Sparingi i przygotowania do sezonu 2011/2012

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Sparingi i przygotowania do sezonu 2011/2012

#436 Post autor: HKSADIK » 23 lip 2011, o 19:49

Z Burligi na tej pozycji chleba nie bedzie, jego lewa noga sluzy tylko do stania i w kazdej sytuacji szuka tej swojej prawej nogi. On do rywalizacji z Lewczukiem sie przyda. Na lewej stronie mamy na razie tylko Szyndrowskiego ,ktory coraz lepiej sobie tam sobie radzi, potrafi sie umiejetnie ustawic ;) Trzeba tu kogos sciagnac do rywalizacji.

grzechub
Kontakt:

#437 Post autor: grzechub » 23 lip 2011, o 19:56

a jo sie ciesza,że momy graczy którzy walczą i rywalizują o pierwszy skład.Może to,że nie mamy najlepiej opłacanych piłkarzy wcale nie jest takim problemem-każdy chce się pokazać i może tym sposobem jakoś wybić.Nawet podobno najlepiej opłacany Abbott fest chce sie pokozać(według mnie wyjątkiem jest Zieńczuk).Fornalik robi z tymi synkami bardzo dobro robota i mom nadzieja,że zostanie w Ruchu jak najdłużyj(jest nie tylko dobrym taktykiem,ale i psychologiem wg. mnie).

Awatar użytkownika
jeja
Kontakt:

#438 Post autor: jeja » 23 lip 2011, o 20:52

Prezentacji nie mielismy, pieniedzy nie ma, transferow na dobra sprawe tez nie bylo, zgrzyty "na gorze" , ale wynik jest. Cala otoczka zawalona a gra wyglada lepiej niz w tamtym sezonie, co cieszy.

RuchChorzów1920
Kontakt:

#439 Post autor: RuchChorzów1920 » 23 lip 2011, o 20:54

niektórym widzę fest korba dymi.... bo co czarny jest? nabluzgał na Ciebie? na Twoją rodzinę? niektórzy widać nie przeskoczyli jakiegoś poziomu.... ja pier.. :szok: !
z drugiej strony, jak mozna Lilo do Ntibazonkizy porównywać :rotfl: ?! - jedynie widze jajo jest ogarnięty i wie co się dzieje i o co chodzi ;)

koniec offtopu.
tututuru......... :P - wystarczy instynkt + dołożenie nogi(a i zagranie do Piecha, który nie wiem czy był na spalonym, ma dobre) - dla mnie dżoker.

scouser
Kontakt:

#440 Post autor: scouser » 23 lip 2011, o 21:16

heli pisze:mom nadzieja, że kondycyjnie nasz pierwszy skład będzie wytrzymywoł 90 min z ino 3 zmianami, jeżeli ja to myśla, że o gra możemy być w miara spokojni.
przygotowanie kondycyjne i motoryczne to jest dziedzina o którą zawsze jestem spokojny jesli chodzi o pracę trenera Fornalika. Lenczyk kiedys powiedział że do zwojowania ligi wystarczy dobrze pod tym kątem przygotować druzynę a doskonale wiemy że oboje wyznaja podobną szkołę trenerską i oboje korzystali z pomocy śp. dr. Wielkoszyńskiego. Jesli kasa bedzie sie w miarę zgadzała na kontach zawodników, jesli w mediach bedziemy więcej czytali o grze zaowdników niz o gierkach pseudodziałaczy i pseudoprezydenta a do tego Fornalikowi uda sie te zasoby zawodników jakos pozgrywac i przekazac im swoją wizje to o wynik naprawde mozemy byc spokojni i bez przesadnego optyzmizmu w tej słabej lidze widze nas na pozycji 4-7. Tyle tylko że spełnienie powyzszych warunków niestety nie zalezy tylko od trenerów i piłkarzy a przede wszystkim od tych którzy tym klubem usiłują kierować. jestem optymistą mimo wszystko, powinnismy zresztą byc nimi wszyscy i nie marudzic jak stare pizdy

19aRtuR20
Kontakt:

#441 Post autor: 19aRtuR20 » 23 lip 2011, o 21:18

Irytujące dzisiaj było to, że tyle sytuacji sobie stworzyliśmy, a wykorzystaliśmy tylko dwie. Musimy pracować nad skutecznością - podkreślił trener "Niebieskich" w Krakowie po czym... zaczął chwalić. - Był to niezły nasz występ. Wiele z tego, co sobie założyliśmy, dobrze zrealizowaliśmy. Ta drużyna czyni postępy i chciałbym, żebyśmy to w sposób naturalny pokazali w meczach ligowych, nie zatracili tego, co pokazaliśmy w sparingach.

- Nie wpadamy w hurraoptymizm, niemniej z optymizmem możemy spoglądać w przyszłość - dodał szkoleniowiec chorzowskiego Ruchu.
to wypowiedz trenera Fornalika

co do sparingu, to trener pedziol wszystko - jo ino dodom, ze mom nadzieja, ze z Piechem wszystko ok

Awatar użytkownika
RobeRt_BatoRy
Kontakt:

#442 Post autor: RobeRt_BatoRy » 23 lip 2011, o 23:10

19aRtuR20 pisze:
Irytujące dzisiaj było to, że tyle sytuacji sobie stworzyliśmy, a wykorzystaliśmy tylko dwie. Musimy pracować nad skutecznością - podkreślił trener "Niebieskich" w Krakowie po czym... zaczął chwalić. - Był to niezły nasz występ. Wiele z tego, co sobie założyliśmy, dobrze zrealizowaliśmy. Ta drużyna czyni postępy i chciałbym, żebyśmy to w sposób naturalny pokazali w meczach ligowych, nie zatracili tego, co pokazaliśmy w sparingach.

- Nie wpadamy w hurraoptymizm, niemniej z optymizmem możemy spoglądać w przyszłość - dodał szkoleniowiec chorzowskiego Ruchu.
to wypowiedz trenera Fornalika

co do sparingu, to trener pedziol wszystko - jo ino dodom, ze mom nadzieja, ze z Piechem wszystko ok
Arek Piech: Dziś boisko opuściłem trochę wcześniej, bo po jednym ze starć złapały mnie skurcze. To nie był żaden poważny uraz.
Obrazek

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#443 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 23 lip 2011, o 23:20

Janoszka według mnie nie robi wiekszych postepow ,wierzyłem że już stanie sie najlepszym lewym pomocnikiem w Ekstraklasie ale sie przeliczyłem.
Ten facet ma taką technike dobra ale wcale tego nie wykorzystuje w pojedynkach jeden na jeden.

Piech sprawia wrażenie wolniejszego zawodnika. Czyba ze ja sie myle i chciałbym aby wszystkich brał na szybkosci :)

kattowitz
Kontakt:

#444 Post autor: kattowitz » 23 lip 2011, o 23:24

Tutaj skrót tego pojedynku.
http://www.pasy.tv/na-zywo-cracovia-ruch-chorzow/" onclick="window.open(this.href);return false;
pasy TV

scaneRboy
Kontakt:

#445 Post autor: scaneRboy » 23 lip 2011, o 23:25

skurcze? na tydzień przed startem? dziwne.

Co ten Fornalik kombinuje?

Drużyna będzie w pełnym gazie dopiero za miesiąc? Nie oczekuje, że nasi trenerzy ujawnią swój warsztat albo wyniki badań... Ale zaciekawiło mnie to niesamowicie - Fornalik napewno wie, co robi. Z jednej strony w sparingu widzieliśmy dobrą grę, ale z drugiej było dużo zmian.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Ratel
Kontakt:

#446 Post autor: Ratel » 23 lip 2011, o 23:44

Super Niebiescy i tak dali

buli19R20
Kontakt:

#447 Post autor: buli19R20 » 24 lip 2011, o 00:13

scaneRboy przy czym skurcze powstają nie tylko bo ktoś mo słabo wydolność, czy niedobory minerałów. Piech złapał skurcz w momencie kiedy doszło do nienaturalnego kontaktu ( ostre wejście obrońcy, czy tam przepychanka w polu karnym), można powiedzieć że taki czynnik fizyczny.

PS. Optimum wydolności będzie za 2 -3 kolejki.

adamo_R

#448 Post autor: adamo_R » 24 lip 2011, o 01:04

skrót : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -iV93lLUuw" onclick="window.open(this.href);return false;

scaneRboy
Kontakt:

#449 Post autor: scaneRboy » 24 lip 2011, o 01:29

adam! skup się link do skrótu już jest!!!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

scaneRboy
Kontakt:

#450 Post autor: scaneRboy » 24 lip 2011, o 01:42

buli19R20 pisze:scaneRboy przy czym skurcze powstają nie tylko bo ktoś mo słabo wydolność, czy niedobory minerałów. Piech złapał skurcz w momencie kiedy doszło do nienaturalnego kontaktu ( ostre wejście obrońcy, czy tam przepychanka w polu karnym), można powiedzieć że taki czynnik fizyczny.

PS. Optimum wydolności będzie za 2 -3 kolejki.

Wiem, wiem... Chodzi mi o to, jakie są faktyczne możliwości zespołu, jeśli dziś grali w dobrym tempie, a pojawiają sie skurcze. Nie chce wchodzić spekulacje, bo aż tak dobrze się nie znam i nie wiem jak chłopaki trenują.

Powiem tylko tyle, że byłem za młodu kolarzem i skurcze przed sezonem raczej zapowiadały dobry sezon, ale wymagały zmian w treningach. To inna bajka, bo piłka to gra zespołowa.

ODPOWIEDZ