Okienko transferowe lato 2012

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Okienko transferowe lato 2012

#256 Post autor: Zip » 14 maja 2012, o 17:04

Jeśli to prawda, że nie wszystko wpłynęło na nasze konto za transfery do Polonii to mamy kartę przetargową ;) Trałka i Sadlok to by było coś! Baszczu jak najbardziej, z nim się wydaje stosunkowo łatwiej bo jest troche wiekowy ;)
In Siemian We Trust

Hajdzik
Kontakt:

#257 Post autor: Hajdzik » 14 maja 2012, o 17:36

A propos Trałki byleby tak nie leżakowoł: http://www.youtube.com/watch?v=P5PSCXMB_0Y

Mag
Kontakt:

#258 Post autor: Mag » 14 maja 2012, o 18:44

Oby ino te transfery wypoliły, i zeby nikt nos nie uprzedził ...

wiesiek1
Kontakt:

#259 Post autor: wiesiek1 » 14 maja 2012, o 19:13

Pazdan to bylby bardzo dobry Ruch transferowy.Pisze o nim bo jest do wziecia za darmo.Chlopak sie naprawde wyrobil.
Kandydatura bardzo realna bo my juz biedni napewno nie jestesmy.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Pavlique
Kontakt:

#260 Post autor: Pavlique » 14 maja 2012, o 19:31

Łod krupnioli u ns jeszcze żodyn dobrze niy zagroł podobnie jak łod Piastoli.... do czasów Grzesika dotyczyło to tyż cygonó ale tukej sie zmiyniyło ;) a Grodzicki zaś gro na pora frontów...
I'm a man who walks alone

wiesiek1
Kontakt:

#261 Post autor: wiesiek1 » 14 maja 2012, o 19:33

Bonk w 1 lidze gral dobrze.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#262 Post autor: ObeRschlesien » 14 maja 2012, o 19:40

wiesiek1 pisze:Pazdan to bylby bardzo dobry Ruch transferowy.Pisze o nim bo jest do wziecia za darmo.Chlopak sie naprawde wyrobil.
Kandydatura bardzo realna bo my juz biedni napewno nie jestesmy.
A nie podpisol on z Jaga kontraktu juz ???
Obrazek

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#263 Post autor: jajo » 14 maja 2012, o 19:45

Pavlique pisze:a Grodzicki zaś gro na pora frontów...
Mie sie zdaje, ze na jeden. zas ta sama gra negocjacyjno
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Bytrek
Kontakt:

#264 Post autor: Bytrek » 14 maja 2012, o 19:51

jeszcze pół roku temu była dyskusja jak tu ściągnąć graczy solidnych w 1 lidze lub tych mało grających w klubach walczących o utrzymanie, a teraz jaka zmiana. Kapitan, czołowego Polskiego klubu, gracz który grał w kadrze Trałka, do tego odkrycie tego sezonu, Padan.

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#265 Post autor: Zip » 14 maja 2012, o 20:04

Skoro (przynajmniej według gazet) interesujemy się kilkoma zawodnikami Polonii Warszawa, to warto zajrzeć na Weszło i zobaczyć na ile są wyceniani poszczególni piłkarze w opinii menedżerów ;)
Michał Gliwa – 200 tys. euro
Adrian Lis – kilkanaście tysięcy z ekwiwalentu za wyszkolenie
Sebastian Przyrowski – 200 tys. euro

Tomasz Jodłowiec – 1,2 miliona euro
Adam Kokoszka – 300 tys. euro
Maciej Sadlok – 300 tys. euro
Daniel Kokosiński – koniec kontraktu
Djordje Cotra – 80 tys. euro
Tomasz Brzyski – za darmo
Radek Mynar – koniec kontraktu
Marcin Baszczyński – za darmo
Jakub Tosik – 200 tys. euro
Aleksandar Todorovski – 200 tys. euro

Robert Jeż – 350 tys. euro
Łukasz Trałka – 250 tys. euro
Łukasz Piątek – 200 tys. euro
Bruno Coutinho – 400 tys. euro
Paweł Wszołek – 600 tys. euro
Aviram Baruchyan – 200 tys. euro
Pavel Sultes – 150 tys. euro

Edgar Cani – 500 tys. euro
Daniel Sikorski – 100 tys. euro
Władimir Dwaliszwili – 700 tys. euro
Łukasz Teodorczyk – 300 tys. euro
Plus opinia jednego menedżera:
- W tej chwili kluby mają już przygotowane listy zawodników, z którymi będą negocjować i trudno się spodziewać, żeby nagle wszyscy skusili się na piłkarzy Polonii, którzy do tej pory byli przecież nie do wyjęcia. Nie wydaje mi się, żeby prezes zarobił większe pieniądze na takiej masowej wyprzedaży – twierdzi jeden z bardziej znanych polskich menedżerów.
In Siemian We Trust

gucio77
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#266 Post autor: gucio77 » 14 maja 2012, o 20:20

Hajdzik pisze:A propos Trałki byleby tak nie leżakowoł: http://www.youtube.com/watch?v=P5PSCXMB_0Y
Łoglondołech ta Liga+Extra i z tymi tekstami co ciepoł Trałka wydowo sie mi że by sie wkomponowoł w atmosfera w szatni i drużynie Ruchu. :)
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."

kattowitz
Kontakt:

#267 Post autor: kattowitz » 14 maja 2012, o 20:22

Kapitan Ruchu Chorzów Rafał Grodzicki: Mój dotychczasowy klub ma pierwszeństwo w negocjacjach, ale Lechia...

Jednym z newralgicznych punktów Lechii Gdańsk w minionym sezonie był środek defensywy, dlatego trener Paweł Janas szuka zawodników do wzmocnienia tej formacji. Jednym z kandydatów jest piłkarz Ruchu Chorzów Rafał Grodzicki.

29-letni kapitan "Niebieskich" był w minionym sezonie jednym z najlepszych piłkarzy Ruchu, który niespodziewanie sięgnął po tytuł wicemistrza Polski. Trener Waldemar Fornalik na pewno widzi Grodzickiego w składzie na przyszły sezon, ale nie wiadomo czy piłkarz pozostanie w klubie. Z końcem czerwca upływa bowiem kontrakt Grodzickiego z Ruchem i jeśli do tego czasu nie przedłuży on umowy stanie się wolnym zawodnikiem. Dużą chrapkę na piłkarza ma Lechia, która szuka środkowych obrońców (pewniakiem na przyszły sezon jest tylko Sebastian Madera).

- Rzeczywiście od jakiegoś czasu prowadzimy rozmowy z Lechią - mówi menedżer zawodnika Daniel Weber. - W tej chwili są one w zawieszeniu, bo w gdańskim klubie zrobiło się małe zamieszanie personalne [po sezonie z pracy w Lechii zrezygnowali prezes Maciej Turnowiecki oraz odpowiedzialny za transfery dyrektor generalny Błażej Jenek], ale niewykluczone, że jeszcze do nich wrócimy - dodaje Weber.

Co na to sam piłkarz?

- Priorytetem jest dla mnie przedłużenie kontraktu z Ruchem, ale prawdę mówiąc w tej chwili jestem jeszcze w fazie świętowania wicemistrzostwa Polski i nie mam pojęcia gdzie grać będę w przyszłym sezonie. Lechia ma za sobą niezbyt udany sezon, ale to klub, który ma wszystko: niezłych piłkarzy, trenera, który jest jednym z najlepszych fachowców w kraju, wspaniałych kibiców, najpiękniejszy według mnie stadion w Polsce. Myślę, że poprzedni sezon był wypadkiem przy pracy i Lechia w hierarchii ligowej znów będzie pięła się w górę. Czy ze mną w składzie? Niewykluczone, ale w tej chwili naprawdę ciężko coś powiedzieć - podkreśla Grodzicki.

Oprócz niego kandydatem do gry w Lechii jest również Nigeryjczyk Ugo Ukah, który właśnie rozwiązał kontrakt w Widzewem Łódź.
Powiem szczerze że te wypowiedzi i menadżera i samego zawodnika są po prostu medialnym szantażem i nic innego. Już roz Grodek się tłumaczył że wcale tak nie mówił i ble, ble, ble. A co robi teroz? I to jest kapitan wicemistrza Polski? Jak negocjuje warunki kontraktu, to na ten czas gemba by zawarł. Co on w ogóle się tak pucuje do tej Lechii?

