Puchar Polski - sezon 2011/2012
-
- Kontakt:
Re: Puchar Polski - sezon 2011/2012
oprocz Lechii odpadla Korona, Lubin i Jagiellonia (Jaga odpadla z Ruchem Zdzieszowice, z kerym Ruch grol rok temu)
-
- Kontakt:
Piast Gliwice - Cracovia - 0:1
Gryf Wejherowo - Korona Kielce - 1:0
Rozwój II Katowice - Legia Warszawa - 1:4
Ruch Radzionków - Polonia Warszawa - 0:4
MKS Kluczbork - Zagłębie Lubin - 3:2
Ruch Zdzieszowice - Jagiellonia Białystok - 3:1
-
- Kontakt:
kattowitz pisze:Piast Gliwice - Cracovia - 0:1
mom pytanie
czemu rozwój II katowice?
to ich druga druzyna??
- seba7802
- Kontakt:
tak ,1 druzyna Rozwoju Katowice odpadla juz wczesniej 

- seba7802
- Kontakt:
mi na telefonie (teraz tez ze sportowe fakty odtwarza bez problemu , przez opera mini)
"Piłkarskie transmisje live.
minuta po minucie
45 przerwa
45 Atomowe uderzenie Malinowskiego z rzutu wolnego z 30 metrów. Do piłki odbitej od muru dopadł jeszcze jeden z chorzowian, ale przeniósł ją nad bramką.
44 żółta kartka Nowak (ŁKS).
41 Szansa ŁKS-u. Miękkie zagranie Kity za plecy Stawarczyka, idealnie do Smolińskiego. Ten jednak zaskoczony tym, że piłka spadła na 5. metr nie zdołał jej opanować i przewrócił się.
38 Kolejny raz prawym skrzydłem urwał się Smektała. Wycofanie piłki przed pole karne było bardzo mądrym rozwiązaniem, ale Abbott niemiłosiernie spudłował.
35 Zagranie Smektały wzdłuż bramki Wyparły mogło zakończyć się bramką, ale nabiegający na piłkę Zieńczuk nie trafił czysto w piłkę i ta padła łupem bramkarza.
33 Oskrzydlająca akcja Ruchu. Na lewej flance z piłką znalazł się Szyndrowski, miał dużo miejsca i czasu, ale zagrał "do nikogo".
30 Centra Piecha z prawego skrzydła sprawiła Wyparle duże problemy. Bramkarz ŁKS-u próbując łapać futbolówkę wypluł ją, ale jeden z obrońców zaasekurował kolegę wybijając piłkę byle dalej.
28 Nudny mecz na Cichej. Optyczną przewagę ma Ruch, ale w żaden sposób nie przekłada się to na okazje bramkowe.
23 zmiana Kontuzja Papikyana, którego zmienił Pękała (ŁKS).
18 Rzut wolny dla Ruchu i okazja na precyzyjne dośrodkowanie w pole karne. Piłka bita na długi słupek została przedłużona głową przez jednego z niebieskich, ale nie znalazł się nikt kto dostawiłby nogę finalizując akcję.
13 Bykowski zgrał piłkę głową do Romańczuka, który dzióbnął piłkę końcem buta, uprzedzając obrońcę. Gdyby zrobił to lżej stanąłby oko w oko z bramkarzem, ale Pesković był szybszy.
10 Środkiem przedzierał się Burliga, ale gdy tylko wbiegł w pole karne Wyparły, został osaczony przez obrońców i stracił piłkę.
7 Długie podanie w kierunku Bykowskiego. Doświadczony napastnik łodzian został jednak umiejętnie przepchnięty przez Grodzickiego.
5 Pierwsze minuty cechuje dużo niedokładności z obu stron.
1 Początek meczu.
0 Mobilizacja jednych i drugich na własnych połowach. Ruch na niebiesko, ŁKS w strojach biało-czerwonych.
0 Będąc zmuszonym do wynajęcia boiska, ŁKS oddał rywalowi przywilej bycia gospodarzem. Dlatego mecz rozgrywany jest przy ul. Cichej w Chorzowie."
"Piłkarskie transmisje live.
minuta po minucie
45 przerwa
45 Atomowe uderzenie Malinowskiego z rzutu wolnego z 30 metrów. Do piłki odbitej od muru dopadł jeszcze jeden z chorzowian, ale przeniósł ją nad bramką.
44 żółta kartka Nowak (ŁKS).
41 Szansa ŁKS-u. Miękkie zagranie Kity za plecy Stawarczyka, idealnie do Smolińskiego. Ten jednak zaskoczony tym, że piłka spadła na 5. metr nie zdołał jej opanować i przewrócił się.
38 Kolejny raz prawym skrzydłem urwał się Smektała. Wycofanie piłki przed pole karne było bardzo mądrym rozwiązaniem, ale Abbott niemiłosiernie spudłował.
