Jak to jak?
Jeśli wejdą same Wisły, Śląski i dajmy na to my (co nie jest wcale przesądzone, więcej, Lubin jest lepszy na wyjazdach, a my grac na 0-0 przy tej obronie to nie mogymy) to my trafiomy na Legia, bo my somy nojsłabsi z tego.
Kto wie, może to jest szansa, żeby tym razem ich wykolegować. Z Legią ostatnio dobrze nam szło, z tym, że w meczach gdzie oni byli zdecydowanym faworytem - mają nawyk lekceważenia przeciwników.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
Jak <<< ostatnio>>> z Legią nom dobrze szło, to nie momy o czym godać.
0-1,0-2,0-3(finał),0-3
Tak nom szło ostatnio.
0-1,0-2,0-3(finał),0-3
Tak nom szło ostatnio.
- Amela
- Kontakt:
kolego to nie są kompleksyHarpo pisze:Iskierka nadzieji się pojawiła. Dobry mecz, najlepszy Jankowski.
Prpoponuję porzucić w końcu kompleksy i nienawiść do "goroli z Wa-wy" .

A Jankowski chociaż też gorol z wa-wy to na razie jest nasz, jak zacznie regularnie strzelać bramki, bo stać go na to, to może jeszcze wyjdzie na ludzi i zapomni o tej starej dziwce z łazienkowskiej
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
K.S Ruch Chorzów - dzięki niemu warto żyć!
I to jest sens mojego życia.
I to jest sens mojego życia.
- SODA
i wreszcie trochę optymizmu po wczorajszym szpilu zawitało wśród kibiców Ruchu
bardzo dobry mecz Jankowskiego, zresztą była walka i zaangażowanie i oto w tym wszystkim chodzi

bardzo dobry mecz Jankowskiego, zresztą była walka i zaangażowanie i oto w tym wszystkim chodzi
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Najpierw o rewanżu .
Bedzie wielki problem bo wyleciał nam prawie cały środek defensywny Baszczu,Lewiński i Tymiński czyli podstawowi gracze Zielińskiego jak dotychczas .
Za dwa tygodnie mam nadzieję ,że bedzie jeszcze większy postęp w grze wszystkich zawodników bo zaczęli z dramatycznie niskiego jak na swoje możliości pułapu.Co do meczu ,mimo kolejnej kartki bardzo dobra gra Baszcza ,widać że bardzo zabolała go postawa w meczu z Lechem bo w tym był bardzo zmotywowany i naładowany ale i wprowadzał w szeregach obrony dużo spokoju i w miarę dobrze dyrygował obroną.
Najlepszy na biosku bez apelacyjnie Jankes,przy dużym wsparciu Figo.
Poprawnie zagrali Stawar,Martin,Malina,Lewiński i po wejściu Tymiński .
Dużo wieksze rezerwy drzemią w Zieniu i Eciku.Michal na dobrym poziomie ,jest od dawna najrówniej prezentującym się naszym piłkarzem.Ciągle nie przekonuje mnie Kiki bo pamiętam jego gre z Poznania i ani w jednym meczu który rozegrał w Ruchu nie otarł sie o ten poziom.Najbardziej zagadkowym naszy piłkrzem jest Smekti bo w Lubinie i wcześniejszym mecz PP z Koroną pokazał swoje atuty a jakoś nie może tego przełożyć na grę w Lidze.
Jako całość w naszej grze widać jakiś koncept (dużo prób gry bez przyjęcia)ale i wiele nie dokładnych podań (co za tym idzie wiele niepotrzebnych strat).Jest dwa tygodnie ,żeby to poprawić i doszlifować.
Z perspektywy gry w PP wynik i gra w Lubinie dają szanse na awans do kolejnej rundy,bo mimo wszystko Lubin będzie musiał w Chorzowie atakować ale szanse na dziś są po 50%.(Lubin dobrze czuje się na Cichej)
Bedzie wielki problem bo wyleciał nam prawie cały środek defensywny Baszczu,Lewiński i Tymiński czyli podstawowi gracze Zielińskiego jak dotychczas .
Za dwa tygodnie mam nadzieję ,że bedzie jeszcze większy postęp w grze wszystkich zawodników bo zaczęli z dramatycznie niskiego jak na swoje możliości pułapu.Co do meczu ,mimo kolejnej kartki bardzo dobra gra Baszcza ,widać że bardzo zabolała go postawa w meczu z Lechem bo w tym był bardzo zmotywowany i naładowany ale i wprowadzał w szeregach obrony dużo spokoju i w miarę dobrze dyrygował obroną.
Najlepszy na biosku bez apelacyjnie Jankes,przy dużym wsparciu Figo.
Poprawnie zagrali Stawar,Martin,Malina,Lewiński i po wejściu Tymiński .
Dużo wieksze rezerwy drzemią w Zieniu i Eciku.Michal na dobrym poziomie ,jest od dawna najrówniej prezentującym się naszym piłkarzem.Ciągle nie przekonuje mnie Kiki bo pamiętam jego gre z Poznania i ani w jednym meczu który rozegrał w Ruchu nie otarł sie o ten poziom.Najbardziej zagadkowym naszy piłkrzem jest Smekti bo w Lubinie i wcześniejszym mecz PP z Koroną pokazał swoje atuty a jakoś nie może tego przełożyć na grę w Lidze.
Jako całość w naszej grze widać jakiś koncept (dużo prób gry bez przyjęcia)ale i wiele nie dokładnych podań (co za tym idzie wiele niepotrzebnych strat).Jest dwa tygodnie ,żeby to poprawić i doszlifować.
Z perspektywy gry w PP wynik i gra w Lubinie dają szanse na awans do kolejnej rundy,bo mimo wszystko Lubin będzie musiał w Chorzowie atakować ale szanse na dziś są po 50%.(Lubin dobrze czuje się na Cichej)
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
maciek1973 pisze:Jak <<< ostatnio>>> z Legią nom dobrze szło, to nie momy o czym godać.
0-1,0-2,0-3(finał),0-3
Tak nom szło ostatnio.
jak jest więcej niż jedno zdanie, albo zdanie złożone to już nie da rady zrozumieć?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- ObeRschlesien
- Kontakt:
1-0 do Wisly 40 min
po 1 polowie 2-0 Wisla sie obudziła a Jaga chyba faktycznie tako cianko niz Podbeskidzie takie dobre ale zoboczymy w nastepnych szpilach.
po 1 polowie 2-0 Wisla sie obudziła a Jaga chyba faktycznie tako cianko niz Podbeskidzie takie dobre ale zoboczymy w nastepnych szpilach.

