19. Kolejka 24.02.2012 Ruch Chorzów - Lech Poznań g. 20.30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
FredyKruger
Kontakt:

Re: 19. Kolejka 24.02.2012 Ruch Chorzów - Lech Poznań g. 20.

#121 Post autor: FredyKruger » 24 lut 2012, o 23:37

Krótko i na tymat. Idymy na majstra i koniec! Pismaki sie mogom pisac co chcom. Co to ta polsko liga jest? Wisła, Legia?? pfff jadymy s nimi równo i tyla
Kto mistrzem jest?
Kto mistrzem jest?
Oczywiście ze HKS
:hyhy:
Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#122 Post autor: spyru » 24 lut 2012, o 23:37

Szkoda że Zieńczuka nie było we Wrocławiu, tej kartki z Koroną nie powinno być.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#123 Post autor: Zip » 24 lut 2012, o 23:37

Super mecz! Szkoda tylko tej kartki Gabora. W kazdym razie - przedłużać kontrakt z Zieniem!!!!! A co do tego prymitywnego "u u u" to na szczęście większość ludzi poszła po rozum do głowy i zagłuszała to po prostu gwizdami czy klasycznym "ała!" :D niektórzy się nigdy nie nauczą :/
In Siemian We Trust

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#124 Post autor: ObeRschlesien » 24 lut 2012, o 23:37

spyru pisze:
Jedna sprawa, która w oczy kole - te prymitywne uu uu uu. Mam nadzieje że jak kiedykolwiek ktoś dostanie za to po kieszeni, .
To nie bylo uuuuu uuu tylko RUCH RUCH RUCH RUCH ..... je*** PZPN !
Obrazek

Alek3011
Kontakt:

#125 Post autor: Alek3011 » 24 lut 2012, o 23:39

:) Tak warto kibicować CAŁEJ drużynie mimo niektórych przeciwności...i ,,najazdy" na Lisowskiego są nie na miejscu, bo chłopak należy do drużyny i stara się jak może, a że czasem nie tak jak powinno...to tak jak każdemu z nas,więc?...dajcie na luz:)

niebieskifanatyk
Kontakt:

#126 Post autor: niebieskifanatyk » 24 lut 2012, o 23:40

Pięknie po prostu. Kochamy Ruch ! ;)
Dziękujemy !!!

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#127 Post autor: Paveel » 24 lut 2012, o 23:40

świetne spotkanie, takie mecze ogląda się z przyjemnością.

wreszcie obrona zagrała na poziomie, Grodzicki bezbłędny dzisiaj ze Stawarczykiem to trzeba przyznać, do tego stałe fragmenty gry, po których pachniało bramkami, oby tak dalej, a będzie pięknie ! :D
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Awatar użytkownika
futeR
Kontakt:

#128 Post autor: futeR » 24 lut 2012, o 23:43

REWANŻ ZA JESIEŃ!
ROOOOOOOOOOOZPIERDOL!

Zieniu ten tor! :hurra: :hurra: :hurra: :hurra:

Awatar użytkownika
SODA

#129 Post autor: SODA » 24 lut 2012, o 23:45

Oberschlesien pisze:
spyru pisze:
Jedna sprawa, która w oczy kole - te prymitywne uu uu uu. Mam nadzieje że jak kiedykolwiek ktoś dostanie za to po kieszeni, .
To nie bylo uuuuu uuu tylko Ruch Ruch Ruch Ruch ..... je*** PZPN !
z ust mi to wyjołeś ,a na stadionach w Europie nie takie rzeczy robią
cichy bohater Skuter
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#130 Post autor: Adam1983 » 24 lut 2012, o 23:48

O pomeczowym incydencie na środku boiska i czerwonej dla Straki

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#131 Post autor: Rickenn10 » 24 lut 2012, o 23:52

Nawet Ruch i kibice brudnych paznokci jakoś nie za bardzo się cieszyli, bo i z czego? Że się ograło inwalidów? Nawet nie, bo niepełnosprawni sportowcy wkładają w to chociaż serducho...
:rotfl:

Jedyne dobre wieści to kończące się kontrakty: Kikutowi, Stilicowi, Wojtkowiakowi i Injacowi. Największy żal mam do tego ostatniego.
PS wygrana Ruchu Chorzów jak najbardziej zasłużona.
:ok:

BoRo
Kontakt:

#132 Post autor: BoRo » 24 lut 2012, o 23:53

Ku*** chopy !!!! Jestek taki szczyńsliwy :D Piyknie ! A Lisowski wg mie dobrze zagroł .. podoboł mi sie, w nastympnym szpilu zajś mo okazja grać uod poczontku wiync myśla ze pokaże, że niy warto go skreślać :D WSZYSCY ZAGRALI za***iscie !! byz wyjontków !

