ruchchorzow.com.pl pisze:Litewski pomocnik podpisał dziś kontrakt z Ruchem Chorzów. Mindaugas Panka będzie reprezentował barwy klubu z Cichej przez najbliższe3 lata.
- Jestem szczęśliwy, że wicemistrz Polski dał mi szansę i będę mógł grać w Ruchu. To dobrze prowadzona, zgrana drużyna, która od kilku sezonów świetnie prezentuje się na ligowych boiskach, a wkrótce będzie miała szansę pokazać co potrafi także w eliminacjach do Ligi Europy. Wpływ na moją decyzję miał również fakt, że trenerem „Niebieskich” jest Waldemar Fornalik. Znamy się z czasów, kiedy jeszcze był związany z Widzewem i cieszę się, że znów będziemy razem pracować – mówi Mindaugas Panka
- Negocjacje trochę się przedłużały, ale w końcu udało nam się dojść do porozumienia. Cieszymy się, że w nowym sezonie Mindaugas dołączy do naszej drużyny. Mamy nadzieję, że szybko zaaklimatyzuje się przy Cichej, bez problemu wkomponuje się w zespół i będzie jego mocnym punktem– dodaje Mirosław Mosór, dyrektor sportowy Ruchu Chorzów
Panka rozpoczynał karierę w litewskim klubie Dainava Alytus. Do Polski trafił w 2007 roku, kiedy związał się z Widzewem Łódź. Barwy łódzkiego klubu reprezentował przez pięć sezonów. W tym czasie zagrał 69 spotkań w Ekstraklasie, w których strzelił dwie bramki.
Dziś nowy zawodnik „Niebieskich” po raz pierwszy uczestniczył w zajęciach I drużyny. Podopieczni Waldemara Fornalika trenowali o godzinie 10.00 na bocznym boisku przy ulicy Cichej.
Okienko transferowe lato 2012
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Okienko transferowe lato 2012
Panka na 3 lata!
-
- Kontakt:
Panka pilkarzem Ruchu 

-
- Kontakt:
no czyli okienko transferowe jak najbardziej na + . karda już skompletowano , teraz koncentrować się na przygotowaniach do LE
-
- Kontakt:
a lewa obrona?coRny pisze:no czyli okienko transferowe jak najbardziej na + . karda już skompletowano , teraz koncentrować się na przygotowaniach do LE
nigdy nie jest za późno
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
no i bardzo fajnie, ze Panka w Ruchu 
jeszcze obrone przydaloby sie wzmocnic i bedzie naprawde ciekawie.

jeszcze obrone przydaloby sie wzmocnic i bedzie naprawde ciekawie.
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...
-
- Kontakt:
Na lewej obronie, pewnie znowu zostanie Nam Szyndrowski, nie jest to złe rozwiązanie, no chyba że jakimś cudem kogoś znajdą, może..
Brzyski mógłby wrócić hurtem z DyskoPoloGieksy
Mindaugas - witaj !
Brzyski mógłby wrócić hurtem z DyskoPoloGieksy

Mindaugas - witaj !

-
- Kontakt:
[quote="Lukas89"]Na lewej obronie, pewnie znowu zostanie Nam Szyndrowski, nie jest to złe rozwiązanie, no chyba że jakimś cudem kogoś znajdą, może.. quote]
Baszczynski do srodka na lewą Sadlok
Djokić , Baszczyński , Stawarczyk , Sadlok
Tak było by dobrze ale co z Baszczynskim to trudno powiedzieć oby przyszedł.
A wiecie co jest z tym Martinem Baranem z Polonii?
Straka podpisał nowy kontrakt
tak więc jeszcze obrona i bedzie super
Baszczynski do srodka na lewą Sadlok
Djokić , Baszczyński , Stawarczyk , Sadlok
Tak było by dobrze ale co z Baszczynskim to trudno powiedzieć oby przyszedł.
A wiecie co jest z tym Martinem Baranem z Polonii?
Straka podpisał nowy kontrakt

Ostatnio zmieniony 4 lip 2012, o 14:26 przez 19_kRzysiek_20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Straka przedluzyl umowe o rok!

