Sezon 2011/2012

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
forrest
Kontakt:

Re: Sezon 2011/2012

#4546 Post autor: forrest » 16 maja 2012, o 01:45

A ja jeszcze o dzieleniu ligi kiedy by to miało byc dzielone? Jak lech w pewnym momencie był jak sie nie mylę 9? A jak skończył? Głupie pomysły i tyle liga jest tak wyrównana co w tym roku pokazała ze jeszcze 3 kolejki przed końcem 5 drużyn mogło byc mistrzem. Myślę ze to nie przejdzie i tyle a piłkarze grają około 40 meczów a nawet ponad przynajmniej ci z czołówki w tym Ruch razem z PP wiec nie tedy droga moim zdaniem

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
GRZYBEK DO MŁYNA!!!
Obrazek

Bytrek
Kontakt:

#4547 Post autor: Bytrek » 16 maja 2012, o 06:03

dzielona miało by być po 30 kolejkach, czyli tak jakby w obecnym momęcie po ostatniej kolejce ligowej. Potem podział na 2 grupy po 8 klubów, co daje 14 dodatkowych meczy

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4548 Post autor: gerhat » 16 maja 2012, o 07:30

Jak doda się mecze w europejskich pucharach i PP to czołowe drużyny rozegrają po 60 meczy w sezonie, a odejmując przerwy zimową i letnią, wychodzi co 4-5 dni mecz. Niezależnie od kwesti sportowych kto da kasę na utrzymanie drugiego składu na poziomie, kosztów organizacji tych meczy czy wyjazdów jak większość klubów jest już teraz na minusie

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4549 Post autor: Ozor » 16 maja 2012, o 08:33

Józef Wojciechowski kilka tygodni temu poinformował o wycofaniu się z finansowania Polonii Warszawa. Właściciel Czarnych Koszul na łamach "Faktu" zdradził przyczyny swojej decyzji.

- Przede wszystkim zawiodłem się na ludziach, którzy są w tej piłce, pewnego rodzaju hienach. Takiego typu elementu, jaki funkcjonuje w futbolu, nie spotka się w biznesie - mówi Wojciechowski.

- Są to ludzie bez skrupułów, bez zasad moralnych. Jak znajdą okazję, to okradną cię bez zmrużenia oka - dodaje Wojciechowski.
no i zjadły owce wilka ;)

Awatar użytkownika
Yego

#4550 Post autor: Yego » 16 maja 2012, o 08:36

Wojciechowski juz rozwiazal kontrakt z Bruno. Moze zaplacil mu 50% i kazal sobie odejsc. Niech tak tez zrobi z Sadlokiem i chlopak wraca do domu.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

RudaSlaska7
Kontakt:

#4551 Post autor: RudaSlaska7 » 16 maja 2012, o 09:42

oby Sadloka puscił :)
Maciek jest w bardzo dobrej sytuacji bo CHYBA wszyscy go w Chorzowie chcą,tu moze czuć sie jak u siebie i kibice pewnie murem za nim staną jak za Niedzielanem,Piechem,Grzybem :-)
ogólnie to bardzo pozytywna postać

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4552 Post autor: Ozor » 16 maja 2012, o 09:59

Ozor pisze:
Józef Wojciechowski kilka tygodni temu poinformował o wycofaniu się z finansowania Polonii Warszawa. Właściciel Czarnych Koszul na łamach "Faktu" zdradził przyczyny swojej decyzji.

- Przede wszystkim zawiodłem się na ludziach, którzy są w tej piłce, pewnego rodzaju hienach. Takiego typu elementu, jaki funkcjonuje w futbolu, nie spotka się w biznesie - mówi Wojciechowski.

- Są to ludzie bez skrupułów, bez zasad moralnych. Jak znajdą okazję, to okradną cię bez zmrużenia oka - dodaje Wojciechowski.
Można więc powiedzieć, że kilka osób w piłce pana oszukało? – zapytaliśmy Wojciechowskiego.
– Ja bym powiedział, że kilka to mnie nie oszukało – odpowiada prezes i dodaje, że starał się wielokrotnie znaleźć ludzi, którzy by go przed tym uchronili. – To jednak nie jest tylko mój problem, ale wszystkich. Takie historie się zdarzają na całym świecie. Za granicą, gdzie pieniądze są większe, również. Miałem ludzi, którzy byli za to odpowiedzialni. Próbowałem, ale nie znalazłem nikogo uczciwego.
;)

viperR
Kontakt:

#4553 Post autor: viperR » 16 maja 2012, o 10:44

http://www.sportslaski.pl/protest-slask ... ,info.html

Protest śląskich sędziów! Jeśli zostaną ukarani, zbojkotują najbliższą kolejkę?

Data: 10:22, 2012-05-16

Autor: Krzysztof Kubicki
W ostatni weekend mecze rozgrywane na szczeblu Śląskiego Związku Piłki Nożnej były rozpoczynane z 15-minutowym poślizgiem. W ten sposób uwagę środowiska na swoje problemy chcieli zwrócić sędziowie.

- Nasze prośby o rzeczową rozmowę były ignorowane, dlatego postanowiliśmy zaprotestować. Nie wybraliśmy drastycznej metody, która zburzyłaby plan rozgrywek. Chcieliśmy po prostu, aby władze Śląskiego Związku Piłki Nożnej dostrzegły nasze postulaty! - podkreśla jeden ze śląskich arbitrów. O jakich postulatach mowa? Zostały one podane w specjalnym oświadczeniu wydanym przez arbitrów.

1. Nikt się nami nie liczy, nie pyta nas o zdanie, jesteśmy traktowani jako "zło konieczne'" i nie mamy prawa własnego głosu w żadnych wyborach.

2. Ryczałty sędziowskie nie były podwyższane od 2007 roku, a od tamtego czasu inflacja wzrosła sumarycznie o około 25%, a same koszty paliwa, które w znacznym stopniu pochłaniają nasze ryczałty, o około 37% (dane z GUS).

3. Nakłada się na nas coraz więcej obowiązków (chociażby wprowadzanie systemu extranet, gdzie mamy wziąć na siebie całość obowiązków związanych z tym systemem, również tych, które należą do kierowników drużyn). Wszyscy sędziowie w celu podnoszenia poziomu przygotowania zdecydowanie częściej w ostatnich latach obowiązkowo uczestniczą w różnego rodzaju szkoleniach czy egzaminach, które pochłaniają czas prywatny. Dodatkowo bardzo częste zmiany terminów meczów "w ostatniej chwili" powodują, że jako sędziowie oczywiście elastycznie dostosowujemy się do tego, ale jest to kosztem ciągłego "życia na walizkach".

- Nasz okręg ma najwięcej sędziów w kraju, lecz stawki dla nich są zdecydowanie najniższe w porównaniu z resztą Polski! - przekonuje nasz rozmówca.

"Myślimy, że warto pokazać innym, że my też jesteśmy po prostu ludźmi. Mamy swoje rodziny, dzieci i bliskich. Wykazujemy się niezwykłą elastycznością. Na każdym meczu zawsze sędziowie są obecni. My rozumiemy, że czasem kluby z dnia na dzień zmieniają termin i miejsce rozegrania zawodów i dostosowujemy się do tego. Nie ma ma znaczenia czy nam się to podoba czy nie, choć często w domu jest z tego powodu piekło, bo zamiast być na urodzinach żony, my musimy jechać na mecz (żonatym nie trzeba udowadniać powagi problemu)" - czytamy w dalszej części oświadczenia.

"W naszym przypadku ciągłe zwalnianie się z pracy na mecze czy wykorzystywanie urlopu w ostatniej chwili bo trzeba jechać na mecz odbijają się na wynagrodzeniu. Premie mamy rzadziej niż inni bo nasi szefowie myślą tak: on sędziuje to ma dodatkowe pieniądze więc premię dam komuś innemu. „Zwykli” ludzie w weekend grillują, a my w sobotnie i niedzielne popołudnia jeździmy na mecze. Zawodnicy przynajmniej co drugi tydzień są na miejscu w domu, my - zawsze na wyjeździe. Wakacyjny urlop planujemy tak, żeby nie kolidował ze szkoleniami przed sezonem. W zimie ludzie siedzą w ciepłym domu, a my trenujemy po kolana w śniegu i przy - temperaturze, czasem grubo, poniżej 0" - dodają sędziowie.

- Do rozegrania meczu nie jest potrzebny nawet sędzia wyznaczony przez związek, tylko piłkarze, bramki i piłka - wypalił Henryk Kula w rozmowie z portalem sps24.pl. - Sędzia może być wyznaczony przez drużyny. Coś więcej na ten temat będziemy mogli powiedzieć w czwartek po zebraniu Wydziału Gier i Dyscypliny, ale jedno mogę zapowiedzieć - Śląski Związek Piłki Nożnej nie ugnie się pod presją opóźniania meczów przez sędziów - zapowiedział wiceprezes okręgowego związku.

Słychać głosy, że na śląskich arbitrów nałożone zostaną kary. Będziemy śledzić dalszy bieg sprawy!

Sport Ślaski..

nie bronie sędziów ale chyba wyjątkowo jestem po ich stronie

bolo23
Kontakt:

#4554 Post autor: bolo23 » 16 maja 2012, o 11:09

no sorry, ale co to za argument, ze nie moga grillowac w weekend?! przez reszte tygodnia to co robia - nie wierze, ze maja drugi etat (oczywiscie w zaleznosci od szczebla). a jesli nawet to kto ich zmusza do sedziowania?
ze wakacji nie maja etc... jak sie nie podoba, to do normalnej roboty niech ida. nie sa przywiazani do swojej funkcji jak kiedys chlop do roli!
a co to za argument ze w sniegu musza zima trenowac - no to sie w du*** poprzewracalo... sprzatajacy zima ulice ze sniegu co maja powiedziec - pi***ole, nie robie, bo snieg spadl?! nosz to wkurzyc czlowieka moze...
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

Awatar użytkownika
Yego

#4555 Post autor: Yego » 16 maja 2012, o 11:15

Biedni sedziowie. Ciekaw jestem ile jeden z drugim zarobil w III lidze opolsko-slaskiej tylko na meczach LZS Piotrówka, bo z tego co slyszalem to tam takie numery odchodza ze nic tylko do Wroclawia dzwonic. Pozatym oplaty tylko za sedziów dla klubu organizujacego mecz III ligii to jakies 1000-1200 Zloty na mecz.
Latwo policzyc ze jak na taki mecz w III lidze wpadnie 300 osób z czego 50 nie placi za bilet (dzialacze, dzieci itd.) to klub ma moze 2000-2500 zloty wplywow z biletow (zalezy jaka cena) z czego polowe pochlaniaja sedziowie.

Wiec niech sedziowie nie placza az tak straszliwie bo kluby w III lidze i nizszych ligach na nich nie nadazaja zarobic, a w nagrode dostaja karnego z kapelusza na kozysc przeciwnika.
W tym sezonie na meczu Przyszlosc Rogow-Stal Bielsko_Biala sedzia widzial faule przy braku kontaktu miedzy zawodnikami, i to nie 1 albo 2 razy a parenascie razy. I zawsze jednostronnie, wiec o co ten lamet panowie sedziowie. Nie podoba sie? To wynocha przyjda inni do koryta.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

Elmer
Kontakt:

#4556 Post autor: Elmer » 16 maja 2012, o 13:32

Ozor pisze:

najlepsze, że mówi to dewelepor, który sam dyktuje ogromne ceny za działki, mieszkania, domy. Przyganiał kocioł garnkowi
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4557 Post autor: gerhat » 16 maja 2012, o 19:13

z barku laku poelcom to :D fajnie sie czyto tego live

http://ekstraklasa.net/1liga/gks-katowi ... 3054000000

ruchfans
Kontakt:

#4558 Post autor: ruchfans » 16 maja 2012, o 19:14

Yego pisze:Biedni sedziowie. Ciekaw jestem ile jeden z drugim zarobil w III lidze opolsko-slaskiej tylko na meczach LZS Piotrówka, bo z tego co slyszalem to tam takie numery odchodza ze nic tylko do Wroclawia dzwonic. Pozatym oplaty tylko za sedziów dla klubu organizujacego mecz III ligii to jakies 1000-1200 Zloty na mecz.
Latwo policzyc ze jak na taki mecz w III lidze wpadnie 300 osób z czego 50 nie placi za bilet (dzialacze, dzieci itd.) to klub ma moze 2000-2500 zloty wplywow z biletow (zalezy jaka cena) z czego polowe pochlaniaja sedziowie.

Wiec niech sedziowie nie placza az tak straszliwie bo kluby w III lidze i nizszych ligach na nich nie nadazaja zarobic, a w nagrode dostaja karnego z kapelusza na kozysc przeciwnika.
W tym sezonie na meczu Przyszlosc Rogow-Stal Bielsko_Biala sedzia widzial faule przy braku kontaktu miedzy zawodnikami, i to nie 1 albo 2 razy a parenascie razy. I zawsze jednostronnie, wiec o co ten lamet panowie sedziowie. Nie podoba sie? To wynocha przyjda inni do koryta.
ku*** ludzie. Czasem myśle ile Wy macie lat i czemu pi***olicie takie głupoty. W każdej branży są mendy. Wszędzie da sie załatwić coś za kase. To nie znaczy, że każdy sędzia jest sprzedawczykiem. Nie wiem Yego ile masz lat, czy już pracujesz ale jak czytam co piszesz to daje Ci co najwyżej gimnazjum. Do rzeczy

Wyobraź sobie, że pracujesz w dowolnej fabryce w ogólnopolskiej firmie z podziałem regionalnym. Wszyscy na tych samych stanowiskach w różnych regionach wykonują dokładnie te same obowiązki. Różnica polega na efektywności i wypracowanym zysku, oraz UWAGA - zarobkach personelu. Wniosek jest banalny. Byłbyś pierwszy do krzyczenia od podwyżki gdybyś dostawał 2000 zł za tą samą robotę, którą ktoś wykonuje w innym regionie a dostaje np 2700.

Po drugie: masz samochód, dojeżdżasz nim do pracy? Jakie są koszty dojazdu do pracy w skali miesięcznej? Weź kalkulator i policz. Ja akurat w 2007 roku kupiłem pierwszy samochód w styczniu. Jak dziś pamiętam, że litr 95 kosztował wtedy około 4,10. Ile kosztuje teraz wszyscy wiedzą.

Po trzecie: pewnie nie masz też żony i dzieci. Ja też jako kawaler mogłem żyć z dnia na dzień, nic nie planować, nie drażniły mnie zmiany decyzji, nieprzewidziane delegacje. Po ślubie a w szczególności w przypadku powiększenia rodziny priorytety się zmieniają i wszystko musi być dużo stabilniejsze. Ja jakbym od 2007 r nie dostał podwyżki to bym zarabiał dzisiaj 900 zł

Po czwarte: "wynocha" to nie jest rozwiązanie bo z ulicy nowych sędziów nie weźmiesz i sam nie przyjdą, awansujesz tych z niższych klas a tam kto będzie sędziował, z jakim doświadczeniem?
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#4559 Post autor: Patton » 16 maja 2012, o 19:16

gerhat - ale mi humor poprawiles :P
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4560 Post autor: HKSADIK » 16 maja 2012, o 19:32

Jeszcze jeden Obrazek

Zablokowany