DJ Cube - ocena pracy/pomysły/sugestie

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
KubaSpiker
Kontakt:

Re: DJ Cube - ocena pracy/pomysły/sugestie

#61 Post autor: KubaSpiker » 24 lut 2013, o 23:58

Dzieki Wszystkim za mile slowa. z meczu na mecz bedzie co raz lepiej obiecuje. stres zwiazany z debiutem juz opadl wiec teraz juz na chlodno bede dzialal. co do glosnosci muzyki .. dzieki za info przekaze Chlopakom technicznym by od meczu z Widzewem bylo ciszej. Powiem szczerze ze wynik 0:4 w debiucie zapamietam do konca zycia:( i dodam ze trudno robic show przy takim stanie rzeczy. Wiem jedno dzis przezylem jedna z najwspanialszych chwil w zyciu. Uslyszec Wasze "Niebieska eRka!" po moim Wielka Wielka Wielka - bezcenne! Pozdrawiam i bede caly czas szlifowal spikerskie umiejetnosci. Raz jeszcze dzieki Wszystkim.

Kuba

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
www.progres-music.com

kattowitz
Kontakt:

#62 Post autor: kattowitz » 25 lut 2013, o 00:09

Kuba (przepraszam że zwracam się na Ty) jako pracownik klubu orientujesz się czy działacze lub zawodnicy czytają to forum i przejmują się tym co maja kibice na sercu? A po za tym jak na debiut nie było źle. Szkoda że Twoja praca zaczęła się tak przykro. Podzielam też zdanie co do nagłośnienia. Obecne głośniki po prostu charczą.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#63 Post autor: kroy » 25 lut 2013, o 01:40

powodzenia!
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
daniel1222
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#64 Post autor: daniel1222 » 25 lut 2013, o 08:29

Kuba do ciebie zastrzeżeń nie ma! super robota, tylko te nagłośnienie jest beznadziejne niekiedy w ogóle nie wiadomo co gadasz. na pewno się na tym znasz może coś podpowiesz w klubie w tej sprawie

KubaSpiker
Kontakt:

#65 Post autor: KubaSpiker » 26 lut 2013, o 14:29

Czesc Wszystkim

co do nagłośnienia postaram sie razem z ekipą techniczną na Rauchu wykręcić z niego maksimum. nie oczekujcie cudów ale spróbujemy.

kattowiz- z tego co się orientuję to pracownicy Ruchu czytają forum, a czy piłkarze czytają... tego nie wiem.
www.progres-music.com

adamo_R

#66 Post autor: adamo_R » 27 lut 2013, o 13:09

Nowy spiker Ruchu Chorzów Jakub Kurzela chciałby podkreślać radość kibiców po strzelonym golu, krzycząc do mikrofonu "tooooor"!

Kurzela debiutował w roli spikera w niedzielę, gdy Ruch zmierzył się z Lechem Poznań (0:4).

Najpierw była "boooombaaa!"

- Przed meczem dopadł mnie duży stres. Wyobrażałem sobie, jak to będzie wyglądało. Zastanawiałem się, czy kibice mnie zaakceptują. Sam jestem fanem Ruchu, więc nie chciałem nikogo zawieść. Na stadion przyszedłem na długo przed pierwszym gwizdkiem. Poznałem stanowisko pracy. Uspokoiłem się i chociaż wiem, że nie było idealnie, to myślę, że plamy nie dałem - uśmiecha się Kurzela.

Spiker długo zastanawiał się, jak manifestować radość po strzelonym golu. Dotąd, gdy Ruch trafiał do siatki rywala, przez Cichą przetaczało się przeciągłe "Booooooombaaaaa!!!". Tę tradycję zapoczątkował Bogdan Kalus, aktor i sympatyk Ruchu, który wcześniej był spikerem na Cichej.

Gdy Kalusa zastąpił Marcin Mendyka, "bomba" została. Kurzela, który także kończył szkołę aktorską, a na życie zarabia też jako muzyk, chce być jednak oryginalny.

- W niedzielę strzelał tylko Lech, więc trudno, żebym prowokował kibiców i jeszcze wykrzykiwał o tym do mikrofonu. Mam jednak nadzieję, że już w najbliższą sobotę, gdy na Cichą przyjedzie Widzew, chorzowscy piłkarze zdobędą bramki. Chciałbym wtedy krzyknąć po śląsku "braaaamaa" albo "tooor". Już przed meczem z Lechem Poznań pytałem delegata, czy to nie będzie problem i w odpowiedzi usłyszałem, że mam zgodę.

