Licencja
-
- Kontakt:
Re: Licencja
Ale skad te dlugi jak kasa byla na wszystko ? To podstawowe pytanie.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
- 19flasteR20
- Kontakt:
Dziwne jest upieranie sie pzpn-u z stara sprawa dlugu stowarzyszenia.
Tak dziwne, ze az podejrzane.Sprawa Zajaca bardzo mnie zaskoczyła chyba gorszego momentu nie mogło byc, aby w tej chwili okazalo sie, ze to prawda.?!
Czy ktos tu nie robi kreciej roboty, bo dziwi mnie jedno - nasi "dzialacze" sa bardzo pasywni, a pzpn na sile probuje utrzymac DojArke i Nozownikow w E-klasie.
Czy to nie jest jakas uknuta intryga wobec noszego ukochanego klubu ?!
Panie Piechniczek i Bugdol
?! Czym dla was jest Ruch ?
Tak dziwne, ze az podejrzane.Sprawa Zajaca bardzo mnie zaskoczyła chyba gorszego momentu nie mogło byc, aby w tej chwili okazalo sie, ze to prawda.?!
Czy ktos tu nie robi kreciej roboty, bo dziwi mnie jedno - nasi "dzialacze" sa bardzo pasywni, a pzpn na sile probuje utrzymac DojArke i Nozownikow w E-klasie.
Czy to nie jest jakas uknuta intryga wobec noszego ukochanego klubu ?!
Panie Piechniczek i Bugdol

Ruch Autonomii Gůrnygo Ślůnska

Masz prawo zadeklarowac narodowosc ślůnska - SILESIA FIRST TO FIGHT! -[/size]

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
spokojnie, poczekajmy. będzie z licencją wszystko ok.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
Tak patrząc ogólnie szczewa ogłosiły przetarg na budowę [remont] stadionu,a u Nas dostajemy karę za długi wobec ZAJĄCA. Chcą nas ud***ć.
- 19flasteR20
- Kontakt:
ponzo pisze:Tak patrząc ogólnie szczewa ogłosiły przetarg na budowę [remont] stadionu,a u Nas dostajemy karę za długi wobec ZAJĄCA. Chcą nas ud***ć.
? Po co piszesz 2x to samoponzo pisze:My mamy problem ze stadionem ,wszyscy budują [remontują],a my liczymy tylko SŚ ,który nie jest i nie będzie naszym stadionem tylko rezerwowym.

Ruch Autonomii Gůrnygo Ślůnska

-
Dla nich Ruchu juz nie ma dla nich sa pieniadze kiedy oni obaj ostatnio byli na Cichej na szpilu procz deRbow choc tez nie wiem czy wogole byli na deRbach. Piechniczek juz zapomnial gdzie jest Chorzow i czym jest Chorzow do niego19flasteR20 pisze:
Panie Piechniczek i Bugdol?! Czym dla was jest Ruch ?
![]()
- Patrykk
hu* z licencją i polskim szambem, prześladowaniem i niesprawiedliwością!
Wystapić z pzpn-u i od klasy A wystartować w lidze czeskiej lub słowackiej. Wyjazdy będą ciekawsze, bliższe i nie będzie takich cyrków jak w tym polskim zoo.
Zagralibyśmy tym dziadom na nosie, w ślad za nami poszło by jeszcze kilka klubów i może to by spowodowało, że ten komunistyczny beton zaczął by się kruszyć.
Pewnie po upadku pzpn-u dostalibyśmy mozliwość powrotu od 1 ligi
Wystapić z pzpn-u i od klasy A wystartować w lidze czeskiej lub słowackiej. Wyjazdy będą ciekawsze, bliższe i nie będzie takich cyrków jak w tym polskim zoo.
Zagralibyśmy tym dziadom na nosie, w ślad za nami poszło by jeszcze kilka klubów i może to by spowodowało, że ten komunistyczny beton zaczął by się kruszyć.
Pewnie po upadku pzpn-u dostalibyśmy mozliwość powrotu od 1 ligi

Oberschlesien Erwache !!!
-
- Kontakt:
To nie jest "komunistyczny beton" To jest mafia. Jedno podstawowe pytanie nalezaloby zadac wlsnie panu Pieczniczkowi , jakie znaczenie ma dla niego chorzowski klub? Klub w ktorym on sam kiedyc wlozyl wiele serca.
-
- Kontakt:
weź sznita na droga i jedź zapytać do Pragi co sądzą o Twoim nieziemskim pomysle
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE
- Patrykk
Gdyby formalnie było to możliwe(nie wiem jakie zapisy widnieją w czeskim/słowackim związku piłki nożnej dotyczące występu drużyn z innych krajów w ich ligach) uważam, że pomysł warty rozważenia. Pewnie takiej mozliwości nie ma, ale gdyby była to w naszym przypadku lepiej poświęcić te kilka lat na grze w niższych ligach niż być notorycznie je***ym za wszystko.TomSky pisze:weź sznita na droga i jedź zapytać do Pragi co sądzą o Twoim nieziemskim pomysle
Tam bylibyśmy Bogami i na boisku i na trybunach, mozna byłoby też odpalać race

-
- Kontakt:
no własnie o to chodzi że to pomyśł z gatunku fantastyki niestety...
Czesi chcą połączyć lige ze Słowakami ale nas chyba jednak nie wezmą do siebie nestety...
Czesi chcą połączyć lige ze Słowakami ale nas chyba jednak nie wezmą do siebie nestety...
- Patrykk
Nie zaszkodziłoby ich zapytać i tym samym pokazać reszcie Polski że coś w tym kraju jest nie tak, a napewno zrobiło by się wokól tego bardzo głośno. Myślę że połączona liga czesko-słowacka z przyprawą w postaci Ruchu dodałaby im napewno smaczku i byłaby dużo bardziej atrakcyjna. Pewnie wiązałoby się to z zakazem gry w pucharach europejskich i lidze mistrzów, czyli zajmując np. pierwsze miejsce zamiast nas w lidze mistrzów grałby ktoś z drugiego miejsca, ale i tak byłyby warto.
Szkoda, że jest to raczej nie do zrobienia
Szkoda, że jest to raczej nie do zrobienia

-
- Kontakt:
Skończcie już panikować. Zgodnie z prawem PZPN licencję musi nam dać. Sprawa jest u związkowego rzecznika, więc Ruch póki co kasy płacić NIE MUSI. Zawsze można się odwołać do innych instancji, gdzie na pewno przyznają nam rację. PZPN dobrze o tym wie, dlatego szukają innych haków i robią negatywny PR wokół klubu (wypowiedzi Hilarego w 442, teksty Błońskiego o Lenczyku). W PZPN boją się, że to oni będą musieli spłacić Kwiatków, Bartków i kilku innych (Lenczyk podobno jest spłacony) dlatego tak się teraz stawiają i czepiają się ruszających się świeczek czy ukruszonego murku nad trawnikiem.
Inna rzecz, że bez sensu, że nie płaca teraz Zającowi. Jest umowa, więc MUSZĄ się z niej wywiązać. Nie wiem ile jest tam zaległości, ale skoro PZPN ukarał klub, to muszą mieć podstawy.
W komisji odwoławczej jest niestety Pasiak Lewicki. To może działać przeciwko nam i w czerwcu może być nerwowo, bo klub jeśli nie otrzyma licencji to na pewno będzie walczył i w tej walce jest moim zdaniem wygrany. Wszak prawo jest po stronie Ruchu. Każdy spoza mafii PZPN przyzna nam rację.
Wiem, że każdego to wkurza, ale... spokojnie
Inna rzecz, że bez sensu, że nie płaca teraz Zającowi. Jest umowa, więc MUSZĄ się z niej wywiązać. Nie wiem ile jest tam zaległości, ale skoro PZPN ukarał klub, to muszą mieć podstawy.
W komisji odwoławczej jest niestety Pasiak Lewicki. To może działać przeciwko nam i w czerwcu może być nerwowo, bo klub jeśli nie otrzyma licencji to na pewno będzie walczył i w tej walce jest moim zdaniem wygrany. Wszak prawo jest po stronie Ruchu. Każdy spoza mafii PZPN przyzna nam rację.
Wiem, że każdego to wkurza, ale... spokojnie

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Cracovia sie na 90% utrzyma w lidze wiec akurat Lewickim bym sie nie przejmowal.Reszta juz tak.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
-
- Kontakt:
tylko że Anglia, Szkocja, Walia to jednak jedno państwo, pomimo że każdy ma swoją lige i reprezentacje i jest im łatwiej o takie transfery pomiedzy ligami, swoją drogą to jest ewenement żę mają osobne repr w piłe a np na olimpiadzie startuja jako Wielka Brytania
podobnie jest z San Marino gdzie ich kluby na codzien graja w niższych ligach włoskich ale jednak wyłaniaja swojego mistrza i graja w pucharach jako San Marino
podobnie jest z San Marino gdzie ich kluby na codzien graja w niższych ligach włoskich ale jednak wyłaniaja swojego mistrza i graja w pucharach jako San Marino