Działania zarządu i innych pracowników klubowych

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
pRimo1920

Re: Działania zarządu i innych pracowników klubowych

#1471 Post autor: pRimo1920 » 4 lip 2011, o 20:44

Dokladnie tak jak godosz heli

kaki

#1472 Post autor: kaki » 6 lip 2011, o 14:46

Panowie ja tego nie moge zrozumiec może ktoś mi to wytłumaczy. Spolka Ruch Chorzow ma ujemny bilans , przynosi straty , produkt ktory sprzedaje czyli emocje podczas meczów pilkarskich ma coraz mniejszy popyt ( spadek frefencji na maczach) ,a szefostwo firmy PODNOSI CENE produktu. I w zasadzie ciagle obiza jego jakosc. Przecierz to jest strzał w kolano kulawego.
Nie moge tego zrozumiec pojąc , mogę sobie to wytlumaczyc ale w zaden sposob nie tłumaczy to tak infantylnych decyzji.
Moim zdaniem jedynym racjonanym wyjsciem z trudnej sytuacji ekonomicznej spolki jest stworzenie konkurencyjnych cen biletow tym bardziej jesli ma sie mozliwosc wynajmu giganta Chorzowskiego SS.Z dzialan wlasciciela wynika ze nawet nie ma namiejszego zamiaru powalczyc o zapelnienie SS dyktujac tak niekonkurencyjne ceny biletow. Przykładowo jestem pewny ze przy cenie 15 zl( po obniżce przezemnie oczekiwanej) za bilet to przy zbudowaniu przez 1 rok odpowiedniej atmosfery na Cichej to mozna z cała pewnascia oczekiwac ze frekfencje na SS wyniesie 15 000 i do tego trzeba czasu i atmosfery, najpierw trzeba dac ludziom. A przy cenie 25 -30 zl( taka cena jak jest teraz) nie zbudujemy atmosfery na Ruchu poniewaz zaufanie kibicow jest mocno nadszarpniete a druzyna co raz slabsza a konkurencja coraz mocniejsza przy takich cenach wystarczy jedna czy druga wpadka u siebie tak jak z Polonia Bytom czy Groclinem i frekfencja spada a taki wpadki beda bo ekipy sa co raz mocniejsze. Wiec przy takim sposobie budowania atmosfery na stadionie przy Cichej mozemy sie spodziewac max frekfencji za rok na SS 8 000 i to juz doliczając ze czesc ludzi przyjdzie stadion zobacyc.Wobec powyzszych rozwazan podwyzka cen biletow na nowy sezon jest w perspektywie czasu strzałem w kolano kulawego.Zdecydowanie oczekiwałem obnizki cen biletow na nowy sezon! I mozna przypuszczac ze nowy wlasciciel nie ma zadnej wizji rozwoju klubu , chce pobyc w klubie 2 -3 lata ,poprawi sie koniuktura po EURO 2012 zorganizowac 1-2 WDS troche po splacac swoich dlugow ,przy obracaniu budzetem klubu 10 mln rocznie sie da , zadluzyc klu i zostawi to sprzedac swoje akcjie komus innegu .Ja mowie zdecydoawne nie takimu postawieniu sprawy przez pana Smagorowicza.

Awatar użytkownika
andrzejn64
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1473 Post autor: andrzejn64 » 6 lip 2011, o 14:59

a mnie się zdaje, że klub obniżył ceny więc nie wiem o co chodzi....karnety maja fest dobrą cene, bilety w przedsprzedaży tańsze....za darmo biletów też być nie może więc myśle, że ceny są naprawde dobre...

bRayan72

#1474 Post autor: bRayan72 » 6 lip 2011, o 15:23

15 złotych za wejścia na sparing Lech - Zagłębie

W czwartek piłkarze Lecha Poznań rozegrają swój pierwszy mecz sparingowy podczas letniego okresu przygotowawczego. Początkowo spotkanie miało odbyć się w Poznaniu, ale ostatecznie rozegrane zostanie w Grodzisku Wielkopolskim. Kibiców może jednak zaszokować fakt, że za bilety będzie trzeba zapłacić aż 15 złotych!