35 Zagranie Smektały wzdłuż bramki Wyparły mogło zakończyć się bramką, ale nabiegający na piłkę Zieńczuk nie trafił czysto w piłkę i ta padła łupem bramkarza.
33 Oskrzydlająca akcja Ruchu. Na lewej flance z piłką znalazł się Szyndrowski, miał dużo miejsca i czasu, ale zagrał "do nikogo".
30 Centra Piecha z prawego skrzydła sprawiła Wyparle duże problemy. Bramkarz ŁKS-u próbując łapać futbolówkę wypluł ją, ale jeden z obrońców zaasekurował kolegę wybijając piłkę byle dalej.
28 Nudny mecz na Cichej. Optyczną przewagę ma Ruch, ale w żaden sposób nie przekłada się to na okazje bramkowe.
23 zmiana Kontuzja Papikyana, którego zmienił Pękała (ŁKS).
18 Rzut wolny dla Ruchu i okazja na precyzyjne dośrodkowanie w pole karne. Piłka bita na długi słupek została przedłużona głową przez jednego z niebieskich, ale nie znalazł się nikt kto dostawiłby nogę finalizując akcję.
13 Bykowski zgrał piłkę głową do Romańczuka, który dzióbnął piłkę końcem buta, uprzedzając obrońcę. Gdyby zrobił to lżej stanąłby oko w oko z bramkarzem, ale Pesković był szybszy.
10 Środkiem przedzierał się Burliga, ale gdy tylko wbiegł w pole karne Wyparły, został osaczony przez obrońców i stracił piłkę.
7 Długie podanie w kierunku Bykowskiego. Doświadczony napastnik łodzian został jednak umiejętnie przepchnięty przez Grodzickiego.
5 Pierwsze minuty cechuje dużo niedokładności z obu stron.
1 Początek meczu.
0 Mobilizacja jednych i drugich na własnych połowach. Ruch na niebiesko, ŁKS w strojach biało-czerwonych.
0 Będąc zmuszonym do wynajęcia boiska, ŁKS oddał rywalowi przywilej bycia gospodarzem. Dlatego mecz rozgrywany jest przy ul. Cichej w Chorzowie."
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Czemu chopcy nie majom nazwisk na plecach? Jakiś specjalny design skisz PP abo co?
PS Chyba dogrywka...
Aha, a na szpil na C6 nie zdążyłech, bo czas nie sprzyjoł
, nadrobiłech w ostatnio sobota w BB 
PS Chyba dogrywka...
Aha, a na szpil na C6 nie zdążyłech, bo czas nie sprzyjoł

-
- Kontakt:
BRAWO!
je*** łks
je*** łks
-
- Kontakt:
idz Pan w c...l z taką grą, chyba że szukali alibi by podłożyć się skisłej????!!!!!
Brawo Zieńczuk i Peskovic reszta bez polotu.
Na koniec ino tyle że bardzo dobry doping młynu ( oj tak wreszcie to był młyn a nie młynek).
Brawo Zieńczuk i Peskovic reszta bez polotu.
Na koniec ino tyle że bardzo dobry doping młynu ( oj tak wreszcie to był młyn a nie młynek).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mecz bardzo przecietny, ale najwazniejszy awans. To, ze nie potrafimy grac atakiem pozycyjnym kolejny raz sie potwierdzilo, cos tam lepiej zaczelismy grac w drugiej polowie, przewazalismy, ale malo z tego bylo sytuacji.
Po pierwsze to najgorszy na boisku byl Lisowski-masakra, bardzo proste straty, chyba zero celnych podan do przodu, mecz dramatycznie slaby w jego wykonaniu. Slabszy tez mecz napastnikow, Abbott bramke strzelil, ale w calym meczu tez nie mial za wiele dobrych zagran(chyba z jedna elegancko wygrana glowka po ktorej Piech mial okazje), Piech probwal szarpac, ale tez to nie bylo to., stac go rzecz jasna na wiecej..Zienczuk sie obudzil w drugiej polowie i zagral ok, + za asyste. Smektała bez rewelacji, kilka niezlych pilek w pole karne. Burliga ok, tylko te dosrodkowania...Grzelak, hmm, bez strat sie nie obeszlo, ale widac u niego zmysl do kombinacyjnej gry, technika jest, potrzebuje ogrania i wg. mnie bedzie z niego pozytek. W koncu brawa dla Peskovica, dzis pewnie chwytal, nie mial za groznych sytuacji, ale w najwazniejszym momencie meczu obronil rzut karny, potrzebowal takiego meczu, bo w kazdym poprzednim jakis klops sie przytrafil...Reszta moze byc, srednio na jeza
Po pierwsze to najgorszy na boisku byl Lisowski-masakra, bardzo proste straty, chyba zero celnych podan do przodu, mecz dramatycznie slaby w jego wykonaniu. Slabszy tez mecz napastnikow, Abbott bramke strzelil, ale w calym meczu tez nie mial za wiele dobrych zagran(chyba z jedna elegancko wygrana glowka po ktorej Piech mial okazje), Piech probwal szarpac, ale tez to nie bylo to., stac go rzecz jasna na wiecej..Zienczuk sie obudzil w drugiej polowie i zagral ok, + za asyste. Smektała bez rewelacji, kilka niezlych pilek w pole karne. Burliga ok, tylko te dosrodkowania...Grzelak, hmm, bez strat sie nie obeszlo, ale widac u niego zmysl do kombinacyjnej gry, technika jest, potrzebuje ogrania i wg. mnie bedzie z niego pozytek. W koncu brawa dla Peskovica, dzis pewnie chwytal, nie mial za groznych sytuacji, ale w najwazniejszym momencie meczu obronil rzut karny, potrzebowal takiego meczu, bo w kazdym poprzednim jakis klops sie przytrafil...Reszta moze byc, srednio na jeza

-
- Kontakt:
Uuuuuffff! Horror?? to tylko na Cichej!
