Pierścionek straszy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
volek
Kontakt:

Pierścionek straszy

#1 Post autor: volek » 21 wrz 2004, o 07:54

Piotr Pierścionek chce pozwać do sądu Ruch Chorzów, a działaczy oskarżyć o oszustwo. - Odzyskam swoje pieniądze. Jeżeli będzie taka potrzeba, przyjdę do klubu z komornikiem - podkreśla

Pierścionek, 26-letni obrońca, trafił do chorzowskiej drużyny latem ubiegłego roku z castingu. Piłkarz, który grał wcześniej w czwartoligowej Unii Strzemieszyce, spodobał się Jerzemu Wyrobkowi, trenerowi "niebieskich", więc działacze zaproponowali mu kontrakt. - Podpisałem zawodową umowę, która miała obowiązywać przez dwa lata. Miałem zarabiać miesięcznie ponad 3 tys. zł - mówi Pierścionek.

Tydzień po podpisaniu kontraktu z Pierścionkiem PZPN ukarał Ruch ograniczonym zakazem transferów z powodu zadłużenia klubu.

Aby pozyskać kolejnych piłkarzy, klub musiał użyć fortelu. Najprościej było unieważnić kontrakt Pierścionka, tak by jego miejsce mógł zająć ktoś inny. - Zaproponowano mi, żebym podpisał aneks do kontraktu, w którym zadeklarowałbym, że jestem amatorem, a za swoją grę nie pobieram wynagrodzenia. Dzięki temu w papierach byłoby wszystko w porządku. Dla PZPN byłbym amatorem, czyli zakaz by obowiązywał, a Ruch nadal miałby piłkarza - podkreśla zawodnik.

Żeby jednak Pierścionek formalnie był związany z klubem i mógł otrzymywać wynagrodzenie, podpisał umowę o pracę, w myśl której miał zostać specjalistą ds. reklamy i otrzymywać miesięcznie 1000 zł. - Wszystko to była fikcja. Nie znam się na reklamie, całe życie zajmuję się sportem. Działacze zaproponowali mi układ, że papierki są dla urzędników, a pieniądze z kontraktu i tak będę dostawał pod stołem - opowiada.

- Oczywiście skończyło się na słowach. Za osiem miesięcy pracy dostałem 7,6 tys. zł. Wszystkie z tytułu pracy na stanowisku specjalisty ds. reklamy. By normalnie żyć, musiałem się zadłużyć - żali się

16 czerwca Pierścionek rozwiązał umowę z Ruchem za porozumieniem stron. - Wiosną już nie grałem w Chorzowie, miałem problemy z nerkami, leżałem w szpitalu. Gdy wróciłem do zdrowia, dostałem propozycję objęcia posady trenera Zapory Przeczyce. I tak formalnie byłem piłkarzem Ruchu, a pracowałem w Przeczycach. Chciałem wyprostować swoje sprawy i rozwiązałem kontrakt - tłumaczy.

Piłkarz nie zrezygnował jednak z walki o pieniądze. - Razem z prawnikiem i specjalistą ds. windykacji gromadzę wszystkie dokumenty, które pozwolą wygrać mi tę sprawę. Pozwę Ruch, a działaczy oskarżę o oszustwo. Odzyskam swoje pieniądze. Jeżeli będzie taka potrzeba, przyjdę do klubu z komornikiem i zabiorę sprzęt do odnowy biologicznej. Chyba jest tyle warty, by pokryć długi - denerwuje się piłkarz.

Piłkarz amator w zawodowym klubie to w polskiej lidze żadna nowina. To nic innego jak sposób klubowych działaczy na obejście zakazów transferowych, które nakłada na nich PZPN, a powodem których jest najczęściej zadłużenie. Nie tak dawno Piotr Dziurowicz, prezes katowickiej "Gieksy", użył tego fortelu, by pozyskać Łukasza Nawotczyńskiego i Ryszarda Czerwca. W Ruchu Chorzów na podobnych zasadach grali też Michał Zajdel i Dawid Bartos.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#2 Post autor: 19r20 » 21 wrz 2004, o 08:29

szczerze mówiac to ten pierścionek nie utkwił mi w ogóle w pamięci więc jakimś wirtuozem futbolu to on nie był
a że zgodził się na pieniądze pod stołem to jego sprawa - to chyba świadczy tylko o jego nieuczciwych intencjach :)

ale to się działo za starego prezesa, teraz by to nie miało miejsca...haha
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Siemce_Fan

#3 Post autor: Siemce_Fan » 21 wrz 2004, o 09:33

niema sie z czego smiac , postaw sie w jego sytuacji. Synek przeszed do nos zarabiac uczciwie pieniadze a tu go tak w ch*** zrobili . Ciekawe jak dlugo jeszcze na jaw beda wychodzic brudy rogali

elane

#4 Post autor: elane » 21 wrz 2004, o 12:33

Bodnij mnie w kant :P

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5 Post autor: spyru » 21 wrz 2004, o 12:46

Ch*j mu w d**e
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

marcyk
Kontakt:

#6 Post autor: marcyk » 21 wrz 2004, o 13:18

spyru pisze:Ch*j mu w d**e
w dupe to rogali sie nalezy. Poczekamy i zobaczymy ilu jeszcze takich "specjalistow ds. reklamy" bedzie chcialo odzyskac swoj szmal.
Jak ten hu* siedzial jeszcz na stolku, nalezalo naslac na niego bez wzgledu na jakiekolwiek konsekwenscje prokuratora, nik, urzad skarbowy i teraz by przyspawaniec opalal sie w kratke + godzinka swierzego powietrza na spacerniaku.
rogala oddawaj te 11 milionow(jak nie wiecej)

kurczak1920

#7 Post autor: kurczak1920 » 21 wrz 2004, o 13:25

ale po co się zgadzoł na takie coś, dostoł tyle na ile podpisoł, ale tak na przyszłość to powinni zrobić, co by za wszystkei przekręty odpowiedzialni byli ludzie, a nie klub. I tak odpowiadać za przekręty powinien powinien prezes, zarząd, rada nadzorcza, a nie organizacja, ale się tam na tym za dobrze nie znom, może tak jest dopiero jak jest spółka, bo wiem ze takie coś jest.

TomSky
Kontakt:

#8 Post autor: TomSky » 21 wrz 2004, o 13:51

Ja sie synkowi nie dziwie... ciekawe co wy byscie zrobili jak by wam powiedzieli ż ealbo sie godzicie na taki układ albo nie mocie nic... mam nadzieje że uda sie to załatwic polubownie i co najwazniejsze po cichu!!!
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

kibic1920

#9 Post autor: kibic1920 » 21 wrz 2004, o 14:21

Wspólczujemu bo nie ma kasy, ale chyba już jej nie będzie mial przynajmniej nie z naszego Ruchu.
Jak on chce odebrać zaległe pieniądze jak on był....... specjalista do spraw rekalmy. Na umowie sam mówił że ma wpisane 1 000 zł miesiecznie, był w klubie 8 miesięcy zarobił 7 600 zł.
Więc co tu się nie zgadza ??? Chyba że jemu chodzi o te 400 zł :lol:

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

Re: Pierścionek straszy

#10 Post autor: Blaszany » 21 wrz 2004, o 15:56

Pierścionek pisze:- Oczywiście skończyło się na słowach. Za osiem miesięcy pracy dostałem 7,6 tys. zł. Wszystkie z tytułu pracy na stanowisku specjalisty ds. reklamy. By normalnie żyć, musiałem się zadłużyć - żali się
:shock: niych sie gnój przyjedzie do Siemców i zobejrzy jak by sie żyło za 7,6 tys zł przez 8 miechów....
Pierścionek pisze:... Pozwę Ruch, a działaczy oskarżę o oszustwo. Odzyskam swoje pieniądze. Jeżeli będzie taka potrzeba, przyjdę do klubu z komornikiem i zabiorę sprzęt do odnowy biologicznej. Chyba jest tyle warty, by pokryć długi - denerwuje się piłkarz.
To sie boncfocie amatorski pozwij Rogale, a niy Ruch... od Ruchu sie odwal :!:

f@n

#11 Post autor: f@n » 21 wrz 2004, o 16:08

a tam pi***olenie o szopenie :evil: .pierścion to frajer poprostu nie wykazał sie w naszym kochanym klubie,potem zwyczajnie dostał w rogi a teraz jeszcze sie odgraża że sprzęt wyniesie.taki ch** :zly: niech wy***rdala do sosnowca tam gdzie jego miejsce karierowicz pi***olony
cytat: 16 czerwca Pierścionek rozwiązał umowę z Ruchem za porozumieniem stron. - Wiosną już nie grałem w Chorzowie, miałem problemy z nerkami, leżałem w szpitalu. Gdy wróciłem do zdrowia, dostałem propozycję objęcia posady trenera Zapory Przeczyce. I tak formalnie byłem piłkarzem Ruchu, a pracowałem w Przeczycach. Chciałem wyprostować swoje sprawy i rozwiązałem kontrakt - tłumaczy.
co to za ciul?już go nie lubie :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#12 Post autor: Scypion » 21 wrz 2004, o 16:09

- Oczywiście skończyło się na słowach. Za osiem miesięcy pracy dostałem 7,6 tys. zł. Wszystkie z tytułu pracy na stanowisku specjalisty ds. reklamy.

teraz to nom kurde rekalmy narobi...:)

Psychooooooo

#13 Post autor: Psychooooooo » 21 wrz 2004, o 19:54

Pierscionek to ciota i szmaciarz je***y , grac gnój nie potrafi ale o kasa to umi walczyc pedał jeden . Jakby połowa tych checi okazywoł na boisku to tyz by było fajnie . Pierscionek ty je***y materialisto !!!!!!!!!!!1 Od RUCHU to ty mozesz dostac kopa w miecha !!!!

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#14 Post autor: radzion » 21 wrz 2004, o 22:29

co pedziol pierscionek to wiemy a czy wiecie co pedziol na to mlecko?bo nie widza nikaj tego? jak nie to jutro rano wom wciepna to bo terozki mi sie nie chce
ale mniej wiecej lazilo o to ze jesli pierscionek oddo sprawa do sadu to ruch oddo sprawa do prokuratury o poswiadczenie nieprawdy przez pierscionka

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: jalboss » 22 wrz 2004, o 12:55

Niech najpierw przyjedzie Pierścionek i zagra parę dobrych meczy za te 7600 co je skasował?
Do dupy z takimi grajkami.
Zobaczycie, następnym będzie Zajdel bo ten "rowerzysta - traktorzysta" tez cos kombinuje.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

ODPOWIEDZ