Protestował sam Cieślik

Kurzela przyznaje jednak, że z "torem" musi się jeszcze zastanowić. - Wiadomo, że to niemieckie słowo. Nie chciałbym, żeby osoby, który nie rozumieją, że śląska gwara ma wiele niemieckich naleciałości, posądzały mnie o propagowanie ukrytej opcji niemieckiej. W przeszłości były przecież już z tego powodu problemy - mówi Kurzela.

Na Cichej kilka lat temu emocje budziła flaga z napisem "Oberschlesien", czyli "Górny Śląsk". Polski Związek Piłki Nożnej zabronił wówczas wywieszania jej na stadionowym płocie. Protestował też legendarny piłkarz niebieskich Gerard Cieślik. - Ta flaga nie powinna powstać. Jestem przeciwny jej wywieszaniu na meczach Ruchu. To nie służy klubowi, nie służy Śląskowi! Ruch był zawsze Śląski, a Śląsk był zawsze Polski! Znałem ludzi, którzy tworzyli ten klub; to byli powstańcy i patrioci. Uszanujmy ich pamięć - apelował Cieślik.
sport.slask

KubaSpiker
Kontakt:

#67 Post autor: KubaSpiker » 27 lut 2013, o 13:15

Z mojej perspektywy: moga ryceć i goool i tooor i braaaama! grunt żebych mioł okazja ku tymu ;)
www.progres-music.com

Elmer
Kontakt:

#68 Post autor: Elmer » 27 lut 2013, o 13:18

miałem napisać zaraz po meczu, ale zapomniałem. Po wyczynach poprzedniego spikera (wiem Kuba, że Tobie to niezręcznie oceniać, ale tak było) jakoś dziwnie kojarzy mi się przed meczem okrzyk: Wielka, wielka, wielka...

Nie wiem czy nie lepsze by było krzyknięcie: Kto wygraaaaaaa meeeeeeeecz? Odpowiedź krótka i konkretna powinna spętać rywalom nogi :) To oczywiście tylko spostrzeżenie i wolny wniosek ;)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#69 Post autor: Blaszany » 27 lut 2013, o 15:48

Elmer pisze:Kto wygraaaaaaa meeeeeeeecz?
jak już to wyygrooo SZPIL ;)
ponoć my som ślonski klub.... ale.. chyba barzyj ponoć...

wojok666
Kontakt:

#70 Post autor: wojok666 » 27 lut 2013, o 15:57

dziennikarz weszlo.com na twitterze:

Paweł Muzyka ‏@pawelmuzyka
Podobno nowy spiker Ruchu chce po golach krzyczeć "tooor". Może niech od razu przyłączą się do niemieckiej Regionalligi

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#71 Post autor: ObeRschlesien » 27 lut 2013, o 16:00

wojok666 pisze:dziennikarz weszlo.com na twitterze:

Podobno nowy spiker Ruchu chce po golach krzyczeć "tooor". Może niech od razu przyłączą się do niemieckiej Regionalligi
Hahah ja pi***ole co za cosnek .........

Kuba rykni TORRRRRRRRRRR bydom pisac o tobie :ok:
Obrazek

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#72 Post autor: jurek » 27 lut 2013, o 16:12

To jest poloków kompleks niemiecki. Niy poradzom spokopić co w tyj jak oni to godajom "gwarze", jest od pierona germanizmów. Ślonzok niy smi sie pedziec u siebie w doma tak jak godali jego starziki i ojce bo go zaroz do Niymiec chcom wyciepować gorole zawszone! Niych sie ciornie jedyn z drugim w dekiel!

Rafal1920
Kontakt:

#73 Post autor: Rafal1920 » 27 lut 2013, o 16:32

A czymy niy do Bundesligi???? :hyhy: Gorol zawsze bydzie gorolem.

Elmer
Kontakt:

#74 Post autor: Elmer » 27 lut 2013, o 17:14

W lata lutnoł Stawarczyk. Też fajnie brzmi ;)

W Białymstoku spiker zaciąga po rusku i nikt mu tego nie wypomina :P
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#75 Post autor: Darth Kabut » 27 lut 2013, o 19:55

Po bramce mogesz tez godac/ryczec NEC!!!
U mie na placu czynsto zamiast TOR ryczeli my NEC albo BRAMA

ODPOWIEDZ