Brawo Peskovic, brawo Abbott, brawo Niebiescy!!
Ogólnie słaby mecz, aczkolwiek przewaga Ruchu bezapelacyjna, mimo ataku pozycyjnego, w którym nie mamy pomysłu.
Kibiców jak na puchar dużo, fajny doping. Niestety: tylu bluzg to na C6 dawno nie słyszałem
I to nawet z Żabolami. Rozumiem, że "doping" podciągnęli "bracia" z Widzewa...
No i nieśmiertelny wątek biletów. Tak się złożyło, że akurat DZISIAJ mogłem zdecydować, że na mecz idę. Tak więc kupno przez net odpada. Tak się składa, że NIE MOGĘ urwać się z roboty, NIE MOGĘ przyłazić 2h przed meczem, pozostało mi 40 m żeby kupić bilet. Niestety: śpiochy "kibice" non stop się budzą przed meczami i dopiera wyrabiają KK. To jakaś paranoja. Tak więc po bilet stałem dokładnie 37 min. Miałem całe 3minuty do rozpoczęcia meczu. Porażka, więc apeluję po raz 'nty:
OTWORZYĆ 2 KASY DO SPRZEDAŻY TYLKO BILETÓW !!!!
PS. Grodzicki - sp...adaj. Chopie, weź się obudź !:/
Brawo Peskovic, brawo Abbott, brawo Niebiescy!!
Ogólnie słaby mecz, aczkolwiek przewaga Ruchu bezapelacyjna, mimo ataku pozycyjnego, w którym nie mamy pomysłu.
Kibiców jak na puchar dużo, fajny doping. Niestety: tylu bluzg to na C6 dawno nie słyszałem

No i nieśmiertelny wątek biletów. Tak się złożyło, że akurat DZISIAJ mogłem zdecydować, że na mecz idę. Tak więc kupno przez net odpada. Tak się składa, że NIE MOGĘ urwać się z roboty, NIE MOGĘ przyłazić 2h przed meczem, pozostało mi 40 m żeby kupić bilet. Niestety: śpiochy "kibice" non stop się budzą przed meczami i dopiera wyrabiają KK. To jakaś paranoja. Tak więc po bilet stałem dokładnie 37 min. Miałem całe 3minuty do rozpoczęcia meczu. Porażka, więc apeluję po raz 'nty:
OTWORZYĆ 2 KASY DO SPRZEDAŻY TYLKO BILETÓW !!!!
PS. Grodzicki - sp...adaj. Chopie, weź się obudź !:/
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
O tak zapomniałe o Grzelaku jak dla mnie z Gaborem i Maliną oraz legionistą może być dobra formacja do strzelania goli:D
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Grzelak to jedyny piłkarz Ruchu, któremu piłka nie przeszkadzała w grze. Będą z niego ludzie.
Ogólnie to po raz kolejny ciężko się to oglądało.
Ogólnie to po raz kolejny ciężko się to oglądało.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Mecz bez historii. ŁKS się bronił, a my nie potrafimy grać atakiem pozycyjnym. Byliśmy wyraźnie lepsi ale też nie było w tym roku na Cichej słabszej drużyny. Gdyby padła bramka dla ŁKS z karnego trudno byłoby odrobić stratę. Dla mnie ciekawe było jak grają Burliga i Grzelak. Burliga bardzo dobrze choć Lewczuk podoba mi się bardziej ale rywalizacja na tej pozycji będzie zacięta. Grzelak to może być nasz najlepszy piłkarz. Ale po pierwsze musi nabrać siły, szybkości i kondycji, a po drugie musi chcieć. On ma potencjał nieprzeciętny, odbiega klasą od wszystkich naszych piłkarzy, ale jeśli nie potwierdzi tego pracowitością i wolą pokazania, że jeszcze mu się chce, to będziemy mogli jedynie powiedzieć: szkoda! Ale jestem optymistą.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo