No i potwierdziło się. Firma z KatowicFirma Tauron Polska Energia została sponsorem Śląska Wrocław. Klub poinformował o tym na niedzielnej prezentacji na wrocławskim rynku.

No i potwierdziło się. Firma z KatowicFirma Tauron Polska Energia została sponsorem Śląska Wrocław. Klub poinformował o tym na niedzielnej prezentacji na wrocławskim rynku.
a jaka będzie riposta Buzka?m-p pisze:Schetyna : Buzek 1-0
żadnaarcio pisze:a jaka będzie riposta Buzka?m-p pisze:Schetyna : Buzek 1-0
a to ciekawe ,a miała byc AmerykaMam cztery oferty z pierwszej ligi, w tym dwie z Górnego Śląska, ale na razie nie mogę zdradzić, w którym klubie się pojawię. Mogę jedynie powiedzieć, że Śląsk odpada, bo tu nie ma klimatu do futbolowych inwestycji – mówi nam Klimek.
Były właściciel grającego w ekstraklasie Ruchu Chorzów Mariusz Klimek ma zamiar zainwestować pieniądze w pierwszoligową Zawiszę Bydgoszcz.
Mariusz Klimek jeszcze w kwietniu był pełnomocnikiem firmy Varexpol, która miała 40 procent udziałów w Ruchu Chorzów. Pod koniec miesiąca zbył akcje i definitywnie wycofał się z klubu. Teraz przymierza się do zainwestowania pieniędzy w Zawiszę Bydgoszcz. Decyzja ma być ogłoszona już jutro.
– Mam cztery oferty z pierwszej ligi, w tym dwie z Górnego Śląska, ale na razie nie mogę zdradzić, w którym klubie się pojawię. Mogę jedynie powiedzieć, że Śląsk odpada, bo tu nie ma klimatu do futbolowych inwestycji – mówi nam Klimek.
Jak udało się nam dowiedzieć, człowiek, który 7 lat temu wyciągnął Ruch ze stanu finansowej zapaści, otrzymał propozycje z Ruchu Radzionków, Polonii Bytom, Pogoni Szczecin i Zawiszy Bydgoszcz. Z powyższych słów wynika, że dwie pierwsze skreślił ze swojej listy. W Pogoni nie ma tematu nowego inwestora, ale co innego w Zawiszy. – Prawdą jest, że Mariusz pomagał mi poukładać pewne sprawy, kiedy przejmowałem klub. Jego doświadczenie i rady bardzo mi pomogły – mówi dyplomatycznie nowy właściciel, piłkarski menedżer Radosław Osuch.
Również osoby blisko związane z Klimkiem są przekonane o tym, że decyzje co do zainwestowania w Zawiszę już zapadły. – Mariusz bardzo mocno interesuje się Zawiszą, ale sprawa nie została jeszcze sfinalizowana, więc pan Osuch jeszcze ostrożnie dmucha na zimne. Nie chce się chwalić, dopóki nie będzie miał wszystkiego na papierze – mówi nam osoba dobrze znająca Klimka.
...albo "czerwoną latarnią" jak źle pójdzieRudaSlaska7 pisze:w piatek ok 20:00 bydymy na 1 miejscu w tabeli jak dobrze pudzie
Ktoś napisał że Ekstraklasa to najbardziej przepłacona liga - zgadzam się w 100%Niedzielan to najlepiej opłacany piłkarz Korony - jego zarobki wynoszą 70 tys. zł miesięcznie.
Wówczas nie przyjechał Paterman, który podobno obu stronom - i zwolennikom i przeciwnikom obecnego prezesa Ekstraklasy - obiecał swój głos. Jeden z ludzi dobrze zorientowanych w układach panujących w polskiej piłce relacjonuje: "Janusz Paterman naprawdę był chory. Miał problemy z sercem i tydzień spędził w szpitalu. Jestem przekonany, że głosowałby za pozostawieniem Ruski". Za obecnym prezesem głosowaliby również Basałaj, Kulesza i Drobniewski - tak więc byłoby 4:3 na korzyść Ruski, zakładając lojalność Patermana. Nic dziwnego, że zaczęły się zabiegi o czwarty głos, ale tym razem celem nie był przedstawiciel Ruchu, a sam właściciel Wisły i Tele-Foniki Bogusław Cupiał.
A co cie interesuje w co obca osoba zainwestuje i co zainwestuje ?? Chce to robi i tyle, podziekowania za to co zrobił dla Ruchu a dalsze paplanie jest niepotrzebne.Rickenn10 pisze:parodia z tym Klimkiem on chce zainwestowac w zawisza ciekawe co chyba trampki.Narobi im ino dlugu i za 3 ,4 lata Zawidzy juz pewnie nie bedzie a Klimek sie bedzie plawil za gupota ludzi z Bydgoszczy.
Nie zgadzam się, że obca. To nasz były właściciel który podobno w sercu ma tylko Ruch i zostawi sobie jedną jego akcję aby zawsze o tym pamiętać (powiesi ją na ścianie). Dodatkowo za co mu dziękować? Do banku też pan nie wysyła pisma z podziękowaniami za udzielenie kredytu.Kotlet pisze:A co cie interesuje w co obca osoba zainwestuje i co zainwestuje ?? Chce to robi i tyle, podziekowania za to co zrobił dla Ruchu a dalsze paplanie jest niepotrzebne.Rickenn10 pisze:parodia z tym Klimkiem on chce zainwestowac w zawisza ciekawe co chyba trampki.Narobi im ino dlugu i za 3 ,4 lata Zawidzy juz pewnie nie bedzie a Klimek sie bedzie plawil za gupota ludzi z Bydgoszczy.
Dlatego pytam. Czy jeżeli znalazłby się ktoś kto pożyczyłby pieniądze na niezły procent też by pan dziękował po oddaniu? Bo chyba bankom pan nie dziękuje.Kotlet pisze:Obca dla niego, nie medialnie. Za co dziękować ? Za to ze wyciągnął rękę do Ruchu. Gdyby mojej firmie groziło bankrutctwo i przyszłaby osoba która by mi pomogła chyba miałbym prawo jej pozniej podziekowac ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot], JSensei, Mavo1920, NG1920, Pivko i 36 gości