- ObeRschlesien
- Kontakt:
[quote="maciek1973"]W sumie ten szil to połączenie lekiego optymizmu (akcje ofensywne i tory palce lizać) z nadal katastrofalnymi błędami.
2.Technika
Co mu takiego Zieliński w tej przerwie zimowej zrobił?[/quote]
Moze miol presja ze ciagle gra jest na Piecha pod Piecha a nie na Niego teraz go nie ma mo luz , oby Jankes dalej grol tak jak w Pucharze BARDZO DOBRY SZPIL GOROLA Z CHORZOWA
2.Technika
Co mu takiego Zieliński w tej przerwie zimowej zrobił?[/quote]
Moze miol presja ze ciagle gra jest na Piecha pod Piecha a nie na Niego teraz go nie ma mo luz , oby Jankes dalej grol tak jak w Pucharze BARDZO DOBRY SZPIL GOROLA Z CHORZOWA

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
sorry za OT: mosz tam jakiś inny rozmiar czcionki? 

-
- Kontakt:
kup sie bryleMirek pisze:sorry za OT: mosz tam jakiś inny rozmiar czcionki?

![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Ogólnie brakuje takich ludzi u nos jak Kuzera Korzym czy Kiercz ludzi z jajami którzy bez względu na to jak było,jest czy będzie nadają charakteru w szatni czy na boisku mam nadzieje że Baszczu to fajnie pochyto wszystko bo widac u niego że mu zależy a ten pierwszy mecz no cóż czasami jak sie za bardzo chce to wychodzi na opak ale mom nadzieja ze bydzi OK
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W końcu były jakieś fragmenty dobrej gry!
Bardzo dobry mecz Jankesa, przyszedł czas, żeby w końcu potwierdził ten swój talent i zaczął grać na miarę swoich możliwości, bo na razie miał za duże wahania formy. Może odżyje na tej szpicy, razem ze Starzyńskim mogą nieźle namieszać
Sultes jak dojdzie do siebie po kontuzji to na skrzydło i w ofensywie powinno to jakoś wyglądać.
Cieszy bramka Tymińskiego, już z Lechem było blisko, teraz na szczęście wpadło. Doda mu to pewności siebie, a w środku pomocy to ważne. Będzie odważnie atakował z drugiej linii
Wynik dobry, teraz trzeba potwierdzić z Widzewem, że forma mimo falstartu rośnie.
Bardzo dobry mecz Jankesa, przyszedł czas, żeby w końcu potwierdził ten swój talent i zaczął grać na miarę swoich możliwości, bo na razie miał za duże wahania formy. Może odżyje na tej szpicy, razem ze Starzyńskim mogą nieźle namieszać

Sultes jak dojdzie do siebie po kontuzji to na skrzydło i w ofensywie powinno to jakoś wyglądać.
Cieszy bramka Tymińskiego, już z Lechem było blisko, teraz na szczęście wpadło. Doda mu to pewności siebie, a w środku pomocy to ważne. Będzie odważnie atakował z drugiej linii

Wynik dobry, teraz trzeba potwierdzić z Widzewem, że forma mimo falstartu rośnie.