Okienko transferowe lato 2012

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
miedza
Kontakt:

Re: Okienko transferowe lato 2012

#226 Post autor: miedza » 12 maja 2012, o 19:38

Skaut Ruchu musi pojawić się na Drzewiarzu w Jasienicy, chopcy dziś 9:0 na wyjeździe, mają 59 pkt bramki 76-12... Jednego napadziora już obserwowoł trener TSP, może jakiego kolejnego Sadloczka sie wypatrzy :P

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#227 Post autor: ObeRschlesien » 12 maja 2012, o 21:01

Dokladnie dwoch juz maja na oku Kamil Adamek (Drzewiarz Jasienica), Łukasz Radomski (Drzewiarz Jasienica) ....
Obrazek

kattowitz
Kontakt:

#228 Post autor: kattowitz » 13 maja 2012, o 12:25

Daniel Feruga liczy na powrót do Ruchu Chorzów

24-letni pomocnik jest związany z niebieskimi kontraktem, ale wciąż gra na wypożyczeniu

Feruga jest teraz zawodnikiem drugoligowego GKS-u Tychy. W ostatnich meczach gra mądrze i skutecznie. Strzelił siedem bramek w pięciu spotkaniach. W sobotniej potyczce z Calisią (4:0) trafił dwa razy. Spotkanie oglądał z trybun Waldemar Fornalik, szkoleniowiec niebieskich.

- Spodziewałem się, że trener Fornalik wpadnie na nasz stadion. Zależy mi na jego dobrej opinii, gdyż nie ukrywam, że chciałbym jeszcze dostać szansę gry w ekstraklasie - mówi piłkarz.

Feruga związał się z Ruchem w 2008 roku. Podpisał wtedy aż pięcioletni kontrakt. - Do wypełnienia umowy pozostało jeszcze tylko półtora roku, a ja jak dotąd większość czasu spędziłem na wypożyczeniu - mówi piłkarz, który grał w tym czasie także w GKS-ie Jastrzębie i GKS-ie Katowice.

- Zdecydowanie najlepiej czuję się w Tychach. Mam sentyment do tego klubu i teraz koncentruję się tylko na walce o awans do pierwszej ligi - zaznacza Feruga, który dotąd zagrał w ekstraklasie w pięciu meczach i strzelił w nich jednego gola.

19SK20

#229 Post autor: 19SK20 » 13 maja 2012, o 15:38

bzk pisze:Odnośnie pomocników warto spojrzeć na niższe ligi np. http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=5064&id_sezon=79 syn Wieczorka

17 bramek w II lidze zachodniej, pomocnik ale gra i na ataku.
za niski :P

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#230 Post autor: Radvan138 » 13 maja 2012, o 21:02

kattowitz pisze:

24-letni pomocnik jest związany z niebieskimi kontraktem, ale wciąż gra na wypożyczeniu

Feruga jest teraz zawodnikiem drugoligowego GKS-u Tychy. W ostatnich meczach gra mądrze i skutecznie. Strzelił siedem bramek w pięciu spotkaniach. W sobotniej potyczce z Calisią (4:0) trafił dwa razy. Spotkanie oglądał z trybun Waldemar Fornalik, szkoleniowiec niebieskich.

- Spodziewałem się, że trener Fornalik wpadnie na nasz stadion. Zależy mi na jego dobrej opinii, gdyż nie ukrywam, że chciałbym jeszcze dostać szansę gry w ekstraklasie - mówi piłkarz.

Feruga związał się z Ruchem w 2008 roku. Podpisał wtedy aż pięcioletni kontrakt. - Do wypełnienia umowy pozostało jeszcze tylko półtora roku, a ja jak dotąd większość czasu spędziłem na wypożyczeniu - mówi piłkarz, który grał w tym czasie także w GKS-ie Jastrzębie i GKS-ie Katowice.

- Zdecydowanie najlepiej czuję się w Tychach. Mam sentyment do tego klubu i teraz koncentruję się tylko na walce o awans do pierwszej ligi - zaznacza Feruga, który dotąd zagrał w ekstraklasie w pięciu meczach i strzelił w nich jednego gola.
Feruga mogl by wkoncu dostac szansa u nos, w Tychach gro naserio dobrze

kattowitz
Kontakt:

#231 Post autor: kattowitz » 13 maja 2012, o 21:17

Radvan138 pisze:
kattowitz pisze:

Nie wiadomo tylko czy Pan Fornalik był oglądać Ferugę i jego formę oraz przydatność do zespołu czy kogoś innego.

Awatar użytkownika
mpapmp
Kontakt:

#233 Post autor: mpapmp » 13 maja 2012, o 21:25

Tylko Tychy grają dwie ligi niżej a to może być za wielki przeskok. Szansa wypadało by mu jednak dać, swoimi występami na to zasłużył.
Waldek King wie co robi, więc pozostaje nom mu tylko zaufać.
Obrazek

viperR
Kontakt:

#234 Post autor: viperR » 13 maja 2012, o 21:56

chcesz brac chłopa z kontuzją więzadeł w kolanie..byłbych fest ostrożny..my nie som ZUS..;)

19ElNino20
Kontakt:

#235 Post autor: 19ElNino20 » 13 maja 2012, o 22:13

viperR pisze:
chcesz brac chłopa z kontuzją więzadeł w kolanie..byłbych fest ostrożny..my nie som ZUS..;)
Straka ma w sezonie 16 kontuzji, mysle ze i tym razem sztab medyczny dalby rade postawic go na nogi tymbardziej ze nie jest to pierwszy lepszy obronca, no ale pewnie zostanie w Slasku

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

bolo23
Kontakt:

#236 Post autor: bolo23 » 14 maja 2012, o 08:22

Ruch Chorzów myśli o ściągnięciu Łukasza Trałki
PRZEGLĄD PRASY. Niebiescy myślą o wzmocnieniach na następny sezon. Wicemistrzowie Polski są zainteresowani kolejnym piłkarzem warszawskiej Polonii - pisze "Przegląd Sportowy".
W Chorzowie mają nadzieję, że Józef Wojciechowski, właściciel Polonii, puści kilku piłkarzy za darmo. Interesują się nie tylko zawodnikami, którzy grali już w Ruchu czyli Marcinem Baszczyńskim i Maciejem Sadlokiem, ale także pomocnikiem Łukaszem Trałką. Jego umowa z warszawskim klubem wygasa jednak 30 czerwca 2014 roku.

Trałka przydałby się, bo w kadrze Ruchu jest tylko trzech środowych pomocników - Straka, Malinowski i Lisowski. Dwaj pierwsi jeszcze nie przedłużyli wygasających w czerwcu kontraktów.
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,11715 ... ralki.html
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#237 Post autor: HKSADIK » 14 maja 2012, o 09:40

Trałka bylby bardzo powaznym wzmocnieniem srodka pola, podobno tez Lech sie nim interesuje.

19JeRRy20
Kontakt:

#238 Post autor: 19JeRRy20 » 14 maja 2012, o 10:33

Wiem, ze to tylko marzenia ale wyobrazam sobie taka jedenastke :
Peskovic - Djokic, Grodzicki, Stawarczyk, Sadlok - Zienczuk , Tralka, Straka, Cwielong - Jankowski, Piech
Do tego 3 albo 4 zmiennikow i idymy na majstra

wiesiek1
Kontakt:

#239 Post autor: wiesiek1 » 14 maja 2012, o 10:38

Ciwelong wporzadku ale jako zmiennik.Porzebujemy drugiego pomocnika o potencjale Zienczuka.Szczegolnie do naszej taktyki gra skrzydlami.Co do srodka to jest jeszcze Jovanovic , jest ten Tralka.Wszystko jest kwestia finansow.
Kadre trzeba tez przede wszystkim oczyscic z zawodnikow , w ktorych juz nie widzimy perspektyw.
Smektala,Josl,Burliga jak dla mnie sa na odstrzal.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, o 10:43 przez wiesiek1, łącznie zmieniany 1 raz.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
Chudy81
Kontakt:

#240 Post autor: Chudy81 » 14 maja 2012, o 10:41

19JeRRy20 pisze:Wiem, ze to tylko marzenia ale wyobrazam sobie taka jedenastke :
Peskovic - Djokic, Grodzicki, Stawarczyk, Sadlok - Zienczuk , Tralka, Straka, Cwielong - Jankowski, Piech
Do tego 3 albo 4 zmiennikow i idymy na majstra

zmienników musi być minimum 6-8 o podobnych umiejętnościach nie może być tak, że zmiennicy dostają szansę i grają piach (patrz P.P z Ruchem Z)
Obrazek Obrazek
Nie ważne w jakim świata miejscu, ważne że Ruch mam w mym Niebieskim SeRcu.

Zablokowany