Sparingi/przygotowania - zima 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Harpo
Kontakt:

Re: Sparingi/przygotowania - zima 2012/2013

#271 Post autor: Harpo » 21 sty 2013, o 10:23

Yego pisze: Mentalnosc ludzi w tym kraju jest zryta i polaczona z checia materialnego zysku za wszelka cene nawet kosztem lamania regol moralnych, oszustwami, zlodziejstwem i kombinatorstwem.
Świetnie napisane, jest to przykre ale niestety - juz byli tacy, którzy chcieli zrobić porządek. Zniszczono ich medialną masakrą, zwyzywali od faszystów, podparli to łamaniem prawa i ogeaniczaniem swobód obywatelskich (do dzisiaj nie udowodnionych na marginesie).
W tym kraju NIC, dosłownie NIC się nie zmieni na lepsze, dopóki sk..wiona "elyta" okrągłostołowa i postkomunistyczna będzie nadal rządzić. A tak będzie przez długie lata, bo ten parszywy wirus zaszczepiony jest w każdej dziedzinie naszego życia. Spójrzcie na sądownictwo np., na wykonawców priorytetowych inwestycji w kraju. To się sypie, tam przekręt, tam przepłacone, to nie działa, temu trza daćw łapę itd. itp.
Tak, Polska to dziki kraj, a piłka nożna jest tego odzwierciedleniem.
Może w Ekstrakalsie przekrętów nie ma takich jak w niższych, ale PODEJŚCIE ludzi wykonujacych swój zawód jest porażające. W dupach się poprzewracało i tyle.
pozdR.

PS. sorry za odbieganie od tematu
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#272 Post autor: czoRny » 21 sty 2013, o 10:55

Harpo pisze:
Yego pisze: Mentalnosc ludzi w tym kraju jest zryta i polaczona z checia materialnego zysku za wszelka cene nawet kosztem lamania regol moralnych, oszustwami, zlodziejstwem i kombinatorstwem.
Jak sie miyszko w Polsce to sie tak o tym niy myśli. Tyn problym zaczyno doskwiyrac jak miyszkosz za granicą.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#273 Post autor: AdiC » 21 sty 2013, o 11:59

czoRny pisze:
Harpo pisze:
Jak sie miyszko w Polsce to sie tak o tym niy myśli. Tyn problym zaczyno doskwiyrac jak miyszkosz za granicą.
Trocha wos ta polityka poniosła bo niy bardzo widza związek waszyj pisowskiej propagandy z postawą naszych kopaczy? To wszystkie kluby TME dostajom po 9 bramek od południowych sąsiadów? Może jednak warto postawić pytania, które Mario postawił jakiś czas temu dot polityki transferowej? Obecnie z C6 oprócz marketingu momy jeszcze kilka innych fukcji do d... Szkoda że nikt ich niy chce kupić w obencym okienku. Proponuja puścić ich w pakiecie i za darmo, oby szybko...
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

maciek1973

#274 Post autor: maciek1973 » 21 sty 2013, o 13:32

Czytam Piłkę Nożną dzisiaj i tam redaktor napisał, że sklasyfikowanie naszej ligi na pięćdziesiątych którymś miejscu, za państwami azjatyckimi i afrykańskimi jest niepoważne.
A ja twierdzę, iż niepoważne płacenie za cytowaną dalej tą Piłką Nożną
-Ljuboji 450 tysięcy euro rocznie
-Arboledzie 420
-Jaliensowi 400
-Murawskiemu 380
-Radovicowi 350
-Gargule 350
-Genkowowi 330
To jest jedna wielka piramidalna bzdura, nawet licząc, iż te kwoty pewnie nie są płacone w terminie, na boisku nie widzę różnicy klasy między takim Starzyńskim, Stępińskim z Widzewa, Milikiem (jak go kontrakt w Leverkusen nie zagłaszcze) i wielu innymi grającymi w porównaniu z ww. ekstraklasą kontraktową "za grosze".
Każdemu z tych gości można z niewielkim żalem (Ljuboja) a w wielu przypadkach w ogóle bez żalu (Garguła) podziękować i zaproponować poszukania swojej szansy w Barcelonie, bo w naszej lidze powinni grać za 1/10 obecnych kontraktów.
Kluby najpierw powinny policzyć przychody (I TO TYLKO TE PEWNE) a potem dopiero dostosować wysokość wszystkich kosztów do nich.
A ew. wpływy z transferów lub inne traktować jak niespodziewaną mannę z nieba. Ale tak nie robią, najpierw podpisują kontrakty j.w. a potem "szukają" źródeł ich sfinansowania. Potem mamy takie kwiatki jak z Zabrzu, gdzie na wynagrodzenia wydawano prawie 200% przychodów.