Swietne okienko jak na razieruchchorzow.com.pl pisze:Dla chorzowskich kibiców mamy kolejną bardzo dobrą wiadomość. Gabor Straka podpisał dziś nowy kontrakt z Ruchem. Umowa 31-letniego słowackiego pomocnika będzie obowiązywała w Chorzowie jeszcze przez 12 miesięcy. Istnieje też zapis z opcją jej przedłużenia o kolejny rok.
Straka zadebiutował w Ruchu 23 lutego 2008 roku w meczu 18 kolejki ekstraklasy, zremisowanym bezbramkowo z Zagłębiem w Sosnowcu. Od tej pory rozegrał w niebieskich barwach 77 spotkań ligowych, w których strzelił trzy gole. – Jestem bardzo rad, że dalej będę grał w Ruchu – powiedział nam po złożeniu podpisu na nowym kontrakcie Gabor Straka.
- Negocjacje trochę trwały, ale udało się je doprowadzić do szczęśliwego finału…
- To normalne w rozmowach, że obie strony chcąc tak dograć umowę, by potem nie było żadnych wątpliwości, więc negocjacje musiały trochę potrwać. Ja byłem więc spokojny o finał. Chciałem nadal grać w Ruchu, działaczom również zależało bym został przy Cichej, więc było nam ze sobą po drodze. Cieszę się, że zostaję w klubie, że teraz mogę już wyłącznie skoncentrować się na treningach i grze.
- W jakiej jest Pan aktualnie dyspozycji?
- Jeszcze nie najlepszej, jeszcze trochę mi brakuje to tego, co było w poprzednim sezonie, ale jest już nieźle. Na pewno dam radę, do pierwszego meczu w Lidze Europejskiej moja forma będzie już optymalna.
- O co będzie walczył Ruch w nadchodzącym sezonie?
- Mamy świetnych kibiców w Chorzowie, którzy nas zawsze mocno wspierają – to był jeden z ważniejszych czynników bym tutaj został – zatem nie wypada nam grać gorzej niż w minionym sezonie. Ruch ma też dobrych zawodników w kadrze, a działacze latem bardzo wzmocnili drużynę. Dlatego w kwestii – na co stać Ruchu – także jestem optymistą.
- Pierwsze starcie w europejskich już za dwa tygodnie. Losowanie było dla was dobre?
- Trudno przed meczami tak wyrokować. Na pewno musimy być maksymalnie skoncentrowani i dobrze przygotowani do tych występów. W czwartek nasi potencjalni przeciwnicy grają pierwsze spotkanie w I rundzie LE, więc być może będziemy coś więcej wiedzieć na temat - z kim zagramy. Dziś obstawiam na jedenastkę Metalurga Skopje. To wydaje się być silniejszy przeciwnik niż maltańska Birkirkara.

-
- Kontakt:
-
Brakuje nam jeszcze wzmocnienia konkurencji w obronie (1-2 zawodników, taki układ Baszczu + ten Baran (???)) i mamy doprawdy silną kadrę.
Przynajmniej na papierze.
Przynajmniej na papierze.
-
- Kontakt:
Kochane wiewiórki, jednak wiedziały co mówią w sprawie Straki. No to teraz kontrakt z Panką nabiera nowego znaczenia. Super!
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
- Kontakt:
a nie godały nic te wiewióry o Baszczyńskim?
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na razie rewelacyjne okienko transferowe! I faktycznie, Baszczu wydaje się ostatnim i najważniejszym akcentem. Oby to wypaliło 

In Siemian We Trust
- NIEBIESKA GODULA
- Kontakt:
ZaRząd
a teRa ida na 

-
- Kontakt: