Puchar Polski 2012/2013
-
- Kontakt:
Re: Puchar Polski 2012/2013
takie tytuły są chwytliwe, a teraz liczba "klików" się liczy. Im bardziej złowrogo brzmi tytuł tym więcej odsłon i więcej $. I do tego trzeba się niestety przyzwyczaić. Lepiej być bohaterem i wygrać niż zostać zatopionym przez nadmorską flotę. Od czasów Okocimskiego i Drwęcy 8 i 9 lat temu Ruch w Pucharze Polski już się nie kompromituje, co sąsiedzi zza jednej i drugiej miedzy robią notorycznie.
Pamiętacie mecz Ruch - Inter, który skończył się 0:3? Czy była to zasłużona porażka? Zobaczcie sobie skrót, do teraz mnie trzepie jak widzę te nie wykorzystane sytuacje. A czy w Interze ktoś się tym przejął, że Ruch miał tyle okazji? Oni mieli wygrać i spokojnie to zrobili
Pamiętacie mecz Ruch - Inter, który skończył się 0:3? Czy była to zasłużona porażka? Zobaczcie sobie skrót, do teraz mnie trzepie jak widzę te nie wykorzystane sytuacje. A czy w Interze ktoś się tym przejął, że Ruch miał tyle okazji? Oni mieli wygrać i spokojnie to zrobili
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
"Nie spodziewaliśmy się, że w meczu z wicemistrzem Polski będziemy mogli tak pograć w piłkęJesteśmy bardzo zadowoleni, ale pozostaje niedosyt po dwóch niewykorzystanych rzutach karnych. Kto nie strzela, ten przegrywa. Zabrakło nam trochę cwaniactwa i determinacji. Mieliśmy też w głowie, że mimo wszystko gramy z wicemistrzem Polski. Sam miałem ze trzy sytuacje, które mogłem wykorzystać, ale niestety nie udało się. "
Robert Łakomy (pomocnik Pelikana)
Takie opinie najbardziej bola i martwia.
Robert Łakomy (pomocnik Pelikana)
Takie opinie najbardziej bola i martwia.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
-
- Kontakt:
Oho, zaczyna sięSODA pisze:spokojnie, ważne że przeszliśmy dalejmyślę że po pierwszych czterech meczach ligowych będzie można wnioski wyciągać, chociaż pierwsze trzy i tak gramy na wyjezdzie nie z byle kim

Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.
-
- Kontakt:
Kiedy jest losowanie nstp rundy ?
-
- Kontakt:
Myslisz, ze mecze z Lechem i Slaskiem beda nalezaly do przyjemnych?FredyKruger pisze:Oho, zaczyna sięSODA pisze:spokojnie, ważne że przeszliśmy dalejmyślę że po pierwszych czterech meczach ligowych będzie można wnioski wyciągać, chociaż pierwsze trzy i tak gramy na wyjezdzie nie z byle kim
Najpierw twierdzili że Polska liga jest słaba jak cwist, a teraz sie okazuje że graja na wyjeździe nie z byle kim

-
- Kontakt:
Pewnie że nie, ale nie można popadać ze skrajności w skrajność i pisać opinie na potrzebę danej chwili. Oczywiscie nie dotyczy to tylko SODY, tylko wszystkich tych którzy pisali wczesniej (przy okazji meczu z Pilznem) jakie to ogórki graja w ekstraklasie. 

Ostatnio zmieniony 12 sie 2012, o 14:58 przez FredyKruger, łącznie zmieniany 1 raz.
Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.
-
- Kontakt:
Mocie ktoś bramka z ty "padliny" ?
-
- Kontakt:
Tak zeby nie bylo samych negatywow, ktore ostatnio zdecydowanie przewazaja to cieszy transfer Kuswika.
Sadze, ze bedziemy mieli z niego wiele pozytku.Udowodnil juz w Belchatowie, ze znakomicie odnajduje sie jako joker a teraz juz strzela garajac od poczatku.Z aktualna forma Jankowskiego kto wie czy nie powinien z Piechem wyjsc w pierwszej 11 w Poznaniu.
Sadze, ze bedziemy mieli z niego wiele pozytku.Udowodnil juz w Belchatowie, ze znakomicie odnajduje sie jako joker a teraz juz strzela garajac od poczatku.Z aktualna forma Jankowskiego kto wie czy nie powinien z Piechem wyjsc w pierwszej 11 w Poznaniu.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
-
- Kontakt:
połowa tej rezerwy by trzeba było jak to godo tomaszewski "wy***rdolic dyscyplinarnie" tako prowda.... chopcy nasze rezerwy to sie powinny z nimi w dziada grac.... Teroz mi nie godejcie ,ze pelikan byl zmotywatowany dodatkowo ,bo to je wiadome, ale my sie powinni z nimi radzic roz dwa ,no ale tako jest polsko bala
-
- Kontakt:
OnlyRuch pisze:połowa tej rezerwy by trzeba było jak to godo tomaszewski "wy***rdolic dyscyplinarnie" tako prowda.... chopcy nasze rezerwy to sie powinny z nimi w dziada grac.... Teroz mi nie godejcie ,ze pelikan byl zmotywatowany dodatkowo ,bo to je wiadome, ale my sie powinni z nimi radzic roz dwa ,no ale tako jest polsko bala

-
- Kontakt:
Wy sie tu przejmujecie, a oni juz o piciu myslaGrzegorz Kuświk pisze:- Trzeba postawić duże piwo Matko. Mecz był bardzo ciężki, a on wybronił dwa karne.

Kuświk, i reszta raus

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Najpierw niektórzy pompują balon a teraz zdziwienie.. Jak po 3 meczach w lidze będziemy mieć 0 pkt to niektórzy najpierw zwolnią młodszego brata (nic się nie nauczył jako asystent) a później będzie najazd na zawodników, przypomnijcie sobie ostatni sezon pucharowy i dodajcie do tego 30 meczy na wyjeździe. To będzie bardzo ciężki sezon
historiaruchu.pl
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
http://www.niebiescy.pl/?id=11203Robert Łakomy (pomocnik Pelikana):
- Nie spodziewaliśmy się, że w meczu z wicemistrzem Polski będziemy mogli tak pograć w piłkę. Jesteśmy bardzo zadowoleni, ale pozostaje niedosyt po dwóch niewykorzystanych rzutach karnych. Kto nie strzela, ten przegrywa. Zabrakło nam trochę cwaniactwa i determinacji. Mieliśmy też w głowie, że mimo wszystko gramy z wicemistrzem Polski. Sam miałem ze trzy sytuacje, które mogłem wykorzystać, ale niestety nie udało się.
czy do tej wypowiedzi coś trzeba dodawać

Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
<<<Jego znakomite interwencje w serii rzutów karnych dały Ruchowi kilka miesięcy temu awans do finału Pucharu Polski. Dziś Matko Perdijić znów błysnął. Koledzy zapowiedzieli, że zrewanżują się Chorwatowi.
- Matko obronił dwa rzuty karne i bardzo nam pomógł. Nie wiadomo, jakby się ten mecz potoczył, gdyby nie jego interwencje - przyznał Łukasz Janoszka, a jeszcze dalej poszedł Grzegorz Kuświk. - Nie oszukujmy się. Gdyby nie Matko, byłoby 0-2, a rywale pewnie zaczęliby się bronić całym zespołem. Byłoby zatem trudno odrobić straty. Dlatego zasłużył na piwo! - wskazał napastnik Ruchu.
Chorwat na boisku aż kipiał ze złości, kiedy obserwował "wyczyny" swoich kolegów. - Po końcowym gwizdku powiedział nam tylko, że nie będzie rozmawiał, bo musi ochłonąć. Cóż, taki ma temperament - uśmiechnął się Łukasz Janoszka.
Perdijić o chwilę czasu poprosił również dziennikarzy. - Emocje... Ale myślę, że aż tak źle nie wyglądałem? - pytał już bardziej odprężony. Co ciekawe, 28-latek nie był zaskoczony przebiegiem spotkania w Łowiczu. - Spodziewałem się, że będę miał tyle roboty, bo w kilku podobnych meczach już grałem. Wiedziałem, że nie będzie łatwo - tłumaczył.
Perdijić znów udowodnił, że jest specjalistą od rzutów karnych. - Szczerze? Nie liczę, ile udało mi się obronić strzałów z jedenastego metra. Kilka już ich było - powiedział po meczu z Pelikanem.
Pytanie, czy świetny występ w Łowiczu wystarczy, by wskoczyć na stałe do bramki Ruchu? - Nie myślę o tym. Zamierzam ciężko pracować na treningach i czekać na decyzję trenera - odpowiedział.
Podobne pytanie zadaliśmy dziś Tomaszowi Fornalikowi. - Każdy zawodnik ma w tym momencie takie same szanse, by zagrać w pierwszym ligowym spotkaniu w nowym sezonie - usłyszeliśmy.>>>
Zapomnieli mu powiedzieć, czego chce drużyna w tym szpilu.
Tak jak Żabki kiedyś Lechowi w torze, ale na szczęście był Radler, co zrobił elwra w Jaworznie!
Pytanie 1 - Co by się stało, gdyby prezes Ruchu samodzielnie obciął kontrakty o 50%?
Odpowiedź: Drużyna poleciałaby w wuja (chociaż już teraz leci), doprowadziłaby do sytuacji, w której tylko wygrane w ostatnich meczach gwarantują utrzymanie i zażądałaby gigantycznej premii za utrzymanie! A po sezonie część poszłaby do innych polskich drużyn.
Pytanie 2 - Co by się stało, gdyby wszyscy prezesi w Polskiej EKSTRAKASIE obcięli premie o 50%?
Odpowiedź: Nic by się nie stało.
- Matko obronił dwa rzuty karne i bardzo nam pomógł. Nie wiadomo, jakby się ten mecz potoczył, gdyby nie jego interwencje - przyznał Łukasz Janoszka, a jeszcze dalej poszedł Grzegorz Kuświk. - Nie oszukujmy się. Gdyby nie Matko, byłoby 0-2, a rywale pewnie zaczęliby się bronić całym zespołem. Byłoby zatem trudno odrobić straty. Dlatego zasłużył na piwo! - wskazał napastnik Ruchu.
Chorwat na boisku aż kipiał ze złości, kiedy obserwował "wyczyny" swoich kolegów. - Po końcowym gwizdku powiedział nam tylko, że nie będzie rozmawiał, bo musi ochłonąć. Cóż, taki ma temperament - uśmiechnął się Łukasz Janoszka.
Perdijić o chwilę czasu poprosił również dziennikarzy. - Emocje... Ale myślę, że aż tak źle nie wyglądałem? - pytał już bardziej odprężony. Co ciekawe, 28-latek nie był zaskoczony przebiegiem spotkania w Łowiczu. - Spodziewałem się, że będę miał tyle roboty, bo w kilku podobnych meczach już grałem. Wiedziałem, że nie będzie łatwo - tłumaczył.
Perdijić znów udowodnił, że jest specjalistą od rzutów karnych. - Szczerze? Nie liczę, ile udało mi się obronić strzałów z jedenastego metra. Kilka już ich było - powiedział po meczu z Pelikanem.
Pytanie, czy świetny występ w Łowiczu wystarczy, by wskoczyć na stałe do bramki Ruchu? - Nie myślę o tym. Zamierzam ciężko pracować na treningach i czekać na decyzję trenera - odpowiedział.
Podobne pytanie zadaliśmy dziś Tomaszowi Fornalikowi. - Każdy zawodnik ma w tym momencie takie same szanse, by zagrać w pierwszym ligowym spotkaniu w nowym sezonie - usłyszeliśmy.>>>
Zapomnieli mu powiedzieć, czego chce drużyna w tym szpilu.
Tak jak Żabki kiedyś Lechowi w torze, ale na szczęście był Radler, co zrobił elwra w Jaworznie!
Pytanie 1 - Co by się stało, gdyby prezes Ruchu samodzielnie obciął kontrakty o 50%?
Odpowiedź: Drużyna poleciałaby w wuja (chociaż już teraz leci), doprowadziłaby do sytuacji, w której tylko wygrane w ostatnich meczach gwarantują utrzymanie i zażądałaby gigantycznej premii za utrzymanie! A po sezonie część poszłaby do innych polskich drużyn.
Pytanie 2 - Co by się stało, gdyby wszyscy prezesi w Polskiej EKSTRAKASIE obcięli premie o 50%?
Odpowiedź: Nic by się nie stało.
-
- Kontakt:
Lech przegrywo w Grudziądzu 0-1 po kwadransie