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#268 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 14 maja 2012, o 20:26

kattowitz pisze:
Kapitan Ruchu Chorzów Rafał Grodzicki: Mój dotychczasowy klub ma pierwszeństwo w negocjacjach, ale Lechia...

Jednym z newralgicznych punktów Lechii Gdańsk w minionym sezonie był środek defensywy, dlatego trener Paweł Janas szuka zawodników do wzmocnienia tej formacji. Jednym z kandydatów jest piłkarz Ruchu Chorzów Rafał Grodzicki.

29-letni kapitan "Niebieskich" był w minionym sezonie jednym z najlepszych piłkarzy Ruchu, który niespodziewanie sięgnął po tytuł wicemistrza Polski. Trener Waldemar Fornalik na pewno widzi Grodzickiego w składzie na przyszły sezon, ale nie wiadomo czy piłkarz pozostanie w klubie. Z końcem czerwca upływa bowiem kontrakt Grodzickiego z Ruchem i jeśli do tego czasu nie przedłuży on umowy stanie się wolnym zawodnikiem. Dużą chrapkę na piłkarza ma Lechia, która szuka środkowych obrońców (pewniakiem na przyszły sezon jest tylko Sebastian Madera).

- Rzeczywiście od jakiegoś czasu prowadzimy rozmowy z Lechią - mówi menedżer zawodnika Daniel Weber. - W tej chwili są one w zawieszeniu, bo w gdańskim klubie zrobiło się małe zamieszanie personalne [po sezonie z pracy w Lechii zrezygnowali prezes Maciej Turnowiecki oraz odpowiedzialny za transfery dyrektor generalny Błażej Jenek], ale niewykluczone, że jeszcze do nich wrócimy - dodaje Weber.

Co na to sam piłkarz?

- Priorytetem jest dla mnie przedłużenie kontraktu z Ruchem, ale prawdę mówiąc w tej chwili jestem jeszcze w fazie świętowania wicemistrzostwa Polski i nie mam pojęcia gdzie grać będę w przyszłym sezonie. Lechia ma za sobą niezbyt udany sezon, ale to klub, który ma wszystko: niezłych piłkarzy, trenera, który jest jednym z najlepszych fachowców w kraju, wspaniałych kibiców, najpiękniejszy według mnie stadion w Polsce. Myślę, że poprzedni sezon był wypadkiem przy pracy i Lechia w hierarchii ligowej znów będzie pięła się w górę. Czy ze mną w składzie? Niewykluczone, ale w tej chwili naprawdę ciężko coś powiedzieć - podkreśla Grodzicki.

Oprócz niego kandydatem do gry w Lechii jest również Nigeryjczyk Ugo Ukah, który właśnie rozwiązał kontrakt w Widzewem Łódź.
Powiem szczerze że te wypowiedzi i menadżera i samego zawodnika są po prostu medialnym szantażem i nic innego. Już roz Grodek się tłumaczył że wcale tak nie mówił i ble, ble, ble. A co robi teroz? I to jest kapitan wicemistrza Polski? Jak negocjuje warunki kontraktu, to na ten czas gemba by zawarł. Co on w ogóle się tak pucuje do tej Lechii?
Jeśli on tak faktycznie się wypowiada to niech idze z Ruchu bo już jedną szopke z Zagłebiem odstawił teraz szykuje kolejną tak wiec NARA!
To jest kapitan?

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#269 Post autor: grzej » 14 maja 2012, o 20:35

Jak już o tym trąbi Wyborcza, to pewnie nic z tego nie będzie.
historiaruchu.pl

empe1
Kontakt:

#270 Post autor: empe1 » 14 maja 2012, o 20:43

tu tez pi***olicie na temat Grodzickiego a co mo chop powiedziec bez kotraktu na nastpeny sezon ? co mo powiedziec ze Lechie w du*** mo ze kibice chujowi i ze trener do dupy a druzyna bez perspektyw.
poprostu godo tak zeby na przyszlosc sie zodny drogi na zawalic i mysli zanim cos powie wiec sie odpierdolcie od niego bo nie idzie tego juz czytac

Zablokowany