MOSKWA pisze:Trener w sparingowym meczu s BKS w pierwszej połowie wystawił wyjściowy skład,który do przerwy przegrywał 0-3.Sami starsi zawodnicy!Z Legia zagrali doświadczeni zawodnicy!Katastrofa!Wczoraj zagrali w pierwszej połowie zawodnicy,którzy mają stanowić o sile Ruchu w rundzie rewanżowej.Znowu katastrofa!Niech ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i powie,że problem tkwi w jakości obecnych zawodników! Jest wielce prawdopodobne,że kosztem młodych w druzynie pozostanie Kikut,Smektała,Niedzielan i wielu innych,którzy nie zasługują na bycie wtym klubie.Po Lisowskim,Flisie zostaną odrzuceni następni młodzi:Kwiatkowski,Kotus,Kołodziejski! Kto trzyma ludzi którzy się nie sprawdzili sie na wiosnę!Ten zespół w tej chwili to przechowywalnia dla wielu wypalonych zawodników!Dlatego nie powinny dziwić obecne rezultaty!
Problem to jest taki ze jak chcesz troszeczke lepszych jakosciowo pilkarzy to im sie zaraz wydaje ze moga rzadac niewiadomo jakiej kasy na miesiac plus za podpis w kontrakcie. To te nasze polskie gwiazdeczki odpatrzyly od Europy, ale nie jak sie zapieerdala na treningach i na meczach, niestety.
Niechetnie wracam do Ruskich ale to aktualny przyklad. Taki Milik. Na razie nic nie wiadomo co z niego w Bundeslidze bedzie. Zwykly transfer jak na Niemcy, moze wypali moze nie. Jest tak? No jest! Ten facet gral w 3 albo nawet 4 lidze jeszcze 1,5 roku temu. Udalo mu sie zablysnac. I teraz taka pseudogwiazda mialaby dostac kontrakt w byle jakim klubie ekstraklasy, to sobie mozna wyobrazic ile jego menago zarzada wyplaty i prowizji. Zaden klub w Polsce nie ma kasy by takiego niby-gwiazdorka Milika dzisiaj oplacic. Tu sie relacje nie zgadzaja. I teraz my mamy wymienic graczy, jak kazdy co mu sie wydaje ze nie jest slaby spiewa kwoty po paredziesiat tysiecy na miesiac. To jest chore. A jako klub nie masz gwarancji ze taki wypali (patrz Kikut).
Nastepna kwestia to mlodziez. Tak Ruch ma dobra mlodziez, prawda. I ci mlodziezowcy chca walczyc, to tez prawda, ale jak taki mlodziezowiec wyskoczy w 5 meczach pod rzad na pozytyw i strzeli 3 bramki to go media oglosza drugim messim a jemu odbije na total i zacznie snic o Manchesterach. To nasze polskie realia niestety. Woda sodowa wali mlodym do glowy a ich menadzerowie tym gwiazdeczkom jeszcze polewaja. To jest kurrwa chore.
Te psedomedia sportowe co szukaja na sile gwiazd w naszej marnej lidze i ci rzadni wielkich zarobkow menadzerowie niszcza mlodych graczy i caly system. Kim jest Sobiech albo Klich w Niemczech? Sobiech gorszym przecietniakiem a Klich nikim, tego pajaca to nawet w 4 lidze na lawke nie daja, a przypomnijmy sobie w jakich zaszczytach opuszczali nasza lige.
Ja sie ciesze ze mamy tyle przewagi nad tymi dwoma spadkowiczami i nie trzeba bedzie dupskami trzesc co mecz, i na wiele juz w tym sezonie nie licze.
Naszym upadkiem bylo odejscie Fornalika, i pisalem to tu na forum zanim on odchodzil. Wtedy mnie jeden taki cwaniaczek na privach ganil ze jak ja tak moge pisac, ze nie wypada i ze te wpisy czytaja ludzie z poza srodowiska kibicowskiego Niebieskich. Wychowywac mnie chcial do poprawnego pisania na forum. To teraz mamy to co przepowiedzialem pol roku temu, i nie tylko ja wiedzialem ze takie goowno nadchodzi. Taka jest ta pierrdolona prawda.
Nie licze ze w tym sezonie zagrozi nam spadek, a jezeli mam racje to niech Zielinski potraktuje druga polowe sezonu jako przygotowanie do nastepnego sezonu. I albo uda mu sie i pokaze to wynikami, albo nie i niech odejdzie, a zarzad wtedy niech szuka nowego trenera.