Działania zarządu i innych pracowników klubowych

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Działania zarządu i innych pracowników klubowych

#1456 Post autor: Ozor » 2 lip 2011, o 17:31

Prosze poczytac jak to sie robi w Gdansku
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/1, ... hcemy.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#1457 Post autor: jabolgo » 2 lip 2011, o 17:42

Witek46 pisze:Kartki świąteczne w czerwcu… Kolejna decyzja prezesa Miłosza?
Ale momy lipiec ;)
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#1458 Post autor: Scypion » 2 lip 2011, o 19:56

Ozor pisze:Prosze poczytac jak to sie robi w Gdansku
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/1, ... hcemy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
dawno juz o tym gadałem

kattowitz
Kontakt:

#1459 Post autor: kattowitz » 2 lip 2011, o 20:20

Teraz wiadomo że pożyczę wzięli na wypłatę dla zawodników.
http://www.youtube.com/watch?v=JG4SUPIi ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;

COBRA

#1460 Post autor: COBRA » 2 lip 2011, o 20:39

A Mnie bardziej zastanawia to-
Ruch Chorzów SA podpisanie aneksu do umowy kredytowej
01.07. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 16/2011
"Zarząd Spółki informuje, że w dniu 30 czerwca 2011 roku podpisał aneks do umowy z dnia 2 lutego 2011 roku o kredyt operacyjny odnawialny w linii kredytowej, na podstawie której to bank stawił do dyspozycji Spółki limit kredytowy w wysokości 2.000.000,00 zł. Umowa została zawarta na okres od 02.02.2011 r. do 30.06.2011 r. Niniejszy aneks prolonguje pierwotny termin obowiązywania umowy do dnia 30.09.2011 r.
Podstawa prawna: § 3 ust.2 pkt. 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Witek46
Kontakt:

#1461 Post autor: Witek46 » 2 lip 2011, o 22:46

No, to znaczy, że nie mieliśmy kasy żeby oddać kredyt w terminie i dostaliśmy jeszcze 3 miesiące czasu. Pewnie obiealiśmy, że do września będziemy mieć kasę z Canal+. To znaczy, że jak tylko Canal przekaże nam kasę, to my ją oddamy bankowi i znów będziemy bez pieniędzy. Jesteśmy na granicy egzystencji, a tu niektórzy marzą o wzmocnieniach.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

scaneRboy
Kontakt:

#1462 Post autor: scaneRboy » 2 lip 2011, o 23:01

kredyt operacyjny odnawialny w linii kredytowej

nie twierdzę, że jest super, ale też nie piszcie bzdur. Prawie każda firma posiłkuje się takim kredytem. Może lekko niepokoić, dlaczego bank nie przedłużył umowy na kolejny okres automatycznie, są trzy możliwości:
1. pogorszyła się zdolność kredytowa klubu.
2. banki po ostatnim kryzysie zaostrzyły kryteria przyznawania kredytu i tych kryteriów nie spełniamy.
3. kombinacja dwóch pierwszych.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

buli19R20
Kontakt:

#1463 Post autor: buli19R20 » 2 lip 2011, o 23:39

scaneR zdecydowanie punkt 2 :)

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1464 Post autor: Slawko » 3 lip 2011, o 01:08

"klub nie ma srodkow na wyplate wynagrodzen..." Nie bardzo rozumiem, kto podpisuje takie kontrakty z podrzednymi kopaczami i na jakiej podstawie, ze nie stac go na realizacje tych 40 tysiecznych kontraktow miesiecznych??
Skoro klubu nie stać na gre w ekstraklasie to niech gra w A - klasie.
Od 20 lat ten klub ma nazwe Ruch Brak Pieniedzy Chorzow, caly czas nie ma kasy. Moze w tym miescie nie ma koniunktury na klub pilkarski?
Dlaczego totalnie biedne i zapuszczone miasto daje 2 miliony klubowi, ktory najpewniej te pieniądze przepuści na wypłate grubych kwot piłkarzykom, którzy zasługują na co najwyżej 3 tys na miesiąc?
Średnia frekwencja wynosi kilka tysięcy ludzi z czego 90% stanowi patologia odtraszająca normalnych ludzi od przyjscia na stadion. Czy ktokolwiek cos z tym robi?

Kibicuje temu klubowi od kilkunastu lat ale wole żeby 2mln miasto przeznaczyło na nowe miejsca pracy/modernizacje miasta niż na kilku cwanych leniwych kopaczy, grających akurat w tym mieście.
Ale to niestety jest jeb... Polska i publiczna kasa bedzie wydana najgorzej jak tylko moze.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Witek46
Kontakt:

#1465 Post autor: Witek46 » 3 lip 2011, o 09:20

scaneRboy pisze:kredyt operacyjny odnawialny w linii kredytowej

nie twierdzę, że jest super, ale też nie piszcie bzdur. Prawie każda firma posiłkuje się takim kredytem. Może lekko niepokoić, dlaczego bank nie przedłużył umowy na kolejny okres automatycznie, są trzy możliwości:
1. pogorszyła się zdolność kredytowa klubu.
2. banki po ostatnim kryzysie zaostrzyły kryteria przyznawania kredytu i tych kryteriów nie spełniamy.
3. kombinacja dwóch pierwszych.
Bank nie tylko automatycznie nie przedłużył umowy na kolejny okres lecz przedłużył ją zaledwie na 3 miesiące, co nie jest standardem. Więc to nie jest tak jak piszesz, zwyczajna otwarta linia kredytowa lecz raczej wycofanie się banku z kredytowania. A jeśli idzie o punkt drugi, to jest już akurat odwrotnie. Banki ponownie łagodzą kryteria dostępu do kredytu. Natomiast jeśli idzie o punkt 1, to tu się całkowicie zgadzamy.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

Pavlique
Kontakt:

#1466 Post autor: Pavlique » 3 lip 2011, o 12:36

Jeżdża na Ruch od 39 lot i nie życza sie żeby ktoś taki jak ty pisoł takie rzeczy. Przeciep sie na Legioa albo Wisła. Piękne miasta bogate kluby i patologii nie ma na stadionie. A co do koniunktury to w tym mieście raczej nie ma koniunktury na takich "Narcyzów" jak TY! Nie jest dobrze i trzeba o tym pisać ale klub to jedyna wizytowka miasta w Polsce i Europie i miasto powinno dbać o klub i to o wiele większymi kwotami ,no może w innej formie niż pożyczki. A Ty jak widzaq prędzej byś Ruchowi zabrał niż dał.
:ok:
jo by jeszcze dodoł, ze bliżyj bydzie Panowi Kibicowi do sonsiadów ze zachodu, kaj jest welko kultu(rw)a, brak patologii, bogate sponzory i wielko prziszłość a miasto bardzo dbo ło wszysko
Pzodr ;)
I'm a man who walks alone

pRimo1920

#1467 Post autor: pRimo1920 » 3 lip 2011, o 13:25

kattowitz pisze:Teraz wiadomo że pożyczę wzięli na wypłatę dla zawodników.
http://www.youtube.com/watch?v=JG4SUPIi ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Chca wpompowac 13,5mln do budzetu klubu a nie maja kasy na wyplaty czegos tu nie rozumia. Rok temu pierdo**li ze nigdy jeszcze nie bylo tak stabilnie finasowo w Ruchu ale chyba w kapsach dzialaczy tak stabilnie nie bylo. Kiedy oni skoncza nos oszukiwac ze jest git?? Sprzedali Sadloka Sobiecha z kerych nie malo kasa byla i dalej brakuje?? Teroz na bank czekaja az Józek wysle te 15% z transferu za Sobiecha i zas byda szczesliwi bo na tipsy Sobstylowej starczy i innych ciu**tw, a chca budowac wielki Ruch co by grol bez problemow na Slaskim. Chca wypozyczyc Boguskiego do nos mysla ze z wyplaty za 100tys zlty zlezie na 30tys?? Mialo isc wszystko w dobrym kierunku a jest coroz gorzej :wsciekly: :cenzura:

Awatar użytkownika
EmigRantNL

#1468 Post autor: EmigRantNL » 3 lip 2011, o 17:09

Jakbym slyszal Naszego Mirka M...

http://www.youtube.com/watch?v=kXYiU_JCYtU" onclick="window.open(this.href);return false;

Odrętwiały

Jestem zmęczony byciem tym kim chcesz
Abym był
Bez uczucia wiary
Zgubiony pod powierzchnią
Nie wiem
Czego ode mnie oczekujesz
Zmuszając
Do chodzenia twymi ścieżkami

(wciągnięty w wir/tylko wciągnięty w wir)
Każdy krok który stawiam
to kolejna pomyłka wobec ciebie

Stałem się taki zdrętwiały
Nie czuję cię tam
Taki zmęczony
Lecz o wiele bardziej świadomy
staje się taki
a wszystko co chce zrobić
to być bardziej sobą
a mniej tobą

Czy nie zauważasz że dusisz mnie
Trzymając zbyt mocno
W obawie że stracisz kontrolę
Bo wszystko co pomyślałeś
kim mógłbym być
Rozpadło się na osobne (części) tuż przed tobą

Każdy krok który stawiam
to kolejna pomyłka wobec ciebie
A każda sekunda, którą marnuję to więcej, niż mogę znieść

Ale wiem
Ja również mogę zawieść
I wiem
Byłeś dokładnie taki sam jak ja
Z kimś kto rozczarował się tobą

;)
Wino i kibice -czym starsi tym lepsi :)

Awatar użytkownika
kRycha
Kontakt:

#1469 Post autor: kRycha » 4 lip 2011, o 19:55

http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... =top-story" onclick="window.open(this.href);return false;

"W przypadku ewentualnego rozgrywania meczów na Stadionie Śląskim w tym sezonie – gwarancja atrakcyjnego miejsca na zmodernizowanym obiekcie i pierwszeństwo w wyborze miejsca w sezonie 2012/2013."
[img]http://i353.photobucket.com/albums/r394/19kRycha20/usebarkopia.gif[/img]

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1470 Post autor: heli » 4 lip 2011, o 20:18

No i co w tym zdaniu jest dziwnego :?:, bo chyba ni eto co wyboldowałeś, w tym sezonie jeżeli damy radę to może zagramy mecz lub dwa na Śląski, a gwarancje gry mamy dopiero od przyszłego sezonu, więc kto kupi karnet teraz, będzie mógł w przyszłym sezonie pewnie jako pierwszy przyklepać miejsce na Śląski, tak jak teraz do iluś dni miejsca na obecny sezon na Cichej dla tych co mieli karnet są zarezerwowane, a dopiero do wolnej sprzedaży te miejsca trafią po trzech tygodniach i pewnie tak samo bedzie w na kolejny sezon.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

ODPOWIEDZ