To dla tych co ostatnio płakali jak u nos trzeba było pięciok zapłacić.
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

bluefil
Kontakt:

#1475 Post autor: bluefil » 6 lip 2011, o 15:30

kaki pisze:Panowie ja tego nie moge zrozumiec może ktoś mi to wytłumaczy. Spolka Ruch Chorzow ma ujemny bilans , przynosi straty , produkt ktory sprzedaje czyli emocje podczas meczów pilkarskich ma coraz mniejszy popyt ( spadek frefencji na maczach) ,a szefostwo firmy PODNOSI CENE produktu. I w zasadzie ciagle obiza jego jakosc. Przecierz to jest strzał w kolano kulawego.
Nie moge tego zrozumiec pojąc , mogę sobie to wytlumaczyc ale w zaden sposob nie tłumaczy to tak infantylnych decyzji.
Moim zdaniem jedynym racjonanym wyjsciem z trudnej sytuacji ekonomicznej spolki jest stworzenie konkurencyjnych cen biletow tym bardziej jesli ma sie mozliwosc wynajmu giganta Chorzowskiego SS.Z dzialan wlasciciela wynika ze nawet nie ma namiejszego zamiaru powalczyc o zapelnienie SS dyktujac tak niekonkurencyjne ceny biletow. Przykładowo jestem pewny ze przy cenie 15 zl( po obniżce przezemnie oczekiwanej) za bilet to przy zbudowaniu przez 1 rok odpowiedniej atmosfery na Cichej to mozna z cała pewnascia oczekiwac ze frekfencje na SS wyniesie 15 000 i do tego trzeba czasu i atmosfery, najpierw trzeba dac ludziom. A przy cenie 25 -30 zl( taka cena jak jest teraz) nie zbudujemy atmosfery na Ruchu poniewaz zaufanie kibicow jest mocno nadszarpniete a druzyna co raz slabsza a konkurencja coraz mocniejsza przy takich cenach wystarczy jedna czy druga wpadka u siebie tak jak z Polonia Bytom czy Groclinem i frekfencja spada a taki wpadki beda bo ekipy sa co raz mocniejsze. Wiec przy takim sposobie budowania atmosfery na stadionie przy Cichej mozemy sie spodziewac max frekfencji za rok na SS 8 000 i to juz doliczając ze czesc ludzi przyjdzie stadion zobacyc.Wobec powyzszych rozwazan podwyzka cen biletow na nowy sezon jest w perspektywie czasu strzałem w kolano kulawego.Zdecydowanie oczekiwałem obnizki cen biletow na nowy sezon! I mozna przypuszczac ze nowy wlasciciel nie ma zadnej wizji rozwoju klubu , chce pobyc w klubie 2 -3 lata ,poprawi sie koniuktura po EURO 2012 zorganizowac 1-2 WDS troche po splacac swoich dlugow ,przy obracaniu budzetem klubu 10 mln rocznie sie da , zadluzyc klu i zostawi to sprzedac swoje akcjie komus innegu .Ja mowie zdecydoawne nie takimu postawieniu sprawy przez pana Smagorowicza.

bzdura. Nawet za 15zl bedzie podobna frekwencja. Dlaczego wiekszosc tego forum to biedaki i minimalisci! My potrzebujemy kibicow ze sredniej polki. Kibicow, co zjedza cos na stadionie, kupia pamiatki, wypija piwo (to w przyszlosci). Wy ciagle tylko o tanszych biletach (dla wiekszosci to jedyny problem), a pozniej na meczu sa malolaty, ktorych nic fusbal nie interesuje tylko haji szukaja. My musimy oferowac produkt (dobra druzyna), swietnie opakowany (stadion). Na cicha nie przyciagniemy juz nikogo wiecej, nawet jak bedziemy walczyc o mistrzostwo. Obszczana korona, smrod z toi toi i dwie budy ze zwyczajna to jest jakis dramat w XXI wieku! Poza tym bilety w tym sezonie nie zdrozaly, a przy zakupie karnetu masz bilet po 15zl!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

kaki

#1476 Post autor: kaki » 6 lip 2011, o 15:50

15 zl podaje przykladowo.Dla mnie rosądna cena za bilet na mecz Ruch n SS to 20 zl bolet normalny i 10 zl to bilet ulgowy wdtdy mozemy mowic cenach biletow konkurencyjnych i o tym ze mamy zamiar zapelnic SS.A jesli dajemy cene biletu 25-30 , 15 ulgowy to znaczy ze cena jest wyzsza niz u konkurencji i nie ma szans powalczyc o kibicow ktorzy maja wybor isc w sobote na Gornika np chopak 16 letni zaplaci 10 zl a na Ruchu 15 , wiec nie mowy aby powalczyc o nowego klienta jezeli kryterium wyboru bedzie cena.A przecierz o tych klientow Ruch Chorzow SA chce? (musi) powalczyc jesli ma miec jakis sens rozgrywanie meczy na SS (w 3 tysieczne publice na SS nie ma sensu organizowanie takiej imprezy i to nie tylko ze względów kibicowskich-brak atm. na trybunach ale przede wszystkim ze wzgledu na koszt wynajecia obiektu i to nie zaleznie kto nim bedzie obciazony miasto Chorzow ,woj.slaskie czy spolka RCH SA)

marek79
Kontakt:

#1477 Post autor: marek79 » 6 lip 2011, o 15:57

kaki tys oglądoł cynnik na nasze szpile?
Cynnik zaboli widza mosz opanowany na cacy.

Normalny bilet kosztuje w przedsprzedazy 22 zeta czyli tylko 2 zeta drozej niz ty proponujesz a w karnecie mosz po 15 zeta.

16 latek placi w przedsprzedazy 7 zeta za bilet a w karnecie za 5 zeta.

I na tym zakonczmy twoje wywody udowodniajace jak to drogo na Ruchu.

bluefil
Kontakt:

#1478 Post autor: bluefil » 6 lip 2011, o 16:05

marek79 pisze:kaki tys oglądoł cynnik na nasze szpile?
Cynnik zaboli widza mosz opanowany na cacy.

Normalny bilet kosztuje w przedsprzedazy 22 zeta czyli tylko 2 zeta drozej niz ty proponujesz a w karnecie mosz po 15 zeta.

16 latek placi w przedsprzedazy 7 zeta za bilet a w karnecie za 5 zeta.

I na tym zakonczmy twoje wywody udowodniajace jak to drogo na Ruchu.
Im za chwile nawet 7zl bedzie za drogo. Na cygarety i bier zawsze majom. Juz sie nie da o tych cenach czytac. Tak jak napisalem, bilety to tylko jedna czesc. Pamiatki, gastronomia to kolejne wplywy klubu. Skoro nasi kibice to tacy biedacy, ze z bieda 15zl maja na bilet, to z czym do ludzi....
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

kaki

#1479 Post autor: kaki » 6 lip 2011, o 16:34

22 zl + minimum 4 złote na bilet komunikacji miejsckiej a jak ktos mieszka dalej to jeszcze wiecej lub koszt prowadzenia konta bankowego ok 15 zl / m jak plus czas zeby moc kupic bilet do godziny 15 ktory tu nie jest bez znaczenia jak bys nie liczyl to cena biletu jest drozsza niz w ubieglym sezonie.
Bilet normalny dla 90% kibicow w ubieglym sezonie kosztowal 25 zl a teraz 25 lub 30 a cena wprzed sprzedazy jest tylko chwytem marketngowym abys przyszedl do super sklepiku wczesniej i cos kupil.A dla przcetnego kibica 3 zl taniej w przed sprzedazy to nie oznacza tatiniej bo musi ponies koszt trasporu aby zakupic ten bilet

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1480 Post autor: Mirek » 6 lip 2011, o 16:48

może go kupić w necie i nie trzeba transportu.
naprawdę działania naszych władców klubowych mnie bardzo drażnią, ale ludzie bez przesady.
Czy kibic Ruchu musi zawsze narzekać?
A może krupniok do biletu?

Rafal1920
Kontakt:

#1481 Post autor: Rafal1920 » 6 lip 2011, o 16:56

Najlepi jakby darmowy krupniok byl biletym :rotfl: Kibicom Ruchu nigdy niy szlo dogodzic z cynami biletow:)

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#1482 Post autor: jabolgo » 6 lip 2011, o 17:13

kaki pisze:.... cenie 15 zl( po obniżce przezemnie oczekiwanej)
Proszę kupić karnet a cena będzie wynosić 15 zł.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

19aRtuR20
Kontakt:

#1483 Post autor: 19aRtuR20 » 6 lip 2011, o 17:14

kaki pisze:22 zl + minimum 4 złote na bilet komunikacji miejsckiej a jak ktos mieszka dalej to jeszcze wiecej lub koszt prowadzenia konta bankowego ok 15 zl / m jak plus czas zeby moc kupic bilet do godziny 15 ktory tu nie jest bez znaczenia jak bys nie liczyl to cena biletu jest drozsza niz w ubieglym sezonie.
Bilet normalny dla 90% kibicow w ubieglym sezonie kosztowal 25 zl a teraz 25 lub 30 a cena wprzed sprzedazy jest tylko chwytem marketngowym abys przyszedl do super sklepiku wczesniej i cos kupil.A dla przcetnego kibica 3 zl taniej w przed sprzedazy to nie oznacza tatiniej bo musi ponies koszt trasporu aby zakupic ten bilet
nie, cena przedsprzedazy niy je chwytem marketingowym, a proba zmniejszenia kolejek, w kerych ludzie kochaja stoc i wlazic na 2 polowa

jo bylch 'az' na jednym meczu w tamtym sezonie u siebie... i nie miolch mozliwosci przyjechac kupic pryndzy biletu, bo jak zech je w piekarach, to zech je zalotany - z internetowym kupowaniem zech sie zagapiyl... i tak wyszlo, ze jakby sie nie wcis w kolejka, to bych meczu nie obejrzolch - jakby to nie byl moj jedyny mecz na Cichy w sezonie to bych stol w kolejce (karta kibica miolch, wiec nie zablokowolch kasy)

cena 25-30 zl to wcale nie je jakis koszmar... wy (wiadomo fto, wystarczy przeczytac posty na temat biletow i karnetow) byscie chcieli wszyscy:
1. bilety po 5...abo za darmo
2. transport + catering (przy tym i tak byloby wybrzidzanie jak...)
3. jak bilety za 5, to karnet do 50zl max
4. wyniki, bo bez tego nawet jak mi zaplaca niy przida (chociaz niy, jakby zaplaciyli to by przylaziyli)

jak byda tonie bilety, to karnety sie nie beda oplacaly (klubowi)
teraz ceny biletow poprzez znizki sa atrakcyjne do rodzin i mlodych
kupic karnet (jest prawie miesiac czasu by uzbierac... zeby go miec od pierwszego szpilu - zawsze idzie kupic pozni)

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#1484 Post autor: jabolgo » 6 lip 2011, o 17:21

kaki pisze:... koszt prowadzenia konta bankowego ok 15 zl / m ...
:zabawa:
Zapomniał pan doliczyć:
1. Kosztów wody i mydła - przecież trzeba na meczu schludnie wyglądać.
2. Kosztu proszku do prania - czyste majtki, skarpetki, koszulka. Jak ktoś lubi pachnące i miękkie to zmiękczacz.
3. Kosztu internetu - jakoś bilet trzeba zamówić.
4. Koszt słonecznika/papierosów wypalonych na meczu - jakoś trzeba odreagować stres.
5. Koszt piwa przed/po meczu. - trzeba wypić za sukces/porażkę.
6. Koszt SMS do kolegi - trzeba poinformować o wyniku.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

marek79
Kontakt:

#1485 Post autor: marek79 » 6 lip 2011, o 17:51

kaki jak ty dupcysz

W tamtym sezonie to kibice Ruchu mieli darmowe przejazdy na szpile? Chyba nie. Konkurencja mo darmowe przejazdy? Ja jak jedzie na gapa.

Zaroz pewnie wyskoczysz ze zeby kupic bilet przez neta to ponosi koszt łącza internetowego i do tego jeszcze dochodzi czynsz w mieszkaniu bo kajs tyn net jest doprowadzony.

ODPOWIEDZ