Europejskie Puchary 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

Re: Europejskie Puchary 2012/2013

#556 Post autor: scaneRboy » 23 lip 2012, o 12:51

tommy tauzen pisze:
atleticomadryt pisze:Ja bym powiedzial, ze sreal za czasow Franco byl popapranym klubem majacy krew na rekach.
to dobrzę że byś ino pedzioł bo nie ma to jak teoria wymyślono za młodu i przekazywano z pokolenia na pokolenia jak legenda smoka wawelskiego w Krakowie abo Wandy co Niemca nie chciała :rotfl: :rotfl: tak z ciekawosci ta krew to co jakos Łubianka abo cosik podobnego ala łagry na Santiago Bernabeu otwarli i to chyba na skala europejsko musiało być otwarte bo te 6 pucharów Europy to tyz chyba nie przypadek a spowodowane sterroryzowaniem całej piłkarskiej Europy :D a skoro już mosz taki a nie inny nick i zarzucosz komuś krew z czasów Franco na rękach to poczytej kto był jednym z głownych fundatorów pomnika Franco w podziece za "pomoc" ( chyba za pomoc bo tak za free sie pomników nie stawio ;) ) że tak powiem w okolicy kero jako zatwardziałemu kibicowi drużyny z nicka nie powinna być obco i dopiero potem zabierz głos na temat spraw które są delikatnie mówiac wyssane z palca ;) czasem odrobina prawdziwej wiedzy jest bardziej przydatno niż powtarzania kajś zasłyszanych gupot jako prawdziwe ;) a odbiegajac od tematu postu żeby smutno nie było je*** barca jak i cało katalonia :hurra: :hurra:

skoro już na ten temat jest gadka, to ja napisze, że mam sentyment do Barcelony. A to z racji tego, że dawno temu (początek lat 90-tych) miałem okazje spędzać tam wakacje. Po pierwsze Katolończycy to ludzie bardzo nam przyjaźni. Zwykli ludzie oprócz tego że nie zamykali przed nami żadnych drzwi mimo naszych bidnych portfeli, na wieść o tym że jesteśmy z Polski bardzo interesowali się wydarzeniami u nas: Wałęsą, wizytą Papierza i wszystkimi przemianami... i świetnie się w tych sprawach orientowali. Gratulowali nam, że też jesteśmy wolni i życzyli dobrze. Nie jestem w stanie powiedzieć absolutnie niczego złego na ich temat. Podobnie jak my kultywują swoją odrębność kulturową i tradycję. Najważniejsze dla młodego kibica było to, jaką świętością jest tam Barca. Cokolwiek bym teraz nie napisał nie oddam atmosfery tego miasta względem futbolu na co dzień, a o dniu meczu nie wspomnając, a dokładnie jakie wrażenie to zrobiło na takim szesnastolatku jak ja. Nie miałem szansy żeby zobaczyć mecz na żywo, ale widziałem jak ludzie oglądali mecz w knajpce na plaży. To akurat był Espaniol z Realem. Siedziało tam kilku starszych gości, a zrobili po bramce Esponiolu atmosferę taką jak u nas po drugiej bramce Gucia przeciwko żabolom w 89-tym.

A teraz... teraz mnie to już wkurrwia... ile razy w roku idzie oglądać GranDerbi? Real i Barcelona są nienaturalnie napompowanymi balonami-produktami na skale światową... koncentrują 80% przychodów primeradivision - nie podoba mi się to. To są dwa kluby tworzące duopol, brak prawdziwej, sportowej konkurencji.

Jak się tak spokojnie przyjrzeć, to być może w Polsce niektórzy chcieliby aby takimi klubami stały się Legia, Wisła i Lech - niedoczekanie!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#557 Post autor: ObeRschlesien » 23 lip 2012, o 13:05

Lepi ogladac gran derbi niz legia - Amica w tvp 1 :spi:

je*** real oleeeeeeee :ok:
lubia Barca za gra i im kibicuja od bardzo dawna od bajtla . Romario Stoiczkov Komman nawet po prazce 0-4 w finale L.M z Milanem dalej im kibicowolem chyba kozdy miol jakos swoja druzyna nie liczac tej ktoro oddaje sie cale seRce a drugo sprawa kolega wyzej napisol
Podobnie jak my kultywują swoją odrębność kulturową i tradycję.

a w seRcu to YNO RUCH :ok:
Obrazek

maciek1973

#558 Post autor: maciek1973 » 23 lip 2012, o 15:54

Ale sie rozkminiliście.
Jak nie zdarzą sie żodne cuda, jadymy do Pilzna i tyla.
Odległość ok. 500 km autobaną, cza mieć nalepka ok. 50zł, wyjazd jak do Wiednia, a może lepszy.
Cza walczyć o tikety, nojlepiej ze 2 tysiące.
Tyla

Awatar użytkownika
Harry1990
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#559 Post autor: Harry1990 » 23 lip 2012, o 17:29

500km to blizej niż na Gdansk :) gdzie nas sporo bylo :cwaniak:
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.

Awatar użytkownika
Dynastia_NRŚL
Kontakt:

#560 Post autor: Dynastia_NRŚL » 23 lip 2012, o 18:43

atleticomadryt pisze:
Dynastia_NRŚL pisze:Mom pytanie jak osoba ktoro nie mo 18 lot chce jechac na wyjazd do Pilzna ale nie mo tez paszportu co mo zrobic ? :(
Pilzno jest w Czechach wiec mozna jechac na dowod osobisty.Do strefy Schengen naleza wszystkie panstwa UE z wyjatkiem Wielkiej Brytani i Irlandi, ktore maja czesciowe uregulowania w tym przypadku.
Sa tez panstwa nie bedace czlonkami uni, ale bedace w strefie Schengen takie jak:Szwajcaria,Norwegia i Islandia.
Do pozostalych panstw potrzebny paszport wiec jak widzimy warto go sobie wyrobic czy, to jadac na wyjazd lub na wycieczke.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Chodzi o to ze nie mając 18 lat nie posiadam jeszcze dowodu ;p A nie zdąża wyrobic tymczasowego ;/ Paszportu tez nie mom i nie zdąza wyrobic bo 2 tydnie to szpilu ;(
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" Przegląd Sportowy - 1934r

MiRo
Kontakt:

#561 Post autor: MiRo » 23 lip 2012, o 19:58

teraz się obudziłeś... a od maja było wałkowane żeby wyrabiać paszporty...

Awatar użytkownika
Tichau88
Kontakt:

#562 Post autor: Tichau88 » 23 lip 2012, o 20:27

'PYJTER' pisze:
Dynastia_NRŚL pisze:
atleticomadryt pisze:
Dynastia_NRŚL pisze:Mom pytanie jak osoba ktoro nie mo 18 lot chce jechac na wyjazd do Pilzna ale nie mo tez paszportu co mo zrobic ? :(
Pilzno jest w Czechach wiec mozna jechac na dowod osobisty.Do strefy Schengen naleza wszystkie panstwa UE z wyjatkiem Wielkiej Brytani i Irlandi, ktore maja czesciowe uregulowania w tym przypadku.
Sa tez panstwa nie bedace czlonkami uni, ale bedace w strefie Schengen takie jak:Szwajcaria,Norwegia i Islandia.
Do pozostalych panstw potrzebny paszport wiec jak widzimy warto go sobie wyrobic czy, to jadac na wyjazd lub na wycieczke.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Chodzi o to ze nie mając 18 lat nie posiadam jeszcze dowodu ;p A nie zdąża wyrobic tymczasowego ;/ Paszportu tez nie mom i nie zdąza wyrobic bo 2 tydnie to szpilu ;(
Dobrze się zakręć przed zamknięciem Urzędu z dobrymi smakołykami to w tydzień załatwisz ;) Ale z tego co kojarza to w Schengen wystarczy każdy dokument potwierdzający Twoją tożsamość ale jakby co zadzwoń se do ambasady czeskiej czy respektują np. legimatacja i mosz z głowy...
Akceptują ino dowody osobiste albo paszporty... nawet prawko nie styknie... to wiem na bank. Ave!
Obrazek

Awatar użytkownika
praptak

#563 Post autor: praptak » 24 lip 2012, o 20:11

mistrz Luxemburga wyeliminowoł mistrza Austri - tego chyba nie przebiją nawet polskie timy
ObrazekObrazekObrazek
"... osoby bardziej inteligentne piją częściej i w większych ilościach..."

AndRe
Kontakt:

#564 Post autor: AndRe » 24 lip 2012, o 21:20

a Liberec meczyl sie z Szachtarem Karaganda...

nie ma juz slabych druzyn
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

pedro-sbl
Kontakt:

#565 Post autor: pedro-sbl » 25 lip 2012, o 15:15

Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Elmer
Kontakt:

#566 Post autor: Elmer » 25 lip 2012, o 15:23

praptak pisze:mistrz Luxemburga wyeliminowoł mistrza Austri - tego chyba nie przebiją nawet polskie timy
Austria słynie z takich "sukcesów". Na początku lat 90 przegrali z Wyspami Owczymi w eliminacjach do MŚ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LFbxsLiq2Ro[/youtube]
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

chorzowski_rsl
Kontakt:

#567 Post autor: chorzowski_rsl » 25 lip 2012, o 21:03

a Pan Grodzicki brama zas zajebol:D
NRŚL GANG

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#568 Post autor: Kujav » 25 lip 2012, o 21:28

chorzowski_rsl pisze:a Pan Grodzicki brama zas zajebol:D
Oj tam, oj tam :D
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

Awatar użytkownika
GůRny_Ślůnsk
Kontakt:

#569 Post autor: GůRny_Ślůnsk » 25 lip 2012, o 22:08

Doping Slaska Wroclaw, to jakas padaczka.Nastepnie z tego komentatora zech sie usmiol jak pedziol po akcji Mila-Patejuk, ze to bola akcja Slazakow !!!
Chyba Chadziaji za Buga!

Elmer
Kontakt:

#570 Post autor: Elmer » 25 lip 2012, o 22:32

Kujav pisze:
chorzowski_rsl pisze:a Pan Grodzicki brama zas zajebol:D
Oj tam, oj tam :D
ale z bramki wybił, tzn. dostał po piętach ;) Śląsk chce być lepszy od Salzburga?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