Z powodu takiej a nie innej polityki poziom naszej ligi sięgnął dna i im wcześniej sobie to wszyscy powiemy w twarz, tym lepiej.

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#275 Post autor: m-p » 21 sty 2013, o 14:17

Co do gry Ljuboji to ja akurat widzę róznicę w porównaniu do innych w tej lidze. Kwota którą podałeś w jego przypadku jest porównywalna z zarobkami Sobiecha w B-Lidze. Tu najlepszy piłkarz czołowego klubu naszej ligi tam mlodzian niepewny swego miejsca w składzie w średnim klubie. Trudno to oceniać biorąc pod uwagę siłe marketingową naszej ligi i niemieckiej.
Co do innych zarobków pełna zgoda aczkolwiek wynikają one z szaleństw prezesów mających w większości koło siebie tzw. dyrektorów sportowych którzy z kolei wspólpracują z tzw. menedżerami i kólko się zamyka.

Awatar użytkownika
Harry1990
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#276 Post autor: Harry1990 » 21 sty 2013, o 14:22

Panowie to jest temat o sparingach i przygotowaniach

Gdy przychodzi mi na myśle ten sparing i co chwile na niekotrych stronach jest o Nim mowa to aż mam łzy w oczach, czuje sie jakby mi ktoś matke zajebał. A gdy przychodzi mi myśl że moga spasc to az cisnienie mi rosnie i robi mi sie slabo. A jak spadna z E-ligi to chyba zawał dostane :(
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.

cheapgun
Kontakt:

#277 Post autor: cheapgun » 21 sty 2013, o 16:33

HombReee... pisze:Panowie to jest temat o sparingach i przygotowaniach

Gdy przychodzi mi na myśle ten sparing i co chwile na niekotrych stronach jest o Nim mowa to aż mam łzy w oczach, czuje sie jakby mi ktoś matke zajebał. A gdy przychodzi mi myśl że moga spasc to az cisnienie mi rosnie i robi mi sie slabo. A jak spadna z E-ligi to chyba zawał dostane :(
Mom jak najgorsze przeczucia co do rundy wiosennej... Jak jo bych chciol sie milo zdziwic :zalamany:
Niebieski Chropaczów

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#278 Post autor: Kujav » 21 sty 2013, o 16:39

Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

Awatar użytkownika
GůRny_Ślůnsk
Kontakt:

#279 Post autor: GůRny_Ślůnsk » 21 sty 2013, o 18:49

Czy jeden sparing w obecnej porze bydzie rzutowol na forma manszaftu za 1 miesiac?! No to mocie ciekawe przemyslenia.Zoboczcie sobie jak modziki wlezli i zaczli grac czyli obciazenia silowe podstawowych grajkow byly dosc intensywne i nie powinno sie grac z tak solidna i czolowa druzyna slowackiej ekstraklasy, gdyz jeszcze nie jestesmy na tym etapie cyklu przygotowawczego do rundy wiosennej co nasi przeciwnicy.
W dodatku ta druzyna niedawno grala w grupowej LM i jest porownywalnie wyceniana podobnie jak Lech.
W tabeli traca 2 pkt. do drugiego placu.Godejcie co chcecie, ale maja znow aspiracje przynajmniej na europejskie puchary.
To jest moje zdanie i wcale ni musi byc moje najmojsze, ale wyciagom wnioski z roznych czynnikow i uwarunkowan.
Mozecie sobie zerknac w downiejszo przeszlosc nawet jak zdobywalismy wiele w krajowych rozgrywkach zdarzaly sie dosc ni fajne wpadki na szpilplacu.Powiedzmy ze to byl wypadek w robocie i nich teroz ciezko i solidnie pracuja, aby wiosna byla nasza.
Pyrsk

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#280 Post autor: AdiC » 21 sty 2013, o 19:30

GůRny_Ślůnsk pisze:

Czy jeden sparing w obecnej porze bydzie rzutowol na forma manszaftu za 1 miesiac?! No to mocie ciekawe przemyslenia.Zoboczcie sobie jak modziki wlezli i zaczli grac czyli obciazenia silowe podstawowych grajkow byly dosc intensywne i nie powinno sie grac z tak solidna i czolowa druzyna slowackiej ekstraklasy, gdyz jeszcze nie jestesmy na tym etapie cyklu przygotowawczego do rundy wiosennej co nasi przeciwnicy.
W dodatku ta druzyna niedawno grala w grupowej LM i jest porownywalnie wyceniana podobnie jak Lech.
W tabeli traca 2 pkt. do drugiego placu.Godejcie co chcecie, ale maja znow aspiracje przynajmniej na europejskie puchary.
To jest moje zdanie i wcale ni musi byc moje najmojsze, ale wyciagom wnioski z roznych czynnikow i uwarunkowan.
Mozecie sobie zerknac w downiejszo przeszlosc nawet jak zdobywalismy wiele w krajowych rozgrywkach zdarzaly sie dosc ni fajne wpadki na szpilplacu.Powiedzmy ze to byl wypadek w robocie i nich teroz ciezko i solidnie pracuja, aby wiosna byla nasza.
Pyrsk
Przeca na tyj Słowacji niy ma sezonu jescze tak jak i u nos. Jakie oni mogli mieć inne obciążenia? Chyba od pokera.... Swojom drogą warto żeby im ktoś pokozoł że u noś sie szkata gro a niy pokera.
Nawet jakby to cało Barcelona przyjechała to niy powinien paść tak kompromitujący wynik. Albo wszyscy byli jeszcze fest na bani albo ich dopadła grypa żołądkowa i kożdy lotoł z zaciśnientymi pośladkami. Mogli stanąć całom drużynom w polu bramkowym i wybijać kaj popadnie, skoro i tak założyli że niy majom zamiaru wykonywać poleceń trenera. Downo tak mie niy wkurzyli.... ostatnio chyba w barażach w 1 lidze.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Awatar użytkownika
NIEBIESKA GODULA
Kontakt:

#281 Post autor: NIEBIESKA GODULA » 21 sty 2013, o 19:41

miechowiner12 pisze:E tam panowie Real w lidze wygrał z Valencią pierwszą połowę 5:0

A tak na serio to u nos w drużynie chyba niestety większość ma to w du***. Przecież to samo było w meczu z IV ligowym BKS-em gdzie pierwszy skład pokazał co potrafi wtedy też było dupienie że to tylko sparing, a potem przyszły dalsze mecze w lidze i się okazało, że co mecz w dupa.

Jo mom nadzieja, że już z nikim co się kończy kontrakt nie przedłużą. Bo to paranoja, że tacy gracze jak Stawarczyk w takiej formie jak obecnie gro u nos.
No ino taki StawaRczyk( jo na niego godom "gRucha" bo mo ryj jak ten gościu z"chłopaki nie płaczą" :D ) pRzedłuzyli z nim do 2014 wiec w ciula to łon se może jeszcze fest pogRać no ale nasz dyRektoR The best MosóR wie lepiej :wstyd:

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#282 Post autor: Konrad » 21 sty 2013, o 19:47

AdiC pisze:
czoRny pisze:
Harpo pisze:

Trocha wos ta polityka poniosła bo niy bardzo widza związek waszyj pisowskiej propagandy z postawą naszych kopaczy? To wszystkie kluby TME dostajom po 9 bramek od południowych sąsiadów? Może jednak warto postawić pytania, które Mario postawił jakiś czas temu dot polityki transferowej? Obecnie z C6 oprócz marketingu momy jeszcze kilka innych fukcji do d... Szkoda że nikt ich niy chce kupić w obencym okienku. Proponuja puścić ich w pakiecie i za darmo, oby szybko...
ADIC, a Ty pod wpływem jakiej propagandy piszesz? PełOwskiej? :)

Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#283 Post autor: Ozor » 21 sty 2013, o 22:15

Konrad pisze:
AdiC pisze:
czoRny pisze:
Harpo pisze:

ADIC, a Ty pod wpływem jakiej propagandy piszesz? PełOwskiej? :)

to raczej problem ponadpartyjny ,narodowy bardziej bym powiedział:(

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#284 Post autor: west72 » 22 sty 2013, o 10:02

Za wynik sparingu i postawa na boisku każdy z grających w nim paciuloków powinien za każdo stracono brama wpłacić tysiaka na rzecz KIBICÓW(przynajmniej uzbiera się fajna sumka na oprawy ;) )
Mineły już dwa dni a mnie jeszcze ku***ca chyto jak widza kajś ten wynik.
Nie ma co porównywać i upraszczać sprawy do poziomu całej naszej skopanej bo to konkretnie nasi kopacze zj***li 2:9 i powinny być wyciągnięte wobec nich konsekwencje.Takiego wpierdolu nie dostaliśmy odkąd pamiętam, czy to w sparingach ,czy tym bardziej w oficjalnych meczach a na przestrzeni ponad 20 lat jak chodza na Cichą przewinęło się w meczach wiele konkretniejszych ekip niż nic jej nie umniejszając Żylina. :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly:
Taką postawą na boisku ci pajace obrażają kibiców i hańbią klub i jego bogatą historie.
W du*** mam czy na inaugurację ro***bią Amica 3 czy 5 zero,bo to wynikiem 2:9 zapisali się już w historii tego klubu.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
Harry1990
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#285 Post autor: Harry1990 » 22 sty 2013, o 11:02

Obroncy za kazdo stracono bramka w miesiacu powinni dostawac o tysiac zl mniej przy wyplacie :D

Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.

ODPOWIEDZ