Korona Kielce - Ruch Chorzów 08.08.2011 piłkarsko

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
krisbaum
Kontakt:

Re: Korona Kielce - Ruch Chorzów 08.08.2011 piłkarsko

#196 Post autor: krisbaum » 8 sie 2011, o 21:11

Grodzicki za błąd przy golu powinien mieć karny trening o 3 w nocy
A przy którym golu zawinił?

wieslawlecki
Kontakt:

#197 Post autor: wieslawlecki » 8 sie 2011, o 21:13

zmiany trenera właściwe - widząc ,że naszym gra się co raz trudniej postawił na obronę wyniku.
Trudno poza Piechem i Grodzickim wskazać jasne punkty , no na mały plusik Janoszka w porównaniu z jego grą w poprzednich meczach.
Biorąc pod uwagę to czym dysponujemy to remis cieszy.
Nie wiem na co liczę za każdym razem gdy idę na Cichą lub oglądam mecz w TV przecież kiedyś dostanę przez to zawału licząc na coś więcej - na niemożliwe ...... w piątek ciężka przeprawa ale nic to idę dopingować jak zawsze i was też do tego zachęcam.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#198 Post autor: heli » 8 sie 2011, o 21:14

Jo akurat błędu Grodzickiego przy bramach nie widza, owszem zostoł ograny, ale to nie był błąd on ratowoł już sytuacja i poszedł wślizgiem błąd zrobili Szyndrowski i Djokic kerzy mieli oboje bal na nodzie i po obu szłapach ten bal przeszedł,
Owszem Janoszka w porównaniu z prawym skrzydłem zagrał nie źle, ale to i tak nie to co od niego oczekuje się.
Natomiast problem to były strasznie słabe wyprowadzanie sytuacji, właściwie każde podanie przy kontrach zamiast przyspieszać grę to ją zwalniało.

Co do zmian to wiadomo ciężko godać, bo nikt nie wie co by było jakby, po Abbocie też się każdy spodziewoł że jak wlezie do 11 to bedzie już wymiatoł, a dziś zagroł przyzwoicie, ale bez rewelacji no, z jednej strony bali nie dostowoł z drugiej podobnie jak w meczu z Bełchatowem mioł jedne dogranie dobra i zaś skiksowoł. Nie wiem osobiście uważam, że z niego większy pożytek jest (będzie) jako Joker, pod warunkiem oczywiście, że nie będzie to 5 min, ale właśnie 30-45. Chyba, że gromy Janoszka (L) - Piech - Abbott - Jankowski (P). Choć wątpia co by Fornalik się na takie zestawienie zdecydowoł.

Piech raczej tej zmiany się spodziewołech, po prostu Fornalik chyba uznoł, że w przodzie nic nie zrobimy a jak nie możesz wygrać to zremisuj, taką samą defensywną zmianę szykowoł z Belchatowem przecież przy 1-0.
Potem mom wrażenie, że Fornalik się obawioł zrobić trzecio zmiana bo po prostu nie wiedzioł czy ktoś nie wytrzymo albo nie złapie kontuzji. Więc wpuścił Zieńczuka na 5 min. licząc chyba na taki sam przypadek jak z Bełchatowem.

Więc z punktu widzenia drużyny, której celem jest utrzymanie dobry punkt, a wydaje się, że chyba tak podchodzi Fornalik
Z punktu widzenia drużyny myślącej o walce o jakieś czołowe lokaty strata dwóch, bo myślę, że Korona nie grała nic wielkiego i była spokojnie do ogrania, gdyby zaatakować mocniej, oczywiście wiadomo, że ryzyko byłoby o wiele większe.
Ostatnio zmieniony 8 sie 2011, o 21:27 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

adamo_R

#199 Post autor: adamo_R » 8 sie 2011, o 21:19

Godocie o obronie Ruchu, przeca obrona jest jako samo , ino Nykiel wypod. Niy wiadomo, czy by dobrze groł , po szpilu Cracovii nie koniecznie. Ale reszta grajom tak samo , błedy. Choć dziś Grodzicki w sumie ok, ale niy poradność Djokica, kery od samego poczatku groł niy mrawo i cud ze niy stracili my wiyncyj torow.Oczywiście tyż bledy Straki, i nanszalancja Ecika była niy do zniesienio. Dwie podstawowe sprawy co widziołech, jedna to, że do Ruchu byłojakoś za ślisko :| : drugo, agresywno gra Korony ,presing i Ruch był zagubiony. Cieszcie sie z remisu, w piontek moze być odwrotnie , momy 4 ptk, niy ma co szkamrać :)

edit. mom nadzieja ze zasilimy C6 odpowiedniom liczba czyli 10 tyś. Slask przyjezdzo z Touronem ;) jak niy bydzie kompletu to sie wyprowadzom
Ostatnio zmieniony 8 sie 2011, o 21:37 przez adamo_R, łącznie zmieniany 1 raz.

Elmer
Kontakt:

#200 Post autor: Elmer » 8 sie 2011, o 21:30

krisbaum pisze:
Grodzicki za błąd przy golu powinien mieć karny trening o 3 w nocy
A przy którym golu zawinił?
chodzi mi o to że dał się nabrać na zwód Lecha, a tak doświadczony zawodnik nie powinien się zachowywać w polu karnym. Stoper powinien być twardy jak skała i stać do końca (wiem, że to są ułamki sekund, ale jednak moim zdaniem błąd). Takie jest moje zdanie, ale szanuję opinie innych :)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

baxsio
Kontakt:

#201 Post autor: baxsio » 8 sie 2011, o 21:43

Mecz ciekawy! na moje oko powinni my go wygrac bo karny do Korony to parodia!!
A jeszcze jedno co mie wkurzyło- CEP wegrzyn!!
Widac ze nos nie lubi i jest stronniczy i nie życza sie tego ciula słuchac( wololech posłuchac Hajty na ES2)!!!
jako że mom C+ napisołech do nich! Ciekawe czy łodpiszą!
PS. jak ktos tyż tak uwazo i placi za C+ to tyz do nich powiniyn napisac
Polska,Polska ,Polska bez Ślonska
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Pysk
Kontakt:

#202 Post autor: Pysk » 8 sie 2011, o 21:47

Mecz ciekawy! na moje oko powinni my go wygrac bo karny do Korony to parodia!!

A nie wspomnisz o NIE podyktowanym karnym dla Korony?
A jeszcze jedno co mie wkurzyło- CEP wegrzyn!!
Widac ze nos nie lubi i jest stronniczy i nie życza sie tego ciula słuchac( wololech posłuchac Hajty na ES2)!!!
Ja antypatii do nas nie zauważyłem, Węgrzyn komentował bardzo fajnie, a co najważniejsze ma pojęcie o taktyce czego o Hajcie powiedzieć nie można.

krisbaum
Kontakt:

#203 Post autor: krisbaum » 8 sie 2011, o 21:50

z drugiej podobnie jak w meczu z Bełchatowem mioł jedne dogranie dobra i zaś skiksowoł.
Moim zdaniem to nie był kiks, Grzyb zagroł nie w tempo, za plecy, i chwala Abbottowi, że jeszcze coś z tego próbował zrobić, ale szanse miał nikłe i nic z tego nie wyszło.
chodzi mi o to że dał się nabrać na zwód Lecha, a tak doświadczony zawodnik nie powinien się zachowywać w polu karnym. Stoper powinien być twardy jak skała i stać do końca (wiem, że to są ułamki sekund, ale jednak moim zdaniem błąd). Takie jest moje zdanie, ale szanuję opinie innych
Tam zawaliła cała obrona. Zaczeło się od Szyndrowskiego, potem Djokic nie przeciął podania, a Grodek miał prawo dać się kiwnąć, bo musiał gonić szybką piłkę, a w polu karnym każdy obrońca zastanawia się nad zdecydowaną interwencją. Gol jest zasługą Lecha, nie kiksem Grodka. Lech równie dobrze mógł dośrodkować z pierwszej, i gdyby Grodek wtedy "stał do końca" pewnie byłyby gadki, że stał jak pi***. W tej sytuacji mógł wybrać jeden z dwóch wariantów, dał się ograć, ale to był wynik sytuacji, nie jakiś jego kiks.

zeqqq
Kontakt:

#204 Post autor: zeqqq » 8 sie 2011, o 21:52

adamo_R pisze:Godocie o obronie Ruchu, przeca obrona jest jako samo , ino Nykiel wypod. Niy wiadomo, czy by dobrze groł , po szpilu Cracovii nie koniecznie. Ale reszta grajom tak samo , błedy. Choć dziś Grodzicki w sumie ok, ale niy poradność Djokica, kery od samego poczatku groł niy mrawo i cud ze niy stracili my wiyncyj torow.Oczywiście tyż bledy Straki, i nanszalancja Ecika była niy do zniesienio. Dwie podstawowe sprawy co widziołech, jedna to, że do Ruchu byłojakoś za ślisko :| : drugo, agresywno gra Korony ,presing i Ruch był zagubiony. Cieszcie sie z remisu, w piontek moze być odwrotnie , momy 4 ptk, niy ma co szkamrać :)

edit. mom nadzieja ze zasilimy C6 odpowiedniom liczba czyli 10 tyś. Slask przyjezdzo z Touronem ;) jak niy bydzie kompletu to sie wyprowadzom
Szukej już miyszkanio :hyhy:

19kyjok20
Kontakt:

#205 Post autor: 19kyjok20 » 8 sie 2011, o 21:56

Zostowcie juz tego Grodzickiego, lubia grzybka, wiem ze Ruch mo w sercu ale w piątek Fornalik powinien mu dać odpoczać, wieku sie nie oszuka i takiego zawodnika z takim stażem trzeba już trocha oszczędzać, to kolejny słaby mecz w jego wykonaniu, dejmy szansa młodym, mom tu na myśli tego Kwiatkowskigo, może by go tak spróbować jak sobie poradzi na skrzydle. Remis sprawiedliwy

buli19R20
Kontakt:

#206 Post autor: buli19R20 » 8 sie 2011, o 22:00

Na wartko szybka analiz.

Mimo goli mecz przeciętny. Zmiany Waldka bardzo dobre. Co ważne punkt na wyjeździe i tego niech nasze grajki się trzymają do końca sezonu ( no może na ruśwelta wdupić krupniolom 3 i do dom). Piątkowy mecz pokaże o co będziemy grać na dzień dzisiejszy środek tabeli w porywach miejsca tuż za premiowanymi grą w Pucharach.

Aha sędziowanie :wstyd:
Ostatnio zmieniony 8 sie 2011, o 22:02 przez buli19R20, łącznie zmieniany 1 raz.

nołnejm
Kontakt:

#207 Post autor: nołnejm » 8 sie 2011, o 22:01

buli19R20 pisze:Na wartko szybka analiz.

Mimo goli mecz przeciętny. Zmiany Waldka bardzo dobre. Co ważne punkt na wyjeździe i tego niech nasze grajki się trzymają do końca sezonu ( no może na ruśwelta wdupić krupniolom 3 i do dom). Piątkowy mecz pokaże o co będziemy grać na dzień dzisiejszy środek tabeli w porywach miejsca tuż za premiowanymi grą w Pucharach.
Zmiany Waldka dobre? ja bym tego tak nie ocenił. moje skromne zdanie;)

buli19R20
Kontakt:

#208 Post autor: buli19R20 » 8 sie 2011, o 22:04

dlaczego przecież Abbot na mokrej trowie to jak ryba no lądzie, zmiana Piecha też dobra bo nasi nie potrafili nic w środku pograć dlatego Lisowski wloz by dać tam przewage liczebną. No a Zieńczuk chyba jasne :)

nołnejm
Kontakt:

#209 Post autor: nołnejm » 8 sie 2011, o 22:06

ale ściągać napastnika i dawać pomocnika wg mnie nie zbyt dobry pomysł...
spróbować Kwiatkowskiego.
w 2 połowie Ruch prawie wcale z przodu nie grał... a byłaby szansa na zwycięstwo

buli19R20
Kontakt:

#210 Post autor: buli19R20 » 8 sie 2011, o 22:09

ale nasi nie umieli się wogóle pod pole karne Korony w 2 polowie przedostać więc co z tego,że tam byłoby dwóch jak bale doń nie docierały????

Zablokowany