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#133 Post autor: BAFista » 24 lut 2012, o 23:56

Adam1983 pisze:O pomeczowym incydencie na środku boiska i czerwonej dla Straki

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:wstyd: to sie teraz leśne dziady wyrzyją na Gaborze.

miedza
Kontakt:

#134 Post autor: miedza » 24 lut 2012, o 23:59

To ugotowalismy Pyry, he he, pięknie. za***iście podobał mi sie śpiew z trybun "viva Espana" dla Bakero, zaroz zobocza czy w TV było słychać, bo oglądom na C+GOL z flaszeczką, a jakże!
Szkoda kartki Gabora, niepotrzebna...
Gol Zieńczuka cud, nie zapomna tej radości jego jak podlecioł pod sektor kaj stołech!
Lisowski - coraz cześciej sie go czepiocie, fakt, był raz bardzo niebezpieczny :D, ale nie naciskejcie na niego, bo niepotrzebnie mody sie spoli na panewce - ktos wspominol o bramie od laty, he he, no była, ale nie jego!
Grodek sie staro, to widać, Peskovic nie "wypluł" bala ani roz, widać Richat dobrze pracuje.
Janoszce przydoł by sie tor jakiś, by go podniosło mentalnie, bo synek mo umiejętności, ale czegoś mu brakuje... Pawel Abbott - jak to łon, jo czuł, że oberwie żółto dzisiej, zaroz jak wloz, no i stało sie.
Djokic pewnie, elegancko, podobo mi sie jego styl gry.
Chyba nic nie musza pisać o Arku (choć szkoda, że nie jemu brama uznali co mie oświeciło w doma, he he)
Co tu byda sie rozpisywać, patrza na powtórka i pija, na zdrowie!!!

Awatar użytkownika
setnik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#135 Post autor: setnik » 25 lut 2012, o 00:11

P.Czado o meczu
Agresja kontrolowana
Dzisiejszy mecz oglądałem z rosnącym zdumieniem. Otworzyłem usta kiedy uświadomiłem sobie, że to wszystko jest zamierzone... Sposób w jaki Ruch stłamsił dzisiejszego rywala został od początku do końca starannie wymyślony i starannie przeprowadzony. Kibice najbardziej z tego meczu zapamiętają zapewne cyfrę 34,5 (z tylu metrów Marek Zieńczuk zdobył bramkę kolejki), ale na mnie największe wrażenie zrobiło właśnie perfekcyjne przeprowadzenie na boisku założonego wcześniej planu.
Ruch tym razem nie tylko dobrze grał w piłkę. Owszem, Ruch dobrze grał w piłkę ale... na drugim miejscu. Najważniejsza tym razem była moim zdaniem agresja. W I połowie niebiescy zagrali niezwykle ostro, przede wszystkim wąskim pasie wszerz przez całe boisko od linii środkowej w stronę własnej bramki na przestrzeni jakichś piętnastu metrów.
To była agresja kontrolowana, bo chorzowianie faulowali tylko z dala od własnej bramki. Były zagrania bardzo ostre, ale nie brutalne - tak żeby arbitrowi nie dać pretekstu.
Najważniejsze w planie gospodarzy niecodzienna zdolność. Chodzi mi o dziwaczną mutację agresji wprawnie połączonej z bardzo dobrą grą. Bo sama agresja nigdy na tym poziomie nie wystarczy. Ale kiedy przekonujesz się, że grasz przeciw jedenastu zajadłym facetom, których gulery, łokcie i kolana są owszem - bardzo twarde, ale którzy w dodatku, a może przede wszystkim, naprawdę potrafią grać w piłkę - możesz zwątpić. A zwątpienie to pierwszy stopień do wywieszenia białej flagi.
I o to chodziło. Goście wywiesili ją po 50 minutach. W momencie kiedy stracili trzeciego gola dalsza gra nie miała właściwie sensu. I zauważcie - od tego momentu Ruch złagodził to wilcze wrażenie i złagodniał; na powrót z mr Hyde'a zmienił się w dr Jekylla. Potem chorzowianie grali w starym stylu, bo już nie musieli się mutować. Rywal się przestraszył i poległ. Nie-ist-niał... Zrezygnowany Jose Mari Bakero przyznał, że był to najgorszy mecz jego drużyny od kiedy pracuje w Poznaniu.
Chciałem po meczu zahaczyć Waldemara Fornalika, ale trener na pomeczowej konferencji sam zaczął od nurtującego mnie zagadnienia i nie musiałem dopytywać. - Przed meczem powiedziałem zawodnikom, że to czy Lech się odbije zależy od naszej agresywności - stwierdził. I to mi wystarczyło, w tym momencie wszystko ułożyło się dla mnie w całość.
Agresja kojarzy się z zapalczywością, gniewem i wymykaniem się sytuacji spod kontroli. Bo tak naprawdę nie da się jej chyba kontrolować od początku do końca. Dowodem na to może być głupi sposób w jaki Gabor Straka złapał czerwoną kartkę już... po meczu. Tam ponoć jakieś plucie było, nie wiem. Ale zostać wyrzuconym po ostatnim gwizdku w wygranym 3:0 meczu to rzadkość, w każdym razie nie pamiętam takiego przypadku. Widać było, że Waldemar Fornalik jest wściekły z tego powodu, bo w kolejnym meczu może mieć przecież wielką dziurę w środku pola.
Tyle, że jest jeszcze trochę czasu, a Ruch z Jagiellonią wcale nie musi zagrać identycznie jak z Lechem. Trener być może wymyśli coś innego. Ale to chyba nie nasz problem, prawda?:-)
PS Omega ujada i charczy aż do teraz. Aż jej się wskazówki zjeżyły...

ODPOWIEDZ