Puchar Polski 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
bielszowice
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2012/2013

#346 Post autor: bielszowice » 25 wrz 2012, o 21:33

Szultes , Starzyński , Smektała , Włodyka , Lipski ,Penka-To jest przyszłość na 15 .

Awatar użytkownika
setnik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#347 Post autor: setnik » 25 wrz 2012, o 21:35

Dobry mecz, duzo emocji, niezły doping, średnia frekwencjia. Najważniejsze jest to że przechodzimy do 1/4 finału i mamy przebłyski dobrej gry w ofensywie. Gdy tylko poprawimy wychodzenie spod pressingu znów regularnie zaczniemy wygrywać.
PS. Korzym!!!! CO?!!!! Ty ku***!!!!

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#348 Post autor: Kotlet » 25 wrz 2012, o 21:36

nrsl-halemba pisze:
Do tego bardzo dobry występ Piech, Smetkała,Djokovic,Sadlok.
:rotfl:

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#349 Post autor: spyru » 25 wrz 2012, o 21:36

Ze Starzyńskim to jest tak, że on nie pasuje do systemu z dwoma napastnikami. Z Lubinem miał sporo zadań defensywnych i wyglądało to blado. Dzisiaj mógł się skoncentrować na ofensywie i trzeba przyznać zagrał fajny mecz. Na plus po raz kolejny Smektała. W tym tygodniu zrobił z Ecika zawodnika z ostatnich miejsc na ławie.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
kolarz
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#350 Post autor: kolarz » 25 wrz 2012, o 21:41

Chyba najlepszy szpil Ruchu w tym sezonie... W 1 połowie najbardziej podobał mi się Starzyński. Jeszcze trochę ogrania i naprawdę możliwe, że będziemy mieli takiego środkowego pomocnika z prawdziwego zdarzenia. Widać było brak zgrania zespołu z Kuświkiem. Po stracie gola od razu zmiana i wprowadzenie Jankesa za Figo no i się ruszyło.
W całym szpilu na duży plus: Piech, Sultes, Smektała, Lewczuk... lepszy mecz w końcu Maliny i dobry Liska. Fajnie mieć takich 2 agresorów na bokach obrony ;) Dobry też wystep obu Maćków. Szkoda że zaś nie przełamał się Jankes...moze w piątek :P
wiadomo już czy z Sultesem coś poważnego, bo Matko nam na ten moment wypadł... w piątek na ławkę do Bielska pewnie juz Kamiński pojedzie ;)
Zgadzam się że Starzyński nie do końca pasuje narazie do ustawienia 4-4-2, ale po cichu licze, że uda się z niego zrobić takiego Okachiego z Widzewa :cwaniak:

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#351 Post autor: Zip » 25 wrz 2012, o 21:41

Nooo ładny mecz ;) Wszyscy wg mnie dobrze albo bardzo dobrze, oprócz obrony - Sadlok, Stawarczyk, Djokić :wstyd: Szczególnie Djokić jest słaby jak świst, a kosi jak nie wiem co. Kikut 3 razy lepszy.
In Siemian We Trust

grzechub
Kontakt:

#352 Post autor: grzechub » 25 wrz 2012, o 21:43

oprócz Maliny wszyscy grali super mecz.Sadlok to ty synek sprzed poru lot :padam: Smektała i Szultes na bokach,rewelacja :padam:Boki obrony całkiym przyzwoicie :padam: Piech :padam: Starzyński choby Figo :padam: ale do mnie i tak piłkarz meczu PAWEŁ LISOWSKI :padam: :padam: :padam:

19kyjok20
Kontakt:

#353 Post autor: 19kyjok20 » 25 wrz 2012, o 21:44

Fajnie że wygrali, fajnie że awansowali ale boja sie żeby te 120 min nie wyszło nom bokiem w piątek, swoją drogą kto ustalo tak inteligentny terminarz, co stoło na przeszkodzie żeby zagrać w sobota ? To kolejny dowód na to że są my dyskrymonowani i wszystko jest robione pod legiunia. je*** PZPN ...

Awatar użytkownika
tuRin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#354 Post autor: tuRin » 25 wrz 2012, o 21:45

Kotlet pisze:
nrsl-halemba pisze:
Do tego bardzo dobry występ Piech, Smetkała,Djokovic,Sadlok.
:rotfl:
No i co się śmiejesz. Przeca Djokovic mo tera pauza w Wimbledonie to się szpilo w ukochanym Ruchu :hyhy:

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#355 Post autor: HKSADIK » 25 wrz 2012, o 21:45

spyru, 100% racji. Jako ofenywny pomocnik Starzyński dzis spisal sie bardzo korzystnie, zagral kilka naprawde swietnych pilek. Troche potem mu pary zaczyna brakowac, ale to jest wlasnie pozycja dla niego.

