Re: Ruch - TSP niedziela 17.00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#16 Post autor: Raul22 » 17 mar 2012, o 20:54

wielki mecz to nie bedzie, Podbeskidzie stanie na swojej polowie i bedzie murawo bramke, liczac na 2, 3 kontry ze cos wpadnie. My zbytnio ataku pozycyjnego nie umiemy grac, ale licze ze ze stałych fragmentow cos wpadnie. Oby jak najszybciej otworzyc wynik i zmusic ich do otwarcia sie, to bedzie dobrze.
TYLKO ZWYCIESTWO !!!!!!!!!!

miedza
Kontakt:

#17 Post autor: miedza » 17 mar 2012, o 21:00

Wtorkowy, wieczorny trening na boisku Rekordu poprzedziła analiza meczu z Legią. Później piłkarze ćwiczyli w siłowni. Kolejne zajęcia były dla zawodników szansą przekonania trenera, by kompletując ekipę na wyjazd do Chorzowa uwzględnił w niej właśnie jego. Na mecz drużyna Podbeskidzia pojedzie już jutro, zatrzymując się w Tychach na rozruch. Niedzielna potyczka na stadionie Ruchu rozpocznie się o 17.00.

Jakiego należy spodziewać się meczu w Chorzowie? Do której z drużyn - Korony Kielce czy Legii (z tymi zespołami ponieśliśmy dwie porażki pod rząd) jest zespołowi Ruchu „bliżej” pod względem stylu gry? - Do kielczan - ocenia bez wahania trener Kasperczyk. - Chorzowianie super czują się w grze z kontry. Mają szybkich: Piecha i Jankowskiego, stąd dużo grają środkiem, by ich „napędzać”. Gwiazdą w zespole jest bez wątpienia Zieńczuk. W formie, jaką teraz prezentuje, ostatni raz widziałem go, gdy grał jeszcze w Wiśle Kraków. Zmienia strefy boiska, dużo widzi, potrafi - co pokazał w ostatniej kolejce, strzelając gola lubinianom - celnie uderzyć. Piłkarze Ruchu nie stwarzają wielu sytuacji strzeleckich, ale bramki zdobywają. Z Jagiellonią wypracowali jedną okazję i wygrali jeden do zera. Mają natomiast problem, zresztą jak niemal każda Polska drużyna, z kreowaniem gry - dodaje trener Podbeskidzia.
Będą zmiany w bielskiej jedenastce, która zagra w Chorzowie, w porównaniu z tą, która próbowała stawić czoła Legii? - Liczę na to, bo zespołowi bardzo jest potrzebny powrót Cohena i Nathera. Po meczach z Koroną i Legią sami nasi rywale pytali: czemu, mając tak fajnie poukładany waleczny zespół, gracie z pominięciem drugiej linii? A jak mamy grać środkiem, skoro wypadły nam z niego dwa kluczowe ogniwa? Ale wieści z naszego sztabu medycznego płyną pomyślne. Od wtorku już obaj trenują z drużyną i mam nadzieję, że gdy nadejdzie piątkowa selekcja, na chorzowski mecz będą wśród w pełni zdrowych - pociesza się trener Kasperczyk.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

Re: Re: Ruch - TSP niedziela 17.00

#18 Post autor: Rickenn10 » 17 mar 2012, o 22:30

Przewidywane składy:

Ruch: Pesković - Djokić, Grodzicki, Stawarczyk, Szyndrowski - Zieńczuk, Straka, Malinowski, Janoszka – Jankowski, Piech.

Podbeskidzie: Zajac – Sokołowski, Dancik, Konieczny, Mierzejewski – Ziajka, Łatka, Elmaleach, Cohen, Patejuk – Demjan.

No to wylazymy najlepszym co momy Ecik mom nadzieja zlapol forma Zieniu w formie jest wiec skrzydla powinny smigac az milo , oby Malina zlapol juz czucie po tym urazie a szpica niech robi swoje , grodek niech sie skupi a bydzie ok

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19 Post autor: Zip » 17 mar 2012, o 22:57

Mnie tam Djokić w ogóle nie przekonuje na tej prawej obronie... W środku jeszcze ogarnia ale na boku wg mnie jest cieniutki
In Siemian We Trust

Awatar użytkownika
lukasz1
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20 Post autor: lukasz1 » 17 mar 2012, o 23:24

Prawda jest taka, że Djokić nie jest piłkarzem o dobrym przyspieszeniu. Jeśli będziemy na tyle wysoko w tabeli, żeby zagrać w Europie to będziemy musieli wzmocnić obie strony obrony. Moim zdaniem na bokach obrony powinni grać szybcy obrońcy, bo w Europie skrzydłowi to zazwyczaj piłkarze dysponujący dobrym przyspieszeniem oraz niesamowicie szybcy. Poza tym boki obrony muszą się częściej włączać do akcji ofensywnych, tak jak to było za czasów Nykiela i Brzyskiego(chociaż ten akurat czasem zapominał o tym, że z tyłu też trzeba popracować).

Jutro koniecznie 3 punkty, bo jak na razie wszyscy grają dla nas :)

miedza
Kontakt:

#21 Post autor: miedza » 17 mar 2012, o 23:56

Ktoś pamięto ilu było naszych na TSP jak nom udostepnili koncek swego stadionu w tamtym roku? Kolo mie na trybunie blo ze 20-30 chopa, za bramką nie wiem, ale wiecej.

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: Zip » 18 mar 2012, o 02:06

To Ecik tak w ramach prezentu urodzinowego może sobie strzeli choć jedną bramkę, ale dającą zwycięstwo! :)
In Siemian We Trust

sebaro
Kontakt:

#23 Post autor: sebaro » 18 mar 2012, o 08:41

zip185 pisze:Mnie tam Djokić w ogóle nie przekonuje na tej prawej obronie... W środku jeszcze ogarnia ale na boku wg mnie jest cieniutki
Jako zawodnik lewonożny może nie czuje się na 100 % pewnie na prawej stronie... dla mnie to raczej naturalne. Nie wiem skąd te obiekcje? Gra więcej niż poprawnie! Nie przypominam sobie aby popełniał jakieś błędy. Moim zdaniem na siłę takie czepianie się...
lukasz1 pisze:Prawda jest taka, że Djokić nie jest piłkarzem o dobrym przyspieszeniu.
Masz może kolego jakieś dane potwierdzające Twoją opinie?! Masz może wyniki na "setkę" chłopaków czy co?
lukasz1 pisze:Poza tym boki obrony muszą się częściej włączać do akcji ofensywnych, tak jak to było za czasów Nykiela i Brzyskiego(chociaż ten akurat czasem zapominał o tym, że z tyłu też trzeba popracować).
K.urwa to ja całe życie myślałem, że obrońców rozlicza się z zadań defensywnych.... a tu niespodzianka.
Za niedługo będziecie jechać po Peskovic'u że bramek nie strzela...
Uroki internetu - ktoś coś napisze (nie do końca przemyślanego delikatnie mówiąc, to zawsze znajdzie się następny, który mu przyklaśnie - nawet gdyby to było największa głupota...)
Przypuszczam, że jakbym po meczu napisał np. że Balaż mnie dzisiaj na lewej stronie nie przekonał do swojej gry i dawał się ogrywać jak dziecko w środku pola ... to znalazłby się ktoś kto by się ze mną zgodził... (sic!)
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Rafal1920
Kontakt:

#24 Post autor: Rafal1920 » 18 mar 2012, o 09:03

Djokic jest tak samo lewonoznym zawodnikiem jak Ecik abo Zienczuk.... prawonoznymi :ok: Wedug mie Djokic spisuje sie na swoi pozycji wiyncy niz poprawnie.

marek79
Kontakt:

#25 Post autor: marek79 » 18 mar 2012, o 09:05

sebaro niy wiysz to niy pisz

Balaz pauzuje za kartki dizś. ;)

BoRo
Kontakt:

#26 Post autor: BoRo » 18 mar 2012, o 10:51

Hehe .. niy wiym uo co Wom lazi z tym Djokiciem :szok: przeca uon na tyj prawy zajcie dobrze szpilo .. ale napewno niy jest lewonoznym grajkiym :)
co do szpilu - bydzie dobrze :D

PS : Balaz mo jeszcze cos z kostka ..

RudaSlaska7
Kontakt:

#27 Post autor: RudaSlaska7 » 18 mar 2012, o 10:57

Szkoda Pavola :(

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#28 Post autor: Mirek » 18 mar 2012, o 11:08

a Jaworek mo kontuzja pachwiny :P

Lukas89
Kontakt:

#29 Post autor: Lukas89 » 18 mar 2012, o 11:18

Tak patrzę co Wy piszecie, jaki Balaz, jaki Jaworek :rotfl:

--

Najnowsze "wieści"
Nikt w Chorzowie nie wyobraża sobie straty punktów z beniaminkiem. Liczy się tylko gra o pełną pulę. - Przed naszymi kibicami po prostu nie wypada inaczej. Mamy szacunek dla przeciwnika, wiemy, że Podbeskidzie pokazuje się w ekstraklasie z dobrej strony, ale trzy punkty muszą zostać w Chorzowie - podkreśla kapitan Rafał Grodzicki.

Jeśli ktoś myśli, że w Bielsku Białej mają respekt do "Niebieskich", ten się myli! - Nie chciałbym, aby w Chorzowie źle mnie odebrali, ale zespół Ruchu tworzą zawodnicy, którzy w swoim CV nie mają występów w Lidze Mistrzów. Ale przez ostatnie dwa lata trzon tego zespołu w zasadzie się nie zmienił - wskazuje Robert Kasperczyk i w tym momencie rozmowy z dziennikiem "Sport", trener Podbeskidzia zaczyna chwalić swojego dzisiejszego rywala.

- Ruch ma mnóstwo atutów. Taki Marek Zieńczuk ma nieprawdopodobną łatwość w operowaniu piłką. A Arkadiusz Piech? No cóż. Dla mnie to kandydat do reprezentacji Polski numer jeden, jeżeli chodzi o napastników - oznajmia Kasperczyk.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: Zip » 18 mar 2012, o 11:30

Sebaro, to Ty się czepiasz :D Ja tylko wyraziłem swoje zdanie, że mnie Djokić nie przekonuje na prawej obronie. Mam do tego prawo, od tego jest forum :D I serio uważasz, że Djokić będący niby w Twoim wyobrażeniu piłkarzem lewonożnym grał na prawej obronie, a taki Szyndrowski, piłkarz prawonożny co nawet Waldek mówił, gra na lewej obronie? :D
In Siemian We Trust

ODPOWIEDZ