Licencja

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Licencja

#631 Post autor: heli » 28 maja 2011, o 05:22

Mom nadzieja, że Polonia dostanie licencja, a i sportowo się utrzymie. Mimo, że wiadomo, że im nie kibicuja to jednak nie mom też nic przeciwko nim, bo mimo wszystko, oni przede wszystkim patrzą na siebie i próbują rozwiązywać swoje problemy. A nie kosztem innych. Jak np. Cracovia czy szczewa.

Co do szczew zero szacunku, wystarczy przypomnieć jak krążą głosy, że to podobno oni pisali
* donosy o naszych wieżach oświetleniowych,
* donosy o problemach finansowych Polonii,
* że to oni nie dali grać Piastowi ale sami się cisną im na stadion,
* że oni pisali do Tauronu, gdy Tauron był naszym sponsorem,
* oraz do jednego z banków, gdy toczyły się bardzo zaawansowane rozmowy.
* wspomnieć ich podejście gdy my walczyliśmy w 3 instancji o licencja czy nawet teraz popatrzeć co pisali
* sprawa Kwieka
* słowne pierdy Mazura i sposób obrony jego przez ich stow. kib.
ta lista mogłaby być jeszcze o wiele większo

Także Cytat z wywiadu z Profusem o ewentualnym przejęciu Łksu:
Początkowo rozważałem kupno Korony Kielce i spotkałem się nawet z prezydentem miasta i działaczami klubowymi. Informacja o tych rozmowach przedostała się do prasy i natychmiast otrzymałem zaproszenia do rozmów z kilku innych klubów. Przyszły oferty m.in. z ŁKS-u, Pogoni Szczecin, Górnika Zabrze i dwóch klubów pierwszoligowych, których nazw nie wymienię, bo ich szefowie prosili o dyskrecję.
Z drugiej strony jakoś nie wierza, że ostatecznie nie dostają licencji, ale tak jak kajś wyczytałem, co mo dać niby ta marno kasa co ich dokapitalizowali jak spłacą bieżące zadłużenie nawet nie wobec Alianza to i tak już jej braknie i na kolejny sezon wyłącznie zaś nowe kredyty o ile od kogoś dostaną skoro ciagle straszą upadłością.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Marceli ~Sk~
Kontakt:

#632 Post autor: Marceli ~Sk~ » 28 maja 2011, o 06:16

heli co Ty sie tym Gornikiem tak przejmujesz? To jest ich problem a My co z tego wszystkiego mamy? Nic.
My mamy swoje problemy do rozwiazania, chodzi o licencje. Ta sprawe niestety nalezy w koncu do konca rozwiazac. Nie zeby za rok pojawila sie to sama spiewka zarzadu. Bo to jest caly czas krecona teoria kola zamknientego.

aa73

#633 Post autor: aa73 » 28 maja 2011, o 09:18

Jest licencja i jest dobrze, ale za rok będzie mega beka ,ponieważ za rok na 90% nie będzie gotowy Stadion Śląski.

arcio
Kontakt:

#634 Post autor: arcio » 28 maja 2011, o 09:31

aa73 pisze:Jest licencja i jest dobrze, ale za rok będzie mega beka ,ponieważ za rok na 90% nie będzie gotowy Stadion Śląski.
co ty bredzisz? najpierw poczytaj a potem się wypowiadaj
nigdy nie jest za późno

wiesiek1
Kontakt:

#635 Post autor: wiesiek1 » 28 maja 2011, o 10:25

aa73 rzeczywiscie przerabane , wynajmiemy sobie na kilka kolejek stadion w Gliwicach.Wielkie nieba:)
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

aa73

#636 Post autor: aa73 » 28 maja 2011, o 10:42

Arcio ...ja mam poczytać ? Gazety może i inne pierdoły? Znam sprawę od środka, ponieważ będę tam wykonywał prace a już od 3 m-cy przesuwają termin...Teraz jest kolejny deadline, to 15 czerwiec i termin podnoszenia dachu.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#637 Post autor: Ozor » 28 maja 2011, o 10:51

ten termin był znany od momentu potwierdzenia zamówienia na nowe częsci zamiast tych co spartoliła huta zabrze.
Ani to nic nowego ani odkrywczego.
Wszystkie wątki oraz fotki tutaj:http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 6&page=334

ObeRschlesien_1920
Kontakt:

#638 Post autor: ObeRschlesien_1920 » 28 maja 2011, o 10:55

heli pisze:Także Cytat z wywiadu z Profusem o ewentualnym przejęciu Łksu:
Początkowo rozważałem kupno Korony Kielce i spotkałem się nawet z prezydentem miasta i działaczami klubowymi. Informacja o tych rozmowach przedostała się do prasy i natychmiast otrzymałem zaproszenia do rozmów z kilku innych klubów. Przyszły oferty m.in. z ŁKS-u, Pogoni Szczecin, Górnika Zabrze i dwóch klubów pierwszoligowych, których nazw nie wymienię, bo ich szefowie prosili o dyskrecję.
Ciekawi mnie jak to jest, ze ktos bogaty ZNOWU interesuje sie klubami z mala historia w porownaniu do nas (LKS), badz calkowicie bez historii (Korona), a 14 krotny mistrz Polski dziaduje i w ogole nie zwraca uwagi na siebie. Przeciez my powinnismy jako jedni z pierwszych znalezc bogatego wlasciciela, a nie jakis Poznan, Polonia W, czy niedoszlo Korona. W tym kraju wszystko dzieje sie na opak.

wiesiek1
Kontakt:

#639 Post autor: wiesiek1 » 28 maja 2011, o 10:59

Jeszcze ktos musialby chciec sprzedac.Nie ludzmy sie , na ta chwile Ruch to dla Smagorowicza i ekipy to kura znoszaca zlote jaja.
Niech tylko jeszcze sobie poprawia byt mistrzostwami Polski i gra w Lm i bede kontent hehe.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

arcio
Kontakt:

#640 Post autor: arcio » 28 maja 2011, o 11:31

aa73 pisze:Arcio ...ja mam poczytać ? Gazety może i inne pierdoły? Znam sprawę od środka, ponieważ będę tam wykonywał prace a już od 3 m-cy przesuwają termin...Teraz jest kolejny deadline, to 15 czerwiec i termin podnoszenia dachu.
chłopcze może i mają te 3-6 miesięcy opóźnienia ale jak do zimy skońćzą podnosić dach to na wiosnę stadion będzie gotowy
nigdy nie jest za późno

COBRA

#641 Post autor: COBRA » 28 maja 2011, o 16:04

http://www.sportslaski.pl/nadzor-dla-ru ... ,info.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ponzo

#642 Post autor: ponzo » 28 maja 2011, o 17:17

Czyli jak nie spłacimy PSP to możemy mieć problem?

kattowitz
Kontakt:

#643 Post autor: kattowitz » 28 maja 2011, o 17:17

Lysy pisze:
heli pisze:
Co do szczew zero szacunku, wystarczy przypomnieć jak krążą głosy, że to podobno oni pisali
* donosy o naszych wieżach oświetleniowych,
* donosy o problemach finansowych Polonii,
* że to oni nie dali grać Piastowi ale sami się cisną im na stadion,
* że oni pisali do Tauronu, gdy Tauron był naszym sponsorem,
* oraz do jednego z banków, gdy toczyły się bardzo zaawansowane rozmowy.
* wspomnieć ich podejście gdy my walczyliśmy w 3 instancji o licencja czy nawet teraz popatrzeć co pisali
* sprawa Kwieka
* słowne pierdy Mazura i sposób obrony jego przez ich stow. kib.
ta lista mogłaby być jeszcze o wiele większo
to nie pogłoski heli to wszystko prowda.[/quote]
Dodejmy do tego jeszcze donos do prasy pana Mazura że światła na meczu z nimi specjalnie zgasły i należoł im sie walkower. :rozpacz:

sebaro
Kontakt:

#644 Post autor: sebaro » 29 maja 2011, o 20:31

Polonia poleciała "sportowo"...
Arka na miejscu spadkowym ale nie wiadomo czy Górnik dostanie licencje, więc...?

Jak wygląda sytuacja z licencją dla ŁKSu i Podbeskidzia (szczególnie Ci pierwsi chyba są zagrożeni)?
Czy gdyby np. ŁKS nie otrzymał licencji to Arka zostaje czy jest jakaś inna opcja?
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Awatar użytkownika
skowRon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#645 Post autor: skowRon » 29 maja 2011, o 20:35

sebaro pisze:Polonia poleciała "sportowo"...
Arka na miejscu spadkowym ale nie wiadomo czy Górnik dostanie licencje, więc...?

Jak wygląda sytuacja z licencją dla ŁKSu i Podbeskidzia (szczególnie Ci pierwsi chyba są zagrożeni)?
Czy gdyby np. ŁKS nie otrzymał licencji to Arka zostaje czy jest jakaś inna opcja?
Wtedy awansuje następna drużyna z zaplecza ekstraklasy. Arkę "uratować" może tylko Górnik

Zablokowany