Brawo Ruch! Dziwie sie co taki Smektała tyle na lawce robil, on naprawde ma potencjal, zeby z powodzeniem grac w tej naszej lidze na dobrym poziomie. Dzis ogolnie skrzydla dobrze chodzily, Sultes pieknie walczyl!

Pozytywny sygnal wyslal takze Sadlok, widzialem w nim dzis duza chec, ale przede wszystkim zanotowal kilka naprawde dobrych interwencji. Oby tak dalej, brakuje mu tej pewnosci siebie, ciagle przytrafiaja sie glupie bledy, ale progres jest!

Awans najwazniejszy, ale i w koncu przyzwoita gra sie pojawila.

sebaro
Kontakt:

#356 Post autor: sebaro » 25 wrz 2012, o 21:51

19kyjok20 pisze:Jak jesteś przerażony brakiem frekwencji to cza było samymu isć na szpil a nie płakać przed kompem
Zgłaszam kolegę na post roku :rotfl:
pyti96 pisze:Tak wszyscy gadali na Lisowskiego, a dzisiaj jeden z najlepszych na placu .
Rozumiem, że mówisz o Lisowskim...Tomaszu tym z Korony...
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#357 Post autor: heli » 25 wrz 2012, o 21:51

Dzisiej w końcu dobry mecz, a przede wszystkim od początku większość graczy walczyła na całego. Oczywiście trocha nerwów było, bo jednak czasami zbyt nerwowo przy krótkich podaniach kończących się w tyle stratą i wyjściami Korony.

Ale ogólnie praktycznie ci co wyszli z trzema zmianami Malinowski (dalej słabiutko choć dwa razy dobrze zagroł), Djokic (dużo jednak niecelnych i spóźnionych podań i nerwówka) i Kuświk (jedna dobra akcja) oraz wymuszoną Perdjica i chyba obecnie to najlepsze co mamy. Jeszcze Stawarczyk mioł parę nerwowych wybić, ale nie wiem czy tam momy obecnie kogoś kto zagrołby lepiej.

Smektała do pierwszego składu dużo lepszy od Zieńczuka, szybszy, wchodzi w pole karne, zamyka akcje, wspomaga w obronie.
Lisowski jak tak będzie groł to jakby jeszcze poprawił podanie to gracz również spokojnie na 11.
Piech zrobił swoje i kolejny roz potwierdził że mo problem ze spokojnym wykończeniu sytuacji gdy od połowy leci som na som.
Starzyński parę nie złych zagrań, chyba mu było łatwiej jak właśnie groł w przodzie jako cofniety napastnik czy ofensywny pomocnik mając zaplecami Lisowskiego niż tak jak ostatnio w linii.
Lewczuk kolejny raz pokozoł, że mimo, że czasami ktoś go objedzie to od początku rundy jest ewidentnie naszym najlepszym bocznym obrońcom póki co.
Sadlok w końcu walczył i nie był spóźniony przy wślizgach, parę razy jedynie za bardzo zwężyli pole w obronie, lecąc w jedno miejsce ze Stawarczykiem.
Szultes solidnie.
Peskovic co roz lepiej choć on już chyba jest za stary by sie wybijać nogą bala nauczył, nie mal pół przerwy poświęcił na wybijanie bali i może jedna na trzy zagroł tam kaj mioł, a w meczu podobnie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Harpo
Kontakt:

#358 Post autor: Harpo » 25 wrz 2012, o 21:53

Ufff.. przy 0:1 myślałem że będzie "obrona Częstochowy". I tu znów niezawodny Piech, a potem dogrywka już nasza.
BARDZO dobre zmiany, ciekawa, kombinacyjna gra.
Po tym meczu jestem optymistą (ale nie "hurra") i widzę, że drużyna ma potencjał. Zgrywają się chłopaki, a Zieliński poprowadzi nas w górę tabeli.
BRAWO NIEBIESCY!!!

PS. zakup biletu przed meczem to NADAL horror: kolejka na 20m a stania 25 minut. Ludzi 3-4 koła.
uwaga mądralińscy: do dzisiaj NIE byłem pewny, że pójdę na mecz, NIE mogłem przyjść wcześniej niż 20 min. przed szpilem. Kapito?.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#359 Post autor: ObeRschlesien » 25 wrz 2012, o 21:58

Wiedziolem ze Ecik sie nie pogro jak Sultes wejdzie w swoj rytm meczowy i to widac zoboczymy co dali.... jedyne co boli to obrona..... Lisowskiego jak nie trawia to dzis wyszol mu 2 szpil po Wisle krakow tez w p.p tamtym sezonie oby tak zawsze
Piech i ostat. min meczu :wstyd: on musi wykorzystywac takie sytulacje trocha wkur. mnie mogl podac .
BRAWO NIEBIESCY
Obrazek

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#360 Post autor: OSH » 25 wrz 2012, o 22:03

Powinno byc coroz lepij. Szpil mi sie w koncu podobol. Obserwowol zech Lisowskiego i u mie na plus. Sultes i Smektala na duzy plus.
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

Zablokowany